forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Martin Mystère
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 173

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 12/12/2012 : 15:22:36  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by hrvoje23

quote:
Originally posted by DeeCay

možda je ipak uspio srediti s bonellijem.

A što je bilo da 'sad mora sređivati!?'
Nisam u toku...

pa Berettu su frknuli već početko novog tisućljeća ako se ne varama, dugo ga nije bilo u MM staffu... Zbog lijenosti, nepoštivanja rokova, ili rezanja suradnik.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 12/12/2012 : 15:35:47  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote

NOVI MM U ITALIJI!

Martin Mystère n. 325, bimestrale
Glas iz prošlosti
Soggetto e sceneggiatura: Alfredo Castelli
Disegni: Giulio Camagni
Copertina: Giancarlo Alessandrini

Martin Mystère prima uistinu neočekivani dar koji ga nostalgično vraća natrag kroz vrijeme. To je samo početak puta koji vodi detektiva nemogućeg na trag tajne poznate samo odabranoj nekolicini, tajne zahvaljujući kojoj je mogućeno da se sačuva tisuće godina povijesti na još evokativniji način nego pisanim tekstom ili slikama. Bit će to duga potraga tijekom koje će DSSM ukrstiti putove s multitalentiranim genijem 17.st. - Athanasiusom Kircherom.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 12/12/2012 : 15:36:46  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Ovaj Giulio Camagni i nije nešto... Martin s ovim istaknutim čuperkom izgleda malo "neobično".

Edited by - DeeCay on 12/12/2012 16:16:55
Go to Top of Page

bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 12/12/2012 : 17:26:04  Show Profile Show Extended Profile  Send bjelolasica a Private Message  Reply with Quote
AJ pogledaj Dianu na drugoj slici izgleda ko da je neko posro crtež.

Don’t beat me massa!Please don’t beat me massa!Don’t beat this tired old body! No, no!
http://www.youtube.com/watch?v=H8D93Awa434
Go to Top of Page

bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 12/12/2012 : 17:29:29  Show Profile Show Extended Profile  Send bjelolasica a Private Message  Reply with Quote
quote:

Pa nešto je najavljivao pred neko vrijeme da se nešto kao vraća na pisanje MM-a (što bi on vrlo rado), no ništa službeno. možda je ipak uspio srediti s bonellijem.

Eto vidiš, a ja baš prošli tjedan pitao dal ćemo saznati tko je šef ljudi u crnom.

Don’t beat me massa!Please don’t beat me massa!Don’t beat this tired old body! No, no!
Go to Top of Page

dnevni boravak
Senior Member

Croatia
1033 Posts

Member since 26/07/2008

Posted - 15/12/2012 : 20:28:10  Show Profile Show Extended Profile  Send dnevni boravak a Private Message  Reply with Quote
Naslovnica je solidna, više su dobre boje nego ideja naslovnice. Ovo što se vidi iz vinjeta nnnne obećava dobro.

I'm working on a dream Though sometimes it feels so far away
I'm working on a dream And I know it will be mine someday......
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 17/12/2012 : 16:51:20  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by bjelolasica
Eto vidiš, a ja baš prošli tjedan pitao dal ćemo saznati tko je šef ljudi u crnom.

Samo što Beretta ima u zalihi par solo priča koje nije završio onomad, a nemaju veze s tim. A i spori je scenarist. A i ne znam jel glasina istinita da se vratio u staff.

Go to Top of Page

split85
Advanced Member

Croatia
8334 Posts

Member since 25/01/2010

Posted - 21/12/2012 : 09:13:36  Show Profile Show Extended Profile  Visit split85's Homepage  Send split85 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Dobro je, ipak imamo neke vijesti prije smaka svijeta.[cool]

Kako ste i sami primijetili, i drugi Dado i ja odlucili smo ne stavljati nikakve najave prije nego sto i fizicki ugledamo izdanja jer to zbilja vise nije imalo smisla. Uglavnom, s takvom praksom cemo nastaviti i ubuduce, odnosno sve do onog trenutka dok ne vidimo da su se rokovi vratili u normalu, a kako sada stvari stoje, izgleda da ce od sljedece ture i zbilja biti u normali.

No pustimo sad to i vratimo se najavama.

Dakle, osam (8) nasih knjiga ugledalo je svjetlo dana i od danas se one nalaze u prodaji, a primijetit cete i neke promjene vezano za nakladu i cijene ali o tome vise uz svako od izdanja.

