Author |
Topic  |
dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts
Member since 13/05/2009 |
Posted - 23/08/2014 : 19:04:45
|
quote: Originally posted by KRAS
pa baš zato sam napiso da je napoleon okupio evropske horde a ne monarhije, kraljevine i šta ti znam, i bio prepolovljen pre nego što je stigo do moskve- od tifusa
Napoleon nije okupil države koje ti navodim, daj čitaj malo.
Hitler je imal milijune vojnika ali ogromne "probleme" (s razlog ih je imal) na više ratišta, tak da isto nije bila samo Rusija u igri. |
razmjena filmova za stripove! http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640
|
 |
|
dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts
|
KRAS
Advanced Member

.jpg)
Slovenia
7797 Posts
Member since 18/05/2003 |
Posted - 23/08/2014 : 19:06:49
|
quote: Originally posted by dosada
pa Juga je postojala do 1999.
al u kolovozu 91 g. ta je država u ujedninjenim nacijama bila poznata pod imenom SFRJ |
 |
|
KRAS
Advanced Member

.jpg)
Slovenia
7797 Posts
Posted - 23/08/2014 : 19:09:55
|
vidiš na Krimu je referdum proved van Ustava Ukrajine, au Feferdum 1991. je održana po Ustavu SFRJ u čijem je sastavu u to vrijeme bila i RH (ali ne više kao socijalstička). Znači odvajanje jedinca federacije je bilo legalno prema ustavu, a jel ima kod tebe razlike jel nešto legalno ili se dela na svoju ruku?
po mom mišljenu u rasturanju sfrj nema ničeg legalnog
naime, po komunističkom shvtanju samoopredelenja, to je bilo izvršeno udruživanjem i smatralo se da se to pitanje neće više potezati...to ti kažem kako su komunjare gledale na te stvari
sad ti misli šta oćeš, i da zaključimo sa jugom poizbacivat će na mlađo |
 |
|
KRAS
Advanced Member

.jpg)
Slovenia
7797 Posts
Posted - 23/08/2014 : 19:11:01
|
pa baš zato sam napiso da je napoleon okupio evropske horde a ne monarhije, kraljevine i šta ti znam, i bio prepolovljen pre nego što je stigo do moskve- od tifusa
Napoleon nije okupil države koje ti navodim, daj čitaj malo.
Hitler je imal milijune vojnika ali ogromne "probleme" (s razlog ih je imal) na više ratišta, tak da isto nije bila samo Rusija u igri.
pa nisam ni reko da je okupio države već horde |
 |
|
dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts
Posted - 23/08/2014 : 19:13:30
|
al u kolovozu 91 g. ta je država u ujedninjenim nacijama bila poznata pod imenom SFRJ
točno i ona je svojim Ustavom (temeljni zakon države) priznavala svakoj republici pravo da istupi iz federcije (istupi iz SFRJ). RH je samo poštival Ustav SFRJ i iskoristila pravo na samostalnost...to je isto jasno, jel tak 
|
razmjena filmova za stripove! http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640
|
 |
|
KRAS
Advanced Member

.jpg)
Slovenia
7797 Posts
Posted - 23/08/2014 : 19:14:55
|
hehe ti me buš učil
ne pada mi napamet, samo ti mogu dat smjernice ako sam misliš nekaj uložiti u sebe 
pa kaj se ovi tema tiče zatebe sam profa povijesti,obzirom kak se gubiš pa u moje ciate stavljaš svoje reči, i nerazumeš šta se podrazumeva pod hordama a šta pod državama |
 |
|
dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts
|
Jasko
Advanced Member

