Author |
Topic  |
Zagor12
Advanced Member

- kopija.jpg)
Croatia
6763 Posts
Member since 23/08/2010 |
Posted - 27/07/2013 : 16:45:07
|
quote: Originally posted by DeeCay
quote: Originally posted by Zagor12
Evo, da se vratimo na topic, ovo je pitanje koje sam htio postaviti već duže vrijeme... Kad sam čitao zadnji SA Maxi, u njemu Sergej Orloff bio pozitivac. Kada se dogodio obrat sa zla na dobro? Negdje prije preoblikovanja serijala?
U G2 "Xanadu", davno, davno... Imaš i recku na tu temu. Ima tu još puno pozadine iza toga. Ramahazlan će ti to objasniti detaljnije.

Hvala, mogao bih to posuditi u knjižnici. |
Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti: http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
|
 |
|
bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts
Member since 30/08/2009 |
Posted - 29/07/2013 : 22:07:43
|
quote: Originally posted by DeeCay
Evo, da se vratimo na topic, ovo je pitanje koje sam htio postaviti već duže vrijeme... Kad sam čitao zadnji SA Maxi, u njemu Sergej Orloff bio pozitivac. Kada se dogodio obrat sa zla na dobro? Negdje prije preoblikovanja serijala?
U G2 "Xanadu", davno, davno... Imaš i recku na tu temu. Ima tu još puno pozadine iza toga. Ramahazlan će ti to objasniti detaljnije.
Pročitaj i NN&MM 1 jer ti tu najave gigant

Hvala, mogao bih to posuditi u knjižnici.
|
Don’t beat me massa!Please don’t beat me massa!Don’t beat this tired old body! No, no! http://www.youtube.com/watch?v=H8D93Awa434 |
 |
|
DOMI
Advanced Member

Croatia
5261 Posts
Member since 19/06/2007 |
Posted - 03/08/2013 : 12:40:12
|
Kada je na redu novi MM u ITA ? Onaj novi MM Gigant je dovršen ili još rade na njemu .. netko zna??
44 godine Alan Forda u HR ZLATNI Klasik br.1 već na kioscima  |
• 55 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) • • Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju • |
 |
|
stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts
Member since 29/12/2001 |
Posted - 04/08/2013 : 11:26:02
|
ma jebote napišem krasan post i pojelo mi (je li ovo znak? možda post uopće nije bio dobar?)
uglavnom pročitah nakon sto? petsto? godina MM Panova frula. preskočeni, nikad viđeni. pogledao sam komentare i da sad ne duljim: najbolje su rekli king i mpavin kojima je "rasplet očajan" i "razočaravajući", iznenađenje je vaderova prosudba da mu se "priča o marsu svidjela", totalna katastrofa je ken2 kojemu "jedino zanimljivo je pričanje pana na kraju" (otkad me ne nema na scomu ken2 je doživio osjetan pad), a onaj tko je zadnji je naravno i najgori - grofica varga sa "čistom prirodom, majčicom zemljom, podivljalim hormonima i panom s marsa" predrefleksivna varga.
jasno, osnovna greška svih komentatora što udaraju putem fabule, pa se bave čisto fabularnim rješenjima. na tom putu ne može se doći do biti ove epizode i tko slijedi Castellija i njegova razrješenja u fabuli upast će u isti galimatijas u kojemu se nalazi Castelli. naime, priča ove epizode kada se gleda kao priča je najordinarnija glupost i ujedno irelevantna za razumijevanje o čemu se tu radi. "pan s marsa" nije rješenje ove epizode i pametnije će učiniti onaj tko si cugne mali pan umjesto da razmišlja o marsu, gravitaciji i dinosaurima. |
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 07/08/2013 : 00:55:05
|
Drvo života Martin Mystere MM LIBG 5 | 220 str. by Opti
Martin i Java pridružuju se skupini hodočasnika koji putuju do svetog stabla usred australske pustinje gdje bi trebali izvesti obred. Upletena je još i njujorška učiteljica Mary Ann Ferguson koja je tamo postala duhovna učenica Aboridžina Oote. Usred svega toga, zli mistik Grigorij Jefimovič želi bezuvjetnu predaju svjetskih vođa, ili će u suprotnom ispaliti projektile na njih.

Okačite komentar, if you please... |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
 |
|
acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
Posted - 08/08/2013 : 17:32:49
|
Je li iko ovdje prije citao ovu MM epizodu/pricu?

