Author |
Topic  |
velka031
Advanced Member

.jpg)
Croatia
17128 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 01/11/2013 : 13:22:18
|
quote: Originally posted by grofica Varga
Uf, već su tu stigli. Uskoro će Božić. Svima ću podijeliti papiriće s podacima što mi trebaju kupiti... Budem li sama financirala ova izdanja, blagdane ću provesti u pučkoj kuhinji...
Ja se grizem što nisam kupio knjige 11-14, a ono već dvije nove...  |
 |
|
grofica Varga
stripovi.com suradnik

.jpg)
Germany
1202 Posts
Member since 15/12/2009 |
Posted - 01/11/2013 : 14:11:13
|
Pričaj mi... Ja sam zapela na knjizi 8. Osjećam se kao da kasnim s ratama kredita, kao da će mi doći ljudi u crnom na vrata i uzeti mi kuću, televiziju... |
 |
|
bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts
Member since 30/08/2009 |
Posted - 01/11/2013 : 14:27:51
|
quote: Originally posted by grofica Varga
Pričaj mi... Ja sam zapela na knjizi 8. Osjećam se kao da kasnim s ratama kredita, kao da će mi doći ljudi u crnom na vrata i uzeti mi kuću, televiziju...
Evo ovako meni netko treba kuhati i peglati tjedan dana, a ja podmirim rate kredita    |
Don’t beat me massa!Please don’t beat me massa!Don’t beat this tired old body! No, no! http://www.youtube.com/watch?v=H8D93Awa434 |
 |
|
Villain
Average Member

Serbia
566 Posts
Member since 01/03/2011 |
Posted - 01/11/2013 : 14:31:17
|
Svaka čast za potez, Nasilje u darkwood-u. Podseća na neka stara vremena, detinjstvo, jurnjavu za ovim raritetom... vremena, kada je bilo bolje, makar zdravije. Strip bije dosta jaku cenu tako da i dan danas nisu mnogi u mogućnosti da ga priušte (Dnevnikov). Svaka čast KW za inicijativu...Iako nisam nešto naklonjen zagoru u poslednje vreme, ovo mora da se ima! |
This is a bad time; show us the way. And if You can't show us the way. Then forgive us for being lost |
 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27667 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
emirem
Advanced Member

10867 Posts
Member since 18/01/2010 |
Posted - 01/11/2013 : 15:56:29
|
quote: Originally posted by jaki
mana je što nije cjelovita epizoda a nije ni u ZS bila cjelovita
Htio bas jucer komentirati, sta ces od epizode za koju da si je imao u ZS izdanju(a i sad u ovom izdanju!),a ne znas sta je bilo prije u prici(osim kratkog pismenog uvoda ispod naslova, a sta ce kasnije(s obzirom da su se i nastavci tesko nalazili)...to je samo psiholoski efekt koji izaziva na kratke staze,zato treba imati sve nastavke(Ne propustite u slijedecem nastavku kraj nevjerojatne pustolovine! )... Da su cijele price u knjizi bilo bi ok, pa bi mogao birati, ali zalili bi se ljudi da im hrbati neki tanji neki deblji na polici..stash! Navlakusa!  |
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
 |
|
acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
Posted - 02/11/2013 : 00:59:31
|
quote: Originally posted by jaki
mana je što nije cjelovita epizoda a nije ni u ZS bila cjelovita
Ne samo da u ZS nije bila cjelovita, nego se nije ni nastavljala, masakirana kompletno.
Potpuno drugaciji slucaj za LL izdanjem, makar ce se ovdje nastavit, a ne odjednom zaustavit bez veze. |
http://www.acestroke.blogspot.com |
 |
|
emirem
Advanced Member

10867 Posts
Posted - 04/12/2013 : 14:13:34
|
quote: Originally posted by PijaniPatak
sekund da pogledam
Drunky! Bi li mogao pogledati radi usporedbe malo svoju "arhivu" da li su njihovi tutto izdanja ("lunga notte" i ona sa "strvinarem") i ako imas one repub.kolorce kako idu kod njih remeni/kaisevi na pocetku i kraja price,da li prekrajani u odnosu na tutto? Dosao sam do 12 knjige Libellusa i ono prelamanje na pocetku i kraju malo bude evidentno, pa sinoc usporedio sa Ludensovim izdanjima i tamo na pocetku nekako izgleda kao da je "cutano" pa ako imas cajta pogledaj! Ako nije bad slike za usporedbu bas onih slika iz ita.izdanja sto sam ja stavio da vidimo raspored!
Tnx!

