forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Burza Stripova
 Aukcije
 smijesne aukcije (?)
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 111

Otto Kraus
Average Member

Sweden
609 Posts

Member since 12/08/2010

Posted - 01/11/2012 : 01:28:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Otto Kraus a Private Message  Reply with Quote
http://www.stripovi.com/aukcije/zagor-extra-broj-1-zagor-prica-glancer/5873778/

hm...
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

15028 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 03/11/2012 : 10:46:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
http://www.stripovi.com/aukcije/zss-zagor-br-13-nasilje-u-darkvudu/5894772/

OČUVANOST ..... LIJEPO OČUVAN STRIP

PRED VAMA JE JEDAN OD ONIH NEKOLIKO KULTNIH STRIPOVA KOJI SU SAN SVAKOG BONELLIJEVCA. PRVI STRIP O ZAGORU IZIŠAO U ZLATNOJ SERIJI. STRIP JE JAKO DOBRO OČUVAN, POTPUNO RAVAN, GLATKIH STRANICA I KORICA, MOGLO BI SE NAPISATI NEČITAN....IPAK, STRIP IMA I MANA: NEDOSTAJE MU HRBAT, JER JE NEKAD BIO U UVEZU PA MU JE SADAŠNJI HRBAT LJEPLJEN ŠTO KVARI UKUPAN DOJAM....IPAK, OVO JE BOLJE OČUVAN STRIP OD VEĆINE PRIMJERAKA OVOG BROJA KOJI SU SE ZADNJE VRIJEME POJAVILI NA AUKCIJAMA. POČINJEM S 1 KUNOM I SRETNO VAM BILO!

POGLEDAJTE ODLIČAN IZBOR ZAGORA I SVIH DRUGIH STRIPOVA NA MOJIM AUKCIJAMA

Ovaj covjek bi prodao eskimu led doslovno, koji trgovac, povisi cijenu svojim rijecima za bar 100 kuna
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

15028 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 03/11/2012 : 10:49:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tutta

quote:
Originally posted by Bojan1981

http://www.ebay.ca/itm/ZAGOR-LUDENS-MAXI-HC-BOOKS-1-9-CROATIAN-HRVATSKA-SERBIAN-STRIP-COMIC-/181001585307?pt=US_Comic_Books&hash=item2a2489029b

Prodat ce sigurno, mislim da se tuku za ovo
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27651 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 03/11/2012 : 14:31:28  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
http://www.oglasnik.hr/oglasi/slobodno_vrijeme/kolekcionarstvo/ponuda/stripovi-black-prodajem-i/oglas-13883936.html

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

andjelt
Senior Member

Serbia
2217 Posts

Member since 28/07/2008

Posted - 04/11/2012 : 18:41:28  Show Profile Show Extended Profile  Send andjelt a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

http://www.oglasnik.hr/oglasi/slobodno_vrijeme/kolekcionarstvo/ponuda/stripovi-black-prodajem-i/oglas-13883936.html

Mislio je na Velikog Bleka ?
Go to Top of Page

drablj
New Member

Serbia
233 Posts

Member since 06/06/2007

Posted - 06/11/2012 : 19:58:44  Show Profile Show Extended Profile  Send drablj a Private Message  Reply with Quote
http://www.ebay.co.uk/itm/A-piece-of-cardboard-shaped-a-bit-like-an-iPhone-5-USED-/160916451185

ovi ludaci kao onaj list a4 na limundu sto je bio .
Go to Top of Page

tumen
Advanced Member

Serbia
3764 Posts

Member since 29/12/2008

Posted - 12/11/2012 : 00:54:16  Show Profile Show Extended Profile  Send tumen a Private Message  Reply with Quote
Jedna od najsmešnijih aukcija što se tiče cene koju sam skoro video.Izgleda i ti brojevi ZS na 900 i nešto postaju pravi rariteti čak i kada su lošije očuvani.

http://www.kupindo.com/Stripovi/10911179_ZS-986-Komandant-Mark-Tajanstveni-saveznik

A možda je to zato što se susreću Mark i Blek?

Ja sam taj strip inače nabavio ne tako davno za 10 puta manju sumu u glanc stanju.

