Author |
Topic  |
dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts
Member since 13/05/2009 |
Posted - 24/08/2014 : 00:16:48
|
quote: Originally posted by lwood prekretnica da hitler neče porazit sssr. pitanje je dokle bi sssr doša da švabe nisu morale angažirat trupe u italiji (nakon pada mussolinija) i posli nakon iskrcavanja u normandiji pokušavat i tamo začepit rupu 
pa SSSR ni godinu dana nakon pada Italije (a još više nakon Volgograda) nije uspel izbaciti reich sa svog područja. Mislim da to dovoljno govori o Sovjetskoj snazi bez pomoći Zapada! |
razmjena filmova za stripove! http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640
|
 |
|
KRAS
Advanced Member

.jpg)
Slovenia
7797 Posts
Member since 18/05/2003 |
Posted - 24/08/2014 : 00:21:04
|
quote: Originally posted by dosada
quote: Originally posted by lwood prekretnica da hitler neče porazit sssr. pitanje je dokle bi sssr doša da švabe nisu morale angažirat trupe u italiji (nakon pada mussolinija) i posli nakon iskrcavanja u normandiji pokušavat i tamo začepit rupu 
pa SSSR ni godinu dana nakon pada Italije (a još više nakon Volgograda) nije uspel izbaciti reich sa svog područja. Mislim da to dovoljno govori o Sovjetskoj snazi bez pomoći Zapada!
to je posljedica staljinovih grešaka sa početka rata kao icrpljujučih bitaka staljingrad, kursk...
to samo govori da ti nemaš pojma o temi..
jer vidiš staljin je to mus+dro objasnio da se neće zaletit pa nepripremljen letit na švabe
tek kad je imo oformljene sve frontove na već pometujoj lini i kad su rezerve bile na nivou krenuo je nad švabe, i uz lagani predah kod varšave nije se zaustavljo da rajhstaga
|
 |
|
dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts
|
wolf
Advanced Member

4577 Posts
Member since 05/08/2003 |
Posted - 24/08/2014 : 00:26:23
|
Mene bi zanimao odgovor na slijedeće pitanje: ako je Rusija, koju veličaš kao nadnaravnu vojnu silu, koja sama stoljećima porazi koga god hoće i gdje hoće, kako je ta ista Rusija popušila u jednom malom Afganistanu? |
 |
|
KRAS
Advanced Member

.jpg)
Slovenia
7797 Posts
Posted - 24/08/2014 : 00:26:23
|
quote: Originally posted by wolf
Kao što je jasno i to da ne shvaćaš kako situacija u Ukrajini ni u kom slučaju nije ista kao i u ex-Yu, budući da Ukrajina nije federacija pa da se iz nje po Ustavu mogu izdvajati federalne jedinice. Na tu kartu očito igra Putin svojim prijedlogom federalizacije Ukrajine.
jel to znači, da je kojim slučajem juga ostala unitarna i centralizirana zemlja hrvatska i slovenija kao nebi tražile da se odcijepe...
poštovao bi se ustav a..
kenj kenj uostalom juga nije bila federacija već federativna republika sa administrativnim unutrašnjim podjelama..ako već dlakocijepimo jel |
 |
|
dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts
Posted - 24/08/2014 : 00:27:02
|
quote: Originally posted by KRAS tek kad je imo oformljene sve frontove na već pometujoj lini i kad su rezerve bile na nivou krenuo je nad švabe, i uz lagani predah kod varšave nije se zaustavljo da rajhstaga
vec `43. Sovjetima je do Njemačke trebalo dvije godine, uz jedan lagani predah. Naciji su to inače prošli u par (ne dva, nego pet-šest) tjedana! |
razmjena filmova za stripove! http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640
|
 |
|
KRAS
Advanced Member

.jpg)
Slovenia
7797 Posts
Posted - 24/08/2014 : 00:27:05
|
Krase daj ti meni radije odgovori na razlike...nikak da odgovoriš. Veliš da si odgovori a odgovora nigdje, razlika nikak da se jasno istakne :)
aha
kad ti meni odogovriš prvi sam te pito |
 |
|
wolf
Advanced Member

