Author |
Topic  |
cibalia
Senior Member

Sierra Leone
1699 Posts
Member since 14/11/2008 |
Posted - 24/01/2009 : 15:27:31
|
Šteata što više neće biti Supermajka jer ipak je on jedan od klasičnih neprijatelja. Isto tako umro je Dečko Sullivan koji je najstariji neprijatelj poslije Helligena. Kandraxa mrzim. |
U vlaku sam završio u istom vagonu s profesorom-inzom. Poceo mi je pricati o Zagorovim recenzijama, Zagorovim fanovima i autorima, te o Zagoru opcenito. Nakon 10 minuta sam se bacio pod tracnice... |
 |
|
profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts
Member since 27/11/2008 |
Posted - 25/01/2009 : 11:52:48
|
Ne vidim zašto se Supermajk ipak ne bi vratio,Helingen je poprilično istrošen kao neprijatelj koji se vraća,jer su sami njegovi povratci poprilično nebulozni,inače priče su ok.A što se tiče Rakosija mislim da tu još ima prostora,mislim da i za Kandraxa ima prostora mada mi je ova treća priča uprkos dužini ipak malo razočarenje |
 |
|
Bruce Springsteen
Advanced Member

5551 Posts
Member since 28/10/2008 |
Posted - 25/01/2009 : 13:17:45
|
Mislim da su i Helingen i Kandraks u potpunosti istrošeni, jer zadnji priče sa njima su definitivno najslabije u njihovom serijalu, naravno ne računam one prve dve iz najivnog perioda Zagora kad je u pitanju Helingen. Što se tiče Super Majka i Rakosija tu stvari sasvim drugačije stoje. |
 |
|
Rick
Average Member

Serbia
900 Posts
Member since 21/01/2009 |
Posted - 25/01/2009 : 13:38:29
|
I meni se čini da su sve mogućnosti sa Helingenom potrošene, neke i po dva puta. Da nije bilo Sklavija mogli bismo i da očekujemo neki comeback epskih razmera, ali pošto je njega već bilo... Zagor nije mator za još jednog ili dva neprijatelja koji bi u nekom serijalu od 3-4 nastavka postali novi Helingen, Rakoši, Kandraks,... On je osmišljen kao junak čiji svet može da izdrži konstantnu nadgradnju u svim pravcima. Naučna-fantastika (Helingen), horor (Rakoši), fantastika (Kandraks)... Ne vidim problem da se, s vremena na vreme, kreira po koji autentični negativac. Oni dosadašnji su to postali zato što je Nolita u njih utkao sve ono što Zagor ne poseduje- besmrtnost, magiju, naučna saznanja,itd., napravivši tako protivtežu heroju, omogućivši priči da bez zahtevnijih scenarističkih intervencija obiluje napetošću. |
"Duh Sa Sekirom nikada nije zaista napustio Darkwood. I dalje pazi na svoje kraljevstvo i nasledje. I ponekad se javi, kao pozdrav, ili opomena, kako kome." |
 |
|
Rick
Average Member

Serbia
900 Posts
Posted - 25/01/2009 : 13:40:36
|
quote: Originally posted by Bruce Springsteen
Mislim da su i Helingen i Kandraks u potpunosti istrošeni, jer zadnji priče sa njima su definitivno najslabije u njihovom serijalu, naravno ne računam one prve dve iz najivnog perioda Zagora kad je u pitanju Helingen. Što se tiče Super Majka i Rakosija tu stvari sasvim drugačije stoje.
Čini mi se da je Rakoši born to run! |
"Duh Sa Sekirom nikada nije zaista napustio Darkwood. I dalje pazi na svoje kraljevstvo i nasledje. I ponekad se javi, kao pozdrav, ili opomena, kako kome." |
 |
|
Archy
stripovi.com suradnik

Croatia
1448 Posts
Posted - 25/01/2009 : 14:46:49
|
Mene sad zanimaju najviše epizode koje su izašle (ili izlaze) u Italiji, a kod nas ih nema. Mislim na Rendala Skulla i Mortimera. To će biti već četvrto pojavljivanje Mortimera, čime prelazi i Kandraksa i Rakosija. Ali mi je još zanimljiviji Skull. On je nekakva mješavina klasičnog westerna i SF-a. Ovo će mu biti tek drugo pojavljivanje nakon duuuuugo vremena. Na SBE piše da tu epizodu crta Verni.
Zanimljivo je da Mortimer ima dosta sličnosti sa Diabolikom. Isto je genijalni pljačkaš, ima neke moralne crte, ne kao Diabolik, ali ipak je oslobodio Zagora iz Krojačevog zatvora. Cura mu se zove Sybil Kant, a Diabolikova je Eva Kant. Isto koristi prerušavanje, ma ima dosta sličnosti. Bojim se samo da Mortimera ne pretvore u nekog opakog ludog zločinca koji je totalno zastranio što se dogodilo sa Helingenom. |
No sikiriki |
 |
|
Bruce Springsteen
Advanced Member

