Author |
Topic  |
kasper
Advanced Member

10927 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 21/08/2012 : 09:44:31
|
quote: Originally posted by selanne
Nije to skromnost, nego realnost. Znam ponešto, ali dosta informacija kupim od vas iskusnijih, tako da polako povećavam i svoje znanje. 
Od matorih nema nista, na omladini je da biju bitke  |
 |
|
Combatrock
Advanced Member

Serbia
4919 Posts
Member since 26/12/2009 |
|
velka031
Advanced Member

.jpg)
Croatia
17132 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 22/08/2012 : 11:12:47
|
quote: Originally posted by kasper
Nije to skromnost, nego realnost. Znam ponešto, ali dosta informacija kupim od vas iskusnijih, tako da polako povećavam i svoje znanje. 
Od matorih nema nista, na omladini je da biju bitke 
Bogami, neki mladi dečki ovdje znaju puno više o stripu od nas malo i malo više starijih  |
 |
|
kasper
Advanced Member

10927 Posts
|
kasper
Advanced Member

10927 Posts
|
selanne
stripovi.com suradnik

.jpg)
Bosnia and Herzegovina
7675 Posts
Member since 11/09/2009 |
Posted - 22/08/2012 : 17:13:42
|
quote: Originally posted by kasper
selanne, kanis li raditi Alkemicara, zeljan sam da rknem 10ke ?
Nisam ga kupio još. Uzeo sam nedavno neke stare epizode, nove će morati sačekati, budući da sad još idem u Tunis na dva mjeseca. |
Where other men blindly follow the truth, remember - nothing is true. Where other men are limited by morality or law, remember - everything is permitted. We work in the dark to serve the light. We are assassins! Nothing is true, everything is permitted. |
Edited by - selanne on 22/08/2012 17:16:04 |
 |
|
bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts
Member since 30/08/2009 |
|
selanne
stripovi.com suradnik

.jpg)
Bosnia and Herzegovina
7675 Posts
Posted - 22/08/2012 : 17:16:21
|
quote: Originally posted by bjelolasica
selanne daj recenziraj neku manje dobru epizodu samo da ne lopam desetke.
Da pređem na Zagora?  |
Where other men blindly follow the truth, remember - nothing is true. Where other men are limited by morality or law, remember - everything is permitted. We work in the dark to serve the light. We are assassins! Nothing is true, everything is permitted. |
 |
|
bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts
Member since 20/02/2010 |
|
selanne
stripovi.com suradnik

.jpg)
Bosnia and Herzegovina
7675 Posts
Posted - 22/08/2012 : 21:08:49
|
Da pređem na Zagora? 

Pa tražio si manje dobre epizode...  |
 |
|
76
Senior Member

Croatia
2661 Posts
Member since 24/12/2005 |
Posted - 23/08/2012 : 17:16:10
|
Da pređem na Zagora? 
  Majstorski!!!  |
The best you can say for football is that it has given the working man a subject for conversation. |
 |
|
samotnjak
Starting Member
.jpg)
Bosnia and Herzegovina
83 Posts
Member since 23/09/2011 |
Posted - 23/08/2012 : 21:25:48
|
pitanje za texoznalce
prije više od 20 godina, čitao sam jedan texov strip koji me se dojmio. ne znam kako se zove
pa bih da saznam. ukratko, svega što se sjećam jeste da tex i ekipa rješavaju neke probleme
sa nekom etničkom skupinom koja se naselila u ameriku i žive svojim tradicionalnim životom.
mislim da se radi o Rusima, tačnije Kozacima. strip je i tada bio star (niskog broja i
cijena). to je sve čega se sjećam
hvala unaprijed |
 |
|
selanne
stripovi.com suradnik

.jpg)
Bosnia and Herzegovina
7675 Posts
|
bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts
|
samotnjak
Starting Member
.jpg)
Bosnia and Herzegovina
83 Posts
Posted - 24/08/2012 : 00:10:44
|
Ima ovaj, zadovoljava uvjet da se radi o etničkoj skupini. 
http://www.stripovi.com/recenzije/tex-willer-tx-lib-10-sablasti-iz-pustinje/1385/
Pretpostavljam da nije ovaj, ali ima ovdje ljudi koji znaju puno više od mene, pitanje je samo kad će biti na forumu.
nije taj. sjećam se još nekih sitnica u vezi ovog Texovog stripa. bila je zimska atmosfera i ti Rusi (mislim da su bili oni) živjeli su u nekakvim utvrdama
inače, prvi roman u životu kojeg sam držao u rukama bio je Texov Zamka i Ruke u vis. ljetovao sam na moru u makarskoj i brat mi je dao te romane. ne znam koje godine je izišao taj broj, ali mislim da nisam imao više od 7-8 godina.
kasnije sam se ''navukao'' na Zagora naravno, a poslije u pubertetu na mister No-a. iako sam jedno vrijeme skupljao sve iz ZS-a i LMS-a, Texu nikada nisam poklanjao mnogo pažnje.
međutim, danas vidim da je on pored zagora i Mister-Noa, definitivno najkvalitetniji junak iz spomenutih edicija. da se danas bavim kolekcionarstvom, Tex bi sigurno bio jedan od junaka koje bih sakupljao. |
Edited by - samotnjak on 24/08/2012 00:11:42 |
 |
|
selanne
stripovi.com suradnik

