Author |
Topic  |
vronski 2
Senior Member

2381 Posts
Member since 11/10/2009 |
Posted - 22/07/2012 : 14:06:06
|
quote: Originally posted by Magico_Vento
Ja čitam treću knjigu texa od VČ-a i već se vidi poboljšanje kvaliteta epizoda :)
Posle prve knjige koja je bila prava katastrofa i druge koja je bila blagi užas slažem se da su u trećoj knjizi konačno epizode koje se mogu čitati... |
 |
|
selanne
stripovi.com suradnik

.jpg)
Bosnia and Herzegovina
7675 Posts
Member since 11/09/2009 |
Posted - 22/07/2012 : 14:36:51
|
Dobro je da ovo nije napisao netko mjerodavan, inače bih počeo razmišljati da prestanem čitati Texa. |
Where other men blindly follow the truth, remember - nothing is true. Where other men are limited by morality or law, remember - everything is permitted. We work in the dark to serve the light. We are assassins! Nothing is true, everything is permitted. |
 |
|
vronski 2
Senior Member

2381 Posts
Posted - 22/07/2012 : 14:40:50
|
quote: Originally posted by selanne
Dobro je da ovo nije napisao netko mjerodavan, inače bih počeo razmišljati da prestanem čitati Texa.
Pa sad, verovatno su prve epizode Teksa takvima kao ti krajnje interesantne i invetivne... Meni ipak kalendarski a i mentalni uzrast ne dozvoljava da se takvim stvarima oduševljavam, ali bože moj, ukusi su različiti... |
 |
|
selanne
stripovi.com suradnik

.jpg)
Bosnia and Herzegovina
7675 Posts
Posted - 22/07/2012 : 14:44:22
|
Da mi netko tko je dosad pokazao dovoljno znanja o Texu (kasper, Poli, ...) kažu za Texa ovo što si ti rekao, odmah bi ga prestao čitati. Budući da su od tvojih 1000 i nešto postova 2 ili 3 povezana s Texom, dužan sam bio ono napisati da ne bi neke nove forumaše svojim genijalnim izjavama zaveo na krivi put. |
Where other men blindly follow the truth, remember - nothing is true. Where other men are limited by morality or law, remember - everything is permitted. We work in the dark to serve the light. We are assassins! Nothing is true, everything is permitted. |
 |
|
vronski 2
Senior Member

2381 Posts
Posted - 22/07/2012 : 14:50:13
|
Da mi netko tko je dosad pokazao dovoljno znanja o Texu (kasper, Poli, ...) kažu za Texa ovo što si ti rekao, odmah bi ga prestao čitati. Budući da su od tvojih 1000 i nešto postova 2 ili 3 povezana s Texom, dužan sam bio ono napisati da ne bi neke nove forumaše svojim genijalnim izjavama zaveo na krivi put.
Ali hajde objektivno reci na kojem su nivou prve Texove epizode iz pedesetih godina koje se nalaze u prvoj VČ knjizi? |
 |
|
selanne
stripovi.com suradnik

.jpg)
Bosnia and Herzegovina
7675 Posts
Posted - 22/07/2012 : 14:51:36
|
Sigurno nisu takvo smeće kakvim ih ti prikazuješ. Da ja sad napišem da je to nešto najbolje što je svijet stripa ikad vidio, i ti bi meni rekao isto što i ja tebi. Istina bi bila taman negdje između. |
 |
|
vronski 2
Senior Member

2381 Posts
Posted - 22/07/2012 : 14:57:50
|
Sigurno nisu takvo smeće kakvim ih ti prikazuješ. Da ja sad napišem da je to nešto najbolje što je svijet stripa ikad vidio, i ti bi meni rekao isto što i ja tebi. Istina bi bila taman negdje između.
Ili što bi rekao Foks Molder: "Istina je negde tamo"...
 |
 |
|
velka031
Advanced Member

.jpg)
Croatia
17132 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 22/07/2012 : 21:24:34
|
Mislim da nema smisla previše pričati o kvaliteti ranih epizoda skoro svih Bonellijevih serijala, jer ako se uzme u obzir vrijeme kada su nastale i publika kojoj su bile namijenjene sve je jasno... Ne treba ni spominjati koliki je uspjeh u ono vrijeme napravio takav koncept... Tex po tome nije izuzetak, a epizode od ZS 600 pa do danas su me natjerale da ga držim trećim najboljim SBE serijalom... |
 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik

.jpg)
22378 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 22/07/2012 : 21:28:05
|
Sigurno nisu takvo smeće kakvim ih ti prikazuješ.
ne znam sta drugi misle, ali one prve epizode su bukvalno necitljive. Vjeruj mi da nisam uspjeo da dovrsim VCKI prvu knjigu do kraja.  |
 |
|
selanne
stripovi.com suradnik

.jpg)
Bosnia and Herzegovina
7675 Posts
Posted - 22/07/2012 : 21:35:11
|
Onda je problem u vama svima, previše tražite.  Ja sam, naravno, svjestan, da Tex ima dosta loših, dosadnih ili neoriginalnih epizoda, ali ja ne tražim da svaka priča bude remek-djelo. Meni je draga sama atmosfera Divljeg zapada, tako da čim vidim konjanike, Indijance ili partiju pokera u saloonu, odmah to djelo proglašavam odličnim, bio to strip, film ili video-igrica. 
|
 |
|
Kojot
Advanced Member

Switzerland
4141 Posts
Member since 21/12/2008 |
Posted - 22/07/2012 : 23:04:58
|
quote: Originally posted by King Warrior
Sigurno nisu takvo smeće kakvim ih ti prikazuješ.
ne znam sta drugi misle, ali one prve epizode su bukvalno necitljive. Vjeruj mi da nisam uspjeo da dovrsim VCKI prvu knjigu do kraja. 
Nije za vjerovat,ali ni ja nisam procitao prvu knjigu do kraja!
|
 |
|
Deki86
Average Member

Croatia
852 Posts
Member since 07/02/2006 |
Posted - 23/07/2012 : 06:16:57
|
Meni su one 2 avanture u Meksiku koje se nalaze u prvih nekoliko brojeva bile prva liga s obzirom koliko su stari stripovi. Ima i nečitljivih epizoda, ali ipak je to početak, ja sam čak bio ugodno iznenađen sa nekoliko priča. Uostalom dobije se prilika da se prisustvuje prvoj ogrebotini na sljepoočnici, prvom mučenju, "svađi" Texa i Kita, , prvom Karsonovom pesimizmu, prvom premlaćivanju nenaoružaog zatvorenika, prvih 100 probušenih šešira... :D Treba samo izdurat prvih nekoliko priča, čim se dođe do epizode gdje Galep crta Texa i Karsona kako ih je crtao i dalje, kreće prava uživancija... PS Šokirao sam se kada sam shvatio koliko je u Zagoru "posuđenih" elemenata iz Texa! |
 |
|
76
Senior Member

Croatia
2661 Posts
Member since 24/12/2005 |
Posted - 23/07/2012 : 10:54:35
|
Te početne Texove priče izlazile su u obliku pasica u novinama, odnosno u svakom se retku morala dogoditi neka akcijska scena kako bi se zadržala "napetost". Tipa: netko je pucao u Texa, a da bi čitateji saznali je li ga pogodio, morali bi sljedeći dan kupiti nastavak. Zato ih se ne može uspoređivati s onim što je uslijedilo kada je Tex počeo samostalno izlaziti na kioscima. |
The best you can say for football is that it has given the working man a subject for conversation. |
 |
|
selanne
stripovi.com suradnik

.jpg)
Bosnia and Herzegovina
7675 Posts
Posted - 23/07/2012 : 14:38:01
|
Može li mala pomoć, treba mi za recenziju? U priči Čovek iz Kentakija/Kad top zagrmi (ZS) Tex susreće svog bivšeg suborca Dicka. To je u Italiji izdano negdje oko 115. broja. Je li to prvi put dotad da se intenzivnije priča o Texovoj prošlosti ili je i prije bilo slučajeva? |
 |
|
kasper
Advanced Member

10927 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 23/07/2012 : 14:55:37
|
Može li mala pomoć, treba mi za recenziju? U priči Čovek iz Kentakija/Kad top zagrmi (ZS) Tex susreće svog bivšeg suborca Dicka. To je u Italiji izdano negdje oko 115. broja. Je li to prvi put dotad da se intenzivnije priča o Texovoj prošlosti ili je i prije bilo slučajeva?
Imas onoog Sampiona rodea, ZS 617/618. Hm, taj Covek iz Kentakija, zanimljvio je koliko vidno fali prevoda po oblacicu u tom i stripovima tog vremena. Cenim jedno 50% prevoda da je izbaceno. |
Edited by - kasper on 23/07/2012 14:55:52 |
 |
|
selanne
stripovi.com suradnik

