Author |
Topic  |
IGMAN2
Senior Member

2430 Posts
Member since 08/05/2003 |
Posted - 02/02/2014 : 21:34:32
|
quote: Originally posted by velka031
quote: Originally posted by IGMAN2
quote: Originally posted by Solid Snake
Naklada je pala na 500 primjeraka(od pocetnih 1200). A ove naslovne uragjene samo za stare zagorove fanove(one koje i kupuju ovo izdanje). Meni nista ne znace.
500 je realna naklada, s obzirom kolika je naklada kiosk izdanja koja su 12 puta jeftnija... Ipak je ovo reprint, bez obzira na kvalitet... I nece stati, sigurno, tih 500 ce se prodati prije ili kasnije...
Da su bili malo pametniji u Libellusu i izdali tog Zagora kako treba, mogli su i imati bolju naknadu.
Kako treba? Sto ne valja? Ja sam za crno bijelog Zagora, ali ovo je predobro izdanje, tako da mi boja ne smeta... A Ludensov je ionako krepao, dok VC-ov ima ocajne Laurentijeve naslovnice.
Nije problem u boji, nego izdanju. Jedna knjiga sama ti ništa ne vrijedi jer nama ni početka ni kraja. Vrijedi samo ako ih imaš sve, a ipak koliko je tolikih Zagoroljupca koji žele imati sve od Zagora, bez obzira na kvalitetu epizode.
Ako mogu izdavati Mr.No-a, M. Mistere i Texa jedna epizoda -jedna knjiga, mogli su i Zagora. Oni koji žele imati sve, ionako bi sve kupili, a mi ostali sigurno bi kupovali popularnije epizode- odnosno Libellus je mogao puno bolje prodati određene epizode... ovako
|
 |
|
velka031
Advanced Member

.jpg)
Croatia
17128 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 02/02/2014 : 21:43:50
|
Naklada je pala na 500 primjeraka(od pocetnih 1200). A ove naslovne uragjene samo za stare zagorove fanove(one koje i kupuju ovo izdanje). Meni nista ne znace.
500 je realna naklada, s obzirom kolika je naklada kiosk izdanja koja su 12 puta jeftnija... Ipak je ovo reprint, bez obzira na kvalitet... I nece stati, sigurno, tih 500 ce se prodati prije ili kasnije...
Da su bili malo pametniji u Libellusu i izdali tog Zagora kako treba, mogli su i imati bolju naknadu.
Kako treba? Sto ne valja? Ja sam za crno bijelog Zagora, ali ovo je predobro izdanje, tako da mi boja ne smeta... A Ludensov je ionako krepao, dok VC-ov ima ocajne Laurentijeve naslovnice.
Nije problem u boji, nego izdanju. Jedna knjiga sama ti ništa ne vrijedi jer nama ni početka ni kraja. Vrijedi samo ako ih imaš sve, a ipak koliko je tolikih Zagoroljupca koji žele imati sve od Zagora, bez obzira na kvalitetu epizode.
Ako mogu izdavati Mr.No-a, M. Mistere i Texa jedna epizoda -jedna knjiga, mogli su i Zagora. Oni koji žele imati sve, ionako bi sve kupili, a mi ostali sigurno bi kupovali popularnije epizode- odnosno Libellus je mogao puno bolje prodati određene epizode... ovako
Naravno da meni ovo ne smeta, jer zelim imati sve. Ali potpuno si u pravu! Nema price. Puno bi bolje prosli da su radili kako kazes, ja to nisam ni skuzio, jer kupujem sve. Ali mogu si priustiti, recimo, najbolje epizode pilota ili Texa u LL izdanju, ne moram kupovati 3 stripa da kompletiram 1 koji me zanima. Da, trebao je takav biti i Zagor. |
 |
|
emirem
Advanced Member