4577 Posts
Posted - 24/08/2014 : 00:28:48
|
quote: Originally posted by KRAS
Kao što je jasno i to da ne shvaćaš kako situacija u Ukrajini ni u kom slučaju nije ista kao i u ex-Yu, budući da Ukrajina nije federacija pa da se iz nje po Ustavu mogu izdvajati federalne jedinice. Na tu kartu očito igra Putin svojim prijedlogom federalizacije Ukrajine.
jel to znači, da je kojim slučajem juga ostala unitarna i centralizirana zemlja hrvatska i slovenija kao nebi tražile da se odcijepe...
poštovao bi se ustav a..
kenj kenj uostalom juga nije bila federacija već federativna republika sa administrativnim unutrašnjim podjelama..ako već dlakocijepimo jel
Što god si ovim mislio reći to ne mijenja činjenicu da se Ukrajini pokušava oteti njen teritorij.
I pusti te prizemne kenj kenj primitivizme, nego racionalno i argumentirano odgovaraj. |
 |
|
KRAS
Advanced Member

.jpg)
Slovenia
7797 Posts
Posted - 24/08/2014 : 00:28:49
|
Mene bi zanimao odgovor na slijedeće pitanje: ako je Rusija, koju veličaš kao nadnaravnu vojnu silu, koja sama stoljećima porazi koga god hoće i gdje hoće, kako je ta ista Rusija popušila u jednom malom Afganistanu?
to ja nisam tvrido..
poražena je rusija od mongola i od poljaka i još koga
ali je istina da je crvena armija najjača vojna sila koja je ikad gazila svijetom-dok se ne dokaže drugčije
SLAVA RUSIJI |
 |
|
wolf
Advanced Member

4577 Posts
Posted - 24/08/2014 : 00:31:26
|
Mene bi zanimao odgovor na slijedeće pitanje: ako je Rusija, koju veličaš kao nadnaravnu vojnu silu, koja sama stoljećima porazi koga god hoće i gdje hoće, kako je ta ista Rusija popušila u jednom malom Afganistanu?
to ja nisam tvrido..
poražena je rusija od mongola i od poljaka i još koga
ali je istina da je crvena armija najjača vojna sila koja je ikad gazila svijetom-dok se ne dokaže drugčije
SLAVA RUSIJI
Da, da, kako ne.
Kroz povijest niti jedna sila nije bila trajna i ultimativno najjača. Tako ni Rusija nije niti če biti. |
 |
|
KRAS
Advanced Member

.jpg)
Slovenia
7797 Posts
Posted - 24/08/2014 : 00:32:17
|
Što god si ovim mislio reći to ne mijenja činjenicu da se Ukrajini pokušava oteti njen teritorij.
I pusti te prizemne kenj kenj primitivizme, nego racionalno i argumentirano odgovaraj.
pa odgovorih evo i ošpet ću, ja se umorit nemogu
rusija je vratila krim u svoj sastav nakon što im ga je nikita hruščov oteo staljinovom metodom
a ovaj istok ukrajine uopće ne pokušavaju da otmu i pripoje rusiji-otkud vam to
tu su rusi predložili nakon što se dio ljudi pobunio protiv nelegalnih vlasti, da se oformi federacija
kijevska hunta na taj predlog nije ništa rekla već je otvorila artiljerijsku paljbu po prorusima |
 |
|
wolf
Advanced Member

4577 Posts
Posted - 24/08/2014 : 00:33:13
|
I pusti te prizemne kenj kenj primitivizme, nego racionalno i argumentirano odgovaraj.
rusija je vratila krim u svoj sastav nakon što im ga je nikita hruščov oteo staljinovom metodom
tu su rusi predložili nakon što se dio ljudi pobunio protiv nelegalnih vlasti, da se oformi federacija
kijevska hunta na taj predlog nije ništa rekla već je otvorila artiljerijsku paljbu po prorusima
Stvarno smiješno. Tko još vjeruje u ove naivnosti osim tebe? |
 |
|
KRAS
Advanced Member

