forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Ken Parker
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 126

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 06/01/2019 : 14:01:31  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
svi oni imaju drugačiji pristup: i MM i DD i MNo...
sve je to bilo drugačije, a opet isto.

ken parker je također to "drugačije a isto"

tko je tebi bolji: berardi ili sclavi?
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 06/01/2019 : 14:10:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by stinky

svi oni imaju drugačiji pristup: i MM i DD i MNo...
sve je to bilo drugačije, a opet isto.

ken parker je također to "drugačije a isto"

tko je tebi bolji: berardi ili sclavi?

Valjda Berardi jer nisam ljubitelj DD-a
No, ti kažeš, da oni ustvari imaju isti senzibilitet i gledanje na svijet
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 06/01/2019 : 14:21:09  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
da
podosta sličnosti

ima i razlika, naravno
oboje bi oni junaka a opet ne bi
oni bi i ne bi
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 06/01/2019 : 14:24:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:

da
podosta sličnosti

ima i razlika, naravno
oboje bi oni junaka a opet ne bi
oni bi i ne bi

Kod Sclavija mi je očito za što se odlučio, a pisao si i sam
Hodnik za pakao kao zadnja instanca
No Berardija toliko ne znam, pa ne znam ni kako on završava Ken Parkera, a o tome ne bismo ni trebali, da ne kvarimo ljudima čitanje
Go to Top of Page

Spock
stripovi.com suradnik

Croatia
8161 Posts

Member since 26/12/2006

Posted - 06/01/2019 : 14:25:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Spock a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zoroasterixx

quote:

ja se za sada suzdržavam od filozofiranja haha

kada pogledaš odgovore vidjet ćeš da ljudi kažu NE (niti radi dobro niti im je uvjerljiv)

Valjda zato jer radi i dobre i loše stvari, ali kad pogledaš, i u "realnom životu", mnogi su takvi
Al Capone je davao novac u sirotišta haha

Svi kriminalci se pred javnosti žele prikazati kao dobročinitelji! Ovdje to nije slučaj jer taj promašeni lik dobra djela čini zbog njih samih, a ne da bi ispao drugačiji pred očima javnosti. Lik koji je spreman ubiti nevinog čovjeka s leđa, nije sposoban činiti dobro ni u kom slučaju, osim ako to nije u interesu njegova probitka.

Kod Sclavija nema takvih nelogičnosti koje se ne mogu opravdati ničim osim podvojenom ličnošću, a to ovdje nije slučaju.

Znači tu je odgovor i na pitanje tko je bolji scenarist. Sclavi, naravno!

Kamo god da kreneš, uvijek si tu.

Edited by - Spock on 06/01/2019 14:27:15
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 06/01/2019 : 14:32:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Spock

quote:

quote:

ja se za sada suzdržavam od filozofiranja haha

kada pogledaš odgovore vidjet ćeš da ljudi kažu NE (niti radi dobro niti im je uvjerljiv)

Valjda zato jer radi i dobre i loše stvari, ali kad pogledaš, i u "realnom životu", mnogi su takvi
Al Capone je davao novac u sirotišta haha

Svi kriminalci se pred javnosti žele prikazati kao dobročinitelji! Ovdje to nije slučaj jer taj promašeni lik dobra djela čini zbog njih samih, a ne da bi ispao drugačiji pred očima javnosti. Lik koji je spreman ubiti nevinog čovjeka s leđa, nije sposoban činiti dobro ni u kom slučaju, osim ako to nije u interesu njegova probitka.

Ne znam, čak i loš čovjek može tu i tamo učiniti dobro djelo makar i bez neke koristi npr nahraniti psa lutalicu
To ga ne čini dobrim

quote:
Kod Sclavija nema takvih nelogičnosti koje se ne mogu opravdati ničim osim podvojenom ličnošću, a to ovdje nije slučaju.

Znači tu je odgovor i na pitanje tko je bolji scenarist. Sclavi, naravno!