.jpg)
Bosnia and Herzegovina
7675 Posts
Posted - 23/07/2012 : 15:00:32
|
Još se i epizoda originalno zove Il passato di Tex, a ja nisam upratio. 
Puno ti hvala!
Što se tiče prijevoda, nekako se snalazim, nije toliko loše stanje, a sama atmosfera ove epizode me tjera da napišem recku, ne mogu odustati.  |
 |
|
kasper
Advanced Member

10927 Posts
Posted - 23/07/2012 : 15:02:19
|
quote: Originally posted by selanne Što se tiče prijevoda, nekako se snalazim, nije toliko loše stanje, a sama atmosfera ove epizode me tjera da napišem recku, ne mogu odustati. 
E da, super je atmosfera, Galep razbija. Steta sto to neko ne izda kako treba kod nas (cb + dobar prevod). Al se necu razmisljati nabaviti istu ako je LL objavi, naravno. Primeti samo koliko se velika slova koriste u tim brojevima kod nas + koliko su recenice kratko. Za poredjenje uzmi nesto iz tog vremena da je uradje OK, tipa LL 1 i 2, ili ako nadjes neki sken te epizode u originalu. |
Edited by - kasper on 23/07/2012 15:04:40 |
 |
|
selanne
stripovi.com suradnik

.jpg)
Bosnia and Herzegovina
7675 Posts
Posted - 23/07/2012 : 15:12:52
|
quote: Originally posted by kasper
quote: Originally posted by selanne Što se tiče prijevoda, nekako se snalazim, nije toliko loše stanje, a sama atmosfera ove epizode me tjera da napišem recku, ne mogu odustati. 
E da, super je atmosfera, Galep razbija. Steta sto to neko ne izda kako treba kod nas (cb + dobar prevod). Al se necu razmisljati nabaviti istu ako je LL objavi, naravno. Primeti samo koliko se velika slova koriste u tim brojevima kod nas + koliko su recenice kratko. Za poredjenje uzmi nesto iz tog vremena da je uradje OK, tipa LL 1 i 2, ili ako nadjes neki sken te epizode u originalu.
Joooooj... Ja sam baš mislio pohvaliti priču, a Galep mi je nešto slabiji. Ne znam, nikako mi se ne sviđa previše.  |
 |
|
kasper
Advanced Member

10927 Posts
Posted - 23/07/2012 : 15:17:53
|
quote: Originally posted by selanne Joooooj... Ja sam baš mislio pohvaliti priču, a Galep mi je nešto slabiji. Ne znam, nikako mi se ne sviđa previše. 
Galep iz tog doba je kralj   |
Edited by - kasper on 23/07/2012 15:18:50 |
 |
|
selanne
stripovi.com suradnik

.jpg)
Bosnia and Herzegovina
7675 Posts
Posted - 23/07/2012 : 15:26:31
|
Čini se da sam ja onda previše razmažen novijom gardom - Villa, Civitelli, braća Cestaro, ali i neki stariji poput Nicola su mi bolji od Galepa. |
 |
|
kasper
Advanced Member

10927 Posts
|
selanne
stripovi.com suradnik

.jpg)
Bosnia and Herzegovina
7675 Posts
Posted - 23/07/2012 : 15:39:49
|
quote: Originally posted by kasper
quote: Originally posted by selanne ali i neki stariji poput Nicola su mi bolji od Galepa.

|
 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik

.jpg)
22378 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 23/07/2012 : 18:08:13
|
Po meni sa Galepom iz zlatnog doba od nabrojanih moze samo Villa da se poredi. Civitelli i Cestarovi su liga ispod. Uopste, Civitelli na Texu mi nije nista posebno, pogotovo jos kada ga oboje. |
 |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 23/07/2012 : 18:36:18
|
quote: Originally posted by King Warrior
Po meni sa Galepom iz zlatnog doba od nabrojanih moze samo Villa da se poredi. Civitelli i Cestarovi su liga ispod. Uopste, Civitelli na Texu mi nije nista posebno, pogotovo jos kada ga oboje.
Nisam ni očekivao išta drukčije od nekoga tko voli Ferrija.   |
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
 |
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts
Member since 20/02/2010 |
|
Topic  |
|