Author |
Topic  |
acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 07/06/2012 : 08:59:53
|
Aha. Vidim, mudar si ti. 4 primjerka za citanje, a onda jos par kutija kao "zlatna rezerva". Mudro kazem. 

|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
 |
|
velka031
Advanced Member

.jpg)
Croatia
17121 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 07/06/2012 : 23:09:47
|
quote: Originally posted by Marenovic
Ma i brkove i bradu.
Čar tom stripu je davao upravo lik Karsona.
Znam da spoilamo Zagorov topic - ali ma nisu valjda stvarno ubili Carsona??? Koji je tom Boselliju... |
 |
|
Windwalker
Advanced Member

Croatia
4530 Posts
Member since 08/03/2008 |
Posted - 08/06/2012 : 00:42:50
|
Ma nisu. Eno ga na previewima za nove epizode na SBE.
Iako sam odahnuo, opet mi je malo žao što nisu hrabri da to stvarno naprave.
No, čini se da bi Chicu moglo odzvoniti ako je suditi po naslovnici nove epizode. |
Edited by - Windwalker on 08/06/2012 00:43:13 |
 |
|
Marenovic
Junior Member

Serbia
426 Posts
Member since 08/01/2009 |
Posted - 08/06/2012 : 01:53:45
|
Samo Čiku?
Moglo bi obojici.
Kad već govorimo o krajevima, ko bi mogao da mi kaže, ako je neko od vas čitao talijansko izdanje kapetana Mikija, kako se završava taj serijal?
Kod nas su nešto prekrajali, nešto u stilu da "show must go on", pa se još dan danas pitam kako izgleda prava, zadnja epizoda K. Mikija pre nego što su krenuli sa reprintima (nakon broja 800) ZS.
Ima li ko taj strip u talijanskom izdanju?
Skeniranom makar?
|
Kolekcionar starina.... Imate li stogod staro a ocuvano? Moze i neka tetka... |
 |
|
gjuro76
New Member

Croatia
135 Posts
Member since 14/09/2011 |
Posted - 08/06/2012 : 12:22:59
|
quote: Originally posted by gjuro76 Potpisujem ovo, a uz sve me zanima koliko starija garda forumasa, oni rodjeni prije 1980. (dakle, odrasli na ZS i LMS Zagoru) uopce zanima Zagor u boji?
Ja osobno i dalje imam veliku dilemu, uzeti ili ne uzeti Zagora u boji, jer nekak mi to nije to.
Ali da izdanje izgleda super, izgleda...
Dilema je nestala s kupovinom prve dvije knjige.
Sve pohvale Libellusu! |
 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik

.jpg)
22370 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 09/06/2012 : 10:56:19
|
Otisak kod LL je neuporedivo bolji. Kod ludensovog KI cesto su linije toliko tanke da se ne zna da li je slab otisak ili nisu imali bolji sken. Kod LL su sve linije vidljive i ostre.

|
 |
|
Sekta
Average Member

.jpg)
Bosnia and Herzegovina
769 Posts
Member since 26/11/2009 |
Posted - 09/06/2012 : 12:10:01
|
Koliko sam mogao da vidim na Kingovoj sličici, LL izdanje ima drugačije kadrove od Lud. Znači da je kolor biblioteka izmjenjena ( premontirana ) od orginala. Zanimljivo. |
???? ????? ???? 100, ??? ?? ?? ?????? ??? |
Edited by - Sekta on 09/06/2012 12:10:40 |
 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik

.jpg)
22370 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 09/06/2012 : 12:32:29
|
quote: Originally posted by Sekta
Koliko sam mogao da vidim na Kingovoj sličici, LL izdanje ima drugačije kadrove od Lud. Znači da je kolor biblioteka izmjenjena ( premontirana ) od orginala. Zanimljivo.
radi se o tome da kod LL pocetkom jedne epizode glavni kais sa naslovom se proteze skoro preko cijele stranice, kod Ludensa je smanje i ostalo je prostora za jos jedan red tabli. Uglavnom, svi kaisevi su tu kod obadva izdanja, nista nije izbaceno ;) |
 |
|
Sekta
Average Member

.jpg)
Bosnia and Herzegovina
769 Posts
Member since 26/11/2009 |
Posted - 09/06/2012 : 12:39:23
|
quote: Originally posted by King Warrior Uglavnom, svi kaisevi su tu kod obadva izdanja, nista nije izbaceno ;)
Hvala na objašnjenju. Važno je da ništa nije izbačeno. |
???? ????? ???? 100, ??? ?? ?? ?????? ??? |
 |
|
alexts
Advanced Member