.jpg)
Slovenia
7797 Posts
Posted - 24/08/2014 : 00:33:24
|
pa ok, pretvoriće to putin prvo u federaciju pa onda uzet
oće bit onda ok |
 |
|
dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts
Posted - 24/08/2014 : 00:33:35
|
Krase daj ti meni radije odgovori na razlike...nikak da odgovoriš. Veliš da si odgovori a odgovora nigdje, razlika nikak da se jasno istakne :)
aha
kad ti meni odogovriš prvi sam te pito
a na kaj ti nisam odgovoril...na sve sam ti odgovoril kaj god si pital.
I nemoj misliti da nisam znal da bu do toga došlo (izbjegavanja odgovora) ali eto samo da ti još jednom potvrdim da si predvidljiv. Na svako pitanje koji si mi dosad postavil dobil si odgovor. Lako vidljivo, ako ne buš išel sad (naknadno) nekaj korigirati kaj si dosad pisal. |
|
 |
|
KRAS
Advanced Member

.jpg)
Slovenia
7797 Posts
Posted - 24/08/2014 : 00:35:03
|
Da, da, kako ne.
Kroz povijest niti jedna sila nije bila trajna i ultimativno najjača. Tako ni Rusija nije niti če biti.
gle kad ti visoki oficir vermahta potpiše kapitulacju to neka znači
obzirom da je taj isti vermaht pokoro zemljuu za zemljom i tek na rusiji slomio zube |
 |
|
dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts
|
KRAS
Advanced Member

.jpg)
Slovenia
7797 Posts
Posted - 24/08/2014 : 00:36:56
|
aha
kad ti meni odogovriš prvi sam te pito
a na kaj ti nisam odgovoril...na sve sam ti odgovoril kaj god si pital.
I nemoj misliti da nisam znal da bu do toga došlo (izbjegavanja odgovora) ali eto samo da ti još jednom potvrdim da si predvidljiv. Na svako pitanje koji si mi dosad postavil dobil si odgovor. Lako vidljivo, ako ne buš išel sad (naknadno) nekaj korigirati kaj si dosad pisal.
nisi, imaš konkretno postavljeno pitanje koje sam ponovio pet puta nisi se udostjio odgovorit jer neznaš, pa se izbubiš u onih par tjedana..dakle odabij il odgovri |
 |
|
KRAS
Advanced Member

.jpg)
Slovenia
7797 Posts
Posted - 24/08/2014 : 00:38:38
|
kijevska hunta na taj predlog nije ništa rekla već je otvorila artiljerijsku paljbu po prorusima
Stvarno smiješno. Tko još vjeruje u ove naivnosti osim tebe?
pa jem me pito da ti odgovorim argumetirano
i sad ti smješno
i onda se čudiš ako se budem sprdo od tebe
a kakav odgovr ti očekuješ ???
|
 |
|
dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts
Posted - 24/08/2014 : 00:38:56
|
Da, da, kako ne.
Kroz povijest niti jedna sila nije bila trajna i ultimativno najjača. Tako ni Rusija nije niti če biti.
obzirom da je taj isti vermaht pokoro zemljuu za zemljom i tek na rusiji slomio zube
Prvo na Britanije koju je napal skoro godinu dana ranije, a kak ju nije mogel pokoriti onda je nagodinu u proljeće krenul na Sovjetski Savez. I to je još kasnil s napadom opet zbog Britanaca... |
|
 |
|
dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts
Posted - 24/08/2014 : 00:42:30
|
quote: Originally posted by KRAS nisi, imaš konkretno postavljeno pitanje koje sam ponovio pet puta nisi se udostjio odgovorit jer neznaš, pa se izbubiš u onih par tjedana..dakle odabij il odgovri
aj ne laži, evo dokaza da da lažeš kad veliš da ti nisam odgovoril
quote: Originally posted by KRAS dakle kad je data naredba vojnom štabu za napad na rusiju
nakon kaj nema nikakvog odgovora ruskog cara
quote: Originally posted by KRASa kad je poslan ultimatum
misliš zahtjev ruskom caru!? Ako na to misliš onda je odgovor nekoliko tjedana ranije.
i to sam ti odgovaral na više mjesta... |
|
Edited by - dosada on 24/08/2014 00:43:58 |
 |
|
wolf
Advanced Member