(2).gif)
Nicaragua
6228 Posts
Member since 29/02/2012 |
Posted - 23/08/2014 : 19:18:13
|
SR Jugoslavija je nastala 1992. godine, a prestala je da postoji 2003. godine.
Mogu li da vidim član ustava iz '74. koji dozvoljava republikama da se odvoje putem referenduma. Hvala. |
 |
|
dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts
Posted - 23/08/2014 : 19:18:48
|
quote: Originally posted by KRAS pa kaj se ovi tema tiče zatebe sam profa povijesti,obzirom kak se gubiš pa u moje ciate stavljaš svoje reči, i nerazumeš šta se podrazumeva pod hordama a šta pod državama
samo kad izostaviš detalje...
a znam da to nije slučajno 
postojale su u prošlosti države koji su u svom imenu imale pojam horda pa eto onda i mislim na države! |
|
Edited by - dosada on 23/08/2014 19:21:34 |
 |
|
KRAS
Advanced Member

.jpg)
Slovenia
7797 Posts
Posted - 23/08/2014 : 19:18:58
|
al u kolovozu 91 g. ta je država u ujedninjenim nacijama bila poznata pod imenom SFRJ
točno i ona je svojim Ustavom (temeljni zakon države) priznavala svakoj republici pravo da istupi iz federcije (istupi iz SFRJ). RH je samo poštival Ustav SFRJ i iskoristila pravo na samostalnost...to je isto jasno, jel tak 
pročitaj još jednom kaj sam napisal
samoopredelenje naroda je izvršeno udruživanjem i to se pitanje neće više potezati...
ili ako oćeš da karikiram, onaj koji je potpiso taj ustav bi svakog ko bi pomislio da udruživanje znači razdruživanje poslao na goli otok...
i nemoj mene smarati sitme, piši drugu titu
|
 |
|
KRAS
Advanced Member

.jpg)
Slovenia
7797 Posts
Posted - 23/08/2014 : 19:20:47
|
quote: Originally posted by KRAS pa kaj se ovi tema tiče zatebe sam profa povijesti,obzirom kak se gubiš pa u moje ciate stavljaš svoje reči, i nerazumeš šta se podrazumeva pod hordama a šta pod državama
pa opet, nemožeš prepravljati moje upise... |
 |
|
dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts
Posted - 23/08/2014 : 19:23:27
|
pa opet, nemožeš prepravljati moje upise...
ne mogu, isto kak ni ti meni ne možeš implicirat da sam rekel ono kaj nisam....ne bi trebali, ali to radimo  |
|
 |
|
KRAS
Advanced Member

.jpg)
Slovenia
7797 Posts
Posted - 23/08/2014 : 19:25:40
|
postojale su u prošlosti države koji su u svom imenu imale pojam horda pa eto onda i mislim na države!
jel ti znaš da doratu krasnom nemoraš ništa dva puta govrit, sve skuži isprve.. |
 |
|
KRAS
Advanced Member

.jpg)
Slovenia
7797 Posts
Posted - 23/08/2014 : 19:27:17
|
pa opet, nemožeš prepravljati moje upise...
ne mogu, isto kak ni ti meni ne možeš implicirat da sam rekel ono kaj nisam....ne bi trebali, ali to radimo 
ja mogu tvoje reči da razumijem kako oću, nikad nikome nisam preprvaljo upise pa neš ni ti meni...tužit ću te mlađi |
 |
|
dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts
|
dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts
|
KRAS
Advanced Member

.jpg)
Slovenia
7797 Posts
Posted - 23/08/2014 : 19:31:06
|
jel ti znaš da doratu krasnom nemoraš ništa dva puta govrit, sve skuži isprve..
ako mu daš kocku šečera, a ti meni nisi dal šečera 
dam ti kurac da izbiješ oči |
 |
|
dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts
Posted - 23/08/2014 : 19:34:36
|
jel ti znaš da doratu krasnom nemoraš ništa dva puta govrit, sve skuži isprve..
ako mu daš kocku šečera, a ti meni nisi dal šečera 
dam ti kurac da izbiješ oči
a kaj ak sam ih vec izgubil? Kaj mi onda daš? |
|
 |
|
KRAS
Advanced Member

