forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Svaki petak izuzetak-Ovaj petak: Sloboda
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 111

axle munshine
Senior Member

Serbia
2401 Posts

Member since 14/06/2006

Posted - 25/03/2008 : 19:08:26  Show Profile Show Extended Profile  Send axle munshine a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by wiskey

quote:
Originally posted by delboj

U Politikinom Zabavniku broj 2928 najavljeni strip Alfonsa Fonta Džon Roner: Za Tusi-Talu i to kompletna epizoda na 18 strana što predstavlja prijatno iznenađenje. Nije odavno u Zabavniku izašla kompletna epizoda u jednom broju, još tamo od Iznoguda iz broja 2836, ne računajući dva kratka nagrađena stripa na 3-4 strane. A kad je zadnji put bilo 18 strana stripa na sredini morao bi da pogleda wiskey.

U broju 2507, kompletni strip po ruskoj bajci: Skaska o zlatnom pjetliću na 18 strana u boji. Eto nakon skoro 4 godine, ponovo na 18 strana.

Sad me Wiskey podseti na ovaj izuzetan strip iz zlatnog doba srpskog stripa...onako lepo obojen i digitalno obradjen...milina...

...BD, c'est la vie...
Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17604 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 26/03/2008 : 08:25:52  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Renky

Pohvalno za PZ zbog odabira stripa. Usput... je kompletna epizoda, no tek dio trodjelne priče. Druga epizoda ima 10 a treća 14 stranica. To je kompletan sadržaj albuma a tako je objavljeno i u Stripoteci.

Onda je logično da te dvije priče idu u naredna dva broja kao kompletne što je kad se sabere ukupno 42 strane što je više od prosjeka broja strana stripa u sredini u zadnje vrijeme u tri broja Politikinog Zabavnika.
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 26/03/2008 : 10:26:21  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
Bilo bi logično ali... nikad ne znaš no i tri nastavka su puno. Zabavnik bi idealnu formu dostiga podjelom albuma na dva broja. 22-24 stranice stripa po broju uz dodatak ili ne, kratkih stripova u količini kako im diktiraju arci papira. Izuzetak bi mogli biti albumi koji imaju 50-60 stranica. Oni bi mogli u tri dijela. Nekako mi djeluje kao formula koja bi na kupovinu mogla ponukati i one koji bi ga kupili zbog stripa a ne samo radi tekstualnih priloga i navike, odnosno ne kupuju ga uopće.

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17604 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 26/03/2008 : 11:21:42  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message  Reply with Quote
quote:

Bilo bi logično ali... nikad ne znaš no i tri nastavka su puno. Zabavnik bi idealnu formu dostiga podjelom albuma na dva broja. 22-24 stranice stripa po broju uz dodatak ili ne, kratkih stripova u količini kako im diktiraju arci papira. Izuzetak bi mogli biti albumi koji imaju 50-60 stranica. Oni bi mogli u tri dijela. Nekako mi djeluje kao formula koja bi na kupovinu mogla ponukati i one koji bi ga kupili zbog stripa a ne samo radi tekstualnih priloga i navike, odnosno ne kupuju ga uopće.

Vjerujem da će ovog puta biti tako. S obzirom na to da u zadnje vrijeme stripove razvlače u 4 ili pet dijelova tri nastavka nisu puno, iako je to ukupno manje strana, ali u prosjeku je 6-8 strana više (gledajući tri broja). Bilo bi lijepo da stripovi idu na 22-24 strane po broju, pa evo čak i da je cijena i u drugim zemljama na nivou sadašnje cijene u Hrvatskoj. Ali činjenica je da veliki broj čitalaca Zabavnik ne kupuje zbog stripova i redakcija prvesnstveno gleda da njih privuče u što većem broju. Strip je tek propratni sadržaj. teško da je moguće da povećaju broj strana stripa i to održe u kontinuitetu uz istu cijenu a ako povećaju cijenu onda će izgubiti veći broj kupaca. Ali ipak vjerujem da bi bilo moguće da bude bar 16 strana stripa uz ovu cijenu, 11-12 je premalo, a razvlačenje u pet dijelova je nekorektno prema čitaocima. Trebalo je izdržati 15 brojeva Zabavnika u zadnje vrijeme u kojima je bio W-E-S-T, a koji evo i prema komentarima u ovom topicu nije baš zainteresovao čitaoce.