10867 Posts
Member since 18/01/2010 |
Posted - 02/02/2014 : 22:06:05
|
Jedna knjiga sama ti ništa ne vrijedi jer nama ni početka ni kraja. Vrijedi samo ako ih imaš sve.
Ako mogu izdavati Mr.No-a, M. Mistere i Texa jedna epizoda -jedna knjiga, mogli su i Zagora. mi ostali sigurno bi kupovali popularnije epizode- odnosno Libellus je mogao puno bolje prodati određene epizode... ovako
Nema price. Puno bi bolje prosli da su radili kako kazes. ne moram kupovati 3 stripa da kompletiram 1 koji me zanima. Da, trebao je takav biti i Zagor.
Da, decki slazem se sa obojicom, kako ce biti od "Zagor prica" jedna knjiga-jedna prica ili nastavci, bumo vidli' ne?    |
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
Edited by - emirem on 02/02/2014 22:06:51 |
 |
|
going going
Advanced Member

Serbia
12307 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 02/02/2014 : 22:11:10
|
Ih pa nisu bas odvratne, meni se cini da se Laurenti bas trudi, te naslovne strane su mu sve divlje, prepune pokreta, prosto eksplozivne, svidjaju mi se, ali Laurenti za redovnu seriju nikako!
|
 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19621 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 02/02/2014 : 22:16:45
|
Opet bezvezne prituzbe....ajde kazite zelje pa ce libellus svakome zasebno izdati knjigu po zeljama....meni je to u stilu...rdavom kurcu svaka dlaka smeta...bez uvrede...ali zamerke trazit kod libellusa i njihovog ...ma mogu rec..za nase razmere perfektnog izdanja je....ma bezvezno lupetanje,..to se drugacije ne moze nazvati... Kazite prave razloge da necete uzet....ne volite te prve zagore...nemate para,novca ili kinte ili nevolite zagora u boji...bilo sto..samo ne trazite dlaku u jajetu....u tom libellus izdanju...cak ni ta dlaka ne postoji...izdanje je perverzija i o takvom smo sanjali...bar neki...a ono o cijelim pricama u knjigama...da bas nam fali jos jedna kolekcja ko zagor klasik...20 stripova i svaki druge debeljine,dvadeset razlicno debelih rikna,hrbta ili sto vec....ne hvala...meni je ovako odlicno...bolje nije moglo...sacekajte savrsenije izdanje....sljedecih 150 godina. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
 |
|
vknez
Average Member

.JPG)
Croatia
619 Posts
Member since 02/09/2009 |
|
ZoranC
Senior Member

Germany
1943 Posts
Member since 20/09/2010 |
Posted - 02/02/2014 : 22:30:38
|
Nekad sam negdje napisao da bi, kritizirati LL Zagora bilo svetogrdje (bogohuljenje). Hajde pogledajte tu perfekciju u kolekciji, to je multiple orgasmus za muskarce. Makar sam na pocetku bio odbojan prema boji i formatu, ali uvijek sam u istoj recenici rekao i naklon do poda. Prihvatam i to da nekima to izdanje ne lezi, ali molim vas, ne grdite kvalitetu, izradu, tisak, ideju, ritam izlazenja... |
 |
|
velka031
Advanced Member

.jpg)
Croatia
17128 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 02/02/2014 : 22:40:37
|
quote: Originally posted by teller
Opet bezvezne prituzbe....ajde kazite zelje pa ce libellus svakome zasebno izdati knjigu po zeljama....meni je to u stilu...rdavom kurcu svaka dlaka smeta...bez uvrede...ali zamerke trazit kod libellusa i njihovog ...ma mogu rec..za nase razmere perfektnog izdanja je....ma bezvezno lupetanje,..to se drugacije ne moze nazvati... Kazite prave razloge da necete uzet....ne volite te prve zagore...nemate para,novca ili kinte ili nevolite zagora u boji...bilo sto..samo ne trazite dlaku u jajetu....u tom libellus izdanju...cak ni ta dlaka ne postoji...izdanje je perverzija i o takvom smo sanjali...bar neki...a ono o cijelim pricama u knjigama...da bas nam fali jos jedna kolekcja ko zagor klasik...20 stripova i svaki druge debeljine,dvadeset razlicno debelih rikna,hrbta ili sto vec....ne hvala...meni je ovako odlicno...bolje nije moglo...sacekajte savrsenije izdanje....sljedecih 150 godina.
teller, nemoj da se ljutis |
 |
|
DzekDenijels
Senior Member

