forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Ken Parker
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 126

Pajtos
Advanced Member

Sierra Leone
4695 Posts

Member since 28/07/2008

Posted - 29/06/2009 : 16:27:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Pajtos a Private Message  Reply with Quote
Dobro,dobro...svaki pocetak je tezak!Mi sa foruma smo tu da ti izadjemo u susret,preporucimo ti kvalitet i da ti pomognemo u odvikavanju od zagoromanije!
Go to Top of Page

profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 29/06/2009 : 16:42:06  Show Profile Show Extended Profile  Send profesor-inz a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Pajtos

Dobro,dobro...svaki pocetak je tezak!Mi sa foruma smo tu da ti izadjemo u susret,preporucimo ti kvalitet i da ti pomognemo u odvikavanju od zagoromanije!

Jedan je Zagor, neponovljiv, mada povremeno pročitam i nešto drugo, Kena sam malo čitao pa me privlači...
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 29/06/2009 : 16:43:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message  Reply with Quote
Dobro si rekao profo, jedan je Zagor. To bi trebalo da ućutka one koji ga nezivaju jeftinom kopijom Tarzana (ne mislim na tebe, Pajtose).
Go to Top of Page

profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 29/06/2009 : 18:14:55  Show Profile Show Extended Profile  Send profesor-inz a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mhejl

Dobro si rekao profo, jedan je Zagor. To bi trebalo da ućutka one koji ga nezivaju jeftinom kopijom Tarzana (ne mislim na tebe, Pajtose).

Ipak moramo biti realni, imamo periode kada nam se sviđa jedan, pa drugi junak...Zagor mi se sviđa uvek.
Izvinjavam se Ken Fanovima, ali verujem da su oni nastali kao frakcija Zagor fanova...
Go to Top of Page

zare80
Average Member

Serbia
586 Posts

Member since 22/09/2008

Posted - 30/06/2009 : 01:31:58  Show Profile Show Extended Profile  Send zare80 an AOL message  Send zare80 a Yahoo! Message  Send zare80 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by profesor-inz

quote:

Ipak moramo biti realni, imamo periode kada nam se sviđa jedan, pa drugi junak...Zagor mi se sviđa uvek.
Izvinjavam se Ken Fanovima, ali verujem da su oni nastali kao frakcija Zagor fanova...

Mislim da nisi u pravu. Veliki broj ovih ljudi koji su fanovi Kena ni ne citaju (ili jako retko) Zagora. Markos je to za sebe rekao nekoliko puta a neke ne mogu iskreno ni da zamislim da citaju Zagora, barem po onome kako ga komentarisu
Go to Top of Page

Milazzo
Senior Member

Croatia
2140 Posts

Member since 30/01/2008

Posted - 30/06/2009 : 09:16:31  Show Profile Show Extended Profile  Visit Milazzo's Homepage  Send Milazzo a Private Message  Reply with Quote
Ja ne citam Zagora...
Jednostavno mi se nije svidio kad sam ga prvi put procitao.(A to je bilo prije 3 godine kad sam poceo citati stripove). Nije mi se svidio i nisam stekao odredjeni pozitivni dojam koji bi me natjerao da krenem dalje s citanjem Zagora.
-Makar kad nemam nista, ali bas nista drugo za citanje uzmem i ja Zagora! :)

Al' tu je moj dragi Ken kojeg sam uvijek spreman ponovno citati! Makar i po deseti put!

https://www.instagram.com/wanderereclectic/ // https://abadon.hr/
Go to Top of Page

cibalia
Senior Member

Sierra Leone
1699 Posts

Member since 14/11/2008

Posted - 30/06/2009 : 10:11:51  Show Profile Show Extended Profile  Visit cibalia's Homepage  Send cibalia a Private Message  Reply with Quote
Kada sam bio mali, nisam mogao smisliti bilo koji drugi strip osim Zagora. Smatrao sam ih glupim, a Zagor je bio neustrašiv, nepobjediv...
Danas je situacija drukčija. Zagora sve manje volim jer mi je sve više naivniji i dosadniji. Chicove pizdarije su mi nekad bile zabavne, a danas su dosadne i glupe. Jednostavno me Zagor sve više odbija.

U vlaku sam završio u istom vagonu s profesorom-inzom. Poceo mi je pricati o Zagorovim recenzijama, Zagorovim fanovima i autorima, te o Zagoru opcenito. Nakon 10 minuta sam se bacio pod tracnice...

Edited by - cibalia on 30/06/2009 10:12:54
Go to Top of Page

Mlaki
New Member

Croatia
139 Posts

Member since 18/05/2007

Posted - 01/07/2009 : 16:25:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Mlaki a Private Message  Reply with Quote
quote:

Na današnji dan, u dom člana Mhejla je stigla nova, prekrasna knjiga Kena Parkera!

Kao što vidite, radi se o nezaboravnoj epizodi 'Čemako'. Odsada krećem redom sa knjigama, ovo sam prosto morao što prije da pročitam! Kvalitet izdanja je, naravno, vrhunski, a meni je još uvijek teško da se naviknem na HC stripove, oni su ponos moje police!

Šta da kažem o priči? Sve je već rečeno u recenziji i u komentarima, tako da ja ne vidim smisla da se pravim pametan. Samo ću reći, da nikad nisam vidio jaču i emotivniju priču, a izgrađenu od jednostavnijih motiva. Sve je savršeno izbalansirano: surovost rata, mirni život u selu, i surovi masakr koji slijedi..... Humor je prvoklasan, a najviše sam se smijao Kiacentinim pokušajima bjesktva (psi lutalice, ukradeni konj). Urnebesno! Kao što je rekao Inferno, okršaji su neobično realni i nema previše mrtvih, što stvara utisak da se sve zaista dogodilo. Zanimljivo je, i donekle tačno, poređenje između bijelaca i Indijanaca, st time što i Indijanci nisu prikazani kao 'nevinašca'. Stvarno sam se naježio kad je Kiancenta rekla: 'Moj narod (misli na bijelce), poznaje samo jednog Boga. Boga NOVCA!'. Čudan trenutak. Želio bih da kažem i da je Manhunter bio u pravu kada je rekao da ne pitam ljude koja je Kenova epizoda, već ću samo ja moći to sebi da kažem kad pročitam sve epizode. Bio je u pravu, jer, dajmo primjer, većini ljudi se više sviđa priča 'Adah' od 'Čemaka', a meni je 'Čemako' bolji, ali ne toliko zbog objektivnosti, već zato što je urađen tačno po mom ukusu. O samom liku Kena bi se dalo još duže razgovarati, zaista netipičan strip junak (jedino se Dilan može porediti sa njim). Odlično okarakterisan, stavljen u ogromnu paletu situacija, to je Ken Parker. U stvari, primjetio sam da uvijek kažem Ken, kao da se radi o stvarno osobi!
Crtež je sjajan, to je Milazo. Vide se velike promjene (nabolje) u odnosu na prvi brpj. Mnoge scene su prekrasne, ali bih naročito izdvojio trenutak kada vojska napada selo.

Kada se umorite od Zagorovih avantura, Dilanovih košmara i Teksovih revolveraških obračuna, uzmite Kena Parkera, najrealniji strip koji sam čitao.
Haug!

I meni je Chemako bolji od Adah! I od Lovčeve Lily, također. Fenomenalan, savršen strip baš po mojoj mjeri. Bed mi je kaj sam već na broju 5 pročitao to i sad ne vjerujem da se to kasnije moglo dostići... :-(
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22370 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 01/07/2009 : 17:18:45  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Milazzo

Ja ne citam Zagora...
Jednostavno mi se nije svidio kad sam ga prvi put procitao.(A to je bilo prije 3 godine kad sam poceo citati stripove). Nije mi se svidio i nisam stekao odredjeni pozitivni dojam koji bi me natjerao da krenem dalje s citanjem Zagora.
-Makar kad nemam nista, ali bas nista drugo za citanje uzmem i ja Zagora! :)

Al' tu je moj dragi Ken kojeg sam uvijek spreman ponovno citati! Makar i po deseti put!

Da sam poceo citati stripova prije koju godinu i naletio na Zagorovu epizodu sa Chiarollom ili Drkaanđelom, vjerovatno bi tu stao i nikad vise nebi uzeo neki njegov strip u ruke. Medjutim, poceo sam u drugo vrijeme i sa drugim epizodama. Zagor ce kod mene uvijek imati posebno mjesto u srcu, pored toga sto sam vec prije prve polovine devedesetih prosirio svoj krug na ostale svjetske stripove pored Bonellija.Prvo na americke superheroje, a onda par godina kasnije otkrio BD i slicne. Mislim da je sa nama svima tako.Pogledaj naseg admina Markosa. Objavljuje sve moguce iz svijeta stripa,od klasike do undergrounda, vecinom prva liga i teska kategorija svjetske scene. Ipak mislim da ce mu Ken ostati uvijek onaj omiljeni i pored toga sto danas cita stvari koje su totalno druga liga od Kena,Zagora i svega sto je Bonelli objavio. Vjerovatno ce i tebi Ken ostati omiljeni junak, cak i onda ako se odlucis da jednom predjes samo na BD ili ako budes eksperimentisao sa drugima.
Prva ljubav se nikada ne zaboravlja!
Go to Top of Page

Milazzo
Senior Member

Croatia
2140 Posts

Member since 30/01/2008

Posted - 01/07/2009 : 17:37:54  Show Profile Show Extended Profile  Visit Milazzo's Homepage  Send Milazzo a Private Message  Reply with Quote
Da, istina. Prva ljubav se nikada ne zaboravlja! Bas zato ja nikada necu zaboraviti Kena!
Ken je bio, jest i (vjerojatno ce) ostati moj omiljeni junak, ali ja ne citam samo Kena i Bonelli...

-I bas zato obozavam Fibru. Zbog ogromne perspektive stripa koju nam nudi. Ja nikad nisam cuo za sve te brojne naslove koje Fibra izdaje. Obozavam je zato jer mi nudi nesto novo, nesto neistarzeno...Ken ce uvijek biti kod mene u srcu, ali uvijek cu dati priliku novim i nepoznatim izdanjima/stripovima!

Go to Top of Page

Ignus
Senior Member

1357 Posts

Member since 22/06/2009

Posted - 01/07/2009 : 17:38:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Ignus a Private Message  Reply with Quote
Kod mene je to išlo ovako nekako....prvo Zagor u petom osnovne, zatim Marti Misterija ( kupio prvi broj slučajno zbog kauboja Đila na naslovnici, ta dva junaka su djelili zajedničku sudbinu nekih 10tak epizoda a naslovnice su išle naizmjenično ) zatim Mister No, u djetinjstvu sam pročitao samo jednog Kena Parkera i to jedno 20tak puta, mislim da sam ga znao napamet.....onda 20 godina ništa od Bonellija pa ponovo Marti Misterija, novi junak Magični Vjetar i napokon Ken Parker ( potaknut sječanjem na tu jednu epizodu koju sam obožavao ).

Zar nitko nece pomoci udovicinu sinu?
Go to Top of Page

Milazzo
Senior Member

Croatia
2140 Posts

Member since 30/01/2008

Posted - 01/07/2009 : 17:50:38  Show Profile Show Extended Profile  Visit Milazzo's Homepage  Send Milazzo a Private Message  Reply with Quote
Naisao sam danas na slicnu Milazzovu sliku na netu...
Nisam mogao odoliti!
Jest da izgleda stariji nego sto uistinu je, ipak je to dobar stari Ken!

-So long Ken!

Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22370 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 01/07/2009 : 17:58:26  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Vidim da se dobro snalazis i sa paintom
Ja u paintu nisam u stanju ni kvadrat da nacrtam
Go to Top of Page

Milazzo
Senior Member

Croatia
2140 Posts

Member since 30/01/2008

Posted - 01/07/2009 : 18:01:07  Show Profile Show Extended Profile  Visit Milazzo's Homepage  Send Milazzo a Private Message  Reply with Quote
I veca slika:
http://www.imagesforme.com/out.php/i570274_scan0005.jpg

Edited by - Milazzo on 01/07/2009 18:01:41
Go to Top of Page

Milazzo
Senior Member

Croatia
2140 Posts

Member since 30/01/2008

Posted - 01/07/2009 : 18:02:18  Show Profile Show Extended Profile  Visit Milazzo's Homepage  Send Milazzo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

Nije paint

Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22370 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 01/07/2009 : 18:12:49  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Milazzo

quote:
Originally posted by King Warrior

Nije paint

Na vecoj slici sam sada i ja primjetio.
Na onoj manjoj su me zbunile one prave linije
Go to Top of Page

Quebrasco
Stripovi.com suradnik

Croatia
2381 Posts

Member since 26/03/2008

Posted - 03/07/2009 : 23:38:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Quebrasco a Private Message  Reply with Quote
Ubi' me ovo cekanje Fibrinih novih 8 brojeva Kena, vec triput pomaknut termin.
Markos je na nekom drugom topicu pisao da je razlog neprofesionalnost tiskare.
Pretpostavljam da se ne radi o pukom kasnjenju tiskare, previse bi to bilo, termin
je sad pomaknut za vise od dva mjeseca …
Mozda su mu opet htjeli „uvaljati“ nekvalitetniji papir za korice (kao za zadnju turu),
prije da je nesto u tom „fazonu“.
Uglavnom, kad stigne ovih 8 brojeva onda smo, sto bi rek'o DSSM, na minus 7.
Do tada, bi' ce dobar i Gigant br. 2 (u boji), daj sta das …
Go to Top of Page

profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 05/07/2009 : 12:41:41  Show Profile Show Extended Profile  Send profesor-inz a Private Message  Reply with Quote
Pročitao sam juče priču Duga puška i Dakote, nije me preterano oduševila, ali nije ni loša...ipak su mi bolji ''Divljaci''i ''Bela tišina''.
Zanima me koliko je ona trilogija Kitolovci-Beli Pakao-eskimka Enja u Darkwodu i da li stripovi imaju neki tekstualni prilog i na koliko stranica(mislim na Fibrino izdanje). Da li vredi priča?
Go to Top of Page

Panon
Senior Member

2656 Posts

Member since 16/08/2007

Posted - 05/07/2009 : 12:43:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Panon a Private Message  Reply with Quote
Vjeruj mi, vrijedi pročitati tu trilogiju. Ja sam uživao, jer priča je stvarno posebna.
Go to Top of Page

profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 05/07/2009 : 14:21:29  Show Profile Show Extended Profile  Send profesor-inz a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Panon

Vjeruj mi, vrijedi pročitati tu trilogiju. Ja sam uživao, jer priča je stvarno posebna.

Pretpostavljam da vredi, za to sam zainteresovan, obožavam slične teme, kolika je cena Fibrinih izdanja?
Go to Top of Page

profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 05/07/2009 : 14:22:53  Show Profile Show Extended Profile  Send profesor-inz a Private Message  Reply with Quote
A nisi mi odgovorio na pitanje koliki tekstualni uvod imaju te priče?
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 05/07/2009 : 14:25:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message  Reply with Quote
quote:

Jedna strana.
Ali ja ti preporučujem HC, uprkos cijeni.
Ken Parker je jedini HC koji uzimam, nije teško podnijeti jednu ili dvije knjige mjesečno.
Go to Top of Page

profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 05/07/2009 : 14:40:57  Show Profile Show Extended Profile  Send profesor-inz a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Jedna strana.
Ken Parker je jedini HC koji uzimam, nije teško podnijeti jednu ili dvije knjige mjesečno.

Ma znam uzeo bih ovu trilogiju sa Eskimima, samo ne znam da li Fibrinu ili Lms,koja je cena?
Go to Top of Page

profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 05/07/2009 : 14:40:58  Show Profile Show Extended Profile  Send profesor-inz a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Jedna strana.

Ma znam uzeo bih ovu trilogiju sa Eskimima, samo ne znam da li Fibrinu ili Lms,koja je cena?
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 05/07/2009 : 14:42:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Jedna strana.

Ne znam kolika je cijena u Darkvudu, ja naručujem iz striparnice Mister No.

Go to Top of Page
Page: of 126 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.57 seconds. Snitz Forums 2000