Serbia
9284 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 09/06/2012 : 13:13:18
|
Pretpostavljam da, pošto su prve epizode Zagora rađene u kaiševima (kao novinski strip) mogu da se ređaju na različite načine, zavisno od formata i tipa izdanja (baš kao novinski stripovi, kad se izdaju u albumima).
Ipak, nisu baš morali u Kolor biblioteci (u Italiji, valjda) da menjaju raspored u odnosu na onaj na koji su čitaoci, do sada, najviše naviknuti. |
 |
|
acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts
Posted - 09/06/2012 : 13:51:10
|
quote: Originally posted by alexts
Ipak, nisu baš morali u Kolor biblioteci (u Italiji, valjda) da menjaju raspored u odnosu na onaj na koji su čitaoci, do sada, najviše naviknuti.
Slazem se sto se ovog tice. Mislim, 75% prve stranice je onaj dio gdje naslov treba da ide, a nepotrebno je velik, ovo su sigurno italijani radili, pa ih LL prati, tako da jeste malo cudno, ali eto, to je sto je. Jedna mala mana u moru fantazije se moze lagano oprostit.
 |
http://www.acestroke.blogspot.com |
 |
|
Ultras
Advanced Member

.jpg)
Serbia
10062 Posts
Member since 17/10/2008 |
Posted - 09/06/2012 : 14:19:31
|
quote: Originally posted by acestroke
quote: Originally posted by alexts Ipak, nisu baš morali u Kolor biblioteci (u Italiji, valjda) da menjaju raspored u odnosu na onaj na koji su čitaoci, do sada, najviše naviknuti.
Slazem se sto se ovog tice. Mislim, 75% prve stranice je onaj dio gdje naslov treba da ide, a nepotrebno je velik, ovo su sigurno italijani radili, pa ih LL prati, tako da jeste malo cudno, ali eto, to je sto je. Jedna mala mana u moru fantazije se moze lagano oprostit.

Kako ko Već su napravili par (aljkavih) poteza koji bacaju senku na ovo ultimativno izdanje. Ne pričam o Libellusu već o Repubblici (Libellusovo izdanje je bolje od izdanja Repubblike). Nema naslovnih stranica unutra. OK, neko će reći nije bilo ni u Teksovom izdanju ali to nije opravadanje - trebalo je i tamo da ih bude. Onda "brljanje" sa naslovnim... Italijanima se nikako ne može oprostiti stavljanje naslovne strane za epizodu koja ne "ide" u tom broju. To je nedopustivo. Nadam se da će Dade uspeti da dogovore da u svom izdanju nemaju te greške.
A u vezi kaiševa... Pretpostavljam da svi mi ovde (makar mi matoriji) znamo napamet kako idu kaiševi u originalu u tim prvim brojevima. Ja sam video ovu sliku (gde je sve OK) i na kraj pameti mi nije bilo da može (u kasnijim pričama) doći do "pomeranja" kaiševa.

Ništa, Italijanima ostaje da se za desetak godina isprave sa Kolekcione Remasterom Zagora od prvog broja 
|
Svet stripa - portal - instagram - facebook - tiktok - youtube |
 |
|
dzoni
Advanced Member

Serbia
4370 Posts
Member since 11/09/2006 |
Posted - 09/06/2012 : 14:20:58
|
inace sto se tice otiska i linija...i to je do italijana...za ovo izdanje u boji italijani su radi sto boljeg otiska zamolili sve fanove koji su vec otkupili originalne table a iz ovih epizoda da im pozajme radi sto boljeg rezultata samog otiska...pa su sa originalnih tabli radili ovo izdanje a po zavsetku table su vratili fanovima koji su ih kupili jos pre...originalnih tabli jako je malo ostalo iz ovih epizoda u vlasnistvu sbe pa su fanovi priskakali u pomoc...zaato je sken i sve odlicno i pored boje... |
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29717 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 09/06/2012 : 14:25:02
|
quote: Originally posted by dzoni
inace sto se tice otiska i linija...i to je do italijana...za ovo izdanje u boji italijani su radi sto boljeg otiska zamolili sve fanove koji su vec otkupili originalne table a iz ovih epizoda da im pozajme radi sto boljeg rezultata samog otiska...pa su sa originalnih tabli radili ovo izdanje a po zavsetku table su vratili fanovima koji su ih kupili jos pre...originalnih tabli jako je malo ostalo iz ovih epizoda u vlasnistvu sbe pa su fanovi priskakali u pomoc...zaato je sken i sve odlicno i pored boje...
Ne vjerujem u ovo. Ovo je vjerojatno samo patka za kolekcionare - ako su i uzeli neke table od kolekcionara, to je jako mali i ograničeni broj, jer jednostavno za neku širu operaciju sličnih razmjera nema dovoljno vremena. |
Trouble will find me |
 |
|
dzoni
Advanced Member

