Author |
Topic  |
sawitch
Advanced Member

Serbia
40975 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 21/09/2010 : 14:21:18
|
Pa te drzim polozeno... Ludens sam drzao uspravno... Pa meni se i Libellus istalasao unutra jer je papir tezak i to tako mora, bas zato sto sam drzao uspravno.... |
Patricia hic mea totus mundus est |
 |
|
feka82
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2647 Posts
Member since 03/01/2008 |
Posted - 22/09/2010 : 13:34:47
|
u mene nema sad za sad nikakvih problema , libellusove knjige kombinujem na polici malo polozeno , malo uspravno i kombinacija polozenog i uspravnog , e sada kada se ime jedno 50 knjiga e to je vec posao :) ja sam jos na manjem broju :) ali najvise imam od sve raje i to se pika :) |
feka |
 |
|
feka82
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2647 Posts
Posted - 22/09/2010 : 13:40:58
|
ja sam tek ponovo poceo sakupljati nedavno , ko mali sam skupljao i imao poprilicnu kolekciju i onda je otislo sve to u alkohol ili jednostavno dao svakome :) |
feka |
 |
|
okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts
Member since 23/11/2008 |
Posted - 22/09/2010 : 14:48:16
|
Sinoc sam bas gledao ove karavane,nisu listovi valoviti a drzim ih uspravno.Drzim na polici vise stripova koji su nabijeni jedan uz drugi pa mozda zbog toga ostanu ravni ili je kod Kinga neki drugi problem.U svakom slucaju kod mene su kao da su juce izasli iz stamparije. |
Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa. |
 |
|
feka82
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2647 Posts
Posted - 22/09/2010 : 16:04:09
|
najvjerovatnije je to i u mene su svi zbijeni , mada ne znam kako u njega stoje uspravno , a i korice su drugacije nego u drugih izdavaca podlozne su savijanju i zato ne pucaju kao kod ostalih :)narocito kod ludensa sa njihovim koricama moras pazljivo :) |
feka |
 |
|
Phoenix Press
Starting Member

85 Posts
Member since 19/04/2010 |
Posted - 24/09/2010 : 01:33:04
|
quote: Originally posted by King Warrior
Imam kritiku sto se tice tehnicke strane vasih izdanja. Sest Caravana sam poredao uspravno sa stripovima ostalih izdavackih kuca i vec poslije nekoliko dana sam primjetio da su ovih sest komada postali valoviti. Pokusao sam da ih stisnem sa ostalim stripovima da se isparave, ali ne vrijedi.
Zaista smo se potrudili da napravimo izdanje vrhunskog kvaliteta, pa smo zato izabrali najkvalitetniji papir i plastificirane korice. Uprkos svemu tome, izgleda se ponekad dese npredvidjene i nezeljene stvari, poput ovog 'talasanja' stranica. Ipak, za utehu je cinjenica da se neiko drugi nije pozalio na to... u svakom slucaju, ni polozeno drzanje stripova nije toliko neprirodno, a resava problem. |
http://www.phoenixpress.rs/ http://www.facebook.com/PhoenixPress, http://twitter.com/#!/PhoenixPressBG
|
 |
|
Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 24/09/2010 : 01:42:56
|
quote: Originally posted by Phoenix Press
u svakom slucaju, ni polozeno drzanje stripova nije toliko neprirodno, a resava problem.
Kod mene svi i stoje polozeno i ne krive se. Da bi ih drzao uspravno, morao bi da kupim bar duplo veci stan |
 |
|
Svarog
Junior Member

444 Posts
Member since 03/06/2010 |
|
mrmada
Junior Member

Serbia
440 Posts
Member since 05/04/2009 |
Posted - 24/09/2010 : 08:36:04
|
Ja sam ranije bio na nekom drugom topicu izneo problem sa krivljenjem stripova,i uprkos mnostvu raznih misljenja,ipak nisam u potpunosti resio problem.Medjutim,najtacniji je stav da se stranice krive zbog vlage.Nema to bas neke veze sa polozajem.Drzim ih i uspravno i polozeno,i uvek se poneki iskrivi.A desavalo mi se da odem u trafiku i kupim DDKI koje samo sto je stiglo i kad ga kuci pogledam posle sat vremena stranice vec vijugave.Sigurno i drugi faktori uticu na to,al evo meni se stripovi krive kad je leto.Zasto?zato sto mi je prozor na sobi non stop otvoren a pored moje sobe jedna majmuncina ima auto-perionicu i non stop mi sa onim smrkom puni sobu vlagom.Kad dodje hladno vreme,sobu uglavnom drzim zatvorenu,a i perionica redje radi i ja nemam ni najmanjih problema sa krivljenjem stripova. |
 |
|
Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts
Posted - 24/09/2010 : 09:08:36
|
quote: Originally posted by mrmada
Ja sam ranije bio na nekom drugom topicu izneo problem sa krivljenjem stripova,i uprkos mnostvu raznih misljenja,ipak nisam u potpunosti resio problem.Medjutim,najtacniji je stav da se stranice krive zbog vlage.Nema to bas neke veze sa polozajem.Drzim ih i uspravno i polozeno,i uvek se poneki iskrivi.A desavalo mi se da odem u trafiku i kupim DDKI koje samo sto je stiglo i kad ga kuci pogledam posle sat vremena stranice vec vijugave.Sigurno i drugi faktori uticu na to,al evo meni se stripovi krive kad je leto.Zasto?zato sto mi je prozor na sobi non stop otvoren a pored moje sobe jedna majmuncina ima auto-perionicu i non stop mi sa onim smrkom puni sobu vlagom.Kad dodje hladno vreme,sobu uglavnom drzim zatvorenu,a i perionica redje radi i ja nemam ni najmanjih problema sa krivljenjem stripova.
Prijatelju, meni se isto krive stripovi (najbrze AF Svet, ali mi se istalasao i Lincoln i jos neki drugi) a nemam komsiju koji drzi perionicu. Naprotiv, komsije s te strane gde otvaram prozor su mi veoma mirne (cak i previse, imam pogled na groblje) Tako da ne verujem da je do nas  |
 |
|
mrmada
Junior Member

