Author |
Topic  |
ivanl
Advanced Member

Croatia
15852 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 07/12/2021 : 21:24:22
|
quote: Originally posted by Dalen
Jedva čekam ovo. Ovo mi je dugo na listi želja.
Bas dugo, i meni. Skoro sam se zaletio na ono drugo izdanje, drugog nakladnika, ali sreca sto sam imao pravu dojavu. Ovo sam zaista s veseljem docekao. |
Los cukar na fritulama! |
 |
|
supermark
stripovi.com suradnik

(1).jpg)
Croatia
29655 Posts
Member since 06/02/2007 |
Posted - 07/12/2021 : 22:12:35
|
Mjerkam ove bookglobeove serijale da si kupim koji za Božić ... Ima li kakvih preporuka? Murena 10x Millenium 6x Crveni Barun 3x Strah i jeza 3x
|
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15852 Posts
Posted - 07/12/2021 : 22:43:56
|
Sva 4 koja si pobrojio su od okej do odlicni. Strah i jeza su horror price, ako sto takvo volis. Od neloseg, pitkog stiva do prosjecnog zadovoljavajuceg za taj zanr, koji je specifican i rijetko kad je za 'past na dupe'. Crtez jako oscilira. Nijedan nije bas wauu. Crveni barun je okej, opet specificne tematike. Meni se jako svidio, uz briljantan crtez. Murena odlicna. Rim, povjest, intrige. Po meni preporuka. A Millenium je bas extra strip. Do duse mene su i knjige i film odusevili, pa je strip bio samo slag na torti. Crzez neuobicajen, ali upecatljiv. Tematika odlicna, bezkompromisno direktna. Ostra. Bolna. Zajebana, pace... |
 |
|
Jocko
stripovi.com suradnik

Serbia
1138 Posts
Member since 22/11/2016 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15852 Posts
Posted - 08/12/2021 : 05:01:10
|
Steta sto neces, to jest ne mozes kako kazes uroniti u knjigu/knjige Stiega Larssona. Meni su top. Inace ta trilogija je trebala biti u deset planiranih romana ali pisac je nazalost preminuo.
Filmska adaptacija sva tri romana u skandinavskoj produkciji je odlicna u sva tri filma. A imas i jako dobar Fincherov film, dakle americku verziju. Ja bi na tvom mjestu sve odgledao.
Strip je dosao kao treca po redu adaptacija tih knjiga. Meni se jako svida. A kod Bookglobea ti albumi u velikom formatu jako dobro izgledaju. Bas sam bio iznenaden koliko je dobar strip kad sam ga iscitao. Mogao bi ga bas i ponoviti opet.
E da postoji i tv serija, od mislim desetak epitoda, ali to nisam odgledao. Moracu i to jednom...
Uglavnom velika preporuka za ovo skandinavsko djelo, koje 'vozi' samo tako, na nacin koji samo oni mogu. Udara u solarni pleksus samo tako.
No knjige su mi ipak najbolje. |
 |
|
supermark
stripovi.com suradnik

(1).jpg)
Croatia
29655 Posts
Posted - 08/12/2021 : 08:00:40
|
I meni su filmovi odlični, zato mi je i ovaj bookglobeov serijal zapao za oko
Murenu mislim da cu preskočiti ovaj Božić, Bookglobe nije izdao cijeli komplet, pa ću pričekati da to zaokruže Strah i jeza su na popustu od (samo) 10 posto, pa cu i to ostaviti za drugi put Dakle, grah je pao na Baruna i Millenium |
 |
|
fandango
Senior Member

1676 Posts
Member since 10/06/2004 |
Posted - 08/12/2021 : 08:19:50
|
TV-serija ima 6 dijelova i u biti je preradjena tj. produzena verzija svedskih filmova. Imas i tri knjige koje je nastavio pisati drugi pisac pa je izbio mini-skandal oko toga. Te nove tri knjige nisu dobre ko prve tri, ali nisu ni lose, dapace, isplati ih se procitati. Po cetvrtoj knjizi je isto snimljen (americki) film, ako se dobro sjecam.
A Stieg Larsson je napisao trecinu ili polovicu cetvrte knjige i laptop s time drzi njegova nevjencana udovica, kojoj njegova braca brane izdavanje. Ne mogu se dogovorit oko love.
|
 |
|
Imrahil
Advanced Member

