Author |
Topic  |
Imrahil
Advanced Member

Serbia
13530 Posts
Member since 21/08/2005 |
|
alen
Advanced Member

Croatia
4621 Posts
Member since 14/02/2005 |
Posted - 29/02/2012 : 08:41:48
|
Sklopio sam jutros okladu s frendom, ja tvrdim da će Barca osvojiti Primeru, on mi se smije. Uglavnom, ako dobije Real, on meni da soma kuna, ako dobije Barca ja moram pojesti vege hamburger i platiti ostatku ekipe normalne hamburgere + cugu. |
itsyourworldyoucanchangeit |
 |
|
supermark
stripovi.com suradnik

(1).jpg)
Croatia
29661 Posts
Member since 06/02/2007 |
Posted - 29/02/2012 : 13:05:34
|
quote: Originally posted by wele
quote: Originally posted by johnhartson
Evo da pojasnim.  U takvim situacijama (dakle, pokusaj da se da gol rukom) bi 99.9% fudbalera tako reagovalo. Dakle, prosecan fudbaler bi pokusao da prevari sudiju. Posebno je to slucaj kod Juznoamerikanaca, u smislu ubedljivosti (Maradona je bas objasnjavao to u onom serijalu za Svetska prvenstva). Dakle, tu je Mesi reagovao kao i svaki drugi fudbaler.
To pak nije slucaj kod simulacije, gde reaguje onako kako 99% fudbalera danasnjice ne bi reagovalo. I to nema veze s rezultatom. Nemacka ih je demolirala pre 2 godine pa nisam primetio da se valjao i folirao. Pokusao sam na to da ukazem. Dakle, da se po tome prilicno razlikuje od fudbalera na koje smo navikli i samo na tome mu ja skidam kapu. I to nema veze ni sa kakvim idolopoklonstvom. Recimo, u Engleskoj mi je Celzi medju najneomiljenijim timovima vec godinama, ali kako da ne saosecas sa njima kad im jedan Deni Velbek onako iznudi penal? Moje misljenje je da bi fudbal bolje izgledao kad bi svi pokusavali da vise ostanu na nogama kao Mesi.
uuuuu druze...kacio sam ti ranije one snimke njegovog padanja i prevrtanja bez da ga je iko dodirnuo.
jel to onaj video gdje mu se igrac koji ga nije dirnuo ispricavao? |
 |
|
Tonto
Advanced Member

8955 Posts
Member since 11/02/2012 |
Posted - 29/02/2012 : 14:08:52
|
Meni je rasprava oko njegovih igračkih kvaliteta skroz o.k. Masu ljudi ga smatra najboljim na svijetu, a opet postoje oni (u koje i ja spadam) koji misle da to nije i da bez već opjevane dvojice iza leđa nije ni 50% onog što je s njima. Postoje oni koje vole njegov nogomet i koji ne vole. Sve te rasprave su mi super, ali uzdizanje njega kao neke sportske veličine i nekakvog pojma ferpleja mi je totalno bezveze. Što se mene tiče dečko je više puta pokazao da ne zna gubiti i kao sportaš je za mene osobno pri samom dnu. |
The less I have the more I am a happy man |
 |
|
johnhartson
Senior Member

Serbia
2814 Posts
Member since 17/10/2003 |
Posted - 29/02/2012 : 14:28:36
|
quote: Originally posted by Tonto
Meni je rasprava oko njegovih igračkih kvaliteta skroz o.k. Masu ljudi ga smatra najboljim na svijetu, a opet postoje oni (u koje i ja spadam) koji misle da to nije i da bez već opjevane dvojice iza leđa nije ni 50% onog što je s njima. Postoje oni koje vole njegov nogomet i koji ne vole. Sve te rasprave su mi super, ali uzdizanje njega kao neke sportske veličine i nekakvog pojma ferpleja mi je totalno bezveze. Što se mene tiče dečko je više puta pokazao da ne zna gubiti i kao sportaš je za mene osobno pri samom dnu.
Ma jeeeeeste. Milion puta je to pokazao. Pokusavao da iznudjuje penale u zavrsnicama, grubo startovao na protivnicke cevanice i nadobijao se tako crvenih kartona. Evo, posto kazes da je decko vise puta pokazao, navedi mi pokusaje Mesija da iznudi penale u zavrsnicama kad gubi, kao i dobijene crvene kartone zbog nesportskih startova kad, je li, gubi? Bas zanimljivo sto drugi sportisti i treneri koji zapravo igraju s njim govore drugacije. Ali valjda ti iz svoje fotelje bolje umes da procenis. |
Until the colour of a man's skin is of no more significance than the colour of his eyes - dis a war |
 |
|
dicmanjac
Senior Member

