Author |
Topic  |
don_draper
Advanced Member

4634 Posts
Member since 08/06/2018 |
Posted - 28/12/2021 : 11:32:26
|
U periodu zadnjih 5 godina United potrosio oko 700M eura na pojacanja, a City cca 100M eura vise
United bira izmedu Rashforda i Greenwooda tko ce startati, Ronaldo diktira tempo U meduvremenu Guardiola ima slatke brige hoce li mu startati Sterling ili Bernardo Silva
Da ne kazem da Pep moze si priustiti da su Foden i Grealish trenutno udaljeni iz ekipe |
I sell the fact that I can't be bought |
Edited by - don_draper on 28/12/2021 11:33:15 |
 |
|
tex2
stripovi.com suradnik

.jpg)
Croatia
33485 Posts
Member since 17/09/2006 |
Posted - 28/12/2021 : 11:46:59
|
Istina don, ali tako stvari stoje. United će u budućnosti kupovati više talentiranih klinaca iz Bundeslige, pa će možda to bolje izgledati, ali ne stvara se momčad preko noći, trebat će još tu vremena, a već na ljeto novi trener... |
"Od svakog treba tražiti samo ono što on može dati." "The puck is in! The home team wins!", the good ol' hockey game
|
 |
|
Hercule Poirot
stripovi.com suradnik

.jpg)
14537 Posts
Member since 28/11/2017 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik

.jpg)
22368 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 28/12/2021 : 12:15:56
|
quote: Originally posted by Hercule Poirot
Tako je. Možeš imati i sav novac svijeta, ali to ništa ne mora značiti. Pitajte Newcastle.
Nisam bas siguran u to. Za 5-6 godina vidim Newcastle kao stalnog gosta u Ligi sampiona. |
 |
|
don_draper
Advanced Member

4634 Posts
Posted - 28/12/2021 : 12:28:44
|
quote: Originally posted by tex2
Istina don, ali tako stvari stoje. United će u budućnosti kupovati više talentiranih klinaca iz Bundeslige, pa će možda to bolje izgledati, ali ne stvara se momčad preko noći, trebat će još tu vremena, a već na ljeto novi trener...
Ne vjerujem da je u pitanju neki znacajan shift u politici kluba ipak. Ralf je u Red Bullu imao masineriju i skaut ekipu prilagodenu Njemackoj. Njihova sljedeca faza je odteretiti ekipu od skupocjenih igraca koji guse bilo kakav napredak. |
 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
25991 Posts
Member since 17/09/2004 |
|
Hercule Poirot
stripovi.com suradnik

.jpg)
14537 Posts
|
manhunter
Moderator

Switzerland
25991 Posts
|
don_draper
Advanced Member

4634 Posts
Posted - 29/12/2021 : 21:07:53
|
Nije bilo tesko za predvidjeti da ce egomanijak razvaliti i to malo kemije sto je ekipa imala
|
 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
25991 Posts
Posted - 29/12/2021 : 21:50:15
|
Pričam ja o tome od kako su počeli da pišu da će možda doći. Ali ja sam "Messijevac", pa nisam merodavan valjda.. |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
 |
|
Tonto
Advanced Member

8954 Posts
Member since 11/02/2012 |
Posted - 30/12/2021 : 01:20:45
|
Ronaldo razjebo united, messi unistava psg. Vrijeme je jednom i drugom za mls. |
The less I have the more I am a happy man |
 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik

.jpg)
22368 Posts
Posted - 30/12/2021 : 06:27:47
|
quote: Originally posted by manhunter
Pričam ja o tome od kako su počeli da pišu da će možda doći. Ali ja sam "Messijevac", pa nisam merodavan valjda..
Upravo tako.  Ti trazis Rokiju samo crno ispod noktiju, kao i pojedini novinari. Link koji si stavio je jedan takav primjer. Neville je u tom istom intervju rekao kako je Ronaldo najbolji fudbaler kojeg je ikad u zivotu vidio i jos par drugih pozitivnih stvari. Njegova kritika kako Roki ponekad nezadovoljan ode sa terena bez pozdrava, sasvim je opravdana, ali izvuci to iz konteksta i napisati tekst gdje se on optuzuje kao glavni krivac za sve je van pameti.
Unitedovi problemi su svakom normalnom covjeku jasni. Uglavnom na dobrom su putu, pored kiksa prije tri dana, cinjenica je da nisu nijednu utakmicu izgubili od kad je Ole otisao. Za neke druge stvari ce trebati vremena.
Imaju najboljeg golgetera svih vremena, koji je i dalje u dobroj formi. Imaju odlicnog golmana. Imaju Bruna, Pogbu, Cavanija i jos nekoliko igraca na svjetskom nivou. Imaju jednog dokazanog masterminda kao trenera. Imaju nekoliko mladih i talentovanih igraca koji moraju jos da nauce kako se fudbal igra.
Sto se tice kritikovanja mladjih igraca i treba da ih kritikuju i da im Ronaldo i Bruno "masu rukama". Kada urade nesto dobro, treba ih pohvaliti, kada ukenjaju tekmu, treba ih kritikovati. Rashford i Sancho su pokusajima solo prodora unistili svaki jebeni napad prije tri dana. Za tako nesto ih treba jos ohrabriti, pa da to izvode svaki put? Ma daj, treba da znaju kada to mogu da urade, a ne izvoditi egzibicije kod remija ili kad gube. |
 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik

.jpg)
22368 Posts
Posted - 30/12/2021 : 06:34:58
|
Citam ovu svoju poruku gore vec treci put i ne mogu prestati da se divim samom sebi. Najbolje bi bilo da na ovoj temi u naredna dva dana niko nista ne komentarise, tako da se ove moje rijeci slegnu i prihvate kao opstenarodno misljenje. |
 |
|
Caleb
Advanced Member

.jpg)
Greece
16589 Posts
Member since 01/07/2008 |
|
Hercule Poirot
stripovi.com suradnik

.jpg)
14537 Posts
Posted - 30/12/2021 : 07:40:47
|
quote: Originally posted by King Warrior
quote: Originally posted by manhunter
Pričam ja o tome od kako su počeli da pišu da će možda doći. Ali ja sam "Messijevac", pa nisam merodavan valjda..
Upravo tako.  Ti trazis Rokiju samo crno ispod noktiju, kao i pojedini novinari. Link koji si stavio je jedan takav primjer. Neville je u tom istom intervju rekao kako je Ronaldo najbolji fudbaler kojeg je ikad u zivotu vidio i jos par drugih pozitivnih stvari. Njegova kritika kako Roki ponekad nezadovoljan ode sa terena bez pozdrava, sasvim je opravdana, ali izvuci to iz konteksta i napisati tekst gdje se on optuzuje kao glavni krivac za sve je van pameti.
Unitedovi problemi su svakom normalnom covjeku jasni. Uglavnom na dobrom su putu, pored kiksa prije tri dana, cinjenica je da nisu nijednu utakmicu izgubili od kad je Ole otisao. Za neke druge stvari ce trebati vremena.
Imaju najboljeg golgetera svih vremena, koji je i dalje u dobroj formi. Imaju odlicnog golmana. Imaju Bruna, Pogbu, Cavanija i jos nekoliko igraca na svjetskom nivou. Imaju jednog dokazanog masterminda kao trenera. Imaju nekoliko mladih i talentovanih igraca koji moraju jos da nauce kako se fudbal igra.
Sto se tice kritikovanja mladjih igraca i treba da ih kritikuju i da im Ronaldo i Bruno "masu rukama". Kada urade nesto dobro, treba ih pohvaliti, kada ukenjaju tekmu, treba ih kritikovati. Rashford i Sancho su pokusajima solo prodora unistili svaki jebeni napad prije tri dana. Za tako nesto ih treba jos ohrabriti, pa da to izvode svaki put? Ma daj, treba da znaju kada to mogu da urade, a ne izvoditi egzibicije kod remija ili kad gube.
Vidi se znalac i pravi poznavatelj nogometa, čovjek koji vidi igru i gdje nema lopte. Tako je king! |
 |
|
Hercule Poirot
stripovi.com suradnik