Edited by - tumen on 12/11/2012 00:55:49
Go to Top of Page

bubo
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1399 Posts

Member since 16/02/2008

Posted - 19/11/2012 : 22:01:11  Show Profile Show Extended Profile  Send bubo a Private Message  Reply with Quote
http://www.stripovi.com/aukcije/magicni-vjetar-komplet-1-8/5970945/samo 300 kuna po komadu

Edited by - bubo on 19/11/2012 22:03:31
Go to Top of Page

hrvoje23
Senior Member

Croatia
2175 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 28/11/2012 : 10:43:27  Show Profile Show Extended Profile  Send hrvoje23 a Private Message  Reply with Quote
Cijena 999, pa kupi odmah 1200, a u tekstu 1500 za sve!
ili samo ozbiljne ponude za 50+ kuna po epizodi...

http://www.stripovi.com/aukcije/alan-ford-kolekcija-iz-70-ih-i-80-ih/5973525/
Go to Top of Page

wolf
Advanced Member

4577 Posts

Member since 05/08/2003

Posted - 28/11/2012 : 21:25:34  Show Profile Show Extended Profile  Send wolf a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by hrvoje23

Cijena 999, pa kupi odmah 1200, a u tekstu 1500 za sve!
ili samo ozbiljne ponude za 50+ kuna po epizodi...

http://www.stripovi.com/aukcije/alan-ford-kolekcija-iz-70-ih-i-80-ih/5973525/

He-he, jedna od jačih u posljednje vrijeme
Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8229 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 20/12/2012 : 12:08:01  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message  Reply with Quote
http://www.stripovi.com/aukcije/zlatna-serija-br-490-vodopad-belog-konja-5-perfektan/6117391/

svaka čast darku, on je ozbiljan prodavač i ima super stripove u ponudi
ali ova tura je, izgleda, isključivo za gastarbajtere
i imamo novu ocjenu - PERFEKTAN - više ni glancer nije dovoljno dobro

if you tolerate this, then your children will be next
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 20/12/2012 : 12:29:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

ja pak mislim da je perfektan slabija ocjena od glanceritisa

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

DARKO18
Starting Member

91 Posts

Member since 17/01/2011

Posted - 20/12/2012 : 14:59:48  Show Profile Show Extended Profile  Send DARKO18 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Poli

ja pak mislim da je perfektan slabija ocjena od glanceritisa

Nije
Go to Top of Page

Barney
Average Member

Croatia
685 Posts

Member since 20/03/2011

Posted - 20/12/2012 : 20:59:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Barney a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by globinjo

http://www.stripovi.com/aukcije/lms-4-zagor-blago-crvene-planine/5640690/

Samo za informaciju: strip je prodan van aukcije par dana nakon isteka aukcije.

Da je loše očuvan... loš je. Sigurno je bilo puno boljih primjeraka i biti će... da je 2000 kn visoka cijena ... visoka je, pogotovo za tako očuvan strip...da je strip rijedak bez obzira na lošu očuvanost.... rijedak je... da je aukcija smiješna...hmmm... više su smiješni oni koji se takvoj aukciji smiju, jer svaki strip ima svojeg kupca a nisu svi kupci isti.

Nisu kupci isti niti po kriteriju očuvanosti za stripove koje prihvačaju u osobnu kolekciju, niti po iznosu kojeg su spremni platiti za strip koji im je potreban.

Ja dobro znam kolika je objektivna vrijednost tog stripa, nisam od jučer, a isto tako i dobro znam zašto sam ga stavio na aukcije po cijeni od 2000 kn.
Nekima je to smiješno a za mene je ova aukcija bila samo trgovačka taktika.
Ako strip stavim na aukcije po cijeni od 1500 kn, opet ne bude prodan ali javit će se kupci nakon aukcija i pitati da li može popust 200-300 kn.
Ako pristanem na popust, prodao sam strip za 1200-1300 kn (odlična cijena).
Ako stavim isti strip na aukcije za 2000 kn, možda izgleda na prvi pogled smiješno ali s obzirom na rijetkost i potražnju ovog stripa, javit će se kad-tad neki kupac kojem taj strip nedostaje u kolekciji i koji će pokušti izvući nekakav popust van aukcije.
Ja mu spustim cijenu za 200 kn ali dogovorim sa njim usput još nekoliko stripova da uzme a na temelju toga mu još dodatno spustim cijenu stripa na 1500 kn što je ogroman popust a zapravo je probijanje plafona što se tiće postignute cijene.
Dakle početna cijena 2000 kn je bila samo razlog da imam prostora za spuštanje cijene.
Ja za svoj strip nisam ni očekivao više od 1500 kn jer objektivno ne vrijedi više od 950 kn, ali postigao sam željenu cijenu, odnosno prodao sam strip za maksimalno koliko se može prodati i još sam k tome zahvaljujući njemu prodao hrpu stripova na kojima sam također zaradio.

Ja mogu razumjeti da se npr. netko smije prodavaču koji prodaje škart od stripa a ocjenio ga je glancer, mogu razumijeti puno toga jer zaista ima smiješnih aukcija, neke nisu ni toliko smiješne smiješne ali su čudne ali ne razumijem zašto se netko smije prodavaču koji je na kraju uspio prodati svoj strip i koji je uspio postići cijenu koju je želio dobiti za njega.

Ja takve prodavače poštujem, ne smijem im se.
Neke stvari imaju svoje zašto, samo neki puta je najlakše ismijati čovjeka.