Serbia
440 Posts
Member since 05/04/2009 |
Posted - 24/09/2010 : 12:34:44
|
Pa dobro,sve je to relativno.Ali ne znam da li iko moze da to objasni skroz do kraja.Evo naprimer libellus izdanja drzim uspravno,a DDKI polozeno pa se krive i jedni i drugi.A IPS-ov tin tin mi se nikad nije istalasao.Od sc izdanja mi se krive veseli stripovi,i ponekad b92 maus,a ludensove do sad nisam primetio da odstupaju od normale. Ma najbolje da se ne opterecujemo time,ne utice na uzivanje u stripu. :) |
 |
|
Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts
Posted - 24/09/2010 : 13:02:39
|
quote: Originally posted by mrmada
Pa dobro,sve je to relativno.Ali ne znam da li iko moze da to objasni skroz do kraja.
Ma sigurno je do izdavaca, do skladistenja, koliko "odleze" i slicno. Jer nemoguce je da mi se ne talasaju neki stripovi stari godinama, a odmah mi se to desi sa novom turom istog izdavaca. Sto se tice Hrvata to je bilo u jednom kratkom periodu, sto se tice Sveta to je konstanta, VC slicno, samo sto se ne krive nesto preterano |
 |
|
C Celtic
Average Member

Serbia
897 Posts
Member since 20/05/2009 |
Posted - 24/09/2010 : 22:12:48
|
Gospodo Phoenixi , kada će te u Novi Sad , ja bih da zamenim Caravan 1 kome nedostaju 4 stranice i da uzmem 4,5 i 6 ?  |
What a long strange trip it's been |
 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik

.jpg)
22363 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 24/09/2010 : 22:15:37
|
quote: Originally posted by Tex Willer
Ma sigurno je do izdavaca, do skladistenja, koliko "odleze" i slicno.
Moze biti, ali u ovom slucaju su bili pravi kada sam ih dobio. Sutra cu uslikati. |
 |
|
Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts
Posted - 24/09/2010 : 23:36:36
|
quote: Originally posted by King Warrior
Moze biti, ali u ovom slucaju su bili pravi kada sam ih dobio. Sutra cu uslikati.
Ma i kod mene, kesirani, utegnuti, picnuti i onda tek pocnu da zevaju - ali bas od svih izdavaca kad su promenili stampariju u Hrvatskoj. Neke sam presovao i po nekoliko dana pa nista. Sad vise nemam te probleme. |
 |
|
Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts
|
Phoenix Press
Starting Member

85 Posts
|
masni
Senior Member

Serbia
2240 Posts
Member since 03/07/2008 |
Posted - 25/09/2010 : 13:24:28
|
Kada ce Traper keri I koliko ce odprilike kostati ??, da znam poceti stekati lovu |
Zelim Lone Vulf-a meke korice. Pristupacna cena kao ,blek i mark ludens |
 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik

.jpg)
22363 Posts
Member since 10/11/2007 |
|
Obi-wan
Advanced Member

.jpg)
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 25/09/2010 : 14:10:44
|
Za ove s manjim monitorima. 

|
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
 |
|
Phoenix Press
Starting Member

85 Posts
Posted - 25/09/2010 : 17:39:01
|
Verujemo mi vama na rec i bez fotografije, ali odlicno, taman da se putem slike vidi o cemu je rec. Po specifikacijama, koristili smo najkvalitetniji materijal: beli 100-gramski pair, plastificirane korice, 300-gramske. Taj kvalitet se prosto vidi i oseca pod rukom. Imali smo najbolju nameru da napravimo odlicno izanje i zao nam je zbog nezeljenih pojava poput ove. Ali, s druge strane, ohrabruje nas to sto nemaju svi navedene probleme, a zasto se kod vas taj konkretan problem javio - ne znamo. Neki ljudi su ovde dali odredjene pretpostavke - da je moza zbog vlage, da je zbog tezeg papira, da se desava slicno i kod drugih kvalitetnijih izdanja koje poseduju... Mozda je to zaista sklop nekih individualnih faktora kod vas. Pitacemo stampara za struchno misljene o ovom problemu pa cemo javiti.
Osoba koja tenutno pise ovaj post u ime Phoenix Pres-a je pregledala svoju kolekciju Caravana i takodje nema problem sa valovitoscu stripova. Ako bude potrebno moze i fotografija da se prilozi. |
http://www.phoenixpress.rs/ http://www.facebook.com/PhoenixPress, http://twitter.com/#!/PhoenixPressBG
|
 |
|
wesskowaz
Advanced Member

Serbia
11881 Posts
Member since 10/07/2007 |
|
Tornadomaster
Senior Member

Bosnia and Herzegovina