|
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
Edited by - emirem on 04/12/2013 14:14:50 |
 |
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts
Member since 20/02/2010 |
|
emirem
Advanced Member

10867 Posts
Posted - 04/12/2013 : 18:07:26
|
Pogledacu Javljam sutra
Grazie! |
 |
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts
Posted - 06/12/2013 : 16:59:42
|
Evo, emireme
LIB kolorce sam počeo skupljati tek pre mesec dana (interliber) pa imam samo prvih 6 knjiga, a it. kolorce ne posedujem (osim Šestorice sa Plave zvezde) pa ti tu ne mogu pomoći. Evo tabli iz "tutto" edicije, pa ih uporedi sa Libellusovim, koji ipak čini mi se poštuju i kolorac i original iz Italije
Evo prve dve table za poređenje (paginacija tutto: str.125 i 126) Setićeš se, naravno, da je Strvinar išao na 130 stranica, a da SD i LU to nisu poštovali nego su uvek išli na 96 stranica, pa je dosta kaiševa trpelo

"Strvinar" u tutto završava ovde:

A "Duga noć" počinje ovde:

U Ludensovim tablama koje si postavio fali oko 7-8 kaiševa (nisam siguran, brojao sam preksinoć ) Evo ih:

Nadam se da sam ti išta bio od pomoći |
DNEVNIK CITANJA: Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
|
Edited by - PijaniPatak on 06/12/2013 17:54:21 |
 |
|
emirem
Advanced Member

10867 Posts
Posted - 06/12/2013 : 19:13:58
|
Hvala na trudu! Onako otprilike cu sad...130 stranica su imali stripovi do "duga noc" ,"morske hijene" su 98 stranica
Usporedjivao sam malo sa libellusom i ludens i vidim da ima odskakanja u pasicama... Negdje je moralo trpiti to sa pasicama,nisam jos pogledao tal.kolorac i libellusov pa cu usporediti. Ne znam da li su tal.kolorci ubacivali po dvije epizode od 130 strana ili su i oni morali prekrajati pasice da bi dobili izdanja sa jednakim brojem stranica,a vjerujem da jesu... Osobno, da je i bilo varijacija u izdanjima po broju stranica, a da se ne gubi neka debljina na hrbatu mozda minimalno ili cak da budu sira,dobilo bi se ono sto imamo kod libellusovih Texova koji su mi iako ga ne skupljam(imam ih 3-4kom)dobro izvedene, cjelokupne epizode bez "continua" price...
P.S. pratis talijanski forum ? progetto zagor?
|
 |
|
PAJDO
Senior Member

