forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Zagor kolor od prvog broja- LIBELLUS
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 150

ZoranC
Senior Member

Germany
1943 Posts

Member since 20/09/2010

Posted - 13/07/2013 : 05:18:23  Show Profile Show Extended Profile  Send ZoranC a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Ignus

Talijani 74, Libellus 14, Ignus samo 3 :(

Prica se da ce Ignus uskoro prestici Talijane.
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 13/07/2013 : 10:32:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by velka031

quote:
Originally posted by emirem

quote:

Do kojeg su broja stigli talijani?

Broj 74(copy paste King warrior)

Kolor je fenomenalan.

osim što je trebalo "zagasiti" i zagijevu majicu, doslovce bode oči.
ako su ovako i unutra napravili, onda je u redu,
jer ovo su one tipične Ferrijeve priče kojima će boja u načelu uvijek i isključivo škoditi.

Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17128 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 13/07/2013 : 22:21:40  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Curunir

quote:

quote:

quote:

Do kojeg su broja stigli talijani?

Broj 74(copy paste King warrior)

Kolor je fenomenalan.

osim što je trebalo "zagasiti" i zagijevu majicu, doslovce bode oči.
ako su ovako i unutra napravili, onda je u redu,
jer ovo su one tipične Ferrijeve priče kojima će boja u načelu uvijek i isključivo škoditi.

Tu i tamo vidim neki dobar kolor "zlatnog" Ferrija, nažalost ekipe iz SBE, isključivo u izvedbi članova ovog foruma (Attila, Ddeki, Brdar, da nekog ne zaboravim!)... Stari dobri Ferri jednostavno nije za boju... Ili ne za SBE koloriste...
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 13/07/2013 : 22:26:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
bojiti Ferrija u zlatnom razdoblju
isto je kao bojiti npr. Magnusa ili Batagliu.
nije on u tom rangu, dakako, no uspio je dočarati atmosferu
koju nitko u Bonelliju nikad nije niti će,
i to upravo zahvaljujući crno-bijelom crtežu.

Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Go to Top of Page

DOMI
Advanced Member

Croatia
5271 Posts

Member since 19/06/2007

Posted - 14/07/2013 : 00:50:23  Show Profile Show Extended Profile  Send DOMI a Private Message  Reply with Quote
očito su "nova vremena" odredila pravac za opstanak stripova - dodatni cash od koloriranih izdanja održava nastavak cijele zamišljene izdavačke priče ,,

44 godine Alan Forda u HR

• 55 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) •
• Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju •
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17128 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 14/07/2013 : 02:00:21  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
quote:

bojiti Ferrija u zlatnom razdoblju
isto je kao bojiti npr. Magnusa ili Batagliu.
nije on u tom rangu, dakako, no uspio je dočarati atmosferu
koju nitko u Bonelliju nikad nije niti će,
i to upravo zahvaljujući crno-bijelom crtežu.

Da, bojanjem se Ferriju oduzima ono u čemu je najjači, stvaranje atmosfere nenadmašnim sjenčenjem...
Go to Top of Page

Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts

Member since 13/07/2013

Posted - 14/07/2013 : 12:21:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Rahazlam a Private Message  Reply with Quote
kad bi trebale doci ako neko mozda zna epizode zimska zmija i taj period,i dal ce te epizode bit obljavljene u jednoj knjizi ili???
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17128 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 14/07/2013 : 15:15:01  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Rahazlam

kad bi trebale doci ako neko mozda zna epizode zimska zmija i taj period,i dal ce te epizode bit obljavljene u jednoj knjizi ili???

Zimska Zmija u Ludens klasik izdanju ima 402 stranice... Nikako to LL neće strpati u jednu knjigu, nažalost...
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10867 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 14/07/2013 : 15:17:17  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Zimska Zmija u Ludens klasik izdanju ima 402 stranice... Nikako to LL neće strpati u jednu knjigu, nažalost...

Neka strpaju kad dodje vrijeme za to u jednu knjigu sta ce faliti nisu ni Texovi svi jedne debljine.
Knjiga po prici i chicha micha...

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 14/07/2013 : 15:20:53  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
quote:

Talijani to imaju oko broja 45. Libellus će to vjerojatno spustiti na neki niži broj budući da stavljaju 3 epizode u jednu knjigu. Sad su na broju 14.

Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17128 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 14/07/2013 : 15:36:24  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Neka strpaju kad dodje vrijeme za to u jednu knjigu sta ce faliti nisu ni Texovi svi jedne debljine.
Knjiga po prici i chicha micha...

Ih, pa to bi bilo super... Samo što nije tako.
Go to Top of Page

ZoranC
Senior Member

Germany
1943 Posts

Member since 20/09/2010

Posted - 14/07/2013 : 19:20:55  Show Profile Show Extended Profile  Send ZoranC a Private Message  Reply with Quote
Dobar color ovdje gore. Ne treba pretjerivati sa zahtjevima, ipak je to strip, a ne holivudski film. Meni se svidja, iako sam na pocetku bio konzervativan po pitanju boje.
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 14/07/2013 : 19:24:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
dobar? grozan.
a dobro, kako tko voli

Go to Top of Page

ZoranC
Senior Member

Germany
1943 Posts

Member since 20/09/2010

Posted - 14/07/2013 : 22:42:57  Show Profile Show Extended Profile  Send ZoranC a Private Message  Reply with Quote
quote:

dobar? grozan.
a dobro, kako tko voli

Daj mi malo moralne podrske, taman sam se sprijateljio s kolorcima.
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17128 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 14/07/2013 : 22:51:21  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
Ajd, ovo nije loš kolor, stvarno...
Go to Top of Page

vknez
Average Member

Croatia
619 Posts

Member since 02/09/2009

Posted - 15/07/2013 : 00:01:48  Show Profile Show Extended Profile  Send vknez a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by nagor

ODLIČNO

Moje aukcije:
https://www.stripovi.com/index.asp?page=auction-search&Action=1&Seller=vknez
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19617 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 15/07/2013 : 07:52:48  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
i meni je ok ta kolor tabla sa Fridom.

