forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Nove recenzije/tekstovi/razno sa sajta...
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 298

Pavel
Senior Member

Croatia
1233 Posts

Member since 25/08/2005

Posted - 21/08/2006 : 19:04:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Pavel a Private Message  Reply with Quote

Meni je veća faca onaj scenarist iz zadnjeg maxi Dylana koji je na kraju citirao Strindberga. Svaka mu čast.
Go to Top of Page

Aco
stripovi.com suradnik

Slovenia
6369 Posts

Member since 29/11/2001

Posted - 31/08/2006 : 21:01:30  Show Profile Show Extended Profile  Visit Aco's Homepage  Send Aco a Private Message  Reply with Quote
DeeCay već ima 99 napisanih recenzija što je stvarno nevjerojatno.Još nevjerojatnije je to što su mu sve vrlo kvalitetne i sadržajne i stvarno čovjeku treba odati priznanje.Baš me zanima koja će mu biti 100.Sve mi se čini da će to ipak biti NN Gigant,jer ipak je on sa Nathanom krenuo u recenzentske vode..

Bond.James Bond.

Edited by - Aco on 31/08/2006 21:04:27
Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8229 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 31/08/2006 : 21:15:44  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message  Reply with Quote
stotu treba proslaviti, bar mini intervju na home-u, pa u magazin
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29713 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 31/08/2006 : 21:19:31  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Priznanje ce dobiti, svakako!

Kicking Squeeling Gucci Little Piggy
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 04/09/2006 : 11:40:34  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
@sonor
addendum za DP "Iz tmine"

Bosselli je kao i Argento u svom spomenutom filmu Suspiria (držim se samo tog filma, ne cijelog opusa) koristio navodnu knjigu Suspiria de Profundis Thomas de Quinceya, samo što ju Boselli ovdje zove Grimoire De Profundis. Knjiga govori o tri majke: Suspirioroum, Lacrymorum i Tenebrarum. Prva Argentova majka vještica Suspiriorum nalazi se upravo u gradiću Freiburgu (radnja Dampyra). Prezime ženskog lika je Mutter - Mutter je njemački za majka iliti mater. Spomenimo i profesora Hansa Milliusa koji se isto tako zove i u Argentovoj Suspirii, a funkcija toga lika je istodobna u oba slučaja (mag, stručnjak za stare legende i grimoire). Dakle, Suspiria ne spominju bezveze unutar stripa, postoje više referenci na spomenutu temu. Potkraj mu je pobjeglo i malo Lovecrafta kojeg je rabio u Zagoru i interdimenzionalni portali, pretpostavljam, Velikih Drevnih... Vidim, jednom kad odeš u te vode, uvijek u njih i navraćaš

Tell me Homes, at what sort of school did you learn to be a detective?
Elementary, my dear Watkins...
Go to Top of Page

sonor
stripovi.com suradnik

Vatican City
3952 Posts

Member since 18/02/2006

Posted - 04/09/2006 : 11:48:40  Show Profile Show Extended Profile  Send sonor a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DeeCay

@sonor
addendum za DP "Iz tmine"

Bosselli je kao i Argento u svom spomenutom filmu Suspiria (držim se samo tog filma, ne cijelog opusa) koristio navodnu knjigu Suspiria de Profundis Thomas de Quinceya, samo što ju Boselli ovdje zove Grimoire De Profundis. Knjiga govori o tri majke: Suspirioroum, Lacrymorum i Tenebrarum. Prva Argentova majka vještica Suspiriorum nalazi se upravo u gradiću Freiburgu (radnja Dampyra). Prezime ženskog lika je Mutter - Mutter je njemački za majka iliti mater. Spomenimo i profesora Hansa Milliusa koji se isto tako zove i u Argentovoj Suspirii, a funkcija toga lika je istodobna u oba slučaja (mag, stručnjak za stare legende i grimoire). Dakle, Suspiria ne spominju bezveze unutar stripa, postoje više referenci na spomenutu temu. Potkraj mu je pobjeglo i malo Lovecrafta kojeg je rabio u Zagoru i interdimenzionalni portali, pretpostavljam, Velikih Drevnih... Vidim, jednom kad odeš u te vode, uvijek u njih i navraćaš

Is it me or is it shadows that are dancing on the walls?!
Go to Top of Page

mpavin
Advanced Member

Niue
7935 Posts

Member since 02/09/2005

Posted - 05/09/2006 : 10:25:57  Show Profile Show Extended Profile  Send mpavin a Private Message  Reply with Quote
odlicne su ove 3 nove recenzije

"znao sam da smo sudeni jedno drugome cim me je majka prisilila da se oženim s tobom"
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 07/09/2006 : 14:11:38  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
U zadnje vrijeme, pišu se recenzije što znači da su se recenzisti vratili sa ljetne stanke.