Croatia
1051 Posts
Member since 23/01/2011 |
Posted - 29/02/2012 : 14:28:59
|
Meni je rasprava oko njegovih igračkih kvaliteta skroz o.k. Masu ljudi ga smatra najboljim na svijetu, a opet postoje oni (u koje i ja spadam) koji misle da to nije i da bez već opjevane dvojice iza leđa nije ni 50% onog što je s njima. Postoje oni koje vole njegov nogomet i koji ne vole. Sve te rasprave su mi super, ali uzdizanje njega kao neke sportske veličine i nekakvog pojma ferpleja mi je totalno bezveze. Što se mene tiče dečko je više puta pokazao da ne zna gubiti i kao sportaš je za mene osobno pri samom dnu.
Ko ti je kao sportaš pri samom vrhu ( od nogometaša) ako mogu znat? |
 |
|
Tonto
Advanced Member

8955 Posts
Posted - 29/02/2012 : 14:36:12
|
Nemam takve ljestvice, ali imam nekakvo svoje viđenje kakvo se ponašanje na terenu ne bi smijelo tolerirati. |
 |
|
Tonto
Advanced Member

8955 Posts
|
johnhartson
Senior Member

Serbia
2814 Posts
Posted - 29/02/2012 : 14:59:21
|
Cek malo. Dakle, lepo sam te pitao: Koji su to momenti Mesijevog nesportskog ponasanja kad gubi? Tako si sam rekao. Ajde sad navedi ih.
Umesto toga, izvukao si stvar iz naftalina koju je u nedostatku drugih stvari Marca svojevremeno izvukla. Pritom je rezultat bio 4:1. I ne, nije pljunuo u igraca nego u tom pravcu. Zamisli, fudbaleri po 30 puta u utakmici pljunu ili duvaju nos. A ne postoji sportista koji bi reagovao kao sto je reagovao Duda da je stvarno ta pljuvacka bila namenjena njemu. Uostalom, on sam je rekao da nije nista bilo ("Do not look for things when there are none between Messi and myself."). Ali, ne sumnjam da i od njega bolje znas sta se desilo. Ako trazis pravo pljuvanje igraca pogledaj pod Frank Rajkard ili Sinisa Mihajlovic.
Ali zanimljivo kako imas svoje vidjenje ali ne mozes da navedes makar jednog fudbalera koji se ponasa u skladu sa njim. Bitno da je Mesi pri dnu. |
Until the colour of a man's skin is of no more significance than the colour of his eyes - dis a war |
Edited by - johnhartson on 29/02/2012 14:59:50 |
 |
|
Tonto
Advanced Member

8955 Posts
Posted - 29/02/2012 : 15:09:25
|
Ako ti to vidiš tako O.K. Ja vidim da je pljunuo igrača s leđa, i to je to. Za mene kukavički, podlo i jadno, pljuvanje čovjeka je nešto najodvratnije što ja mogu vidjeti. |
 |
|
johnhartson
Senior Member