Serbia
13527 Posts
Member since 21/08/2005 |
Posted - 08/12/2021 : 13:57:58
|
Ima cela frka i oko prve tri knjige jer su valjda sva prava prešla njegovom ocu i bratu sa kojima je on bio u lošim odnosima a njegova nevenčana supruga sa kojom živeo decenijama ostala bez ičega pošto nije napisao testament.
Inače, preporuka za knjige (prve tri, ostalo me ne zanima) i filmove, baš odlični. |
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15852 Posts
Posted - 09/12/2021 : 20:22:45
|
Iskoristio sam cijelodnevni kisni i gnjili dan te kako rekoh ponovo iscitao Bookglobeov Millenium. Bogme sjeo mi je jos bolje nego prvi put. A i ostao sam iznenaden da je vec proslo 5 godina od ovog izdanja... U protoku stotina knjiga i tisuca stripova za to vrijeme, masa toga izbljedi u sjecanju jer niti je normalno da sve popamtimo niti je sve vrijedno pamcenja, ali Stieg Larssonovljevih knjiga se savrseno sjecam, te sam sa velikim zadovoljstvom iscitao ponovo ovaj strip, koji kao rijetko koja adaptacija dobro prati originalni predlozak. Bas dobro vozi po romanu a slicice sa oblacicima zacudujuce vjerno preslikavaju pisane rijeci. Crtaju dva Spanjolca Man (Manolo Carrot) i Homs (Jose Homs) od kojih prvi radi korektan posao i prikaz ideje voditeljuce iako malo ima problema s proporcijama i fizionomijama, dok ovaj potonji naprosto briljira spektakularnim kadrovima i brzinskoj voznji price. Bas sam s gustom ovo ponovo iscitao i svakako preporucam Bookglobeovo izdanje koje i odlicno izgleda u 6 albuma, te mogu reci da ovo nije samo odlicna adaptacija romana, vec i odlican strip! |
 |
|
mike
Senior Member

Slovenia
2874 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 09/12/2021 : 22:26:55
|
@supermark
Millenium je meni ok ili dosta dobar, a nisam gledao ni film niti citao knjige. Pa ako ti je to neka referenca ;). |
Taylor. |
 |
|
CortoMaltese
Average Member

.jpg)
Croatia
792 Posts
Member since 16/03/2003 |
|
risbozg
Advanced Member

Croatia
16700 Posts
Member since 10/08/2003 |
Posted - 09/12/2021 : 23:03:16
|
quote: Originally posted by supermark
Mjerkam ove bookglobeove serijale da si kupim koji za Božić ... Ima li kakvih preporuka? Murena 10x Millenium 6x Crveni Barun 3x Strah i jeza 3x
prva dva serijala meni odlični..preporuka |
10.08.2003..''Kada nepravda postane zakon, otpor je tvoja dužnost.". AJMOOOOOOOO " CREME DE LA CREME HRVATSKE LIGE " DINAMOOOOOOOOOOOOOO |
 |
|
supermark
stripovi.com suradnik

(1).jpg)
Croatia
29655 Posts
Posted - 09/12/2021 : 23:08:34
|
quote: Originally posted by risbozg
prva dva serijala meni odlični..preporuka
Millenium uzimam sigurno, vecina ovdje je pohvalila Ali ova Murena je nezavršen serijal, a meni se ne strepi hoće li Bookglove to ispratiti do kraja ili ne
quote: Originally posted by CortoMaltese
Crveni Barun je valjda najveće smeće koje sam ikada pročitao. A čitao sam raznih sranja.
Ajoj Sad si me ohladio od Baruna Onda umjesto Baruna da uzmem komplet Duel – Lažna lica – Praški puč komplet?
Jel čitao tko? |
 |
|
risbozg
Advanced Member