Kod Sclavija nema nelogičnosti? To nije onaj Sclavi kojeg se sjećam.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 06/01/2019 : 14:40:30  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
spock,
tek je sclavi megakontejner nelogičnosti

ali tamo gdje rastu nelogičnosti, raste i ono spasonosno
hoću reći, te "nelogičnosti" koje tebe smetaju nisu ono što je presudno. primjer: one megagluposti kao Morgana, Ničija priča itd. nisu omražene, naprotiv, rulja ih hvali na sva usta (kao što sam i ja nekada, kada sam bio smrtnik).
o tome što valja a što ne, što vrijedi a što ne, što je smisao (svega) a što ne ----> odlučuje se na višim instancama od puke logičnosti
Go to Top of Page

Spock
stripovi.com suradnik

Croatia
8161 Posts

Member since 26/12/2006

Posted - 06/01/2019 : 15:17:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Spock a Private Message  Reply with Quote
Sclavi je logičan u svojoj nelogičnosti. Sigurno nije prizemno nelogičan.

Meni Morgana isto nije sjela, baš kao ni Zora živih mrtvaca, ali kad se pročita cijela tetralogija u komadu onda se dobija drugačiji ukupan dojam.

Ukratko, prema onome što sam pročitao od ova dva autora, oni nisu usporedivi, koliki god nas Stinky htio uvjeriti u suprotno.

Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 06/01/2019 : 15:47:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:

Meni Morgana isto nije sjela, baš kao ni Zora živih mrtvaca, ali kad se pročita cijela tetralogija u komadu onda se dobija drugačiji ukupan dojam.

Ukratko, prema onome što sam pročitao od ova dva autora, oni nisu usporedivi, koliki god nas Stinky htio uvjeriti u suprotno.

Tetralogija završava potvrdom da je Dylan zavolio majku
I nije baš nešto, pogotovo ta zadnja
Go to Top of Page

Spock
stripovi.com suradnik

Croatia
8161 Posts

Member since 26/12/2006

Posted - 06/01/2019 : 16:55:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Spock a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Tetralogija završava potvrdom da je Dylan zavolio majku
I nije baš nešto, pogotovo ta zadnja

Sclavija se može tumačiti na bezbroj načina i nikoga neće ostaviti ravnodušnim, ali kakve su tu sličnosti s Berardijom i Ken Parkerom?

Go to Top of Page

SlajeR
New Member

Yemen
268 Posts

Member since 10/06/2003

Posted - 06/01/2019 : 17:21:11  Show Profile Show Extended Profile  Send SlajeR a Private Message  Reply with Quote
1. da. prava gospoda...
2. da. odlicna prica.

Opusti misli i uci plivati..
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 06/01/2019 : 17:28:46  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
da sumiramo

pitanje 2) Chemako je remek djelo imamo

7 jasnih DA: markos, dexter, jocko, sumohrvat, mpavin, zare80, slajer + 1 zoroasterix (nejasno DA:))

pitanje 1) južnjak-gerilac imamo

3 jasna NE (sumohrvat, spock, dexter)
situaciju komplicira zoroasterix kojemu je lik uvjerljiv, ali NE radi dobro.

još više komplicira slajer koji kaže DA, južnjak radi dobro ko pravi gospon.
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 06/01/2019 : 17:33:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
Još nisi stavio kako ti gledaš stvari
Je li južnjak uvjerljivi gospodin, neuvjerljivi zlikovac ili neka kombinacija?
Je li Chemako ne-baš-remek-djelo-ali-blizu (jer zaključujem da tebi nije vrh vrhova) ili nešto grebe, škaklja, smeta...
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 06/01/2019 : 17:42:46  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
sličnosti berardija i sclavija su više nego očite:)))

ne, bez zezanja, tu sad treba imati njuh za te stvari, spock
prepoznati senzibilitete i priče
trebalo bi sada raditi "studiju" te ući u detalje. to je teško ovako iz glave, ali eto recimo jedan takav detalj: sclavi ti radi demona ludila i sugerira da nema mjesta u "realnosti" idiličnom životu bijelaca i indijanaca. berardi ti radi isto, tretira te baterijom oporih indijanskih priča haha. Demon ludila i Ubojstvo u Washingtonu = krajnji sukob, razaranje do atoma, svi ginu u ludilu masakra, prijatelji i neprijatelji, krivi i pravi...