.jpg)
14537 Posts
Posted - 30/12/2021 : 07:48:14
|
quote: Originally posted by Tonto
Ronaldo razjebo united, messi unistava psg. Vrijeme je jednom i drugom za mls.
Nemoj tako. Messiju je potrebno vrijeme prilagodbe... I prilagodbe.... I prilagodbe....
Zar da očekujemo od bilo kojeg igrača da odmah zabija odlučujuće golove u Ligi prvaka, kao što to radi Ronaldo odmah, u bilo koji klub da stigne.
Pusti... Brzo će se Messi prilagoditi.Vidjet ćeš kad PSG u Ligi prvaka dobije klub u nokat fazi Lige prvaka, koji bude desetkovan koronom, ozljedama i kartonima, kako se Messi prilagodio na PSG.
Dotad strpljenja. I prilagodbe... Ako baš ne možeš dočekati tu prilagodbu, uživaj u Ronaldovim golovima za Manchester u Ligi prvaka. Radi to i manhunter. Doduše, kriomice, da ga nitko ne vidi, ali nema veze, nismo tu da sudimo. |
Edited by - Hercule Poirot on 30/12/2021 07:49:24 |
 |
|
tex2
stripovi.com suradnik

.jpg)
Croatia
33485 Posts
Posted - 30/12/2021 : 07:54:29
|
+1 Trebali bi u penziju zajedno s njima!
quote: Originally posted by Caleb
Rokijevce i Mesijevce ne bi trebalo shvatati ozbiljno.
|
"Od svakog treba tražiti samo ono što on može dati." "The puck is in! The home team wins!", the good ol' hockey game
|
 |
|
Hercule Poirot
stripovi.com suradnik

.jpg)
14537 Posts
Posted - 30/12/2021 : 07:57:56
|
Cccc..... Cccccc..... Ccccccc..... Zar i ti sine texe? Ccccc..... Ccccc... Ccc.... |
 |
|
tex2
stripovi.com suradnik

.jpg)
Croatia
33485 Posts
Posted - 30/12/2021 : 08:08:42
|
King ne slažem se s tobom:
prvo, znam da voliš Rokija, ali njegovo vrijeme je prošlo, moderan nogomet ne trpi nekog tko tako malo trči i egotripove!
drugo, činjenica je kako nisu izgubili utakmicu pod Ralfom, ali kakav su dojam ostavili?
treće, istina je kako imaju najboljeg golgetera svih vremena i odličnog golmana, za ostale je pretjerano reći da su svjetske klase (Bruno odigrao jednu poštenu sezonu, Pogba o njem bi se dalo pričati, ali je svakako dao premalo a Cavani penzioner još najviše pokazuje!)
četvrto, mladi potencijali, ali koliko ih se već čeka, nisu od jučer u Unitedu, ja bi ih sve prodao.
peto, za kritike se slažem s Nevilleom, čemu kritizirati klince, pogotovo na terenu.
šesto, nisi spomenuo, ali problem je po meni previše Engleza u ekipi i totalno promašena križaljka kupovine igrača, pa su u svim dijelovima terena deficitarni sa poštenim igračima.
Sedmo, ne znam što je tu dobar put kako kažeš?
Mislim da bi im Potter iz Brightona bio dobar izbor za trenera, ali tko god dođe doći će kasno, trebao je već biti na klupi. Pa i Kloppu je trebalo da od Liverpoola napravi ekipu par sezona. Dobro, United bude opet kupovao, pa možda rezultat dođe prije, ali danas izgledaju posrnulo! |
|
 |
|
tex2
stripovi.com suradnik