Ja sam je maloprije zavrsio, i moram priznati da me je bas ugodno iznenadila. Kad je MM serijal u pitanju, nisam bas neki fan, ali ova prica je pravo osvjezenje: spaja Zagor-Te-Nej legendu zajedno sa MM serijalom u pravom smislu sa Detektivom nemoguceg. Zagor je u ovoj epizodi samo legenda, obicni strip ciju legendu Martin pokusava da otkrije, uz to i dodatne elemente njegove "magicne" sjekire, njegovog protivnika profesora Virusa (ocito inspiriran profesorom Hellingenom), i jos jednog lika, cija je inspiracija Nolitin SuperMike.
Chico se ovdje pojavljuje kao lik pod imenom Pancho, i na kraju on ispade kao onaj koji je pisao stripove o Zagijevoj legendi. Ovakvu satiru o strip junaku unutar drugog stripa jos nisam vidjeo... mislim da je ovo must-read za sve MM fanove, a bogami i za Zagor fanove koji ne vole MMa. |
http://www.acestroke.blogspot.com |
Edited by - acestroke on 08/08/2013 17:33:48 |
 |
|
senokute
Senior Member

Germany
1367 Posts
Member since 08/01/2011 |
Posted - 08/08/2013 : 17:50:52
|
quote: Originally posted by acestroke
Je li iko ovdje prije citao ovu MM epizodu/pricu?

Ja sam je maloprije zavrsio, i moram priznati da me je bas ugodno iznenadila. Kad je MM serijal u pitanju, nisam bas neki fan, ali ova prica je pravo osvjezenje: spaja Zagor-Te-Nej legendu zajedno sa MM serijalom u pravom smislu sa Detektivom nemoguceg. Zagor je u ovoj epizodi samo legenda, obicni strip ciju legendu Martin pokusava da otkrije, uz to i dodatne elemente njegove "magicne" sjekire, njegovog protivnika profesora Virusa (ocito inspiriran profesorom Hellingenom), i jos jednog lika, cija je inspiracija Nolitin SuperMike.
Chico se ovdje pojavljuje kao lik pod imenom Pancho, i na kraju on ispade kao onaj koji je pisao stripove o Zagijevoj legendi. Ovakvu satiru o strip junaku unutar drugog stripa jos nisam vidjeo... mislim da je ovo must-read za sve MM fanove, a bogami i za Zagor fanove koji ne vole MMa.
je li izdao ovo neko od nasih izdavaca? |
|
 |
|
Jasko
Advanced Member

(2).gif)
Nicaragua
6228 Posts
Member since 29/02/2012 |
|
senokute
Senior Member

Germany
1367 Posts
Posted - 08/08/2013 : 17:59:21
|
quote: Originally posted by Jasko
Izdao. Ludens specijal, zima 2006. Na naslovnoj Pančo ždere, a Te Nej se vere po lijane. Nacrtao Maestro.
hvala |
|
 |
|
bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts
|
senokute
Senior Member

Germany
1367 Posts
|
acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
|
Škrky
Junior Member

Croatia
410 Posts
Member since 11/11/2008 |
|
aved
Average Member

Bosnia and Herzegovina
633 Posts
Member since 25/12/2012 |
Posted - 08/08/2013 : 21:49:10
|
Senokute, sali se Jasko. Ova prica nije nikad objavljena na nasim prostorima od nekog izdavaca. Uradjena je od strane Attile & co. i vjerovatno je jos uvijek dostupna na stripzoni i sl.
|
Mornie utúlië, mornie alantië |
 |
|
senokute
Senior Member

Germany
1367 Posts
Posted - 08/08/2013 : 22:04:00
|
quote: Originally posted by aved
Senokute, sali se Jasko. Ova prica nije nikad objavljena na nasim prostorima od nekog izdavaca. Uradjena je od strane Attile & co. i vjerovatno je jos uvijek dostupna na stripzoni i sl.
ma skuzio sam da se smrad salio u svakom slucaju hvala za informaciju |
|
 |
|
Jasko
Advanced Member

(2).gif)
Nicaragua
6228 Posts
Member since 29/02/2012 |
Posted - 08/08/2013 : 22:08:08
|
quote: Originally posted by senokute
quote: Originally posted by aved
ma skuzio sam da se smrad salio u svakom slucaju hvala za informaciju
Ccc... |
 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 09/08/2013 : 15:32:35
|