Edited by - delboj on 27/03/2008 10:04:56
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 26/03/2008 : 12:36:48  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
Bah... i ne znam kako razvlačenje dvi ilustracije i par redaka teksta priko cile stranice može više privući čitatelja od table stripa. Ali ako PZ želi biti slikovnica i ostati samo na prvoj brojci slogana 7-77 onda neka. Imaju pravo na to.

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17604 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 27/03/2008 : 10:10:34  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message  Reply with Quote
quote:

Bah... i ne znam kako razvlačenje dvi ilustracije i par redaka teksta priko cile stranice može više privući čitatelja od table stripa. Ali ako PZ želi biti slikovnica i ostati samo na prvoj brojci slogana 7-77 onda neka. Imaju pravo na to.

Šta ćeš, ali tako je.
Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17604 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 28/03/2008 : 09:39:20  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message  Reply with Quote
U Politikinom Zabavniku broj 2929 Džon Roner: Opasna berba sunđera [Alfonso Font] na 10 strana.
Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17604 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 04/04/2008 : 09:11:45  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message  Reply with Quote
U Politikinom Zabavniku broj 2930 Džon Roner: Čovek bez lica [Alfonso Font] na 14 strana.
Go to Top of Page

Profesor
Average Member

Serbia
653 Posts

Member since 24/06/2005

Posted - 07/04/2008 : 14:00:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Profesor a Private Message  Reply with Quote
quote:
Trebalo je izdržati 15 brojeva Zabavnika u zadnje vrijeme u kojima je bio W-E-S-T, a koji evo i prema komentarima u ovom topicu nije baš zainteresovao čitaoce.

Meni je WEST sjajan. Ali ga svakako nisu trebali toliko iscepkati. Preeedugo.
Go to Top of Page

William_Wallace
Advanced Member

Serbia
3173 Posts

Member since 25/04/2007

Posted - 07/04/2008 : 17:54:03  Show Profile Show Extended Profile  Send William_Wallace a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Profesor

quote:
Trebalo je izdržati 15 brojeva Zabavnika u zadnje vrijeme u kojima je bio W-E-S-T, a koji evo i prema komentarima u ovom topicu nije baš zainteresovao čitaoce.

Meni je WEST sjajan. Ali ga svakako nisu trebali toliko iscepkati. Preeedugo.

Every man dies,
not every man really lives.
Go to Top of Page

Vili Garvin
New Member

Serbia
178 Posts

Member since 14/07/2004

Posted - 10/04/2008 : 18:16:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Vili Garvin a Private Message  Reply with Quote
U novom Zabavniku poslastica za Delboja i kompaniju Vest 4 epizoda.
Go to Top of Page

Vili Garvin
New Member

Serbia
178 Posts

Member since 14/07/2004

Posted - 10/04/2008 : 18:19:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Vili Garvin a Private Message  Reply with Quote
Prethodni post je mala sala,ovaj je OK,sutrasnjem Zabavniku obradovace se ljubitelji Plasta i ocnjaka.Znam da postoji sigurno jedan.
Go to Top of Page

William_Wallace
Advanced Member

Serbia
3173 Posts

Member since 25/04/2007

Posted - 10/04/2008 : 18:22:00  Show Profile Show Extended Profile  Send William_Wallace a Private Message  Reply with Quote
Joj! Smor narednih 4 nedelje!!!

Every man dies,
Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17604 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 11/04/2008 : 14:49:17  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message  Reply with Quote
Ovome stripu ce se obradovati samo Man_of_Steel.
Go to Top of Page

William_Wallace
Advanced Member

Serbia
3173 Posts

Member since 25/04/2007

Posted - 12/04/2008 : 11:30:33  Show Profile Show Extended Profile  Send William_Wallace a Private Message  Reply with Quote
quote:

I jos dosta klinaca!

Every man dies,
Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17604 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 19/04/2008 : 11:08:39  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message  Reply with Quote
Zaboravih juce da najavim da je u PZ 2932 drugi dio Plast i ocnjaci: Gospodar oruzja na 12 strana.