.jpg)
Serbia
2632 Posts
Member since 26/07/2009 |
Posted - 02/02/2014 : 23:37:27
|
Opet bezvezne prituzbe....ajde kazite zelje pa ce libellus svakome zasebno izdati knjigu po zeljama....meni je to u stilu...rdavom kurcu svaka dlaka smeta...bez uvrede...ali zamerke trazit kod libellusa i njihovog ...ma mogu rec..za nase razmere perfektnog izdanja je....ma bezvezno lupetanje,..to se drugacije ne moze nazvati... Kazite prave razloge da necete uzet....ne volite te prve zagore...nemate para,novca ili kinte ili nevolite zagora u boji...bilo sto..samo ne trazite dlaku u jajetu....u tom libellus izdanju...cak ni ta dlaka ne postoji...izdanje je perverzija i o takvom smo sanjali...bar neki...a ono o cijelim pricama u knjigama...da bas nam fali jos jedna kolekcja ko zagor klasik...20 stripova i svaki druge debeljine,dvadeset razlicno debelih rikna,hrbta ili sto vec....ne hvala...meni je ovako odlicno...bolje nije moglo...sacekajte savrsenije izdanje....sljedecih 150 godina.
Apsolutno savršeno izdanje !!! U svemu se slažem sa tobom, osim u jednom: Zagor Klasik je po meni takodje jedno fenomenalno izdanje! Celovite priče, i to najbolje, crvena rikna/hrbat, dobar kvalitet izdanja, u poslednjih nekoliko brojeva naslovnica po izboru...  |
Carpe diem |
 |
|
Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 02/02/2014 : 23:40:59
|
quote: Originally posted by ZoranC
Makar sam na pocetku bio odbojan prema boji i formatu, ali uvijek sam u istoj recenici rekao i naklon do poda.
Prema formatu ne, prema boji sam i ja bio skeptican sve dok nisam uzivo video izdanje, onda rasprodao sve Zagore koje imam i sad imam samo ovo. Dovoljno je, ne moze bolje Isto sam uradio i sa DD, krpljenu kolekciju zamenio ovom LL i evo jos malo ce da stignu Lu Extra |
 |
|
Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 02/02/2014 : 23:42:57
|
quote: Originally posted by DzekDenijels
Apsolutno savršeno izdanje !!! U svemu se slažem sa tobom, osim u jednom: Zagor Klasik je po meni takodje jedno fenomenalno izdanje! Celovite priče, i to najbolje, crvena rikna/hrbat, dobar kvalitet izdanja, u poslednjih nekoliko brojeva naslovnica po izboru... 
A u jednom Klasiku cak i mogucnost da docrtas kraj kakav zelis Jedinstven izdavacki potez |
 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27671 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 02/02/2014 : 23:43:56
|
Cjelovite epizode bi privukle neke stripaše da kupe određene birane epizode(i mene) a ovako neće. Međutim,LL je izabrao i njihov izbor treba poštivati.Izdanje je luksuzno i kvalitetno napravljeno a takva je i cijena. |
Ja sam fetišist papira! |
 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27671 Posts
Posted - 02/02/2014 : 23:45:52
|
quote: Originally posted by emirem Da, decki slazem se sa obojicom, kako ce biti od "Zagor prica" jedna knjiga-jedna prica ili nastavci, bumo vidli' ne?   
Čekaj,zar ne znaš da idu tri talijanska broja u jedan kolorac??? |
 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27671 Posts
Posted - 02/02/2014 : 23:47:18
|
quote: Originally posted by vknez
mislim spika jedna priča=jedan svezak ne pije vodu kod Zagora jer su u početku bile kratke priče. bile su kratke jer su scenaristi bili ograničeni s striscia izdanjima. na što bi to izgledalo. neki svesci s po 50-60 strane i neki po 400-500...
U početku više kratkih u jednu knjigu a poslije svaka zasebno.Nije to ništa komplicirano ali je vjerovatno produkcijski malo teže. |
 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27671 Posts
Posted - 02/02/2014 : 23:48:57
|
quote: Originally posted by solar
Da ali sada tek počinju najbolje epizode, vjerujem da će se prodati više od 500 komada "Zagor priča" ili prvog Vampira.
Kako će se prodati više ako tiraž bude 500 komada?? |
 |
|
emirem
Advanced Member

