Author |
Topic  |
Kruger
Advanced Member

Croatia
17315 Posts
Member since 25/10/2001 |
Posted - 22/08/2014 : 22:46:28
|
quote: Originally posted by KRAS
quote: Originally posted by Kruger
po ukrajincima. pitanje je koliko je točna, mada vjerojatno ima dosta točnosti jer se 72 brigada izvukla iz okruženja.
bolje da se izbjegava ta cnn definicija borbenih dešavanja- siege
svašta se zbivalo u ovih par dana na bojištima u ukrajini. ukrajinci tvrde kako kontroliraju Ilovajsk, no i prorusi tvrde isto, no nešto se ovdje sigurno zbiva jer su taj grad oslobodile postrojbe Dombasa ( to je dobrovoljačka postrojba od običnih ljudi koji su prošli obuku od dva – tri tjedna ) ulovili jednog ruskog redovnog vojnika i jednog slovačkog državljanina ( što će reći prvi ulov za plaćenike iz EU ), ruski vojnik tvrdi kako su im naredili da ponesu zimsku opremu ( to je znakovito ). vode se borbe za lugansk i donjeck, ginu civili, neki žele pobjeći iz gradova, no to i nije baš lako. proruske snage su proglasile smrtnu kaznu za pljačkaše, to je dosta česta pojava na proruskoj strani, plaćenici uglavnom pljačkaju a malo se bore. nisu ludi ginuti za nešto. možda je to razlog što rusi počinju koristiti obične redovne vojnike u ukrajini jer oni su zeleni i uglavnom slušaju zapovjedi za razliku od plaćenika. na indeks hr je bila vijest kako u ukrajini ima oko stotinjak plaćenika iz srbije ali tridesetak ih je prešlo na ukrajinsku stranu jer bolje plaćaju. pretpostavljam kako plaćenici iz hrvatske ( ako ih ima ) ima više na ruskoj strani a da sve ovisi o financijama i tko bolje plati. ukrajinci gube bitke oko granice sa rusijom jer ih žestoko granatiraju iz rusije, bez milosti. dogodio se kratak sukob između desnog sektora i ukrajinskih visokih časnika jer su ovi iz desnog sektora ljuti na korupciju i kriminal u ukrajinskoj vojsci. |
 |
|
Dranki
Senior Member

2549 Posts
Member since 03/06/2007 |
Posted - 22/08/2014 : 22:53:43
|
Je li neko nesto cuo o "trecoj strani" u sukobu u istocnoj Ukrajini, navodno neko gadja obe strane snajperima i minobacacima. Zna li neko nesto vise o tome? |
I am tormented with an everlasting itch for things remote. I love to sail forbidden seas, and land on barbarous coasts. |
 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 22/08/2014 : 23:00:08
|
ma to ona luda stara matora, cuva svoj vrtluk od patuljaka, sica na svakoga ko se priblizi a ostalo joj oruzja jos od wwii
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17315 Posts
Posted - 22/08/2014 : 23:17:23
|
quote: Originally posted by Dranki
Ne moze covjek da se stavi na jednu stranu, ovo je za mene bratoubilacki rat. I opet je dosao neko sa strane i nahuskao ih jedne na druge, slika i prilika SFRJ 92
od kud si pak ti došao s ovom glupom izjavom o bratoubilačkom ratu?. kad biti replicira za sfrj iz devedesetprve moderatori bi me vjerojatno izbacili, a tebe neće ni upozoriti za ovo. pa prema tome vezano uz temu, pretpostavljam kako misliš da su ukrajinci i rusi braća. gle pa nisu, to jest nisu u cijelosti ( često ponavljam ukrajina je komplicirana država, ponajviše zbog različitih etničkih skupina ), mada da ne kompliciramo oko toga i rusija je komplicirana zajednica raznih etničkih skupina ( pa čak i kad izbacimo istok i skoncentriramo se oko moskve i nekih stotinjak kilometara oko nje u različitim smjerovima ). jedino nešto zajedničko etničko između ukrajine i rusije je ovaj dio oko koje se vodi rat, a ni tu nije sve čisto čak ni s druge strane u rusiji i tamo u rusiji ima ukrajinaca kao ovdje u ukrajini rusa. mada u daljoj prošlosti to nije nikog previše brinulo jer ti teritoriji nikog previše nisu zanimali. ruse je više zanimalo kako će što više uzeti šveđanima, poljacima i ostalim zapadnjacima nego se brinuti za bijedni dio neke pokrajine na istoku. no to se promijenilo kad se počelo otkrivati kako je ovo područje bogato rudama i nekim drugim stvarima. e onda su rusi počeli drmati i tlačiti ukrajince ( mada su i prije toga tlačili ukrajince zapadno od ovih ). |
 |
|
Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts
Member since 05/05/2008 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17315 Posts
|
Dranki
Senior Member