Croatia
16700 Posts
Member since 10/08/2003 |
Posted - 09/12/2021 : 23:20:45
|
Millenium uzimam sigurno, vecina ovdje je pohvalila Ali ova Murena je nezavršen serijal, a meni se ne strepi hoće li Bookglove to ispratiti do kraja ili ne
Crveni Barun je valjda najveće smeće koje sam ikada pročitao. A čitao sam raznih sranja.
Ajoj Sad si me ohladio od Baruna Onda umjesto Baruna da uzmem komplet Duel – Lažna lica – Praški puč komplet?
Jel čitao tko?
nisam, ali Alix senator ti je isto odličan serijal..a imaš i Larga  |
10.08.2003..''Kada nepravda postane zakon, otpor je tvoja dužnost.". AJMOOOOOOOO " CREME DE LA CREME HRVATSKE LIGE " DINAMOOOOOOOOOOOOOO |
 |
|
going going
Advanced Member

Serbia
12226 Posts
|
supermark
stripovi.com suradnik

(1).jpg)
Croatia
29655 Posts
Posted - 09/12/2021 : 23:32:52
|
Jel čitao tko?
nisam, ali Alix senator ti je isto odličan serijal..a imaš i Larga 
Alix i Largo su zgotovljeni serijali? |
 |
|
Shaner
Advanced Member

Croatia
7611 Posts
Member since 24/09/2012 |
Posted - 09/12/2021 : 23:36:48
|
Onda umjesto Baruna da uzmem komplet Duel – Lažna lica – Praški puč komplet?
Ni pod razno.
Duel je fora, ali ova druga dva bi bilo bolje da nisu izdali. Uzmi radije Nestora Burmu. Rekao bih ti da uzmeš i Adele Blanc-Sec, ali nisam siguran koliko će ti ona odgovarati.
|
http://onlineimpressions.blogspot.com/ |
 |
|
supermark
stripovi.com suradnik

(1).jpg)
Croatia
29655 Posts
|
Red Marquis
Advanced Member

Serbia
3384 Posts
Member since 06/11/2017 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15852 Posts
Posted - 10/12/2021 : 09:50:31
|
Tardijev Nestor Burma je prvoklasni strip. Najveca moguca preporuka za njega. Alix Senator vrlo dobar, uostalom to ti je shema kao i Murena. Praski puc i Lazna lica sam procitao i nista se ne sjecam. Duel imam, ali nisam procitao jos. Largo Winch je izvanredan serijal, tu ti ide takoder najveca moguca preporuka.
|
 |
|
DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6431 Posts
Member since 05/12/2016 |
Posted - 10/12/2021 : 10:42:17
|
I Alix i Murena su super, nisu dovršeni ni u Fr. Oba serijala uz Orlove odlični ako voliš stari Rim. Murenu imaš i od ČK u integralnom izdanju, 3 integrala sadrže prvih 10 epizoda. Larga možeš slobodno uzet, odličan akcijski serijal sa predivnim crtežom. Svake dvije epizode ti čine 1 priču. Za Baruna se i ja slažem da je tako, niš posebno. |
-Hi Honey, did you miss me? -With every bullet so far... |
 |
|
supermark
stripovi.com suradnik

(1).jpg)
Croatia
29655 Posts
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15852 Posts
Posted - 10/12/2021 : 11:26:01
|
Koliko ja znam, da. U nas ih je izaslo 20 komada, jos 21) L'etoile du mantin i 22) Les niles ecarlates. |
 |
|
DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6431 Posts
Member since 05/12/2016 |
Posted - 10/12/2021 : 11:44:47
|
Larga treba jos 2 komada izaći da se zavrsi serijal?
Ne, serijal traje i dalje, u Fr su na 23-em broju iliti na pol 12-e priče. |
-Hi Honey, did you miss me? -With every bullet so far... |
 |
|
fandango
Senior Member

1676 Posts
Member since 10/06/2004 |
|
Topic  |
|