Mr. (a royal with cheese) Vega raspisao se malo o novom strip junaku na našim prostorima, odnosno strip junakinji Juliji!

JU #1 Oči ponora
http://www.stripovi.com/Recension.asp?hero=JU&StoryID=506

Dee udara po 100. put... Na putovanju sa kapetanom Nemom u dvostrukoj budućnosti...

NN G2 Odiseja u budućnosti
http://www.stripovi.com/Recension.asp?hero=NN&StoryID=505

Go to Top of Page

kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts

Member since 22/12/2004

Posted - 07/09/2006 : 14:22:21  Show Profile Show Extended Profile  Send kico a Private Message  Reply with Quote
Popunio novitete :-)))))
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 07/09/2006 : 17:40:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
"Str. 34. veliki reklamni hologram koji pokazuje anime "My neighbour Totoro", poznate mange Hayaoa Miyazakija"

Ne postoji Totoro manga - odnosno postoji, hvatanje frejmova iz animea i pakovanje istih kao panela u stripu, ali ja to svakako ne bih računao u strip, već više foto-roman. Tako da je Miyazaki radio samo anime Totoro.

--
"Et maintenent, vite au Nile!"
Go to Top of Page

Vega
stripovi.com suradnik

Croatia
1134 Posts

Member since 11/06/2004

Posted - 07/09/2006 : 19:11:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Vega a Private Message  Reply with Quote
Čestitke Dee-u na stotoj! jedva čekam da konačno nabavim, pa da mogu i komentirat!
Go to Top of Page

jasa
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3492 Posts

Member since 26/08/2005

Posted - 07/09/2006 : 20:55:44  Show Profile Show Extended Profile  Send jasa an ICQ Message  Send jasa a Private Message  Reply with Quote
Čestitke recenzentima!

Homo homini lupus
Honores mutant mores
Actum ne agas
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 08/09/2006 : 09:55:39  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Djole

"Str. 34. veliki reklamni hologram koji pokazuje anime "My neighbour Totoro", poznate mange Hayaoa Miyazakija"

Ne postoji Totoro manga - odnosno postoji, hvatanje frejmova iz animea i pakovanje istih kao panela u stripu, ali ja to svakako ne bih računao u strip, već više foto-roman. Tako da je Miyazaki radio samo anime Totoro.

OK! U biti htio sam napisati anime, no tvoj objašnjenje je dakako usvojeno. Ajd dopiši još neke zanimiljivost, ili korekcijeznam da ih imaš još, pa da to podnesemo Markosu...

Go to Top of Page

Bardho
Senior Member

1943 Posts

Member since 10/04/2003

Posted - 08/09/2006 : 10:18:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Bardho a Private Message  Reply with Quote

Htio bih samo napomenuti Vegi da je zaboravio napisati da je u mislim Heleninoj sobi poster i od Naomi Campbell. I još bih rekao da me je scena u bircu podsjetila na Pulp Fiction. Čak me je i Bear Drummond podsjetio na Vinga Rhamesa iz istoimenog filma.
Go to Top of Page

Vega
stripovi.com suradnik

Croatia
1134 Posts

Member since 11/06/2004

Posted - 08/09/2006 : 11:07:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Vega a Private Message  Reply with Quote
I mene je podsjetilo na Pulp Fiction, ali mislim da nije direktna referenca.
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 08/09/2006 : 11:46:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DeeCay

OK! U biti htio sam napisati anime, no tvoj objašnjenje je dakako usvojeno. Ajd dopiši još neke zanimiljivost, ili korekcijeznam da ih imaš još, pa da to podnesemo Markosu...

Nisam siguran da ima još toga što ti je promaklo - ali kad budem ponovo listao NNG2, ako nađem nešto - napišem.

--
"Et maintenent, vite au Nile!"
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 08/09/2006 : 23:53:33  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Za vangogha na komentarima G2 - ona ženska Dukakis nije kćer Mary iz specijalca, Mary je rodila Gabriela u redovnoj seriji. Pretpostavljam da nisi čitao cijelu seriju, ili? Onaj Maus je vjeorojatno jedan od crtanih junaka iz ondašnjeg vremena ko Mickey kod nas...