.jpg)
Croatia
33485 Posts
Posted - 30/12/2021 : 08:12:33
|
Ja nisam ljubitelj ni jednog ni drugog, malo ih je poput Inieste, koji će shvatiti da je njihovo vrijeme prošlo!
quote: Originally posted by Hercule Poirot
Cccc..... Cccccc..... Ccccccc..... Zar i ti sine texe? Ccccc..... Ccccc... Ccc....
|
|
 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik

.jpg)
22368 Posts
Posted - 30/12/2021 : 09:14:02
|
Texe, ako nije problem da ovako nastavim diskusiju, da ne moram copy/paste svaku recenicu.
prvo, znam da voliš Rokija, ali njegovo vrijeme je prošlo, moderan nogomet ne trpi nekog tko tako malo trči i egotripove! - Miislim da grijesis kada su u pitanju "egotripovi". Da bi jedan fudbaler bas uspjesan bio, mora cijeli tim da radi za njega. Naravno, to mogu samo sebi priustiti vanserijski fudbaleri, samo tako se mogu izdici na jos veci nivo i uz to donijeti i klubu dobre rezultate. Vidi Rokija, Messija u Barsi i Argentini, Lewandovski...Da bi jednog dana Mbappe, Haaland i Vlahovic dosli na isti ili priblizan nivo, mora da prodju isto kao i pomenuti superstari. Takodje, ti isti igraci ne trce mnogo, vec vrebaju kao predatori da zadaju protivniku konacni udarac. Moje licno misljenje je da bi Salah bio jos uspjesniji da ima tu ulogu i da ne trci kao na drogama cijelo vrijeme. Mislim, moze to da radi, ali pitanje je koliko dugo. Sa tim nacinom fudbala, mozes komotno fudbalere poslati sa trideset godina u penziju.
drugo, činjenica je kako nisu izgubili utakmicu pod Ralfom, ali kakav su dojam ostavili? - Kako kad, na zadnjoj utakmici svakako mnogo los dojam. Prije Ralfa nisu imali ni dojam ni rezultate, sada barem imaju ovo drugo, sto i jeste ono najvaznije.
treće, istina je kako imaju najboljeg golgetera svih vremena i odličnog golmana, za ostale je pretjerano reći da su svjetske klase (Bruno odigrao jednu poštenu sezonu, Pogba o njem bi se dalo pričati, ali je svakako dao premalo a Cavani penzioner još najviše pokazuje!) - U Brunu vidim veliki talenat, jednog od najboljih playmakera. Pogba je takodje fanastican fudbaler, covjek kada ga vidi pomisli da ne zna da hoda kako treba, ali stvarnost je ipak drugacija. Cavani je zlata vrijedan, to je covjek kada proradi upravo onda kada velike zvijezde zakazu. Takav covjek potreban je svakom timu, ne da bude kljucni igrac vec upravo ovo sto sam rekao.
četvrto, mladi potencijali, ali koliko ih se već čeka, nisu od jučer u Unitedu, ja bi ih sve prodao. - Pa sad, nemam ni ja neko veliko misljenje o njima, ali ipak. Najbolje da ti odgovorim primjerom Cityja i PSG. PSG ima u svojim redovima neke od najboljih fudbalera svijeta, tu mislim zaista na sam vrh. City, s druge strane, ima odlicne fudbalere, ali nijednog ni priblizno ovim iz PSG. Jesi gledao tekmu, City ih rastavio na sitne komade, ovi nisu znali gdje se nalaze. Zakljucak, ne moras imati sam vrh igrace da bi bio na vrhu.
peto, za kritike se slažem s Nevilleom, čemu kritizirati klince, pogotovo na terenu. - ovo sam vec napisao u prethodnoj poruci. Tijesan rezultat, klinci divljaju po terenu. Neko im mora skrenuti paznju na to, a ko ce to ako ne njihovi idoli. Sjecam se kada sam kratko igrao fudbal, nije bila ta sila koja je meni mogla da kaze nesto. Trpili su me jer sam bio jak i brz, postizao sam golove. U timu je bio jedan stariji fudbaler koji je igrao prije u OFK Beogradu, strasan dribler. On kada me je kritikovao ili drzao predavanje, ja sam cutao i poslusao.
Sedmo, ne znam što je tu dobar put kako kažeš? Mislim da bi im Potter iz Brightona bio dobar izbor za trenera, ali tko god dođe doći će kasno, trebao je već biti na klupi. Pa i Kloppu je trebalo da od Liverpoola napravi ekipu par sezona. Dobro, United bude opet kupovao, pa možda rezultat dođe prije, ali danas izgledaju posrnulo - Ja Ralfa dozivljavam kao covjeka koji je dosao da izvede tim na pravi put, onda da se povuce u neku vrstu menadzera, ali bi i dalje povlacio konce u pozadini, samo ne direktno sa terena. Za tako nesto potreban je od ljeta trener koji ce nastaviti Ralfov put, bez dodatnog eksperimentisanja. To automatski znaci da se tu ne uklapa neko zvucno ime, trener sa izrazenim egom, bez obzira koliko da je dobar. Ukoliko zaista bude tako, mislim da su onda na pravom putu i da imaju dugorocno rjesenje. |
 |
|
tex2
stripovi.com suradnik