10867 Posts
Posted - 02/02/2014 : 23:52:24
|
Opet bezvezne prituzbe....ajde kazite zelje pa ce libellus svakome zasebno izdati knjigu po zeljama........ne hvala...meni je ovako odlicno...bolje nije moglo...
teller, nemoj da se ljutis
Da,nemoj se ljutit , samo velimo sta bi mozda drugi htjeli vidjeti,ali zadovoljni smo i ovako inace ne bi kupovali,pa i SD izdanja extra su u nastavcima, pa ih imamo sve u kolekciji(za sebe velim ) Urgirajmo malo sad i za Chico kolor!  |
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
 |
|
IGMAN2
Senior Member

2430 Posts
Member since 08/05/2003 |
Posted - 03/02/2014 : 03:01:35
|
Hajd, Teller, smiri se malo. Nisam govorio o tebi i o kolekcionarima, već Libellusu.
Samo sam rekao da je Libellus mogao bolje to prodati, bar neke epizode, da su pakirali drukčije te knjige. I to je činjenica. I sam si ovdje, prije dvije strane, naveo da im se tiraža srušila sa 1200 na 500 komada.
Naslovi poput 'Nasilja u Darkwoodu',Blago crvene planine i Vještica bi se svi prodali i da su štampali u 1200 primjeraka, ovako neće ni 500. Toliko o savršenom izdanju.
Ti si ultimativni kolekcionar, i onako kupuješ sve, pa ti ne smeta što skupa, luksuzna knjiga nema ni početak ni kraj. Sama ta jedna knjiga, kao takva, ne vrijedi ništa. Toliko platiš, a ne dobiješ za svoj novac ni jednu cijelu epizodu. Što mogu s tom knjigom? Ni poklonit nekom je ne mogu.
Što se tiče hrbata, nisam čuo da se žališ na takva druga Libellusova izdanja, i reci da ne bi opet sve te Zagore kupio da su drukčije upakirani? I opet bi ih i tada hvalio - jednostavno ne možeš si pomoći - kolekcionar si i izazov je prejak Imam i ja tu bolest na neke stripove |
 |
|
emirem
Advanced Member

10867 Posts
Posted - 03/02/2014 : 09:09:48
|
...meni je ovako odlicno...bolje nije moglo...
Samo sam rekao da je Libellus mogao bolje to prodati, bar neke epizode, da su pakirali drukčije te knjige. I to je činjenica. I sam si ovdje, prije dvije strane, naveo da im se tiraža srušila sa 1200 na 500 komada.
Naslovi poput 'Nasilja u Darkwoodu',Blago crvene planine i Vještica bi se svi prodali i da su štampali u 1200 primjeraka, ovako neće ni 500. Toliko o savršenom izdanju.
luksuzna knjiga nema ni početak ni kraj. Sama ta jedna knjiga, kao takva, ne vrijedi ništa. Toliko platiš, a ne dobiješ za svoj novac ni jednu cijelu epizodu. Što mogu s tom knjigom? Ni poklonit nekom je ne mogu.
Što se tiče hrbata, nisam čuo da se žališ na takva druga Libellusova izdanja, i reci da ne bi opet sve te Zagore kupio da su drukčije upakirani?
Da, i ti si u pravu sto se tice prodaje...u vecini izdanja u Liba reziji imaju cijele epizode(MM,Tex i Mno) i neme frksa sa hrbatima(meni samo osobno dizajn hrbata Mnoa je uzas ), i da je Zagor kolor isao epizodama gubili bi naslovnice ili ne, ali naslo bi se rjesenja i za to u urednistvu Libellusa. Mozda kad se rasprodaju i ovi preostali primjerci, pa u drugom izdanju vidimo i Extra Libellus Kolor izdanje sa cijelom epizodom.  |
 |
|
nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts
Member since 21/02/2012 |
Posted - 03/02/2014 : 10:19:48
|
Ma neće se rasprodati ni ovih 500 naklade. Ni Zimska zmija, ni Demon Ludila, niti bilo što drugo... Namjerno su išli na malo veću nakladu na početku jer se zna, da je uvijek problem sa ranijim brojevima. Ovako kolekcionari nemaju problema.
Prije bih rekao da je više od 500 ljudi kupilo samo prve 4 knjige i onda stalo, nego da da postoji više od 500 ljudi, koji žele kupit "odabrane priče" u u izdanju LL. Dakle, smanjena naklada sa 1200 na 500 nije problem za one koji to žele kupovat. |
 |
|
Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 03/02/2014 : 11:05:55
|
Kao i kolega Tex Willer, i ja ću se s popunjavanjem LL-koloraca rješavati svih ostalih izdanja Zagora, osim najdražih priča iz OP i Klasika namijenjenih višekratnim čitanjima. I kao takvom mi ne smeta što knjige nisu s kompletnim epizodama, makar bi bilo dobro kad bi od Zagor priča prešli na cjelovite priče. Najviše iz tog razloga što mi je gušt u rukama držati i čitati zaokruženu priču, pa da lijepo bez razmišljanja uzmeš jednu knjigu i guštaš. U tom bi slučaju i odabrani naslovi i kompletan dizajn dobili drugačiju i mislim primjereniju svrhu.
|
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
 |
|
markotamara
Senior Member