2549 Posts
Posted - 23/08/2014 : 10:09:38
|
Kamioni se vratili u Rusiju, ova invazija je nesto kratko trajala. |
I am tormented with an everlasting itch for things remote. I love to sail forbidden seas, and land on barbarous coasts. |
 |
|
dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts
Member since 13/05/2009 |
Posted - 23/08/2014 : 10:18:14
|
quote: Originally posted by Dranki Vec govore o direktnoj invaziji Rusije. Napala ih Rusija vrecama za spavanje i agregatima za struju.
sad su potrebni agregati jer su ih naružali ranijih mjeseci, nisi valjda slep. Ali da odgovorim ono kaj si spominjal kak ovo nije agresija...svaki čin jedne države prema drugoj bez dozvole ove druge je čin agresije, pa da i pelene bacaju iz helikoptera. Ukrajina nije Rusija i nema Rusija kaj određivat kaj Ukrajini treba, a sve ostalo je povreda suverenosti odnosno napad na Ukrajinu. Jednostvno da jednostavnije ne može biti, a vi sad nastavite raspravu.....u kojem god pravcu da vec drukate.
Ukrajinci sretan vam dan neovisnosti, 24. kolovoz! Uz nadu da budu slijedeće obljetnice obilježavali u jedinstvenoj Ukrajini kakva je bila i prije 23 godine kad je postala samostalna! |
razmjena filmova za stripove! http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640
|
Edited by - dosada on 23/08/2014 10:19:47 |
 |
|
Dranki
Senior Member

2549 Posts
Posted - 23/08/2014 : 10:44:14
|
Ako je Kijev namjerno odugovlacio isporucivanje pomoci, ne vidim drugi nacin nego ovako. Usli, isporucili robu, vratili se sto je brze moguce da ne probude sumnje da spletkare nesto, i kraj price. Naravno da je protiv pravila, ali stavljati pravo i zakon iznad zivota ljudi mi nije ok. |
Edited by - Dranki on 23/08/2014 10:46:08 |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47576 Posts
Member since 09/12/2005 |
|
Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47576 Posts
|
Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts
Posted - 23/08/2014 : 12:10:48
|
A hvala ti, nisam video, treba malo više vremena za surfanje   |
Kad pocneš crtati, uvek moraš imati na kraju olovke, srce, ruku i misli! |
Edited by - Risar_69 on 23/08/2014 12:11:08 |
 |
|
KRAS
Advanced Member

.jpg)
Slovenia
7797 Posts
Member since 18/05/2003 |
Posted - 23/08/2014 : 12:55:00
|
quote: Originally posted by dosada
quote: Originally posted by Dranki Vec govore o direktnoj invaziji Rusije. Napala ih Rusija vrecama za spavanje i agregatima za struju.
sad su potrebni agregati jer su ih naružali ranijih mjeseci, nisi valjda slep. Ali da odgovorim ono kaj si spominjal kak ovo nije agresija...svaki čin jedne države prema drugoj bez dozvole ove druge je čin agresije, pa da i pelene bacaju iz helikoptera. Ukrajina nije Rusija i nema Rusija kaj određivat kaj Ukrajini treba, a sve ostalo je povreda suverenosti odnosno napad na Ukrajinu. Jednostvno da jednostavnije ne može biti, a vi sad nastavite raspravu.....u kojem god pravcu da vec drukate.
Ukrajinci sretan vam dan neovisnosti, 24. kolovoz! Uz nadu da budu slijedeće obljetnice obilježavali u jedinstvenoj Ukrajini kakva je bila i prije 23 godine kad je postala samostalna!
eh, sad već oćeš mladjo da ispaneš sa ovim poznavanjem medjunarodno pravnih formulacija...
znači, ak sam dobro shvatil, pojednostavljeno rečeno
svaki sexualni čin jedne osobe prema drugoj bez dozvole ove druge- je silovanje...makar i kurva bila, jel? |
 |
|
KRAS
Advanced Member

.jpg)
Slovenia
7797 Posts
Posted - 23/08/2014 : 13:00:28
|
quote: Originally posted by lwood
quote: Originally posted by Risar_69
A zaslučaj sa novinarom: ?
Avatar Brad Lee Vaude • a day ago its hard to tell if the video is real when you go to black and then come back with a head on a body. If you are going to black, anything can happen in that time. I'm a filmmaker, I should know!
komentar iz: http://www.ibtimes.com/isis-video-shows-beheading-james-foley-american-journalist-lived-war-reporting-1663822
još jedan od serača. svaki dan tamo rižu glave. zanimljivo koliko ljudi živi u nekoj svojoj lažnoj stvarnosti
i šta je bilo sa tim novinarčićem, jesul ga klali il nisu?
stalno slušam kako je puštena snimka gdje mu skidaju glavu a ja nikako da nađem taj snimak...
mislim, žao mi je tog novinara al što je išao među zmije...ja znam, da nema te sile nit para koja bi me natjerala u neku muslimansku zemlju... |
 |
|
KRAS
Advanced Member