MARTIN MYSTÈRE 329 Periodicity: bimonthly LA MINACCIA DI ALLAGALLA (THE THREAT OF Allagalla) Output: 10/10/2013
Subject: Luigi Mignacco Screenplay: Luigi Mignacco Drawings by: Enrico Bagnoli and Maurizio Gradin Cover: Giancarlo Alessandrini
"A violent earthquake that hit Sri Lanka. A secret hidden in the bowels of the Earth. A mad scientist who attempted to destroy the world. A film with images of the end of New York. A new type of deadly bomb. A guy called "Bat Boy." A deadly game. Blackmail by ten billion dollars. And above all, the immense metallic shadow of what had once been called "The terror of Allagalla." The Detective of the Impossible and a group of unlikely allies struggling with the consequences of a diabolical invention developed half a century ago!"
I dvije table.
http://shrani.si/f/3T/7P/4fUVDP5T/mm-329-1.jpg
http://shrani.si/f/q/cI/1j8W0v5Y/mm-329-2.jpg
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Posted - 09/08/2013 : 15:55:05
|
Ovaj malo liči na Hellingenovog Titana...
I btw., Bagnoli je pokojni (počivao u miru), od septembra 2012 - pa otkad je ova epizoda?! |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
Edited by - DeeCay on 09/08/2013 17:19:37 |
 |
|
bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts
Posted - 09/08/2013 : 17:35:39
|
quote: Originally posted by DeeCay I btw., Bagnoli je pokojni (počivao u miru), od septembra 2012 - pa otkad je ova epizoda?!
Pa što nije da se epizode rade par godina unaprijed, te je možda ovo zadnja ili predzadnja njegova epizoda. |
Don’t beat me massa!Please don’t beat me massa!Don’t beat this tired old body! No, no! http://www.youtube.com/watch?v=H8D93Awa434 |
 |
|
DOMI
Advanced Member

Croatia
5261 Posts
Member since 19/06/2007 |
Posted - 09/08/2013 : 19:27:09
|
baš poput onog Ludens-Zagora (knjiga br. 2 ili 3...)
ZLATNI AF Klasik No.1 već na kioscima  |
• 55 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) • • Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju • |
 |
|
bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Posted - 23/08/2013 : 13:53:13
|
Javio mi facebook da Paolo Morales danas ima rođendan... A čovjek umro. Žalosno. |
 |
|
Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 23/08/2013 : 21:07:36
|
zašto? rođendani ostaju zauvijek, neovisno o materijalnom stanju dotičnog. |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
 |
|
dicmanjac
Senior Member

Croatia
1051 Posts
Member since 23/01/2011 |
Posted - 31/08/2013 : 22:33:30
|
Evo trebao bih par preporuka, pa ako neko ima volje... :D Do sad nisam pročitao ni jednu epizodu Martina (možda prolistao koju dok sam bio mali), jer u usporedbi sa Zagorom i Texom svi ostali Bonelli junaci su pali u sjenu i nisam im uopće davao priliku. Nedavno sam dao priliku Mister Nou pa sam se oduševio.
Sada želim isto pokušati i sa Martinom. Pa bi volio da mi neki fun preporuči nekoliko pričica iz opusa SD,LU i SA za početak. Ili da krenem ovo od Agarthia čitat,od samog početka?
Unaprijed hvala! |
 |
|
JPorta
Starting Member

Croatia
37 Posts
Member since 12/02/2011 |
Posted - 31/08/2013 : 23:12:30
|
quote: Originally posted by dicmanjac
Evo trebao bih par preporuka, pa ako neko ima volje... :D Do sad nisam pročitao ni jednu epizodu Martina (možda prolistao koju dok sam bio mali), jer u usporedbi sa Zagorom i Texom svi ostali Bonelli junaci su pali u sjenu i nisam im uopće davao priliku. Nedavno sam dao priliku Mister Nou pa sam se oduševio.
Sada želim isto pokušati i sa Martinom. Pa bi volio da mi neki fun preporuči nekoliko pričica iz opusa SD,LU i SA za početak. Ili da krenem ovo od Agarthia čitat,od samog početka?
Unaprijed hvala!
Definitivno kreni od početka, to je najbolji period Martina, od SD, Ludens, SA ere na pamet mi padaju Decameron, Teutonska baština, Orfejevo lice, Vitezovi Hrama, Palenque, Duh Tetovaže... |
 |
|
Topic  |
|