.jpg)
Croatia
2783 Posts
Member since 26/05/2013 |
Posted - 03/02/2014 : 11:21:42
|
quote: Originally posted by Tex Willer
quote: Originally posted by ZoranC
Makar sam na pocetku bio odbojan prema boji i formatu, ali uvijek sam u istoj recenici rekao i naklon do poda.
Prema formatu ne, prema boji sam i ja bio skeptican sve dok nisam uzivo video izdanje, onda rasprodao sve Zagore koje imam i sad imam samo ovo. Dovoljno je, ne moze bolje Isto sam uradio i sa DD, krpljenu kolekciju zamenio ovom LL i evo jos malo ce da stignu Lu Extra
Divim ti se,ja nikada nebi rasproda svoju kolekciju zagora da bi kupija LL ,radije bi priceka za nabavku novca ili ustedija na drugi nacin |
GALLIENO FERRI
|
 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik

.jpg)
22375 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 03/02/2014 : 11:51:53
|
quote: Originally posted by nagor
Ma neće se rasprodati ni ovih 500 naklade. Ni Zimska zmija, ni Demon Ludila, niti bilo što drugo... Namjerno su išli na malo veću nakladu na početku jer se zna, da je uvijek problem sa ranijim brojevima. Ovako kolekcionari nemaju problema.
Prije bih rekao da je više od 500 ljudi kupilo samo prve 4 knjige i onda stalo, nego da da postoji više od 500 ljudi, koji žele kupit "odabrane priče" u u izdanju LL. Dakle, smanjena naklada sa 1200 na 500 nije problem za one koji to žele kupovat.
Ne budi toliko siguran, ovi brojevi sa tirazom od 500 su vec na izdisaju.
broj-tiraz-ostalo primjeraka: 1-1200-95 2-1200-244 3-1200-270 4-1200-302 5-1200-365 6-1200-367 7-800-246 8-800-245 9-800-225 10-800-221 11-500-46 12-500-57 13-500-56 14-500-60 15-500-169 16-500-176
|
 |
|
supermark
stripovi.com suradnik

(1).jpg)
Croatia
29664 Posts
Member since 06/02/2007 |
|
goksi
Senior Member

Serbia
1965 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 03/02/2014 : 12:18:32
|
Pa to je koliko oni imaju u skladištu, a ne koliko ukupno ima za prodaju. Dodaj tu sve striparnice, koliko ih ima, valjda 7 ukupno. |
 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik

.jpg)
22375 Posts
Member since 10/11/2007 |
|
Topic  |
|