Croatia
2237 Posts
Member since 10/04/2003 |
Posted - 06/12/2013 : 21:43:04
|
Pitanje je po kojoj su ediciji kolorci rađeni, regularnoj (zenit) ili tutto? Znam da su u tutto seriji korigirane neke greške iz zenita, samo ne znam jeli u tutto varijanti bilo izbacivanja pasica? Također, Ludensov kolekcionarski Zagor je rađen po regularnoj (zenitovoj) verziji. Dakle, kako bijaše na početku tako i danas:)) |
In spite of my rage I´m still rat in a cage... |
 |
|
Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 06/12/2013 : 22:42:28
|
quote: Originally posted by PAJDO
Pitanje je po kojoj su ediciji kolorci rađeni, regularnoj (zenit) ili tutto? Znam da su u tutto seriji korigirane neke greške iz zenita, samo ne znam jeli u tutto varijanti bilo izbacivanja pasica? Također, Ludensov kolekcionarski Zagor je rađen po regularnoj (zenitovoj) verziji. Dakle, kako bijaše na početku tako i danas:))
I u vijeke vjekova, amen! 
|
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19621 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 07/12/2013 : 13:05:18
|
quote: Originally posted by Johnny Difool
quote: Originally posted by PAJDO
Pitanje je po kojoj su ediciji kolorci rađeni, regularnoj (zenit) ili tutto? Znam da su u tutto seriji korigirane neke greške iz zenita, samo ne znam jeli u tutto varijanti bilo izbacivanja pasica? Također, Ludensov kolekcionarski Zagor je rađen po regularnoj (zenitovoj) verziji. Dakle, kako bijaše na početku tako i danas:))
I u vijeke vjekova, amen! 
samo se bojim da taj amen možemo reći i za Ludens kolekcionarce Zagora ...i ostanemo na 5 objavljenih knjiga....hoće to dalje, šta su kazali na Interliberu oni sa štandova?  
|
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
 |
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts
Posted - 08/12/2013 : 17:36:02
|
quote: Originally posted by emirem
Hvala na trudu!
P.S. pratis talijanski forum ? progetto zagor?
Italijaski kolorci idu po filozofiji 260 stranica price+10-ak stranica uvodnog teksta. Na pocetku je bilo lagano slaganje sveske na svesku bez ikakvih secenja, a kada su Zenith sveske presle na 96 stranica onda su stajale po dve + kusur strana sto fale. Mislim da nisu nista sekli i izostavljali, samo su prekidali na drugacijim momentima nego zenith gigante. Imam dva kolorca ali nisu jedan posle drugoga. Upitacu nekog italijana Inace, za repubblicin kolorac su uzimane originalne table (pala su posudjivanja od strane fanova-vlasnika) za skeniranje te kolorisanje. Zbog toga je Agarthijev sken toliko dobar, jer su u SBE arhivi imali digitalne scanove originala. Ko god od nasih izdavaca pozeli da krene sa Zagorom od pocetka imace fantasticne scanlatione na raspoloaganju.
Libellus ce od "Morskih hijena" ici po filozofiji jedna knjiga-tri zentith sveske
|
|
 |
|
emirem
Advanced Member

10867 Posts
Posted - 08/12/2013 : 19:34:53
|
Italijaski kolorci idu po filozofiji 260 stranica price+10-ak stranica uvodnog teksta. Na pocetku je bilo lagano slaganje sveske na svesku bez ikakvih secenja, a kada su Zenith sveske presle na 96 stranica onda su stajale po dve + kusur strana sto fale. Mislim da nisu nista sekli i izostavljali, samo su prekidali na drugacijim momentima nego zenith gigante. Imam dva kolorca ali nisu jedan posle drugoga.
Da,dok su prvi brojevi imali 128 strana prvi kolorci su mogli imati regularan broj stranica(sa uvodima 270 ),a nakon "hijena" idu od 96/98 pa da izjednace broj stranica sa prvim kolorcima su dodavali te sto nedostaju i bas me zanima koliko je to vec dosada otislo sa ubacivanjem tih oko 68 stranica (2x130=260 kasnije 2x96=192 i dodavanje jos 68 da pokriju izdanje od 260 stranica) Koliko znam evo citam zadnju 14-tu knjigu od Libellusa od 300-tinjak stranica i to bi bilo 3x98=294 + uvodi, znaci 300 i nesto stranica. Ne vidi se na hrbatima neka razlika, ali talijanski kolorci isto ne bi gubili na sirini hrbata da su isli po tri kompletna izdanja zenitha. Ako su prelamali onda mora da je negdje i neka epizoda usla pod prethodnu pricu a i naslovnicu koja joj ne odgovara po redoslijedu. |
 |
|
PAJDO
Senior Member

Croatia
2237 Posts
Member since 10/04/2003 |
Posted - 08/12/2013 : 21:20:10
|
Libellus ce od "Morskih hijena" ici po filozofiji jedna knjiga-tri zentith sveske
Možda griješim, ali mislim da Libellus od svoje 13. knjige ide sa tri epizode u jednoj knjizi + ispravljanje talijanskih grešaka sa izbacivanjem i brljanjem sa naslovnicma. |
In spite of my rage I´m still rat in a cage... |
 |
|
vknez
Average Member

.JPG)
Croatia
619 Posts
Member since 02/09/2009 |
|
zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17913 Posts
Member since 02/08/2002 |
|
velka031
Advanced Member