.jpg)
Bosnia and Herzegovina
7675 Posts
Posted - 24/08/2012 : 00:25:19
|
Stvarno ne bih znao. Valjda će ti netko pomoći kad vide post. |
 |
|
Ultras
Advanced Member

.jpg)
Serbia
10062 Posts
Member since 17/10/2008 |
|
samotnjak
Starting Member
.jpg)
Bosnia and Herzegovina
83 Posts
Posted - 24/08/2012 : 09:01:38
|
quote: Originally posted by Ultras
quote: Originally posted by samotnjak bila je zimska atmosfera i ti Rusi (mislim da su bili oni) živjeli su u nekakvim utvrdama

hvala ultras
to je to, siguran sam sto posto. Crni zmaj. naslovnice ne prepoznajem jer ih nije ni bilo. sjećam se da je crtež bio nekako ''sitan'', tj. likovi nisu bili u nekom krupnom planu. bilo bi dobro da neko napiše recenziju za ovaj strip.
imam još jedno pitanje, pa ako neko zna dobro bi mi došlo da obnovim gradivo. radi se također o jednom Texovom stripu. Radnja: neki stari vrač želi povratiti indijancima staru slavu te im nekim vračanjem navodno proizvodi neprobojne košulje koje kada obuku, bledoliki im neće moći ništa. onda ga Tex dohvati, mlatne ga par puta i natjera ga da obuče ''čarobnu košulju'' te želi da na njemu praktično demonstrira neprobojnost košulje. vrač naravno odbija, a kada tex pripuca na košulju, buši je kao sir...
ovih scena se toliko još dobro sjećam, da se njihova svježina jedino može porediti sa posljednjom scenom iz Zagorovog ''Demoni ludila'' koja mi je definitivno obilježila djetinjstvo
ako neko zna o kojoj se epizodi radi, bio bih mu zahvalan da mi kaže.
|
 |
|
drablj
New Member

Serbia
233 Posts
Member since 06/06/2007 |
|
samotnjak
Starting Member
.jpg)
Bosnia and Herzegovina
83 Posts
Posted - 25/08/2012 : 11:09:31
|
quote: Originally posted by drablj
vrac je vovoka. epizoda je objavljena dva puta: LMS 14 Tragom Vovoke i ZS 670 i 671 (Krug smrti i Teksova pravda).
hvala drug. to je to
nisam znao da se radilo o reprintu jer ja sam imao Krug smrti i Teksova pravda. u tom vremenu to nisam ni mogao znati osim da sam imao oba izdanja a Tragom Vovoke je još tada bio raritet |
Edited by - samotnjak on 25/08/2012 11:11:00 |
 |
|
velka031
Advanced Member

.jpg)
Croatia
17132 Posts
Member since 18/03/2010 |
|
emirem
Advanced Member

10867 Posts
Member since 18/01/2010 |
Posted - 28/08/2012 : 00:33:42
|
Procitao Tex maxi "Sin vjetra" prekjucer..izvanredno..ne citam inace Texa niti skupljam,ali ova prica oko konja mi je bila dobra bas u stilu filma.. Inace imam film "Tonka" pa cu ga sutra pogledati uz crni nektar sa mlijekom...dvije salice . Disa nisam citao/gledao mu crtez osim Mno-a tako da mi je bio interesantan u Texu. |
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
Edited by - emirem on 28/08/2012 00:34:29 |
 |
|
selanne
stripovi.com suradnik

.jpg)
Bosnia and Herzegovina
7675 Posts
Posted - 28/08/2012 : 00:42:00
|
Diso je najgori dio ovog maxija. |
 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19627 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 28/08/2012 : 05:46:14
|
quote: Originally posted by emirem
Procitao Tex maxi "Sin vjetra" prekjucer..izvanredno..ne citam inace Texa niti skupljam,ali ova prica oko konja mi je bila dobra bas u stilu filma.. Inace imam film "Tonka" pa cu ga sutra pogledati uz crni nektar sa mlijekom...dvije salice . Disa nisam citao/gledao mu crtez osim Mno-a tako da mi je bio interesantan u Texu.
dosta je bio popljuvan taj SIN VJETRA, meni isto nije bio tako loš...volim Disa pa mi je njegov crtež na Texu valjda manje smetao... a da za Texa nije najidealniji-slažem se, nek mu daju crtat Mister No specijale radije, ti u SBE... svatko nek radi ono u čemu je najbolji, zašto ti mixevi crtača koji se ne uklapaju u priću...Tex ima dovoljno velik i kvalitetan staf bez Disa... |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
 |
|
Topic  |
|