.jpg)
Slovenia
7797 Posts
Posted - 23/08/2014 : 19:40:05
|
a kaj ak sam ih vec izgubil? Kaj mi onda daš?
nisam znal da te je sprčil irud...nisi se hvalio |
 |
|
dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts
|
dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts
Posted - 23/08/2014 : 19:51:24
|
quote: Originally posted by Jasko Mogu li da vidim član ustava iz '74. koji dozvoljava republikama da se odvoje putem referenduma. Hvala.
Odamh u uvodu Ustava stoji: 1. Državno uređenje: Jugoslavija se definira kao savezna republika ravnopravnih naroda i narodnosti, slobodno ujedinjenih na principu bratstva i jedinstva u ostvarenju posebnog i zajedničkog interesa, sa pravom naroda na samoopredjeljenje do odcjepljenja. Nosioci suvereniteta naroda i narodnosti su republike i pokrajine u granicama svojih ustavnih nadležnosti. Odlučivanje u federaciji zasniva se na sporazumjevanju i uzajamnosti prava i obaveza republika i pokrajina. Društveno-ekonomski odnosi ustrojavaju se kao socijalistički samoupravni sistem. izvor: »Službeni list Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije«, Ustav Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije, Beograd, str. 210 - 263, broj 9., godina XXX, 21. veljače 1974.
...a slobodna volja se izražava referdumom, zar ne? |
|
 |
|
KRAS
Advanced Member

.jpg)
Slovenia
7797 Posts
Posted - 23/08/2014 : 19:58:50
|
e a kaj veliš na činjenicu da Sovjeti došli u Berlin `45. tj. tek nakon kaj su Reich napali tzv. Zapadni saveznici. Misliš da bi taj prodor do Berlina s istoka bil moguć bez Zapada?
e to je već finije pitanje...
postavljaš glupo pitanje na koje mogu dati samo glup odgovor
a kako to da je zapad otvorio drugi front tek 44.g. kad je već svatko shvatio da nema te sile koja će obranit berlin
da negovorimo o tome, kako su ameri dreždali 200 km od berlina dok su ga rusi palili i ljubili nemice
naravno, rusi su podneli glavni hitlerov udar..amerika je bila u trenutku kad su se guderianovi panzeri nalazili na sto km od moskve- neutralna
nemisliš valjda da je ono paradirANJE po francuskoj i naganjane sa englezima u pustinji razlog što su rusi ušli u berlin...
nemoj molim te
de nam rađe pričaj kako si se raskaltačio pod irudom |
 |
|
dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts
Posted - 23/08/2014 : 20:07:37
|
nemisliš valjda da je ono paradirANJE po francuskoj i naganjane sa englezima u pustinji razlog što su rusi ušli u berlin...
da, jer da nije tome tak onda ne bi Crvena Armija čekala proljeće `45.-te! Gdje su bili 1943. npr. nakon kapitualcije Italije i u vremenima kad još Ameri nisu u tolikoj mjeri naoružavali Sovjete tj. gdje su bili dok nije bilo tenkova ujaka Sama  |
|
 |
|
KRAS
Advanced Member

.jpg)
Slovenia
7797 Posts
Posted - 23/08/2014 : 20:11:42
|
da, jer da nije tome tak onda ne bi Crvena Armija čekala proljeće `45.-te! Gdje su bili 1943. npr. nakon kapitualcije Italije i u vremenima kad još Ameri nisu u tolikoj mjeri naoružavali Sovjete tj. gdje su bili dok nije bilo tenkova ujaka Sama 
pojma nemaš,
amerova pomoć nije bila toliko u tenkovima, gdje si vidio šermane na kursku..ok, bilo ih je, ali ne mnogo...njihova pomoć odnosila se na džipove, kamiončiće, opremu, konzerve i tak...
T-34 i staljinove orgulje uz nemilosrdne zapovijedi kako nema povlačenja su glavni krivac zašto je berlin pao |
 |
|
Topic  |
|