forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Martin Mystère
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 173

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 13/01/2012 : 20:03:36  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
@King:
Zasto je spam? Zar nije ovo MM topic?
:)
MM mi ne spada u omiljene SBE junake, a ionako moram malo prostora da napravim, neke stvari moraju ic, ne mogu sve da zadrzim, na zalost.
Ali jos uvijek mi nisi odgovorio...

http://www.acestroke.blogspot.com

Edited by - acestroke on 13/01/2012 20:05:48
Go to Top of Page

markolar
Advanced Member

Slovenia
3104 Posts

Member since 05/01/2004

Posted - 13/01/2012 : 20:06:16  Show Profile Show Extended Profile  Send markolar a Private Message  Reply with Quote
Pa več smo negdje preračunali cijenu za MM stripove od Libellusa - samo, da nađem gdje...
Go to Top of Page

markolar
Advanced Member

Slovenia
3104 Posts

Member since 05/01/2004

Posted - 13/01/2012 : 20:14:46  Show Profile Show Extended Profile  Send markolar a Private Message  Reply with Quote
Nigdje nema ali otprilike 43 prvih brojeva MM od Libellusa bi koštalo oko 500 €.
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 13/01/2012 : 20:17:31  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
Tako nesto sam i predpostavljao.
Hvala markolar

Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22368 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 13/01/2012 : 20:35:53  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by acestroke

@King:
Zasto je spam? Zar nije ovo MM topic?
MM mi ne spada u omiljene SBE junake, a ionako moram malo prostora da napravim, neke stvari moraju ic, ne mogu sve da zadrzim, na zalost.
Ali jos uvijek mi nisi odgovorio...

ma mislio sam jer sam tek tako uletio u tvoje pitanje da je malo neotesano sa moje strane, tako da sam kod spamera mislio na samog sebe
joj, ace, ne znam sta da ti kazem. na tvom mjestu ja to ne bih prodao ni za sta na svijetu. Neki se brojevi tesko nabavljaju, a ti vec imas sve u kompletu. Ja jos uvijek tragam za nekim pocetnim brojevima.
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 13/01/2012 : 20:45:23  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
jbg, sta da ti kazem, serijal mi ne znaci tako puno, rado bi ga se kutariso, ne vjerujem da cu ih ponovo ikad citat

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 13/01/2012 : 22:57:13  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

imam i ja jedno pitanje:
da li su giganti reprinti vec postojec ih epizoda ili se radi o novim pricama?

heretiče jedan, kakvi reprinti?!
Edicija gigante je napravljena da bi se uglavnom razrješavale postojeće nedovršene sage, i uglavnom zaključuju ili dodatno zakompliciravaju pojedine storilajnove... Prvi gigant je naprimjer kruna prvih stotinjak epizoda i objedinjava priču o drevnim artefaktima koji su zapravo modifickacije heksagona. Drugi se bavi zapostavljenim odnosom Martina i Orloffa, prijelomnica je praktički u njihovom odnosu, objašnjava se tajna murchadne i gomila drugih stvari. Treći je dio biblije o atlantidskom razdoblju i porijeklu ljudi u crnom. Esencijalne stvari za serijal...

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

feniks
Senior Member

1925 Posts

Member since 08/05/2004

Posted - 15/01/2012 : 23:48:10  Show Profile Show Extended Profile  Send feniks a Private Message  Reply with Quote
Samo vas lozi a vi se primate
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 16/01/2012 : 17:24:13  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Allessadrini svako malo okači sličicu na svoju fejs stranicu.. Svaka čast!

Naslovnica s naznakama kolora za SR 197 (mislim da je "Potopite Titanic"), rađena ecolineom. Nekako mi ovdje ljepše izgleda...

Manifesto Lugano Inova "La donna nel fumetto" 1996

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."

Edited by - DeeCay on 16/01/2012 17:25:15
Go to Top of Page

marko15532
New Member

United Kingdom
139 Posts

Member since 18/12/2011

Posted - 16/01/2012 : 19:28:50  Show Profile Show Extended Profile  Send marko15532 a Private Message  Reply with Quote
Vido sise reko mora da su Espozito. Ali ne.
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 17/01/2012 : 01:02:14  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by marko15532

Vido sise reko mora da su Espozito. Ali ne.

Da, to su Alessandrinijeve sise... Doduše, na slici je Diana, koja se rijetko razodjevena, za razliku od Angie, koji se ne srami toplesa. Štoviše, striptiz je njezina specijalnost. Ta-da, Martine dragi...