.jpg)
Croatia
33485 Posts
Posted - 30/12/2021 : 09:42:51
|
E sad je već bolje :-)
Slažem se nogomet je kolektivna igra (City, Bayern, Liverpool, Real i još malo ekipa imaju razrađen i uigran tim do krajnjih granica i njima sve izgleda lako, ali to je bit, ne svake godine kupovati pola nove ekipe, već imati uigranu ekipu, a uz sve kupovine United nema ni blizu uigranu ekipu) . Dobar primjer Cityja i PSG-a, a United je još ispod PSG-a, imaju talent kako kažeš, ali u ozbiljnoj opasnosti da neće biti nikada iskorišten u punom sjaju! Puno je tinte proliveno na ovu temu, a United je loš, a ništa se ne mijenja osim trenera.
quote: Originally posted by King Warrior
Texe, ako nije problem da ovako nastavim diskusiju, da ne moram copy/paste svaku recenicu.
prvo, znam da voliš Rokija, ali njegovo vrijeme je prošlo, moderan nogomet ne trpi nekog tko tako malo trči i egotripove! - Miislim da grijesis kada su u pitanju "egotripovi". Da bi jedan fudbaler bas uspjesan bio, mora cijeli tim da radi za njega. Naravno, to mogu samo sebi priustiti vanserijski fudbaleri, samo tako se mogu izdici na jos veci nivo i uz to donijeti i klubu dobre rezultate. Vidi Rokija, Messija u Barsi i Argentini, Lewandovski...Da bi jednog dana Mbappe, Haaland i Vlahovic dosli na isti ili priblizan nivo, mora da prodju isto kao i pomenuti superstari. Takodje, ti isti igraci ne trce mnogo, vec vrebaju kao predatori da zadaju protivniku konacni udarac. Moje licno misljenje je da bi Salah bio jos uspjesniji da ima tu ulogu i da ne trci kao na drogama cijelo vrijeme. Mislim, moze to da radi, ali pitanje je koliko dugo. Sa tim nacinom fudbala, mozes komotno fudbalere poslati sa trideset godina u penziju.
drugo, činjenica je kako nisu izgubili utakmicu pod Ralfom, ali kakav su dojam ostavili? - Kako kad, na zadnjoj utakmici svakako mnogo los dojam. Prije Ralfa nisu imali ni dojam ni rezultate, sada barem imaju ovo drugo, sto i jeste ono najvaznije.
treće, istina je kako imaju najboljeg golgetera svih vremena i odličnog golmana, za ostale je pretjerano reći da su svjetske klase (Bruno odigrao jednu poštenu sezonu, Pogba o njem bi se dalo pričati, ali je svakako dao premalo a Cavani penzioner još najviše pokazuje!) - U Brunu vidim veliki talenat, jednog od najboljih playmakera. Pogba je takodje fanastican fudbaler, covjek kada ga vidi pomisli da ne zna da hoda kako treba, ali stvarnost je ipak drugacija. Cavani je zlata vrijedan, to je covjek kada proradi upravo onda kada velike zvijezde zakazu. Takav covjek potreban je svakom timu, ne da bude kljucni igrac vec upravo ovo sto sam rekao.