.jpg)
Croatia
17128 Posts
Member since 18/03/2010 |
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts
Posted - 09/12/2013 : 14:29:30
|
Italijaski kolorci idu po filozofiji 260 stranica price+10-ak stranica uvodnog teksta. Na pocetku je bilo lagano slaganje sveske na svesku bez ikakvih secenja, a kada su Zenith sveske presle na 96 stranica onda su stajale po dve + kusur strana sto fale. Mislim da nisu nista sekli i izostavljali, samo su prekidali na drugacijim momentima nego zenith gigante. Imam dva kolorca ali nisu jedan posle drugoga.
Da,dok su prvi brojevi imali 128 strana prvi kolorci su mogli imati regularan broj stranica(sa uvodima 270 ),a nakon "hijena" idu od 96/98 pa da izjednace broj stranica sa prvim kolorcima su dodavali te sto nedostaju i bas me zanima koliko je to vec dosada otislo sa ubacivanjem tih oko 68 stranica (2x130=260 kasnije 2x96=192 i dodavanje jos 68 da pokriju izdanje od 260 stranica) Koliko znam evo citam zadnju 14-tu knjigu od Libellusa od 300-tinjak stranica i to bi bilo 3x98=294 + uvodi, znaci 300 i nesto stranica. Ne vidi se na hrbatima neka razlika, ali talijanski kolorci isto ne bi gubili na sirini hrbata da su isli po tri kompletna izdanja zenitha. Ako su prelamali onda mora da je negdje i neka epizoda usla pod prethodnu pricu a i naslovnicu koja joj ne odgovara po redoslijedu.
Opet kažem, sumnjam da ijedan kaiš fali u CSAC-u. Da nije tako, italijani bi vrištali na sav glas do sada. Ne znam zašto u Repp. nisu proširili broj stranica na cca 300 da bi ubacili sve tri sveske od 96 stranica, ali tako je kako je. I da, njihovi uvodi su napisani u mnogo krupnijem fontu nego što su Libellusovi prevodi istih.
Ono što mene nervira je sledeće:
definitivno ću uzimati Libellus - hebeno najbolje izdanje na kugli zemaljskoj definitivno ću uzimati Rep CSAC - originalni jezik definitivno ću izumati VC BIBZG - ultimativna cb kolekcija |
|
 |
|
senokute
Senior Member

Germany
1367 Posts
Member since 08/01/2011 |
Posted - 09/12/2013 : 17:38:45
|
Da,dok su prvi brojevi imali 128 strana prvi kolorci su mogli imati regularan broj stranica(sa uvodima 270 ),a nakon "hijena" idu od 96/98 pa da izjednace broj stranica sa prvim kolorcima su dodavali te sto nedostaju i bas me zanima koliko je to vec dosada otislo sa ubacivanjem tih oko 68 stranica (2x130=260 kasnije 2x96=192 i dodavanje jos 68 da pokriju izdanje od 260 stranica) Koliko znam evo citam zadnju 14-tu knjigu od Libellusa od 300-tinjak stranica i to bi bilo 3x98=294 + uvodi, znaci 300 i nesto stranica. Ne vidi se na hrbatima neka razlika, ali talijanski kolorci isto ne bi gubili na sirini hrbata da su isli po tri kompletna izdanja zenitha. Ako su prelamali onda mora da je negdje i neka epizoda usla pod prethodnu pricu a i naslovnicu koja joj ne odgovara po redoslijedu. [/quote]
meni malo smeta sto ove knjige od 268 strana nemaju isti hrbat, od broja pet pa nadalje su stampali na nekom tanjem papiru, pa je i hrbat malo tanji, kod prva cetiri mi se vise svidja kvalitet papira,,, u stvari debljina hrbata mi neigra ulogu koliko kvalitet papira koji je od broja pet malo pao. |
|
 |
|
emirem
Advanced Member

10867 Posts
Posted - 09/12/2013 : 18:34:22
|
I kako su to izveli u kasnijim brojevima , imam samo prvi tal.kolorac? Je li tko ista napisao u tal.forumima,onda mora da negdje jeste nesto "skrpano"... |
Edited by - emirem on 09/12/2013 18:41:19 |
 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19621 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 30/12/2013 : 12:58:14
|
Procitao i zadnji 16 kolorac, sto se to ne ubrza?....libellusovci moji. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
 |
|
Topic  |
|