i ima takvih detalja puno, ali sada bi, kažem, trebalo čitati kena sa tog aspekta, pa pisati tekst
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 06/01/2019 : 17:44:38  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:

Je li Chemako ne-baš-remek-djelo-ali-blizu (jer zaključujem da tebi nije vrh vrhova) ili nešto grebe, škaklja, smeta...

rekao sam da za sad neću filozofirati

idemo vidjeti još mišljenja ljubitelja
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 06/01/2019 : 17:48:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

rekao sam da za sad neću filozofirati

idemo vidjeti još mišljenja ljubitelja

Pa ne moraš filozofirati
Kažeš DA-NE, ali kako želiš
Čekaj onda da se skupi još parkerovaca
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 06/01/2019 : 17:56:55  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
dobro, ako hoćeš kratko

južnjak mi je dobar lik, najzanimljiviji za sada - znači, broj 1

Chemako mi je dobra priča, naravno, no slabija od Vječne magije značajno, ako hoćeš tako:)
Go to Top of Page

SlajeR
New Member

Yemen
268 Posts

Member since 10/06/2003

Posted - 06/01/2019 : 17:57:50  Show Profile Show Extended Profile  Send SlajeR a Private Message  Reply with Quote
Južnjak je u svakom slučaju zanimljiv lik... To gledište da je uverljiv gospodin a neuverljiv zlikovac može da prodje, mada i tu ima kontradiktornih stvari... u svakom slučaju Berardi nam je dao prostora da sami sklopimo njegov lik i delo i ako želimo biti advokat ili sudija,pa kako kome paše. Moram reć da je u stripu od 94 strane to prilično dobro odradijo.

Opusti misli i uci plivati..
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 06/01/2019 : 18:00:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:

dobro, ako hoćeš kratko

južnjak mi je dobar lik, najzanimljiviji za sada - znači, broj 1

Chemako mi je dobra priča, naravno, no slabija od Vječne magije značajno, ako hoćeš tako:)

Eh, ali tebi je u usporedbi sa Vječnom magijom sve slabo :)
No dobro, držimo se Kena
Kažem tu priču Chemako jesam čitao, ali morao bih ponoviti
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 06/01/2019 : 18:02:27  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
jedva čekam da ponoviš:)
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 06/01/2019 : 18:03:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
E da, realizam u Kenu
Pravi Donehogawa je čini se umro prirodnom smrću, ali u Kenu umire u atentatu
Nije da to smeta, ali opet govori kako Ken ne teži baš tome da bude sve povijesno točno
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 06/01/2019 : 18:07:35  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
nas bi trebala zanimati POETIKA kena, a ne "realističnost" tako vulgarno shvaćena. mislim da smo do sada malo podigli razinu i da više nema olakog shvaćanja realnosti.

je li Ken realan u Chemaku, eto dobrog pitanja za ljubitelje
"realno" je skinut Čovjek zvan Konj, ali je li sve to skupa realno, to je druga stvar
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 06/01/2019 : 18:12:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
Da, poetika. Ali opet, vidiš da neki kažu da ne mogu čitati Zagora, jer je Darkwood izmišljen, lijane itd haha.
No dobro, vidjet ćemo za Chemako
Jel se ti sjećaš varijacija na temu Čovjek zvan Konj u drugim Bonelli stripovima?
Recimo, u jednom Texu Texov sin gubi pamćenje i prihvaćaju ga indijanci, Čovjek bez prošlosti čini mi se.
ili šaljiva varijanta u Chico Indijanac

Edited by - Zoroasterixx on 06/01/2019 18:13:20
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 06/01/2019 : 18:17:56  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
nije stvar sa Čovjekom Konjom:) u gubitku pamćenja, nego:

"spoznati" da su Indijanci pravi, da su to ljudi, ljudska bića sa velikim LJ. "otkriti" njihovu kulturu i način života kao superioran

u tom smislu je gomila Bonellija varijacija, često i Zagor:)
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 06/01/2019 : 18:19:50  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
Ples s vukovima ti je Čovjek Konj:)
Zagor je Čovjek Konj
Tex isto
Magični Vjetar
Go to Top of Page
Page: of 126 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.36 seconds. Snitz Forums 2000