.jpg)
Slovenia
7797 Posts
Posted - 23/08/2014 : 13:10:03
|
da se ne zaboravi. Malo sam gledao po tubu. Zašto su skinuli gadafija. počni gledati bar od 48:00 (ovo u naslovu iluminati možeš brisati :) ) dalje https://www.youtube.com/watch?v=THlaMUq6MKU&feature=youtu.be
a da, zašto sam to stavio. Libija danas http://www.dw.de/libija-tone-u-kaosu-i-nasilju/a-17822001
ko još pamti gadafija
ko ga jebe...pa vladao je duže od druga tite
i da je malo više o vladanju brinuo a ne slinio po maloljetnicama, možda bar linčovan nebi bio...
uglavnom, gadafi je sad povijest i još se jedna muslimanska zemlja razkraja u džehenemskoj vatri..
neznam za vas, ja sam već oguglao na sve te ratove i mrtve...jedini osjećaj koji bi se još mogao izvući iz mene je blagi osmjeh ukoliko i saudijska arabija plane... |
 |
|
fikus
Senior Member

1966 Posts
Member since 02/11/2010 |
Posted - 23/08/2014 : 13:17:53
|
Avatar Brad Lee Vaude • a day ago its hard to tell if the video is real when you go to black and then come back with a head on a body. If you are going to black, anything can happen in that time. I'm a filmmaker, I should know!
komentar iz: http://www.ibtimes.com/isis-video-shows-beheading-james-foley-american-journalist-lived-war-reporting-1663822
još jedan od serača. svaki dan tamo rižu glave. zanimljivo koliko ljudi živi u nekoj svojoj lažnoj stvarnosti
stalno slušam kako je puštena snimka gdje mu skidaju glavu a ja nikako da nađem taj snimak...
mislim, žao mi je tog novinara al što je išao među zmije...ja znam, da nema te sile nit para koja bi me natjerala u neku muslimansku zemlju...
Osim Slovenije, jel? |
always progressive, never conventional! |
 |
|
KRAS
Advanced Member

.jpg)
Slovenia
7797 Posts
|
dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts
|
KRAS
Advanced Member

.jpg)
Slovenia
7797 Posts
Posted - 23/08/2014 : 13:41:10
|
quote: Originally posted by KRAS svaki sexualni čin jedne osobe prema drugoj bez dozvole ove druge- je silovanje...makar i kurva bila, jel?
A kaj bi drugo bilo, da nije širenje ljubavi i tolerancije možda 
dominacija...
al viš, ja tebe nerazumijem nikako...ti kako si dosad pisao si neakav čovekoljubac humanista jel...
i onda provališ- makar da pelene voze-
ne tebi je najavažnije u životu držat se slova zakona i da se ne povrede nečije granice...
pa ja takve ljude prezirem, dvolične....
kao što već i sam znaš, nema te granice na svijetu-ak neračunamo onu helveta- da je potrajla duže od 200 godina, ajde možda i ima..ali je poanta da ni jedna granica nije vječna..a što mi je najsmješnije kod sveg toga, da ti, toliki demokrata kukaš na povredu granica koje su ionako komunisti crtali... |
 |
|
KRAS
Advanced Member

.jpg)
Slovenia
7797 Posts
Posted - 23/08/2014 : 13:47:10
|
Ukrajinci sretan vam dan neovisnosti, 24. kolovoz! Uz nadu da budu slijedeće obljetnice obilježavali u jedinstvenoj Ukrajini kakva je bila i prije 23 godine kad je postala samostalna!
može biti još jednostavnije ako svedeš stvari do apsurda-tad su kristalno jasne
kao da slušaš u susjednom stanu kako muž bije ženu i djecu-ono povampirio...sad šta ćeš učinit, ti kakav si nečovjek- ti se nebi štel mešat a, da nebuš povredil suverenitet i integritet prvog komšije...
ukrajina ima tu sreću što rusiju vodi pre-mudri putin, koji vješto izbjegava sve zamke koje mu ameri postavljaju...
iako je onaj arogantni jacenjuk već odavno zreo za dobre batine |
 |
|
dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts
|
KRAS
Advanced Member

.jpg)
Slovenia
7797 Posts
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47576 Posts
Posted - 23/08/2014 : 13:51:54
|
mislim, žao mi je tog novinara al što je išao među zmije...ja znam, da nema te sile nit para koja bi me natjerala u neku muslimansku zemlju...
jesu ,odrizali mu glavu. yutub je skinija snimak. inače u ratne zone nije pametno ič al jebga nekima je i to posal |
You stared at the abyss, you'll never rest in peace |
 |
|
dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts
|
Topic  |
|