Evo o kojim knjigama je rijec:

Martin Mystere 57: Christopherovo srce
Martin Mystere 58: Lov na vjesticu

Mister No 57: Lov na mikrofilm
Mister No 58: Makakaraua

Dylan Dog 5: Oni su medju nama // Izmedju zivota i smrti // Kanal 666
Dylan Dog 6: Dvorac strave // Dama u crnom // Cagliostro

Tex 51: Sotonin znak
Tex 52: Operacija “Panama”

Krenimo od Martina.

Kao sto rekoh, 57. i 58. knjiga su vani, a autori su Claudio Chiaverotti i Gaspare & Gaetano Cassaro (Christopherovo srce) te Sauro Pennacchioli i Pino Rinaldi (Lov na vjesticu).

Obje ove knjige tiskane su u 350 primjeraka, a tako ce biti i ubuduce. Naravno, ako bude potrebe i dodatno cemo snizavati nakladu no o gasenju bilo kojega od nasih izdanja nema ni govora i tako ce biti dok smo nas dvojica zivi. Od ove ture zbog brojnih razloga (manja naklada, veci troskovi, pdv itd.) cijene svih nasih izdanja bit ce vise, a takodjer ce biti i znacajno drasticnije i razlike izmedju cijena tijekom prva dva mjeseca prodaje te onih nakon toga (posebna cijena tijekom prva dva mjeseca prodaje bit ce ubuduce 20% niza od redovne). Na taj nacin dodatno ce biti nagradjeni oni nasi kupci koji redovno i odmah kupuju nasa izdanja, a ovom prilikom posebno zelim naglasiti da ce to biti i najniza moguca cijena ikad. Naime, u bilo kakvim eventualnim buducim akcijama na npr. Interliberu nikad se nece moci dogoditi da cijena u bilo kojemu paketu bude niza od one koja ce biti tijekom prva dva mjeseca, a isto to se odnosi i na sve eventualne buduce ponude tjedna (pod uvjetom da ih uopce ikad vise bude, of course).

Jasno, za sva dodatna pitanja smo tu, a cijene knjiga su sljedece:

MM 57: 124 kn (posebna cijena tijekom prva dva mjeseca) & 155 kn (redovna cijena)
MM 58: 100 kn (posebna cijena tijekom prva dva mjeseca) & 125 kn (redovna cijena)

Bacite pogled na naslovnice:

Sorare pozivnica: https://sorare.com/r/sreja1985
Go to Top of Page

split85
Advanced Member

Croatia
8334 Posts

Member since 25/01/2010

Posted - 21/12/2012 : 13:50:02  Show Profile Show Extended Profile  Visit split85's Homepage  Send split85 a Private Message  Reply with Quote

Dado R. je ovo napisa
quote:

Sigurno ce vas zanimati i PDV za vec objavljene knjige, pa cu samo kratko napisati da smo odlucili da sigurno u iducih 6 mjeseci nece biti povecanja
cijene na stare naslove, trosak PDVa u tom periodu bit ce iskljucivo nas a svi oni koji kasne s nekim od nasih izdanja imat ce dovoljno vremena
da nabave izdanja koja ih zanimaju a po vec poznatim cijenama.

Sorare pozivnica: https://sorare.com/r/sreja1985
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10859 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 21/12/2012 : 14:09:43  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
Lijepo objasnjeno i sa high dozom solidarnosti prema kupcima i njihovim novcanim situacijama.

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

maddox031
Senior Member

Croatia
1941 Posts

Member since 23/09/2011

Posted - 21/12/2012 : 14:15:46  Show Profile Show Extended Profile  Visit maddox031's Homepage  Send maddox031 a Private Message  Reply with Quote
izrazito posteno, sta je je :)

There can be only one, me!
Go to Top of Page

DOMI
Advanced Member

Croatia
5237 Posts

Member since 19/06/2007

Posted - 21/12/2012 : 15:24:06  Show Profile Show Extended Profile  Send DOMI a Private Message  Reply with Quote

sve je logično - smanjili nakladu---podigli cijenu. Rezultat: izdanje je opstalo, obožavatelji će skupaljati dalje iako po nešto višoj cijeni.. Po meni je prihvatljivo i 6 brojeva godišnje, samo da ide dalje jer su mi prvih 110-130 priča MM-a perfektne...

43 godine Alan Forda u HR HIPNOSOVA SVIRKA već u SNK

• 55 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) •
• Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju •
Go to Top of Page

hrvoje23
Senior Member

Croatia
2175 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 21/12/2012 : 15:39:40  Show Profile Show Extended Profile  Send hrvoje23 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DOMI

jer su mi prvih 110-130 priča MM-a perfektne...

Jesi li čitao i one koje je Slobodna preskočila kad je Dnevnik stao.
Uskoro će doći Libellus do njih...
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 21/12/2012 : 15:58:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

Vidi ti Gerarda Butlera.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 21/12/2012 : 16:24:38  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Uskoro će doći Libellus do njih...