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 17/01/2012 : 01:04:28  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Nešto malo o scenaristu Michelangelu La Neveu, koji je zadužio Martina za 16 epizoda...

Strip scenarist čiji opus kod nas ni izdaleka nije objavljen, a čitateljii su se s njim mogli upoznati preko njegovih radova na Bonellijevim serijalima Dylan Dog i Martin Mystere. DALJE >>>

Edited by - DeeCay on 17/01/2012 01:06:39
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 18/01/2012 : 11:06:27  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Idemo dalje s Mystereovim autorima...

Andrea Pasini - vječiti koautor, član ex-grupe nezavisnih stripaša CANI i ex-scenarist na Martinu Mystèreu... DALJE >>>

Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 18/01/2012 : 21:07:13  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DeeCay

Idemo dalje s Mystereovim autorima...

Andrea Pasini - vječiti koautor, član ex-grupe nezavisnih stripaša CANI i ex-scenarist na Martinu Mystèreu... DALJE >>>

Zanimljiv i dobar tekst, jedino ne znamo koji je na slikama Pasini:))

Zanimljiva priča o čovjeku sa zanimljivim "problemom". E sad, koliko je on psihološke prirode, a koliko je stvar u tome da jednostavno trba pomoć jer nije dovoljno dobar - ha, tko će znati:))

Ove epizode poput Alepha ili Posljednjeg koncerta mi spadaju u donji rang Mystereovih epizoda. Čitljive ali ne previše kvalitetne.

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9560 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 18/01/2012 : 21:10:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
Vidiš meni su više manje sve njegove priče bile, ako ne dobre, onda barem zanimljive

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 19/01/2012 : 17:28:14  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mladjo
Zanimljiv i dobar tekst, jedino ne znamo koji je na slikama Pasini:))
Zanimljiva priča o čovjeku sa zanimljivim "problemom". E sad, koliko je on psihološke prirode, a koliko je stvar u tome da jednostavno trba pomoć jer nije dovoljno dobar - ha, tko će znati:))

Hehe, točno sam mislio da će neke mučiti prepoznavanje Pasinija među ovim "psima". Drugi s desne strane, naravno, vidiš da je malkice istaknut, kao sredina slike Zato sam stavio sliku autora u tekstu, pa možda netko zbroji dva i dva i uoči sličnost. Kad nema nikakvih njegovih slika po netu gdje je sam. Očito opet onaj problem da ništa ne može solo...

Što se tiče njega, teško se sad odrediti koliki je bio njegov utjecan na sva ta koautorstva, jer jer radio s različitim ljudima. One dvije zadnje njegove s 29. veljače su meni dosta slabe sa aspekta scenarija, uglavnom se svodilo na nizanje zanimljivosti povezanih s 29. veljače i nagovještanje nečega... Nedostaje malo prave izvedbe.

Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 19/01/2012 : 19:55:57  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Ja znam koji je on nego me zanimalo da li ti znaš
Ha ono, lik je ok ali ništa posebno - crta epizode koje su preslika života koji živi;povučene, nikad u prvom planu i pomalo spore

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 21/01/2012 : 21:28:42  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Evo jedne zajedničke recenzije mojih dvojice omiljenih junaka... REckaj je možda više mystere-orijentirana, jer po meni ipak Martin ovdje dominira, Nathan više dođe ko sidekick...

Zarobljenik budućnosti / MMNN LIB 1 | 192 str.

Martin Mystére budi se u nepoznatoj budućnosti gdje ga pokušavaju uvjeriti da je privremeno putovao u budućnost. No, ubrzo shvaća da stvari nisu baš onakve kakvim ih žele prikazati, nego ga zapravo žele iskoristiti zbog njegovog poznavanja moćnih i drevnih artefakata. Za to vrijeme, Nathan Never prati trgovinu drevnih artefakata, te se usput upoznavajući s likom i djelom Detektiva nemogućeg, sretne konačno s njim licem u lice. Martin će se naći pred neobičnim saznanjem koje će pretresti njegov svijet iz temelja…
ČITAJ DALJE TEKST >>>