4577 Posts
Posted - 24/08/2014 : 00:47:08
|
Da, da, kako ne.
obzirom da je taj isti vermaht pokoro zemljuu za zemljom i tek na rusiji slomio zube
Kako već rekoh - danas jesi, sutra nisi. Upitno je hoće li i Rusija jednog dana nekome potpisati kapitulaciju. Ne znamo što može biti ni za 20, a kamoli 100 ili više godina.
Ali to i dalje ne mijenja osnovne činjenice - Rusija pod svaku cijenu želi držati Ukrajinu pod svojom skutom. Kad već ne ide preko marionetskih vlastodržaca tipa Janukovič, neuspješnim pokušajem proguravanja federalizacije Ukrajine, ide se huškanjem prorusa na Istoku uz snabdijevanje vojnom i logističkom potporom (otvoreno uplitanje vodilo bi sukobu globalnih razmjera). A Krim su uzeli prvenstveno zbog vojnih baza koje tamo imaju.
I ovo s humanitarnim konvojem je bila najočitija provokacija Rusije. Iako je bilo jasno da neće unijeti oružje, činjenica da su silom prešli ukrajinsku granicu unatoč protivljenju legalne ukrajinske vlasti (koju priznaje cijeli svijet i koju bezočno napadaš i vrijeđaš epitetima oligarhije, hunte i sl.) jasno pokazuje na koje karte se igra. Dobro pa ukrajinci nisu nasjeli na provokaciju.
Ipak, rekao bih da u ovom trenutku ono što će odrediti buduće globalne odnose jest kako će se svijet obračunati s ovim luđacima u samozvanom kalifatu. |
 |
|
KRAS
Advanced Member

.jpg)
Slovenia
7797 Posts
Posted - 24/08/2014 : 00:49:24
|
ali odgovor nije tačan
i u više si ga navrata menjao ispravljo kukomuljio
žao mi je
dakle ak sam dobro shvatil, ultimatum je poslan lipnja a naredba da se napravi plan par tjedana pre ???
ak si to izjavil onda bog stobom junače i okani me se
a ja sam ti isto na ono dgovorio
da je engleski viki od tebe napravio dobar komad budale |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 24/08/2014 : 00:52:36
|
Da, da, kako ne.
Kako već rekoh - danas jesi, sutra nisi. Upitno je hoće li i Rusija jednog dana nekome potpisati kapitulaciju. Ne znamo što može biti ni za 20, a kamoli 100 ili više godina.
Ali to i dalje ne mijenja osnovne činjenice - Rusija pod svaku cijenu želi držati Ukrajinu pod svojom skutom. Kad već ne ide preko marionetskih vlastodržaca tipa Janukovič, neuspješnim pokušajem proguravanja federalizacije Ukrajine, ide se huškanjem prorusa na Istoku uz snabdijevanje vojnom i logističkom potporom (otvoreno uplitanje vodilo bi sukobu globalnih razmjera). A Krim su uzeli prvenstveno zbog vojnih baza koje tamo imaju.
I ovo s humanitarnim konvojem je bila najočitija provokacija Rusije. Iako je bilo jasno da neće unijeti oružje, činjenica da su silom prešli ukrajinsku granicu unatoč protivljenju legalne ukrajinske vlasti (koju priznaje cijeli svijet i koju bezočno napadaš i vrijeđaš epitetima oligarhije, hunte i sl.) jasno pokazuje na koje karte se igra. Dobro pa ukrajinci nisu nasjeli na provokaciju.
Ipak, rekao bih da u ovom trenutku ono što će odrediti buduće globalne odnose jest kako će se svijet obračunati s ovim luđacima u samozvanom kalifatu.
ameri ih bombardiraju non stop .navodno ih misle tuč i u siriji.  da nije tragično bilo bi smišno |
You stared at the abyss, you'll never rest in peace |
 |
|
KRAS
Advanced Member

.jpg)
Slovenia
7797 Posts
Posted - 24/08/2014 : 00:53:40
|
Ipak, rekao bih da u ovom trenutku ono što će odrediti buduće globalne odnose jest kako će se svijet obračunati s ovim luđacima u samozvanom kalifatu.
ne pod svojom skutom neka uz rusiju da bude...to je strateško pitanje za rusiju...
ta vlast je nelegalna i zar nije malo pretenciozno nazivati milijardu ljudi sa zapada cijelim svijetom- tu nelegalnu vlast priznaje i rusija iako kaže da je nelegalna...jer s nekim moraš il ratovat il pregovarat na kraju krajeva za ovo sranje neko će morati odgovarati |
 |
|
wolf
Advanced Member

4577 Posts
|
Topic  |
|