Serbia
2814 Posts
Posted - 29/02/2012 : 15:20:08
|
Ne vidim samo ja, vec tako vidi Duda. Dakle, igrac koji je pljunut. Onako kako ti to vidis vidi madridski list Marca koji je i pokrenuo celu pricu jer je Barsa tad usla u seriju pobeda. I nije s ledja, nego sa strane i pljunuo je ispred sto se lepo vidi na ovoj slici:
http://4.bp.blogspot.com/_B1JtfOpd85I/SQ8Hy4pzwrI/AAAAAAAAFY8/f02eB58RN8Q/s1600-h/0+messi+barcelona.jpg
Ko je blizi kameri? Broj 10 ili broj 14? O kakvom pljuvanju s ledja govoris?
A i dalje nisi bar jednim dokazom potkrepio svoju sledecu tvrdnju: "Što se mene tiče dečko je više puta pokazao da ne zna gubiti"
Umesto sto koristis svaki post da pljujes po decku, mogao bi da nabacis neki argument za ovu svoju tvrdnju. Mislim, decko nije dobio nijedan crveni karton u klupskoj karijeri, tako da je tvrdnja skroz lejm. |
Edited by - johnhartson on 29/02/2012 18:34:47 |
 |
|
Tonto
Advanced Member

8955 Posts
|
supermark
stripovi.com suradnik

(1).jpg)
Croatia
29661 Posts
Posted - 29/02/2012 : 15:41:35
|
quote: Originally posted by johnhartson
Ma jeeeeeste. Milion puta je to pokazao. Pokusavao da iznudjuje penale u zavrsnicama, grubo startovao na protivnicke cevanice i nadobijao se tako crvenih kartona. Evo, posto kazes da je decko vise puta pokazao, navedi mi pokusaje Mesija da iznudi penale u zavrsnicama kad gubi, kao i dobijene crvene kartone zbog nesportskih startova kad, je li, gubi? Bas zanimljivo sto drugi sportisti i treneri koji zapravo igraju s njim govore drugacije. Ali valjda ti iz svoje fotelje bolje umes da procenis.
mali dodatak hartsonovoj misli: sjedeca utakmica protiv racinga u primeri ce biti prva koju ce Messi nesvojevoljno propustiti, i to zbog akumuliranih zutih kartona, odnosno njih čak pet u sezoni toliko o njegovim kartonima... |
 |
|
johnhartson
Senior Member

Serbia
2814 Posts
Posted - 29/02/2012 : 18:56:43
|
Ma Mesi je u samom dnu kad se radi o prgavosti. To mu je i Tonto priznao u svom megapostu kad mu je zamerio sto se zaboga valja kad ga gaze i udaraju, umesto da ustane i da im vrati i dobije kaznu, kao sto bi uradio Roj Kin recimo. Pretpostavljam da bi to udaranje bilo sportski i pravi vrhunac fer-pleja? 
Ja prvi ne tvrdim da je Mesi pojam ferpleja. Samo tvrdim da je po mnogo cemu u vrhu i da zbog toga zasluzuje respekt. Otkad je pojam ferpleja jedan Roj Kin?? Daj, nemojmo se zajebavati.
U ovoj Barseloni jedan Inijesta vrlo cesto ume da padne bez prejakog kontakta. Daleko cesce nego Mesi koji ce uvek prvo pokusati da ostane na nogama. Pa opet, Inijesti to niko ne spocitava. A i Mesiju je Gvardiola indirektno porucio da povredjuje ekipu odbijajuci da padne kad je faul. Mesi nikad ne bi uradio ovo sto je uradio Bejl pre 3 dana (zvanicno najbolji igrac kobajagi najpostenije lige na svetu). Prosto bi ga vuklo da postigne gol.
|
 |
|
wele
Advanced Member

Montenegro
3727 Posts
Member since 21/12/2009 |
|
johnhartson
Senior Member

Serbia
2814 Posts
Posted - 01/03/2012 : 00:19:28
|
Robi Fauler je institucija. Njegov potez je uticao da kasnije razni drugi igraci cak i na silu pokusaju nesto slicno (recimo, Ruel Foks). Paolo di Kanio je isto imao jedan potez za divljenje. Ali to je bilo u 20. veku. Trenutno nimalo ne cvetaju ruze u Premijer ligi po pitanju postovanja igre. Mozda doduse ja tu ligu najvise gledam pa imam takav utisak.
Uglavnom, ne verujem da bi danas recimo Venger ponudio da se tekma ponovi. O mogucnosti da postenjacine poput Gerija Linekera obuku engleski dres ne vredi ni razmisljati. |
 |
|
supermark
stripovi.com suradnik