Go to Top of Page

vang0gh24
New Member

Serbia
207 Posts

Member since 17/01/2004

Posted - 10/09/2006 : 18:18:10  Show Profile Show Extended Profile  Send vang0gh24 a Private Message  Reply with Quote
nisam procitao celu seriju, ta epizoda mi je izmakla. hvala na informaciji!
medjutim jos se ne mogu oteti utisku da mary ima nikakve veze sa tom devojkom posto i mnogo lice jedna na drugu a mickey-a nisam nigde drugde video sem u te dve price.

Inace, mozda se nekome ucini ludo, ali, meni se specijal "iz dubokog svemira" puno vishe dopao nego oba giganta.

devojke su lude za mnom, prosle noci jedna je satima kucala na moja vrata ali je nisam pustio da....izadje
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 10/09/2006 : 21:47:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
Htio bi dati samo par opaski na dio "zanimljivosti" iz recenzije NN giganta br.2.

quote:
"Kraven The Hunter: The last Hunt" Jean-Marca De Matteisa i Mikea Zecka

Pravo puno ime tog trejda/grafičke novele je "Spider-Man: Kraven's Last Hunt".

http://en.wikipedia.org/wiki/Kraven%27s_Last_Hunt

quote:
Str. 186., Pentagram portal, na isti način dolazila su stvorenja iz pakla u kultnoj Cormackovoj računalnoj igri "Doom"

Nije John Cormack, nego John Carmack.

http://en.wikipedia.org/wiki/John_Carmack

Samo sam na to htio skrenuti pozornost. Sve u svemu, odlična recenzija, DeeCay.

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 11/09/2006 : 11:12:58  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mr. Bushido

Htio bi dati samo par opaski na dio "zanimljivosti" iz recenzije NN giganta br.2.

quote:
"Kraven The Hunter: The last Hunt" Jean-Marca De Matteisa i Mikea Zecka

Pravo puno ime tog trejda/grafičke novele je "Spider-Man: Kraven's Last Hunt".

http://en.wikipedia.org/wiki/Kraven%27s_Last_Hunt

quote:
Str. 186., Pentagram portal, na isti način dolazila su stvorenja iz pakla u kultnoj Cormackovoj računalnoj igri "Doom"

Nije John Cormack, nego John Carmack.

http://en.wikipedia.org/wiki/John_Carmack

Samo sam na to htio skrenuti pozornost. Sve u svemu, odlična recenzija, DeeCay.

Mr. Bushido, toga spajdaća imam doma original i možda piše "Kraven's last hunt", al mislim da ima još nešto uz taj naslov... Da, Piše i "Fearful symmetry"...
Glede Carmacka si u pravu, pobjeglo mi slovo, a i Dooma sam davno igrao. Pošto me redovito izvještavate, kad se nakupi ispravaka, podnijet ćemo to Markosu Bring it on!

Edited by - DeeCay on 11/09/2006 11:18:19
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 11/09/2006 : 19:01:05  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Pošto vidim da mi se potkradaju greške i greškice, shvatio sam da nisam savršen i da imam slabosti . No, ponekad nam svima promaknu neke zanimljivosti pa bi bilo lijepo da svatko tko ima kakav dodatak nek samo dopiše u ovaj topic... Eto!

Go to Top of Page

Vega
stripovi.com suradnik

Croatia
1134 Posts

Member since 11/06/2004

Posted - 11/09/2006 : 19:11:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Vega a Private Message  Reply with Quote
Da, više glava je pametnije od jedne! Bilo bi super da tako upotpunimo recenzije.
Go to Top of Page

hello
Senior Member

Croatia
2731 Posts

Member since 14/07/2006

Posted - 16/09/2006 : 19:36:20  Show Profile Show Extended Profile  Visit hello's Homepage  Send hello a Private Message  Reply with Quote
Hoće li netko uskoro napraviti recenziju za Mr No Maxi ?
Go to Top of Page

jasa
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3492 Posts

Member since 26/08/2005

Posted - 16/09/2006 : 19:40:28  Show Profile Show Extended Profile  Send jasa an ICQ Message  Send jasa a Private Message  Reply with Quote
Ja mu odmah 100% dajem!

Homo homini lupus
Honores mutant mores
Actum ne agas
Go to Top of Page

hello
Senior Member

Croatia
2731 Posts

Member since 14/07/2006

Posted - 16/09/2006 : 19:51:57  Show Profile Show Extended Profile  Visit hello's Homepage  Send hello a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jasa

Ja mu odmah 100% dajem!

Homo homini lupus
Honores mutant mores
Actum ne agas

I ja također.
Go to Top of Page
Page: of 298 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic