Author |
Topic  |
anto
Advanced Member

Serbia
21768 Posts
Member since 29/06/2008 |
|
going going
Advanced Member

Serbia
12286 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 03/03/2018 : 03:30:03
|
quote: Originally posted by Poli
Ne, mislim na to da li je Ken Parker DW slicne dimenzije kao Parker DW? Onaj, drugi Parker, Westlakeov. :D
Tako je. I kao Stvorenje iz mocvare cini mi se. |
 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik

.jpg)
22368 Posts
Member since 10/11/2007 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27655 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik

.jpg)
22368 Posts
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27655 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik

.jpg)
22368 Posts
|
velka031
Advanced Member

.jpg)
Croatia
17120 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 03/03/2018 : 12:03:48
|
quote: Originally posted by King Warrior
Mrzi me, zašta imam vas tu. :P
Format: 170 x 260 mm...čudne neke dimenzije. Naručio sam, hajde da vidimo i to.
Nisi pogriješio.  Super izdanje i naravno vrhunski serijal. Plus vrlo mala razlika SC i HC u cijeni. |
 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik

.jpg)
22368 Posts
Posted - 03/03/2018 : 12:48:03
|
Poznajem ja Kena dobro, daleko je to od vrhunskog serijala i hvalospjeva koje često vidim na ovom forumu, ali mislio sam da sakupim jednu solidnu i povoljnu kolekciju. Čini mi se da je sa DW izdanjima došao pravi momenat za tako nešto. |
 |
|
Dr. Zistis
Advanced Member

.jpg)
5593 Posts
Member since 06/10/2011 |
Posted - 03/03/2018 : 19:10:12
|
Poznajem ja Kena dobro, daleko je to od vrhunskog serijala i hvalospjeva koje često vidim na ovom forumu, ali mislio sam da sakupim jednu solidnu i povoljnu kolekciju. Čini mi se da je sa DW izdanjima došao pravi momenat za tako nešto.
Ne budi amater...kad procitas Kena ode Zagor u istoriju  |
 |
|
velka031
Advanced Member

.jpg)
Croatia
17120 Posts
Posted - 03/03/2018 : 19:34:15
|
quote: Originally posted by Dr. Zistis
Poznajem ja Kena dobro, daleko je to od vrhunskog serijala i hvalospjeva koje često vidim na ovom forumu, ali mislio sam da sakupim jednu solidnu i povoljnu kolekciju. Čini mi se da je sa DW izdanjima došao pravi momenat za tako nešto.
Ne budi amater...kad procitas Kena ode Zagor u istoriju 
Hehe, teško da će Ken istisnuti Zagora s trona, ali bi mogao, recimo, otići mjesto ispred Texa  |
 |
|
Kontrast 2
Senior Member

2328 Posts
Member since 12/09/2016 |
Posted - 03/03/2018 : 22:31:03
|
Teško. Sadašnji Teks je poprilično dobar, a crtači su vrhunski.
Objektivno...Ken je imao prosečan početak, odlične priče u sredini ("Srećković", Pat O'Šejn, ona parodija na krimi-romane,...), a onda je Berardi otišao u tešku dramu, a sve da bi svom delu dao dignitet. Što više nesreće, jada, bede i čemera - to veća umetnička vrednost. Za mene ne. Te epizode su mi najslabije. I onda očekivani kraj - egoističan, prepotentan, samoživ, ... "posle mene Potop". |
 |
|
velka031
Advanced Member

.jpg)
Croatia
17120 Posts
Posted - 04/03/2018 : 10:01:04
|
quote: Originally posted by Kontrast 2
Teško. Sadašnji Teks je poprilično dobar, a crtači su vrhunski.
Objektivno...Ken je imao prosečan početak, odlične priče u sredini ("Srećković", Pat O'Šejn, ona parodija na krimi-romane,...), a onda je Berardi otišao u tešku dramu, a sve da bi svom delu dao dignitet. Što više nesreće, jada, bede i čemera - to veća umetnička vrednost. Za mene ne. Te epizode su mi najslabije. I onda očekivani kraj - egoističan, prepotentan, samoživ, ... "posle mene Potop".
Ja sam mislio na Kinga, znajući da kod njega Tex ne kotira najbolje  Ali mogu se složiti s tobom, s Kenom je što dalje, to slabije. |
 |
|
1Euro
Advanced Member

12618 Posts
Member since 17/07/2008 |
Posted - 04/03/2018 : 10:34:43
|
ima netko info kako se prodaje ovaj DW Ken? Imam utisak da ovo neče dugo......nešto slično kao Aghartijev zagor ili Rosencrantzev Dječak sa Divljeg zapada..... |
 |
|
vronski 3
Senior Member

2374 Posts
Member since 10/01/2014 |
Posted - 04/03/2018 : 11:14:27
|
quote: Originally posted by 1Euro
ima netko info kako se prodaje ovaj DW Ken? Imam utisak da ovo neče dugo......nešto slično kao Aghartijev zagor ili Rosencrantzev Dječak sa Divljeg zapada.....
Imam utisak da te utisak vara jer prve dve knjige su izašle u dvomesečnom ritmu kako je bilo i najavljeno a treća je najavljena za kraj ovog meseca ili početak sledećeg što govori da je prodaja i više nego dobra! Uzgred, Ken je dosad jedino Darkwoodovo izdanje ( a verujem da je tako i kod drugih izdavača) gde se HC izdanje prodaje bolje od SC... |
 |
|
1Euro
Advanced Member

12618 Posts
Posted - 04/03/2018 : 11:30:56
|
quote: Originally posted by vronski 3
ima netko info kako se prodaje ovaj DW Ken? Imam utisak da ovo neče dugo......nešto slično kao Aghartijev zagor ili Rosencrantzev Dječak sa Divljeg zapada.....
Imam utisak da te utisak vara jer prve dve knjige su izašle u dvomesečnom ritmu kako je bilo i najavljeno a treća je najavljena za kraj ovog meseca ili početak sledećeg što govori da je prodaja i više nego dobra! Uzgred, Ken je dosad jedino Darkwoodovo izdanje ( a verujem da je tako i kod drugih izdavača) gde se HC izdanje prodaje bolje od SC...
to nije pravi pokazatelj, jer je još prerano. Na početku svi kupuju, tako je bilo i Kod Dječaka sa divljeg zapada, ali kasnije slijedi pad i onda gašenje. Ako ne bude smanjivanja tiraža kod 11+ knjige onda če možda izgurati...kakav tiraž uopšte imaju? Mislim da znamo, da možemo pratiti.... Inače ne čudi što ljudi radij ekupuju HC nego SC jer razlika nije velika u cijeni i SC je PRESKUP, pa onda radije nabavljaju HC, ALI to znači da če najprije sniziti tiraž sc (ili ga ukinuti) kako bi spasili HC....ako to naprave, to se neče svidjeti onima koji su počeli da skupljaju sc pa če prekinuti i neče kupovati ni HC, što če dovesti do nezadovoljstva i polakog gašenja Kena Parkera. Na žalost!
|
 |
|
Obi-wan
Advanced Member

.jpg)
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 04/03/2018 : 12:01:46
|
Mislim da si u pravu. Ti neozbiljni mali izdavači tipa Agarthi ili Darkwood bolje da ništa ni ne počinju... |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
 |
|
1Euro
Advanced Member

12618 Posts
Posted - 04/03/2018 : 12:18:34
|
Ja sam se nadao na jeftino kiosk izdanje od 18 kuna, od Ludens npr...ne znam čemu treba nekakav hc i slično. Šta me brige kakve su stranice, kako je "upakovano" jer to sve treba platit.....kupujem Kena jedino od Ludensa ako ga bude izdavao ili Strip Agenta, sve ostalo mi nije interesantno a i sumnjam da če izgurati do kraja. |
 |
|
velka031
Advanced Member

.jpg)
Croatia
17120 Posts
|
Obi-wan
Advanced Member

.jpg)
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 04/03/2018 : 13:18:21
|
Ja sam se nadao na jeftino kiosk izdanje od 18 kuna, od Ludens npr...ne znam čemu treba nekakav hc i slično. Šta me brige kakve su stranice, kako je "upakovano" jer to sve treba platit.....kupujem Kena jedino od Ludensa ako ga bude izdavao ili Strip Agenta, sve ostalo mi nije interesantno a i sumnjam da če izgurati do kraja.
Nakon ovog Kena, drugoga nećemo doživjeti. Uz Fibru, to je dovoljno Kena za našu generaciju (a bojim se da smo mi zadnja generacija). Dakle kiosk izdanje smo priželjkivali, nismo dobili i bojim se da nikada nećemo dobiti. Tako da nećeš kupovati Kena od Ludensa i Strp-agenta. No, s druge strane, Darkwoodu želim sreću, oni obično znaju šta rade. Dobili smo Kena, mada to nije ono što smo tražili... Iako sam bio zagrijan za Kena (jeftinog sc), ovo još nisam kupio. Sve će zavisiti od toga kako će to izgledati uživo kada opipam. |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
 |
|
Kontrast 2
Senior Member

2328 Posts
Member since 12/09/2016 |
Posted - 04/03/2018 : 15:07:37
|
quote: Originally posted by velka031
Ja sam mislio na Kinga, znajući da kod njega Tex ne kotira najbolje  Ali mogu se složiti s tobom, s Kenom je što dalje, to slabije.
I ja sam mislio na Kinga. Ali, nije njemu problem Tex - već glavni urednik. |
 |
|
vronski 3
Senior Member

2374 Posts
Member since 10/01/2014 |
Posted - 04/03/2018 : 15:25:20
|
quote: Originally posted by vronski 3
Imam utisak da te utisak vara jer prve dve knjige su izašle u dvomesečnom ritmu kako je bilo i najavljeno a treća je najavljena za kraj ovog meseca ili početak sledećeg što govori da je prodaja i više nego dobra! Uzgred, Ken je dosad jedino Darkwoodovo izdanje ( a verujem da je tako i kod drugih izdavača) gde se HC izdanje prodaje bolje od SC...
to nije pravi pokazatelj, jer je još prerano. Na početku svi kupuju, tako je bilo i Kod Dječaka sa divljeg zapada, ali kasnije slijedi pad i onda gašenje. Ako ne bude smanjivanja tiraža kod 11+ knjige onda če možda izgurati...kakav tiraž uopšte imaju? Mislim da znamo, da možemo pratiti.... Inače ne čudi što ljudi radij ekupuju HC nego SC jer razlika nije velika u cijeni i SC je PRESKUP, pa onda radije nabavljaju HC, ALI to znači da če najprije sniziti tiraž sc (ili ga ukinuti) kako bi spasili HC....ako to naprave, to se neče svidjeti onima koji su počeli da skupljaju sc pa če prekinuti i neče kupovati ni HC, što če dovesti do nezadovoljstva i polakog gašenja Kena Parkera. Na žalost!
Neće Darkwood sigurno gasiti SC Kena, prvo suviše su ozbiljan izdavač da bi tako nešto uradili a drugo nema ni ekonomskog razloga jer se i SC prodaje sasvim zadovoljavajuće. Iako je razlika u ceni HC i SC minimalna nijednog se trenutka nisam dvoumio u korist SC jer je za mene Bonelli (a tu spada jelte i Ken) pravi samo sa mekim koricama. Sve ostalo je nepotrebna perverzija, barem po mom mišljenju a ko voli nek izvoli, naravno... ;) |
 |
|
zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17907 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 06/03/2018 : 13:45:22
|
kupio sam prvi broj aferim pa ćemo vidjeti
poslije traume koju sam doživio 1992. s crnim brdima onim otiskom i nerazumljivom radnjom za jednog dječka pokušavamo konološki pa će da vidimo |
Utabanim stazama ocaja! |
 |
|
1Euro
Advanced Member

12618 Posts
|
1Euro
Advanced Member

12618 Posts