četvrto, mladi potencijali, ali koliko ih se već čeka, nisu od jučer u Unitedu, ja bi ih sve prodao. - Pa sad, nemam ni ja neko veliko misljenje o njima, ali ipak. Najbolje da ti odgovorim primjerom Cityja i PSG. PSG ima u svojim redovima neke od najboljih fudbalera svijeta, tu mislim zaista na sam vrh. City, s druge strane, ima odlicne fudbalere, ali nijednog ni priblizno ovim iz PSG. Jesi gledao tekmu, City ih rastavio na sitne komade, ovi nisu znali gdje se nalaze. Zakljucak, ne moras imati sam vrh igrace da bi bio na vrhu.
peto, za kritike se slažem s Nevilleom, čemu kritizirati klince, pogotovo na terenu. - ovo sam vec napisao u prethodnoj poruci. Tijesan rezultat, klinci divljaju po terenu. Neko im mora skrenuti paznju na to, a ko ce to ako ne njihovi idoli. Sjecam se kada sam kratko igrao fudbal, nije bila ta sila koja je meni mogla da kaze nesto. Trpili su me jer sam bio jak i brz, postizao sam golove. U timu je bio jedan stariji fudbaler koji je igrao prije u OFK Beogradu, strasan dribler. On kada me je kritikovao ili drzao predavanje, ja sam cutao i poslusao.
Sedmo, ne znam što je tu dobar put kako kažeš? Mislim da bi im Potter iz Brightona bio dobar izbor za trenera, ali tko god dođe doći će kasno, trebao je već biti na klupi. Pa i Kloppu je trebalo da od Liverpoola napravi ekipu par sezona. Dobro, United bude opet kupovao, pa možda rezultat dođe prije, ali danas izgledaju posrnulo - Ja Ralfa dozivljavam kao covjeka koji je dosao da izvede tim na pravi put, onda da se povuce u neku vrstu menadzera, ali bi i dalje povlacio konce u pozadini, samo ne direktno sa terena. Za tako nesto potreban je od ljeta trener koji ce nastaviti Ralfov put, bez dodatnog eksperimentisanja. To automatski znaci da se tu ne uklapa neko zvucno ime, trener sa izrazenim egom, bez obzira koliko da je dobar. Ukoliko zaista bude tako, mislim da su onda na pravom putu i da imaju dugorocno rjesenje.
|
|
 |
|
Hercule Poirot
stripovi.com suradnik

.jpg)
14537 Posts
|
tex2
stripovi.com suradnik

.jpg)
Croatia
33485 Posts
Posted - 30/12/2021 : 11:19:36
|
Ljubitelji nogometa su čudaci, većina ih misli da su baš oni u pravu, a teško se slože oko puno stvari  |
|
 |
|
don_draper
Advanced Member

4634 Posts
Posted - 30/12/2021 : 12:07:32
|
Nema smisla sada izvoditi ista od Ralfove 3 premierligaske utakmice, Unitedovi problemi su dobro znani. Mislim da ozbiljni trener treba Pogbu i Maguirea udaljiti iz prve ekipe, a Martial, Van de Beek i Bailly su nezadovoljni i jedva cekaju otici valjda. U svakom slucaju United je od vrha Engleske udaljen jos barem 2-3 sezone. Dapace, Arsenal i Tottenham odjednom djeluju puno perspektivnije od Crvenih vragova. |
 |
|
Topic  |
|
|
|