Valjda je to samo stvar osobne kulture, ništa drugo.

Please, no hard fealings.

Žene gutaju tablete da muškarce ne bi boljela glava
Go to Top of Page

Oki
Advanced Member

Croatia
5452 Posts

Member since 10/02/2011

Posted - 21/12/2012 : 12:08:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Oki a Private Message  Reply with Quote
Ajde Barney ne trebaš se ti nitkom opravdavati,ipak si ti daleko ozbiljniji prodavač od ovog koji te kritizira!!!
Go to Top of Page

Oki
Advanced Member

Croatia
5452 Posts

Member since 10/02/2011

Posted - 21/12/2012 : 12:12:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Oki a Private Message  Reply with Quote
...i da, u kategoriju smješnih aukcija možemo staviti svaku aukciju koja ima početnu cijenu od 1kn,a rezervnu cijenu da te glava zaboli..!!!
Go to Top of Page

Otto Kraus
Average Member

Sweden
609 Posts

Member since 12/08/2010

Posted - 22/12/2012 : 18:23:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Otto Kraus a Private Message  Reply with Quote
Sad je i mene ovo zainteresiralo,pogotovo ova globinjova aukcija zagora od kunu,a rezerva je vjerovatno 500 kuna jer je tu istu aukciju već prodao savicu te su za nju već podijeljeni pozitivni komentari,a sad se opet prodaje.Znaci neko tu nije ispoštovao dogovor,gdje su negativni komentari?

prodana u petom mjesecu

http://www.stripovi.com/aukcije/zagor-nikad-viden-paket-dostava-mafest-zg-besplatna-postarina/5111667/

sad u prodaji- http://www.stripovi.com/aukcije/zagor-sve-i-svasta-poklon/6121160/

hm...

Edited by - Otto Kraus on 22/12/2012 18:26:22
Go to Top of Page

brko17
Junior Member

Croatia
389 Posts

Member since 30/08/2011

Posted - 22/12/2012 : 20:17:07  Show Profile Show Extended Profile  Send brko17 a Private Message  Reply with Quote
Cek cek netko zeli reci da nije smijesno sto za glavicu kupusa trazi 2000 kn, pa daj me nemojte jbt :). Izgleda da ipak nije tolika kriza ili ipak je ....

Ajde Barney u komicare imas talent, probaj i to unovciti.

Go to Top of Page

Otto Kraus
Average Member

Sweden
609 Posts

Member since 12/08/2010

Posted - 22/12/2012 : 22:05:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Otto Kraus a Private Message  Reply with Quote
Ja prvi ne bi za taj roman ne bi dao ni blizu takav iznos,ali kako kaže stara narodna"svaka budala ima svoje veselje"...
Go to Top of Page

Andrej
Senior Member

Croatia
1601 Posts

Member since 15/03/2010

Posted - 22/12/2012 : 22:40:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Andrej a Private Message  Reply with Quote
Ja ne kužim čemu galama....
Nije lud onaj koji postavi cijenu već onaj koji ju je voljan platit...
Meni ovaj strip ne vrijedi ništa,ali ima masa drugih kojima da, prema tome....
Pogotovo u ovom slučaju u kojem se radi o pravom raritetu za koji znamo da postiže ogromne cifre....
- Barney svaka čast ako si ga prodao za tu cijenu

“All we have to decide is what to do with the time that is given us.”

Edited by - Andrej on 22/12/2012 22:41:32
Go to Top of Page

Kojot
Advanced Member

Switzerland
4138 Posts

Member since 21/12/2008

Posted - 22/12/2012 : 23:35:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Kojot a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Andrej

Ja ne kužim čemu galama....
Nije lud onaj koji postavi cijenu već onaj koji ju je voljan platit...
Meni ovaj strip ne vrijedi ništa,ali ima masa drugih kojima da, prema tome....
Pogotovo u ovom slučaju u kojem se radi o pravom raritetu za koji znamo da postiže ogromne cifre....
- Barney svaka čast ako si ga prodao za tu cijenu

Go to Top of Page

Barney
Average Member

Croatia
685 Posts

Member since 20/03/2011

Posted - 24/12/2012 : 10:18:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Barney a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by brko17

Cek cek netko zeli reci da nije smijesno sto za glavicu kupusa trazi 2000 kn, pa daj me nemojte jbt :). Izgleda da ipak nije tolika kriza ili ipak je ....

Ajde Barney u komicare imas talent, probaj i to unovciti.