(1).jpg)
Croatia
29661 Posts
|
supermark
stripovi.com suradnik

(1).jpg)
Croatia
29661 Posts
Posted - 02/03/2012 : 16:31:56
|
Barca traži novi dom

Aktualni španjolski i europski nogometni prvak Barcelona mogao bi za nekoliko godina dobiti novi stadion umjesto sadašnjeg, kultnog Camp Noua... Prema pisanju barcelonskog dnevnika El Munda Deportiva, klupski predsjednik Sandro Rosell i ostali dužnosnici ozbiljno razmišljaju o toj ideji i trebali bi raspravljati o njoj na sjednici Izvršnog odbora kasnije ovaj mjesec. Klub je ranije razmišljao o obnovi Camp Noua, ali Rosell i njegovi suradnici smatraju da se Barcelona trenutno ne može nositi s ostalim europskim velikanima koji imaju znatno modernije stadione. Stoga sada razmatraju ideju gradnje potpuno novog kompleksa koji bi, navodno, također trebao biti smješten u četvrti Les Corts u kojoj je i sadašnji. Naravno o ovoj temi će svoju riječ imati i Gradsko vijeće, ali i Sveučilište u Barceloni na čijoj se zemlji nalazi sadašnji sportski kompleks katalonskog diva. Sveučilište se već godinama želi proširiti tako da bi to moglo biti presudno kod odluke o selidbi sportskih objekata u na neku drugu lokaciju. Madridska Marca, međutim, piše da je Barceloni ipak prioritet gradnja nove dvorane koja bi zamijenila sadašnju Palau Blaugranu koja ne zadovoljava u potpunosti standarde Eurolige. Spomenimo još da je nogometna Barcelona ranije igrala na stadionu Camp de la Industria s kojeg se 1922. preselila na Camp de Les Corts. Tamo je ostala do 1957. kada je otvoren Camp Nou, danas najveći stadion u Europi (99.354 mjesta). 2009. godine se javila ideja kako bi Barca mogla igrati na vlastitom otoku. Tako je, naime, zamislio poznati arhitekt Emili Vidal zaslužan za idejno rješenje novog Camp Noua koji bi bio kapaciteta gotovo 150 tisuća mjesta. Vidal je stadion premjestio na obalu glavnog katalonskog grada, jer se Barcelonini čelnici nisu zadovoljili samo renovacijom starog zdanja koje je osmislio Norman Foster, britanski arhitekt koji je među ostalim projektirao i novi Wembley.
Novo, gotovo nestvarno zdanje uzdizalo bi se na umjetno napravljenom otočiću nasuprot Foruma, a gledatelji bi na utakmice stizali mostom. Vidal je već sada naglasio da ne vjeruje kako će ideja ikada otići do realizacije, no smatra da će ovo barem potaknuti nove rasprave što napraviti s postojećim stadionom. Ukoliko se gradske vlasti ipak odluče za novi stadion, on bi mogao krenuti u gradnju najranije 2011. godine.
|
 |
|
Leonid
Senior Member

Croatia
2448 Posts
Member since 24/12/2010 |
Posted - 02/03/2012 : 18:32:54
|
Ovu zadnju sliku sam vidio ima par godina,to je kao neka futuristička verzija. Pitanje je koliko bi to koštalo??? Znam da je trend gradnje stadiona što bliže središtu grada jer se najveći broj ljudi(potencijalni gledatelji) slijeva upravo tamo.
Izgleda prekrasno ali vuče dosta pitanja. |
"Liston even smells like a bear. I'm gonna give him to the local zoo after I whup him" |
 |
|
supermark
stripovi.com suradnik