Zanimljiva je najava za konkurs Stripoteke: strip na temu Tajanstveni zivot Zila Verna. Super tema, Zil Vern mi je omiljeni pisac. Nadama se da ce neko uraditi fin kratki strip.
Go to Top of Page

Man_of_Steel
Advanced Member

Serbia
3708 Posts

Member since 24/10/2007

Posted - 22/04/2008 : 21:14:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Man_of_Steel a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by William_Wallace

quote:

I jos dosta klinaca!

Ma nemate vi pojma!

Stvarno dobar strip, detinjast, naivan, ali svakako dobar!

Whenever You need hard center, I will be there...
Go to Top of Page

Profesor
Average Member

Serbia
653 Posts

Member since 24/06/2005

Posted - 22/04/2008 : 21:19:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Profesor a Private Message  Reply with Quote
[quote]Originally posted by Vili Garvin

...obradovace se ljubitelji Plasta i ocnjaka.Znam da postoji sigurno jedan.
[quote]

[quote]Originally posted by William_Wallace

I jos dosta klinaca!
[quote]

Taj sam. I sa svojih 30.

Ali to je za sada poslednji koji je uradjen u Fr, tako da ga nece biti neko (verovatno) duze vreme. (za vas verovatno)

Edited by - Profesor on 22/04/2008 21:21:15
Go to Top of Page

Man_of_Steel
Advanced Member

Serbia
3708 Posts

Member since 24/10/2007

Posted - 22/04/2008 : 21:23:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Man_of_Steel a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Profesor

[quote]Originally posted by Vili Garvin

...obradovace se ljubitelji Plasta i ocnjaka.Znam da postoji sigurno jedan.
[quote]

[quote]Originally posted by William_Wallace

I jos dosta klinaca!
[quote]

Taj sam. I sa svojih 30.

Ali to je za sada poslednji koji je uradjen u Fr, tako da ga nece biti neko (verovatno) duze vreme. (za vas verovatno)

ma krivo nasadjeni!
Oni bi samo da pici skorpija-jeremaja-skorpija-pa onda malo teta modesti i tkao u krug...

Whenever You need hard center, I will be there...
Go to Top of Page

William_Wallace
Advanced Member

Serbia
3173 Posts

Member since 25/04/2007

Posted - 22/04/2008 : 22:33:47  Show Profile Show Extended Profile  Send William_Wallace a Private Message  Reply with Quote
Ne treba meni Modesti, ja bih da se izbacuje W.E.S.T.!

Every man dies,
Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17604 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 26/04/2008 : 11:51:52  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message  Reply with Quote
Zbog praznika PZ je stigao tek danas pa malo kasnim sa najavom: Plašt i očnjaci treći dio na 12 strana.
Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17604 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 29/04/2008 : 10:56:31  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message  Reply with Quote
Pročitao sam skeniran prvi i zasad jedini album Orlovi Rima i pošto smo govorili ovdje ranije o tome da predložimo Grasiju za objavljivanje u Zabavniku (što sam i uradio), da dam neki komentar. Marinijev crtež je stvarno odličan, dok za priču ne mogu dati neku ocjenu jer je to tek početak. Ali kao velika i možda nepremostiva prepreka za objavljivanje u Politikinom Zabavniku mogle bi biti previše slobodne scene grupnog seksa. Teško je vjerovati da će glavni urednik pustiti da se objavi takav strip. Ipak Zabavnik čitaju i djeca.
Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17604 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 03/05/2008 : 10:17:45  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message  Reply with Quote
U Politikinom Zabavniku broj 2934 konačno kraj stripa Plašt i očnjaci: Gospodar oružja, na 12 strana.
Go to Top of Page

William_Wallace
Advanced Member

Serbia
3173 Posts

Member since 25/04/2007

Posted - 03/05/2008 : 14:47:05  Show Profile Show Extended Profile  Send William_Wallace a Private Message  Reply with Quote
quote:

U Politikinom Zabavniku broj 2934 konačno kraj stripa Plašt i očnjaci: Gospodar oružja, na 12 strana.

Hoce biti jos epizoda?

Every man dies,
Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17604 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 04/05/2008 : 09:22:03  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message  Reply with Quote
Pa valjda ih zasad nema više ni u Francuskoj.
Go to Top of Page
Page: of 111 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.34 seconds. Snitz Forums 2000