Brko, samo za informaciju:
Ta "glavica kupusa" je LMS 4 Blago Crvene planine.
Strip koji je izdan 1969 g. , prvi broj Zagora u LMS ediciji, definitivno najskuplji, najrjeđi i najtraženiji Zagor koji je izašao na području bivše Jugoslavije.
Strip koji se do sada pojavljivao svega 3 puta godišnje na aukcijama, koji redovito postiže zavidne cijene, strip kojeg pola kolekcionara koji ovdje redovito kupuju stripove nikad u životu nisu niti vidjeli uživo i strip kojeg velik broj kolekcionara koji skupljaju Zagora u ZS u LMS ediciji ne mogu nikako nabaviti i koji je u najmanju ruku barem duplo skuplji od ZS 13.
Ja sam ove godine prodao 3 primjerka LMS 4. Jedan je prodan na aukcijama za 3501 kn očuvan za 4+, a 2 su prodana van aukcija i to jedan za 3600 kn očuvan za -4 i ova "glavica kupusa" je prodan za 1500 kn s time da je čovjek bio spreman da plati i 1800 kn za njega ali sam mu spustio cijenu na 1500 kn jer smo dogovorili još par stripova na koje je potrošio hrpu novaca.

Znaš šta mi je rekao kad je dobio strip kojeg je platio 1500 kn?
Zahvalio mi je što sam mu prodao strip kojeg nikad do sada u životu uživo nije vidio.

Kao što sam već ranije rekao, najlakše je ismijati čovjeka.
Valjda je to samo stvar osobne kulture.

Brko, samo ove godine sam prodao stripova u protuvrijednosti preko 120 000 kn, a samo za ova 3 primjerka LMS 4 sam dobio sveukupno 8600 kn.

Kad češ uspjeti u jednoj godini prodati toliko stripova po tim cijenama i kad češ uspjeti prodati ovakve primjerke LMS 4 po cijenama po kojima sam ih ja uspio prodati, tada si uzmi za pravo nekog nazivati komičarom, a do tada nauči malo više poštivati prodavače i njihov način poslovanja a isto tako i kupce koji su voljni platiti određeni iznos za određeni strip, jer kao što sam već ranije rekao, svaki strip ima svojeg kupca, samo je pitanje koliko koji kupac želi platiti strip koji mu je potreban.

Go to Top of Page

brko17
Junior Member

Croatia
389 Posts

Member since 30/08/2011

Posted - 24/12/2012 : 11:12:17  Show Profile Show Extended Profile  Send brko17 a Private Message  Reply with Quote
Ja nisam rekao nista o tvojoj sposobnosti da glavicu kupusa prodas pod zlato. Ja samo kazem da ovo svakako moze spadati pod smijesne aukcije.

Posto nemam pojma tko si, a iskreno me niti ne zanima, ja necu biti poput tebe i svakoga prozivati za osobnu kulturu, to je na netu i raspravama na netu nepotrebno.

Ovo tvoje hvalisanje cifrom prodanih stripova necu ni komentirati(nadam se da si barem dio zarade uplatio u neku dobrotvornu svrhu).

Sto se tice postovanja, ono se mora zasluziti, a kod mene ga svakako neces zasluziti trazeci za ONO 2000kn.

Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8229 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 24/12/2012 : 11:55:02  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message  Reply with Quote
@barney
kakva je situacija s obvezom pdv-a
s obzirom na količinu prometa, ti bi trebao postati obveznik pdv-a - barem po onim pravilima kada su uveli obvezno ostavljanje oib-a za prodavače - moguće da je sada taj limit povećan, ne znam
ako jesi u sustavu pdv-a, daj pojasni što i kako to ide - kako porezna uopće dođe do ljudi koji prijeđu limit prodaje, da li portali dostavljaju podatke o velikim prodavačima...kad te jednom uvedu, na što uopće naplaćuju porez...

if you tolerate this, then your children will be next
Go to Top of Page

Barney
Average Member

Croatia
685 Posts

Member since 20/03/2011

Posted - 24/12/2012 : 14:35:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Barney a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ken2

@barney
kakva je situacija s obvezom pdv-a
s obzirom na količinu prometa, ti bi trebao postati obveznik pdv-a - barem po onim pravilima kada su uveli obvezno ostavljanje oib-a za prodavače - moguće da je sada taj limit povećan, ne znam
ako jesi u sustavu pdv-a, daj pojasni što i kako to ide - kako porezna uopće dođe do ljudi koji prijeđu limit prodaje, da li portali dostavljaju podatke o velikim prodavačima...kad te jednom uvedu, na što uopće naplaćuju porez...

Svaki prodavač na početku mjeseca dobije predračun od stripovi.com za protekli mjesec kojeg je dužan podmiriti u roku 15 dana.
Stripovi.com naplačuju proviziju za korištenje stranice i 25% PDV na proviziju.
Ja nisam obrtnik, da ulazim u sustav PDV-a.
Sve financijske obaveze koije sam dužan platiti, uredno plačam kao i svi ostali prodavači.

Go to Top of Page
Page: of 111 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.41 seconds. Snitz Forums 2000