(1).jpg)
Croatia
29661 Posts
Posted - 03/03/2012 : 13:37:02
|
da, od 2009. godine se vuče ova verzija, ali kao što si rekao, previše prepreka, a prva je cijena mislim, trebalo bi izgraditi umjetni otok + most baratalo se cijenom od oko 1000 milijuna eura sam stadion je trebao imati 150 000 mjesta (od toga 60 000 stajaćih) |
 |
|
supermark
stripovi.com suradnik

(1).jpg)
Croatia
29661 Posts
Posted - 04/03/2012 : 17:44:30
|
ukupan broj točnih dodavanja dosadasnjeg dijela sezone: 1. Xavi (2139)  2. Xabi Alonso (1985) -Real Madrid 3. Andrea Pirlo (1925) -Juventus 4. Philipp Lahm (1896) -Bayern 5. Mikel Arteta (1804) -Arsenal
ukupan broj točnih dodavanja dosadasnjeg dijela sezone na protivničkoj polovici:
1. Xavi (1553)
 2. Lionel Messi (1351)  3. Xabi Alonso (1271) -Real Madrid 4. Dani Alves (1215)
 5. Mikel Arteta (1207) -Arsenal |
 |
|
supermark
stripovi.com suradnik

(1).jpg)
Croatia
29661 Posts
|
dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts
Member since 13/05/2009 |
|
supermark
stripovi.com suradnik

(1).jpg)
Croatia
29661 Posts
Posted - 07/03/2012 : 22:29:14
|
Barcelona [7 - 1] Bayer Leverkusen 25' [1 - 0] L. Messi 42' [2 - 0] L. Messi 50' [3 - 0] L. Messi 55' [4 - 0] C.H. Tello 58' [5 - 0] L. Messi 62' [6 - 0] C.H. Tello 85' [7 - 0] L. Messi 90' [7 - 1] K. Bellarabi
zanimljivosti: -Barca je u prvom poluvremenu napravila samo 4 prekršaja i 8 ukupno -prvi Messijevi golovi nakon 4 domaće utakmice u LP (Sahtjar, Real Madrid, AC Milan, Viktoria) -Messi je danas zabio jubilarni 50. (a kasnije i vise) gol za Barcu u međunarodnim natjecanjima -143. Barcina utakmica u LP u kojoj su postigli barem po jedan gol (dijele prvo mjesto sa Realom) -Xavi je u prvom poluvremenu napravio najviše dodavanja (65) sa postotkom upješnosti od 92,3% -Tellov prvi nastup u LP i prvi gol, a odmah i drugi (ukupno treći i četvrti za Barcu), te je jedini španjolski igrač uz Begiristaina koji je zabio dva gola u debiju -posjed lopte na kraju utakmice 73-27% za Barcu -najveća Barcina pobjeda, te najveći poraz Bayera u LP, ali i najveći poraz Njemačkih momčadi u LP (uz Lyon - Werder i isti rezultat 10-2) -Messi i Inzaghi su jedini igrači koji su postigli tri hat tricka u utakmicama u LP (dosad su samo tri Barcina igrača zabijala hat trick: Ronaldinho, Etoo i Rivaldo - svi po jednom) -Messi je zabio jedini pet puta u jednoj utakmici u LP -Messi je zabio 228 golova za Barcu i treba mu samo 7 da postane najbolji strijelac Barce svih vremena -17. Messijev hat-trick za Barcelonu -Rooney je napisao na twitteru: "Messi is a joke. For me the best ever." -nakon utakmice Messi je u intervjuu rekao: "5 goals? Nice, but the main thing was to qualify." -peti put zaredom se Barca kvalificirala u četvrtfinale LP -po prvi puta od 2010. godine i utakmice protiv danskog Kopenhagena, na Messiju nije bio napravljen nijedan prekršaj (utakmica protiv Kopenhagena završila je rezultatom 2-0 za katalonski sastav, a oba pogotka postigao je Messi) |
Edited by - supermark on 08/03/2012 13:34:36 |
 |
|
swamp thing
Advanced Member

.jpg)
Bosnia and Herzegovina
4078 Posts
Member since 05/08/2009 |
|
Topic  |
|