5551 Posts
Posted - 25/01/2009 : 15:39:36
|
quote: Originally posted by Rick
Mislim da su i Helingen i Kandraks u potpunosti istrošeni, jer zadnji priče sa njima su definitivno najslabije u njihovom serijalu, naravno ne računam one prve dve iz najivnog perioda Zagora kad je u pitanju Helingen. Što se tiče Super Majka i Rakosija tu stvari sasvim drugačije stoje.
Čini mi se da je Rakoši born to run!
To si u pravu, ali ipak on i je istovremeno i Devils & Dust. I ko zna možda već u sledećoj nekoj priči će se desiti Rakosijev The Rising I čekaće Zagora u Darkness on the Edge of Town i taj grad svakako neće biti Lucky Townni za Zagora Human Touch. A Rakosijeva vampirska Magic ponovo će biti The Wild, the Innocent & the E Street Shuffle. Kada će se to desiti videćemo, možda se Rakosi već vratio u svoj rodni kraj jer on je Evropljanin I nije Born in the U.S.A., ali znamo da za vampire daljina nije problem i časkom se negde u blizini može javiti Greetings from Asbury Park, N.J. ili iz Nebraska. Ali Zagor je Zagor I na kraju, kao mnogi ranije Zagorovi neprijatelji (Kandraks, Demonska maska..) može i on završiti u The River, ili kao što reče Rakosi je Born to Run, pa ćemo ćekati njegovo novo pojavljivanje jer to je vampir i oni I kad spavaju Working on a Dream. A za to vreme bi bilo dobro da se desi priča sa Zagorom I vampiricom Vragom, da Zagora zanese da zaboravi i Fridu, i Virdžiniju, i Gambit i ostale, i sa sobom ga zatoči u Tunnel of Love, tu bi možda Zagoru bio i kraj
|
 |
|
profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts
Posted - 25/01/2009 : 16:22:25
|
Vrlo je teško formirati novog a kvalitetnog neprijatelja,pokušali su i to sa Mortimerom,mada smatram da je Tkač pružao više mogućnosti i da je olako potrošen uz otkrivanje indentiteta,pokušavaju i sa Rihterom ali očigledno to nije to... |
 |
|
Rick
Average Member

Serbia
900 Posts
Posted - 25/01/2009 : 17:14:43
|
Čini mi se da je Rakoši born to run!
To si u pravu, ali ipak on i je istovremeno i Devils & Dust. I ko zna možda već u sledećoj nekoj priči će se desiti Rakosijev The Rising I čekaće Zagora u Darkness on the Edge of Town i taj grad svakako neće biti Lucky Townni za Zagora Human Touch. A Rakosijeva vampirska Magic ponovo će biti The Wild, the Innocent & the E Street Shuffle. Kada će se to desiti videćemo, možda se Rakosi već vratio u svoj rodni kraj jer on je Evropljanin I nije Born in the U.S.A., ali znamo da za vampire daljina nije problem i časkom se negde u blizini može javiti Greetings from Asbury Park, N.J. ili iz Nebraska. Ali Zagor je Zagor I na kraju, kao mnogi ranije Zagorovi neprijatelji (Kandraks, Demonska maska..) može i on završiti u The River, ili kao što reče Rakosi je Born to Run, pa ćemo ćekati njegovo novo pojavljivanje jer to je vampir i oni I kad spavaju Working on a Dream. A za to vreme bi bilo dobro da se desi priča sa Zagorom I vampiricom Vragom, da Zagora zanese da zaboravi i Fridu, i Virdžiniju, i Gambit i ostale, i sa sobom ga zatoči u Tunnel of Love, tu bi možda Zagoru bio i kraj
Slažem se! Zaista ne očekujem da se ponove Glory days starih epizoda. Ali neke od novih liče mi samo na Brilliant disguise onih starih. Svejedno me raduje što Dancing in the dark Zagora i Rakošija nije završeno, ipak su oni Blood brothers. Mada bih voleo da je ovaj drugi krenuo na Long walk home, pa da dobijemo lepu "evropsku" avanturu. Do tada, iako Tougher than the rest Rakoši is On fire. Two faces Ylenia su zanimljiv detalj. Možda će na kraju naći lek za nju, pa će moći da Walk like a man, Waitin` on a sunny day. Uvek očekujem bolje epizode i Better days za Zagora. |
 |
|
Bruce Springsteen
Advanced Member

