forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Glazba
 Najave koncerata - Hrvatska
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page
Author  Topic Next Topic
Page: of 40

ivanl
Advanced Member

Croatia
15827 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 03/05/2025 : 14:12:15  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
1000mods
18/04/2025.
Močvara, Zagreb

Ima tome neko vrijeme da sam se bas, ali bas, napenalio na stoner rock. Mislim, ta ljubav traje od kako sam cuo rane albume Sabbatha, jos kao djecacic, ali 'sabatovstina' u doslijednom smislu te krilatice se osjeca u svakom stoner bendu, jer na tom izvoru su se umili svi clanovi svih stoner grupa svijeta. O tom dvojbe nema, i ama bas svaki takav bend bi vam priznao bez misliti se, da su mu; Iommy, Butler, Ward i Ozzy, direktni uzori.

Stoner scena, danas, prejaka je!

Stoner zvuk, iako ga poslije 'sabatovstine', mozemo kao izvor staviti u pustinje sjeverne Amerike, a kao 'oca' stonera mirne duse nazvati Brant Bjorka, taj sound vise niposto nije vlasnistvo Amera. Taj zvuk danas se razvio, bolje kazati usavrsio diljem svijeta a u Europi posebice. A na nasem starom dobrom kontinentu, napose u Grckoj.

Ima logike. Sunca ne nedostaje u toj meni krasnoj i dragoj mediteranskoj zemlji, a zrake zivota najsjajnije zvijezde naseg Suncevog sustava jake su jednako u Ateni kao i Kaliforniji, domu stoner rocka, ili pustinjskog rocka.

I stoga, mene odavno vise ne cudi sto Grcka ima najsjajnije predstavnike tog pravca i tog zvuka. Poput; Nightstalker, Acid Mammoth, Willagers of Ioannina City i napose 1000mods.

Sve sam ih odgledao jer supruga i moja malenkost uzivamo bas intezivno u tom zvuku zadnjih godina, osim 1000mods.

Sada su napokon i oni dosli na red!

Bili su tu po Hrvatskoj vise puta a za vrijeme proklete pandemije, njihov nastup upravo u Mocvari, s upravo Willagers of Ioannina City, odnio je 'lijepi' vrag.

Dugo me je to tistilo, jer nastup ta dva benda zajedno uzivo bio bi Bogom dan uzitak.

Osim gore navedenih bendova iz Grcke u meduvremenu su nas posjetili i njegovo velicanstvo; Brant Bjork, te Kavadar, Clutch, Psychlonia, Green Leaf, Monster Magnet, Stoned Jesus, Slomosa, Full Tone Generator... i mnogi drugi. Trbalo bi mi prostora da ih pobrojim. Sto u Metropoli sto na Bearstone festivalu u carobnom okruzenju Primišlja kraj Slunja.

I bas zahvaljujuci entuzijazmu momaka iz Bearstone festivala, imamo ovu invaziju bendova koji stuju taj zvuk u Hrvatsku!

Neizmjerno im se zahvaljujem na tome!
Pogledao sam ih svu silu, (i jos cu), ali 1000mods nisam bio uhvatio.

Do Mocvare, osamnaestog dana travnja.

I to je ljudi moji; to!

Najbolje sto ih mogu opisati je, kao da je dosao Motorhead u Hrvatsku negdje 87. Znaci u naponu snage i moci. E tako su sad dosli 1000mods sa svojih izdanih 5 studijskih albuma i bas na promociji recentnog Cheat Death. Koji je rusvaj zivi ove vrste glazbe. Izvanredni! A bend, ni mlad ni star, aman-taman u naponu snage. I energije. A to je kljucna rijec ovog nastupa u klubu na nasipu Trnjnske struge. Cista energija. (Bolje kazati prljave i oznojene energije)
Beskompromisni nastup od skoro dva sata u krcatoj, rasprodatoj Mocvari. Masan i ljepljiv zvuk basa, (ne svira pjevac zaludu Rickenbaker poput Lemmya), mnumentalan zvuk dvaju gitara i pazite sad; ne sviranje, vec sustavno unistavanje bubnja sa ogromnim basom ucinilo je ovaj nastup u Mocvari za pamcenje i dugo sjecanje! (Bubnjar im je ljudi Zvijerko iz Muppet shova, uzivo)

Kazem, u najbiljem trenutku su dosli. U najboljim godinama nakon prakse od stotinu koncerata diljem globusa i na promociji najboljeg im studijskog uratka do sad, a s kojeg sviraju cak 6 stari. A uzivo su uspjele biiti jos i bolje. Zesce.

Nastup benda koji se potpuno predaje svirci. Bez pauze, bez puno rijeci, samo energija. Svaka im cast! Mogao bi ovdje napisati jos hvalospjeva, izljepiti im jos atributa, ali ne treba im to.

Oni su pravi, bezkompromisni rock bend i tocka. Supruga i ja uzivali smo u svakoj minuti ovog izvanrednog koncerta i ne sjecam se kad smo ovako smijuci se od uha do uha razdragano otisli u hotel.

Bila je i predgrupa. Them Moose Rush. Iz Bjelovara. Neloseg zvuka i zelje, ali pjevac, (i gitarist), kako je rekla moja draga ima previsok, presvilenkast i preispoliran glas. Mlo pederast ako mi je dozvoljeno tako se izraziti ali zaista jest. I vise bi podoban bio za neki splitski festival ili sibenski slager nego za mocni, mracni i masni stoner. Jbg. tako je. Ali imao je dobru 'bazu' hvatanja publike zamisljenim stapom za pecanje kojeg je bacao u publiku, pa onda imaginarnim koloturnikom tu istu publiku vukao pozornicu. Dobra fora, zaista.

Sve ostalo je bilo uragan, tornado i blira! Sve u jednom. Otprasili su nas iz kluba, izbacili iz cipela.

Ovaj bend narode, trebate odgledati u zivo, bez obzira kojem glazbenom ukusu preferirate. A ako ste rockeri, onda pogotovo.

Upratite ih, i zabiljezite si neki buduci njihov nastup masnim crnim markerom, bas kakva je i bila njihova svirka u Mocvari, i vjerujte mi necete se razocarati.

1000mods su zakon!

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page
Page: of 40  Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.09 seconds. Snitz Forums 2000