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 15/07/2013 : 13:03:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ZoranC

quote:

dobar? grozan.
a dobro, kako tko voli

Daj mi malo moralne podrske, taman sam se sprijateljio s kolorcima.

mogu na čemu god hoćeš, samo ne na Ferriju
ježim se i od primisli bojanja u recimo Demonu ludila, Hagotu ili Svetom brijegu, jbga.
čak i pažljivo i umjereno izvedeno može samo debelo štetiti.
ali priznajem ti jedno: to je ipak samo Bonelli, nije kulturocid tipa "Hitchcockov Psiho u boji"

Go to Top of Page

ZoranC
Senior Member

Germany
1943 Posts

Member since 20/09/2010

Posted - 15/07/2013 : 14:18:49  Show Profile Show Extended Profile  Send ZoranC a Private Message  Reply with Quote
@curunir
Pa zato i kazem da je to "samo" strip. I mislio sam otprve ovu pozadinu na zadnjem kadru. I upravo i danas, dok sija sunce razmisljam o tome kako je ljepse bilo s onim "kupusom" u rukama masnim od ulja za suncanje, lezati na plazi i citati stripove (ili na staroj jabuci)i ne pitati se je li problem sto taj strip nije glancer ili u boji. Zato pomalo i ignoriram perfekciju i zavaravam samog sebe.
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17128 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 15/07/2013 : 23:30:14  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
quote:

@curunir
Pa zato i kazem da je to "samo" strip. I mislio sam otprve ovu pozadinu na zadnjem kadru. I upravo i danas, dok sija sunce razmisljam o tome kako je ljepse bilo s onim "kupusom" u rukama masnim od ulja za suncanje, lezati na plazi i citati stripove (ili na staroj jabuci)i ne pitati se je li problem sto taj strip nije glancer ili u boji. Zato pomalo i ignoriram perfekciju i zavaravam samog sebe.

Ovo me jako podsjetilo na mene
Često me taj glanceritis samo opterećuje, gdje je ono vrijeme stripova bez naslovnih korica, a koje smo tako voljeli...
Go to Top of Page

ZoranC
Senior Member

Germany
1943 Posts

Member since 20/09/2010

Posted - 16/07/2013 : 07:58:21  Show Profile Show Extended Profile  Send ZoranC a Private Message  Reply with Quote
Jbt, velka, ima nas dosta takvih. Kad sam nakon 20 god apstinencije od stripova na godisnjem u Baskoj Vodi kupio Tragediju na karnevalu i Zagor maxi 1 stao sam uspravno na kiosku bez srama i rekao da je to za mene. Ja znam da sam nastran, mislio sam. Kad ono, kad vidim topic Voajeri ovamo, bah, ispadne mi da sam laik. Skrenusmo s teme.
Go to Top of Page

vknez
Average Member

Croatia
619 Posts

Member since 02/09/2009

Posted - 16/07/2013 : 14:59:39  Show Profile Show Extended Profile  Send vknez a Private Message  Reply with Quote
divove već farba ekipa iz stripzone :)

Moje aukcije:
https://www.stripovi.com/index.asp?page=auction-search&Action=1&Seller=vknez
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 22/07/2013 : 18:46:31  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
Ja maloprije naruci one nove Zagor kolorce sa LL sajta.

Prvi put primjeti da knjiga 12 ima samo 240 stranica, a knjige 13 i 14 po 304 stranica - razlika od 64 stranica u boji, a za istu cijenu.

Cudno, ali ok.

http://www.acestroke.blogspot.com
Go to Top of Page

ZoranC
Senior Member

Germany
1943 Posts

Member since 20/09/2010

Posted - 22/07/2013 : 19:05:38  Show Profile Show Extended Profile  Send ZoranC a Private Message  Reply with Quote
@ace:
Pa nije bas cudno. U broju 12 zavrsavaju originalne epizode od 128 strana, a od broja 13 pocinju originalne sveske od po 96 strana. Zato ce od sada biti uvijek 3X96 strana po knjizi. A cijena, hm, i to je poravnato najnovijim podizanjem cijene, sto zbog smanjenog tiraza, sto zbog vise strana od knjige 13.
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 22/07/2013 : 19:09:32  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
quote:

@ace:
Pa nije bas cudno. U broju 12 zavrsavaju originalne epizode od 128 strana, a od broja 13 pocinju originalne sveske od po 96 strana. Zato ce od sada biti uvijek 3X96 strana po knjizi. A cijena, hm, i to je poravnato najnovijim podizanjem cijene, sto zbog smanjenog tiraza, sto zbog vise strana od knjige 13.

Ma sve to vec znam, da ce od sada knjige da imaju po 3 originalne sveske/epizode, ali kako da je 240 i 304 stranica u boji za istu cijenu? Po nekakvim pravilima, knjiga 12 bi trebala da bude koliko-toliko jeftinija od ostalih.

Ali kao sto vec rekoh, ok, nema veze, idemo naprijed.

http://www.acestroke.blogspot.com
Go to Top of Page
Page: of 150 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.47 seconds. Snitz Forums 2000