5551 Posts
Posted - 25/01/2009 : 22:43:11
|
Slažem se! Zaista ne očekujem da se ponove Glory days starih epizoda. Ali neke od novih liče mi samo na Brilliant disguise onih starih. Svejedno me raduje što Dancing in the dark Zagora i Rakošija nije završeno, ipak su oni Blood brothers. Mada bih voleo da je ovaj drugi krenuo na Long walk home, pa da dobijemo lepu "evropsku" avanturu. Do tada, iako Tougher than the rest Rakoši is On fire. Two faces Ylenia su zanimljiv detalj. Možda će na kraju naći lek za nju, pa će moći da Walk like a man, Waitin` on a sunny day. Uvek očekujem bolje epizode i Better days za Zagora.
Šta reći, osim fantastičan spoj Da ne idemo dalje, promenili bi smisao topika PS. Aktiviraj PM (http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=32272) |
 |
|
zveky
New Member

109 Posts
Member since 20/11/2004 |
Posted - 26/01/2009 : 15:06:51
|
quote: Originally posted by profesor-inz
Vrlo je teško formirati novog a kvalitetnog neprijatelja,pokušali su i to sa Mortimerom,mada smatram da je Tkač pružao više mogućnosti i da je olako potrošen uz otkrivanje indentiteta,pokušavaju i sa Rihterom ali očigledno to nije to...
Upravo tako! Nikako ne mogu prezaliti onako potrosenog Tkaca. Mortimer je (po meni) daleko najzanimljiviji u novijoj generaciji neprijatelja, ali cini mi se da ni izbliza nije izvucen maksimum (kvalitetama prica) koliko moze pruziti. |
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
|
okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts
Member since 23/11/2008 |
Posted - 26/01/2009 : 18:20:10
|
Definitivno je Mortimer od novijih negativaca najbolji i stvarno treba uvodjenje nekog novog jednako zanimljivog(ovaj Rihter mi i nije nesto preterano opasan i zanimljiv),mada kako su krenuli sa vracanjem starih likova tako nesto se nece skoro desiti. |
Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa. |
 |
|
okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts
Posted - 26/01/2009 : 18:21:26
|
quote: Originally posted by ---dp---
Zamislite kako bi bila dobra prica sa Mortimerom kad bi je napisao Nolitta
Od kad ti se vise svidja Nolita od Bureta? |
 |
|
mpavin
Advanced Member

Niue
7943 Posts
Member since 02/09/2005 |
Posted - 26/01/2009 : 18:38:46
|
Naravno da bi bila. Bila bi sam vrh! Ovaj Burattini ni ne zna više što će. Samo vraća tog Mortimera, a ni ne zna što da napravi s njim. Ovaj zadnji pokušaj vraćanja s Krojačem je jako jako slab, a i sve mi izgleda da će ovaj četvrti koji sad izlazi u Italiji biti na isti kalup. Dosta mi je bilo da vidin onih par tabli di je Zagor OPET vezan. A još kad vidin da se radnja odvija na Karibima ili di već, a tu je i Hammad (ma di je njega naša?! . Taj bi već sad mora imati oko 150 godina. 
Ako bar misli stalno vraćati Mortimera onda je i red da napravi nešto s njim, (da on ne bude tu tek tako), i da svako njegovo pojavljivanje bude jedna dosta duga i zamršena spektakularna epizoda. Onako nešto tipa kao povratci Hellingena. |
 |
|
profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts
Posted - 26/01/2009 : 18:55:31
|
Mortimerova pojavljivanja su ok,ali Buratini mora da mu iz pojavljivanja u pojavljivanje daje uvek jednu novu dimenziju,mora od njega da napravi super neprijatelja...to je isto mogao i sa tkačem,neprijateljem koji je dugo bio pod velom tajne i njegovo drugo pojavljivanje moralo je da bude senzacionalnije... |
 |
|
Rick
Average Member