Serbia
4370 Posts
Member since 11/09/2006 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29717 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 09/06/2012 : 14:37:40
|
Ma dobro, ali sigurno se radilo o par izuzetaka, nema šanse da su skupljali originale od kolekcionara po Italiji. Pogotovo jer Ferri, koliko ja znam, još uvijek ima jako puno svojih originala, praktički je prodavao samo naslovnice, ali ne i stripove. |
Trouble will find me |
 |
|
acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts
Posted - 09/06/2012 : 14:38:35
|
Momci, ne mojte me pogresno razumit. Vrlo sam zadovoljan s ovim izdanjem, stavise, mislim da je nabjolje Zagor izdanje ikada, na nasim prostorima ili u italiji. Jednostavno sam komentiro o tome kako ne shvatam zasto su povecali neke stvari sto se tice onog gornjeg naslova, a u nekim slucajevima uopste nema tog dijela na prvoj stranici stripa. Evo vam par primjeraka:
Ovdje je odsutan onaj prostor gdje stoji naslov epizode/sveske:

A ovdje je taj prostor prevelik:
 |
http://www.acestroke.blogspot.com |
 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 09/06/2012 : 14:39:21
|
Zanimljiva je i simbolika kod naslovnice prve knjige - kod Ludensa noc (mjesec), a kod Libellusa dan (sunce svice). Zaton za jednoga i svitanje za drugoga? 
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
 |
|
emirem
Advanced Member

10866 Posts
Member since 18/01/2010 |
Posted - 09/06/2012 : 15:32:16
|
quote: Originally posted by Ultras
Italijanima se nikako ne može oprostiti stavljanje naslovne strane za epizodu koja ne "ide" u tom broju.
Sorry, ne razumijem koja je to naslovnica trebala ici; pa "suma zamki" je ta...  |
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
 |
|
emirem
Advanced Member

10866 Posts
Member since 18/01/2010 |
Posted - 09/06/2012 : 15:34:31
|
quote: Originally posted by acestroke
Momci, ne mojte me pogresno razumit. Vrlo sam zadovoljan s ovim izdanjem, stavise, mislim da je nabjolje Zagor izdanje ikada, na nasim prostorima ili u italiji. Jednostavno sam komentiro o tome kako ne shvatam zasto su povecali neke stvari sto se tice onog gornjeg naslova, a u nekim slucajevima uopste nema tog dijela na prvoj stranici stripa.
Daj molim te neku usporedbu za ovo sa originalima "crno-bijeli" nemam te stripove kod sebe, a imam samo tvoj english zagor, svoje LL cu primjerke dobiti tek krajem mjeseca...  |
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
 |
|
venci
Starting Member

Croatia
24 Posts
Member since 20/08/2007 |
Posted - 09/06/2012 : 17:06:42
|
quote: Originally posted by gjuro76
quote: Originally posted by gjuro76 Potpisujem ovo, a uz sve me zanima koliko starija garda forumasa, oni rodjeni prije 1980. (dakle, odrasli na ZS i LMS Zagoru) uopce zanima Zagor u boji?
Ja osobno i dalje imam veliku dilemu, uzeti ili ne uzeti Zagora u boji, jer nekak mi to nije to.
Ali da izdanje izgleda super, izgleda...
Gjuro76,ja sam ti stara garda, prvi strip mi je MARŠ OČAJNIKA ZS 338, e onda moš mislit i definitivno mi je crno bijela kombinacija prava "stripovska", ali moramo priznati da je LIBELLUS napravio vrhunsko izdanje koje se također mora imati 
Dilema je nestala s kupovinom prve dvije knjige.
Sve pohvale Libellusu!
|
"Pleasant Point... Nekoliko koliba uz rijeku, malo naselje kroz koje prolaze svi putnici za Fort Henry i Fort Pitt." |
 |
|
Ultras
Advanced Member

.jpg)
Serbia
10062 Posts
Member since 17/10/2008 |
Posted - 09/06/2012 : 19:53:37
|
quote: Originally posted by emirem
quote: Originally posted by Ultras
Italijanima se nikako ne može oprostiti stavljanje naslovne strane za epizodu koja ne "ide" u tom broju.
Sorry, ne razumijem koja je to naslovnica trebala ici; pa "suma zamki" je ta... 
Nije u pitanju prvi broj naravno  Ovo je knjiga broj 11

U njoj su brojevi originala 21 i 22:

A ovo je naslovna originalnog broj 26

Ona nema nikakve veze sa pričom u knjizi 11
|
Svet stripa - portal - instagram - facebook - tiktok - youtube |
 |
|
acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts
|
Windwalker
Advanced Member

Croatia
4530 Posts
Member since 08/03/2008 |
Posted - 09/06/2012 : 21:18:06
|
Joj, trebao bi uzet tih 500kn i odšetat do knjižare, kolko primamljivo izgledaju. No uvijek me strah da ne dobijem ogreban primjerak. |
 |
|
Topic  |
|