Teško, budući da nisu izašle kod nas... ALi još će trebat koja godina dok ne dođemo do njih.

ŠTo se tiče odličnih epizoda, meni je prekretnica negdje pri kraju Dnevnika; SD i nije imala nekih epizoda. Talijanski misteriji su ok.

Go to Top of Page

bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 21/12/2012 : 17:02:06  Show Profile Show Extended Profile  Send bjelolasica a Private Message  Reply with Quote
Šteta da mi financijsko stanje ne dopušta praćenje ove edicije. Samo preko knjižnice.

Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 22/12/2012 : 08:15:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Ovo sam postao na drugom topicu, ali kako odgovara nekim stvarima, evo i ovdje u ponešto izmijenjenom obliku.

Dakle, Libellus je naklade Bonellijevih stripova smanjio s 500 na 350 primjeraka i cijene podigao za 30-ak %.

Prodaja je pala i recimo da su na to bili prisiljeni, a morali su doskočiti i porezu na knjige od 5 % od nove godine.

Ali, sad će zbog visokih cijena prodaja opet pasti, bojim se i drastično, pa što je slijedeći korak? Opet smanjiti tiražu, ili?

Na Interliberu je bilo očito da praktički nitko nije kupovao izdanja na pultu, već su svi kopali po kutijama s "oštećenim stripovima", a sljedeće će godine to biti još izraženije.

Kako je krenulo, bojim se da će to postati izlaz i za mene, jer STRIP OD 100-TINJAK STRANICA NE VRIJEDI 125 KN!

Baš kao što ni onaj od 160 stranica ne vrijedi 155 kn! Dylani su sa 125 skočili na 160!

Pa ti budi kolekcionar...

Inače, kapa dolje na samoj činjenici objavljivanja novih izdanja.

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 23/12/2012 : 11:16:54  Show Profile Show Extended Profile  Send bjelolasica a Private Message  Reply with Quote
quote:

E baš mi je drago što su ovako pozitivni komentari na novu PIBD... Zaista mi je drag ovaj serijal. I odlične su priče.

Pročitao sam ga jutros. Nije mi se dalo čekati Božić
Ovo mi je baš dobra priča puno bolja od onih sa Sherlockom Holmesom.

Go to Top of Page

DOMI
Advanced Member

Croatia
5237 Posts

Member since 19/06/2007

Posted - 23/12/2012 : 11:45:46  Show Profile Show Extended Profile  Send DOMI a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by DOMI

jer su mi prvih 110-130 priča MM-a perfektne...

Uskoro će doći Libellus do njih... (mislio sam globalno na prvih 130-ak brojeva, od 1 - cca 130)

slab sam s talijanskim tak da nestrpljivo čekam navedene epizode

• 55 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) •
• Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju •

Edited by - DOMI on 23/12/2012 11:46:47
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 24/12/2012 : 14:23:21  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
Pitanje:
MM LMS 59 Vremenska mašina i MM Maxi 1 Vremeplov su ista epizoda? Pitam zato što se recenzija za Vremeplov zove "Vremenska mašina", a trenutno u topic SBE recenzije upisujem Martija

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”

Edited by - PijaniPatak on 24/12/2012 14:23:53
Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17606 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 24/12/2012 : 14:59:54  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message  Reply with Quote
Nisu.
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 24/12/2012 : 15:28:09  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
hvala

Martin Mysterejeve nerecenzirane epizode dodane na spisak na topicu SBE recenzije

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17906 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 24/12/2012 : 16:16:51  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message  Reply with Quote
tako mi se čita marti ali jbg prekasno je sad da se krene skupljati ovo

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 24/12/2012 : 21:57:18  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by PijaniPatak

Pitanje:
MM LMS 59 Vremenska mašina i MM Maxi 1 Vremeplov su ista epizoda? Pitam zato što se recenzija za Vremeplov zove "Vremenska mašina", a trenutno u topic SBE recenzije upisujem Martija

Vidi se da pojma o Martinu nemaš, a?

Maxiji su zasebna edicija i ne ponavljaju se priče u redovnoj...

Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 24/12/2012 : 23:31:40  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by PijaniPatak

Pitanje:

Vidi se da pojma o Martinu nemaš, a?

Maxiji su zasebna edicija i ne ponavljaju se priče u redovnoj...

Heh, ne sećam se da sam ikada rekao da imam blage veze o Martiju
Pitao sam jer se recka za Vremeplov zove Vremenska mašina, da ne bih i nju stavio kao nenapisanu ako naslov nije slučajnost

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page
Page: of 173 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.42 seconds. Snitz Forums 2000