Serbia
900 Posts
Posted - 26/01/2009 : 22:42:02
|
Kad već pominjete Buratinija... Kakvi su vam utisci o serijalu koji je uradio sa Ferijem, izašao u ZS: "Čiko zavodnik", "Sindrom Belzebul", "Protivotrov"? Iako se radi o parafraziranju serijala Ljudi- žabe meni je to odlična stvar. Jedna od najboljih horor- epizoda. Priča tečna, dijalozi takodje, Feri fenomenalan, atmosfera za 10, kraj predvidljiv (kao i uvek kod sličnih priča), ali ne kvari utisak, likovi izgradjeni dovoljno da se kod čitaoca formira empatija. Buratini koji obećava. Ništa spektakularno i novo, ali serijal kojem se uvek vraćam, voleo bih da čujem vaše mišljenje. |
 |
|
I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7891 Posts
Member since 18/01/2005 |
Posted - 27/01/2009 : 00:41:48
|
Kad već pominjete Buratinija... Kakvi su vam utisci o serijalu koji je uradio sa Ferijem, izašao u ZS: "Čiko zavodnik", "Sindrom Belzebul", "Protivotrov"? Iako se radi o parafraziranju serijala Ljudi- žabe meni je to odlična stvar. Jedna od najboljih horor- epizoda. Priča tečna, dijalozi takodje, Feri fenomenalan, atmosfera za 10, kraj predvidljiv (kao i uvek kod sličnih priča), ali ne kvari utisak, likovi izgradjeni dovoljno da se kod čitaoca formira empatija. Buratini koji obećava. Ništa spektakularno i novo, ali serijal kojem se uvek vraćam, voleo bih da čujem vaše mišljenje.
odlična priča... |
"Experience is simply the name we give our mistakes" |
 |
|
jasa
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3495 Posts
Member since 26/08/2005 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Posted - 27/01/2009 : 02:22:07
|
quote: Originally posted by okiboki
Od kad ti se vise svidja Nolita od Bureta?
Oduvek |
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Posted - 27/01/2009 : 02:23:15
|
quote: Originally posted by mpavin
Naravno da bi bila. Bila bi sam vrh! Ovaj Burattini ni ne zna više što će. Samo vraća tog Mortimera, a ni ne zna što da napravi s njim. Ovaj zadnji pokušaj vraćanja s Krojačem je jako jako slab, a i sve mi izgleda da će ovaj četvrti koji sad izlazi u Italiji biti na isti kalup. Dosta mi je bilo da vidin onih par tabli di je Zagor OPET vezan. A još kad vidin da se radnja odvija na Karibima ili di već, a tu je i Hammad (ma di je njega naša?! . Taj bi već sad mora imati oko 150 godina. 
Ako bar misli stalno vraćati Mortimera onda je i red da napravi nešto s njim, (da on ne bude tu tek tako), i da svako njegovo pojavljivanje bude jedna dosta duga i zamršena spektakularna epizoda. Onako nešto tipa kao povratci Hellingena.
Nije ni cudo sto im je Nolitta (Bonelli) zabranio da koriste njegove likove jer bi ih samo upropastili (izmedju ostalog, zato i nema Supermajka) |
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Posted - 27/01/2009 : 02:24:15
|
Kad već pominjete Buratinija... Kakvi su vam utisci o serijalu koji je uradio sa Ferijem, izašao u ZS: "Čiko zavodnik", "Sindrom Belzebul", "Protivotrov"? Iako se radi o parafraziranju serijala Ljudi- žabe meni je to odlična stvar. Jedna od najboljih horor- epizoda. Priča tečna, dijalozi takodje, Feri fenomenalan, atmosfera za 10, kraj predvidljiv (kao i uvek kod sličnih priča), ali ne kvari utisak, likovi izgradjeni dovoljno da se kod čitaoca formira empatija. Buratini koji obećava. Ništa spektakularno i novo, ali serijal kojem se uvek vraćam, voleo bih da čujem vaše mišljenje.
Da, to mi je bila odlicna prica, a i Burattini je u pocetku bio neuporedivo bolji |
 |
|
Mlaki
New Member

Croatia
139 Posts
Member since 18/05/2007 |
Posted - 27/01/2009 : 09:10:55
|
da mu je tako nešto palo na pamet, napisao bi. ali nije, nego je napisao Bure... |
 |
|
okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts
Posted - 27/01/2009 : 16:38:57
|
quote: Originally posted by okiboki
Od kad ti se vise svidja Nolita od Bureta?
Oduvek
Dobro je,a ja bio u zabludi! |
 |
|
profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts
|
Topic  |
|