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 21/01/2012 : 21:54:58  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote

~~~ TEMA 4. - MM TEAM-UP'S! ~~~

Dakle, koji su vam najbolji susreti (pravi!) ovog junaka i ostalih Bonellijevih? I zašto i kako? Znam da je bilo umetanja elemenata iz Martinovog svijeta u nizu epizoda, što Zagora, NN-a, Dylana, pa čak i Lazarusa, no usredotočit ćemo se samo na prave i službene team-upove... Bi li željeli nove susrete? S kojim junakom bi ga željeli upariti?

1) 1990. / DD & MM 1 / Ultima fermata: l'incubo! /
Castelli & Sclavi Freghieri / SUPB 7 / Poslednja stanica - užas; Zadnja stanica: Košmar

SADRŽAJ: Dylan i Martin bok uz bok protiv sila Pakla! Mabus, demonski kult, kontrast likova Martina i Dylana...

2) 1992. / DD & MM 2 / Fine del mondo, La /
Sclavi & Castelli Freghieri DDMM SUPB 8 / Smak svijeta

SADRŽAJ: Nadrealna epizoda o kraju svijeta...

3) 1996. / NN & MM 1 / Prigioniero del futuro /
Castelli & Serra Vercelli / LIB SUPB1 / Zarobljenik budućnosti

SADRŽAJ: Martin se budi u budućnosti, susreće s Nathanom i rješava tajne baze Drugdje (po prvi put!)

4) 2001. / NN & MM 2 / Segreto di Altrove, Il /
Beretta, Castelli
& Serra Vercelli / LIB SUPB2 / Tajna baze Drugdje

SADRŽAJ: Martin se prilagođava budućnosti, udružuju s Nathanom i rješava tajne baze Drugdje (po drugi put!)

5) 1993. / MM&MRNO / Fuga da Skynet / Mister No sp8 /
Nolitta & Castelli D. & S. Di Vitto / SA MN sp3 / Bijeg iz Skyneta

SADRŽAJ: Ostarjeli Mister No i MArtin sreću se u brazilskoj džungli i pokušavaju otkriti tajnu Skyneta...

Edited by - DeeCay on 21/01/2012 21:58:32
Go to Top of Page

bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 22/01/2012 : 10:41:12  Show Profile Show Extended Profile  Send bjelolasica a Private Message  Reply with Quote
Pa bijeg iz skyneta mi je najslabiji. Prvih 50% stripa se prisjecaju gdje je tko stajao, a ostatak je slab. Bilo mi je zao vidjeti starog. Iako su njegovi dijalozi su jos najbolji.

Don’t beat me massa!Please don’t beat me massa!Don’t beat this tired old body! No, no!
http://www.youtube.com/watch?v=H8D93Awa434
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 22/01/2012 : 12:18:43  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Mali teaser iz neke buduće epizode, valjda specijalca... Angie, gola ko od majke rodjena, u bijegu pred divljacima. Možda će u završnoj verziji dobiti gaćice, tko zna... Nije specijalac za 2012., nego tabla epizode za tridesetu obljetnicu izlaženja M. Mysterea, izlazi u travnju.

Edited by - DeeCay on 22/01/2012 12:21:55
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 22/01/2012 : 13:33:56  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
ahaha koje face ovih urodjenika:D:D

Nego htio sam ja staviti ovu temu sa team - upovima za NN a sad si me pretekao, gade

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9560 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 22/01/2012 : 16:03:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
baš pročitao broj povodom 20-godišnjice izlaženja MM-a koji je zapravo tek malo više od pukog nabrajanja nekih prošlih događaja tako da se nadam da će slijedeći bit malo bolji, veseliji, možda Castellijeva nadoknada za propušteni broj 300

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 23/01/2012 : 17:52:24  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Ovu sliku moram staviti i u ovaj topic, budući da okuplja cijeli niz lika na jednom mjestu! Označio Alessandrinija kako se znoji crtajući ovu sliku...

Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 24/01/2012 : 22:42:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Evo da odgovorim na pitanje par postova gore:

- najbolji team-up mi je Zarobljenik budućnosti, LIB Superbook 1, najzanimljiviji i najintrigantniji, spoj NN-a i MM-a funkcionira jako dobro i skladno;

- najgori je Bijeg iz Skyneta, SA MNo specijal 8, šuplje, tanko, razvučeno, dosadno i sasvim nepotrebno, plus što mi se Di Vitto ne sviđaju;

- najdraži mi je Posljednja stanica - užas (Zadnja stanica: Košmar), LIB Superbook 7 / LMS specijal ne znam koji, zbog toga što sam ga prvog čitao i to 20-ak godina mlađi, upravo u vrijeme kad mi je savršeno sjeo;

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page
Page: of 173 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.48 seconds. Snitz Forums 2000