forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 prvi poraz osovine zla?
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 927

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7797 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 14/02/2015 : 17:34:25  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message
ljudi

stizu kacuse
Go to Top of Page

Dajak
Junior Member

424 Posts

Member since 21/12/2010

Posted - 14/02/2015 : 18:11:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Dajak a Private Message
quote:

Gle Dajak, sad si se opet počeo normalno pisati ( ali djelomično ). Nikad nisam rekao da se Amerikanci nisu uključili u ovaj sukob, no ti očito pokušavaš umanjiti ulogu Rusa i njihovu propagandnu mašineriju, sa velikom količinom dezinformacija. Jer oni tvoji zadnji nervozni komentari su bili iz ne znanja ili zbog krivih informacija. Na nekim forumima se vode rasprave i većina proruskih komentara ide toliko daleko kako su ukrajinske vlasti fašističke, kako ministarstvo obrane Ukrajine obmanjuje javnost i da naravno obavezno je blaćenje dobrovoljački postrojbi, to valjda i nisu ljudi već zvijeri. Zar to nije kontradiktorno, Sve što Rusi i prorusi izvale to je istina, a sve što Ukrajinci napišu to su laži i obmane. Gdje ja to opisujem Rambo vojnike koji goloruki sređuju povampirene Ruske vojnike? ( Ukrajinci će tu priču valjda uljepšati i svaka im čast ako snime film o tome, to su ti dečki i zaslužili ). Volio bih vidjeti tko bi u onakvim uvjetima u zračnoj luci branio nešto što i nema smisla braniti, a da mogli su vršiti rotaciju ali pod neprijateljskom vatrom. Inače što se tiče dobrovoljaca logično je da će proruski i ruski mediji sa dezinformacijama i napadima ići na one koji nose velik teret obrane svoje zemlje. Vjerojatno se ni tu ne ćemo složiti, za mene je ukrajinski Dombas teritorij, za tebe možda nije. Da djelovanje ukrajinskih aktivista i Desnog sektora nije dobro odradilo posao rat bi se vodio u još nekim dijelovima Ukrajine.
Što se tiče Semen Semenčenka zašto misliš da ne bih prenio njegove vijesti? Promatram što se događa.
Što se tiče Desnog sektora valjda si nešto naučio, to je skup raznih organizacija, a ti si postavio nekakve propagandne slike iz ljetnog razdoblja kad je bila faza gledanje na istu stvar različito i dosta različitih stavova o istoj stvari, mislim kako su stvari legle na svoje mjesto. Zar misliš da bi Kolomoisky pristao financirati nekakve neonaciste i fašiste kao pripadnih židovskog naroda, mada je u samim početcima bilo sukoba sa Desnim sektorom, ali je na kraju ipak prihvatio tu grupaciju. Gle što se tiče nasilja, nasilja ima s obje strane, nisu ni proruski aktivisti baš svetci. A što se tiče ratnog stanja, na proruskoj strani nasilja, pljački i silovanja vrše pripadnici raznih plaćenika koji su se došli boriti za proruse. A sami se prorusi hvale video isječcima svojih nedjela iako je to u promidžbene svrhe, valjda će jednom ovaj rat završiti i netko će pokrenuti nekakve kaznene procese prema nasilnicima.
Ne znam od kud ti te ideje o hordama nasilnika koji bi upali u područje koje kontroliraju pobunjenici i izvršili pokolj i etničko čišćenje. Eto ja neću tvoj vlastiti stav i razmišljanje o tome proglasiti glupošću, tvoje je pravo da tako misliš. Mislim da griješiš.
Što se tiče bombardiranja Donjecka ne bih baš rekao kako to strani mediji ne prenose, a i kuknjave ( kako ti kažeš ) ima.
Što se tiče medija, postoje nezavisni ruski portali koji su prenijeli vijest o velikom stradavanju ruskih vojnika u Ukrajini, postoji udruga majki koje traže svoju djecu. Mnogi roditelji ni ne znaju gdje su im djeca jer žive u informacijskoj izolaciji. Kozaci su također o vrlo lošoj situaciji u Dombasu progovorili. Nije baš sjajno što se tiče situacije na proruskom području.

Ne da mi se nastavljati ovu raspravu do besvesti, ali Krugeru pokušavaš se izvući i reći kako nisi tvrdio ni pisao neke stvari i pokušavaš da omekšaš neke stvari, no ovaj topik je pun tvojih postova od kojih su mnogi na samoj granici dobrog ukusa.Isto tako, pripisuješ meni da sam napisao neki stvari koje uopšte nisam pisao, gubiš se malo u realnosti i mešaš ono šta sam ja pisao sa onim što si pročitao po raznim portalima i tamošnjim komentarima, saberi se malo Krugeru.

A što se tiče pljački i silovanja, dovoljno za sebe govore grobnice koje su recimo pronađene na području naselja Ždanovka i Nižna Krinka koje su otkrivene kada se ukrajinska vojska povukla iz takozvanog Ždanovskog kotla.To je baš bilo ogavno i strašno šta su pripadnici ukrajinskih snaga tamo uradili.Po zlu je recimo nadaleko čuven dobrovoljački bataljon Ajdar, a pitam se zašto su recimo ovih dana pripadnici desnog sektora protestovali u gradu Krasnoarmejsku?Protestovali su zato jer u tamošnjem zatvoru ima njihovih pripadnika koji su vršili teror nad stanovništvom i sada ovi traže da ih ukrajinske vlasti oslobode.Krasnoarmejsk se inače nalazi na samom zapadu administrativnih granica Donjecke oblasti.

I nemoj mešati raznorazne ruske i ukrajinske portale sa nama dvojicom ovde.Kakve ja veze imam sa tim šta ti portali prenose?Ja ovde uopšte ne kopiram njihove izveštaje, to ti radiš Krugeru.

I pošto pratiš šta Semenčenko piše zamolio bih te da onda ponekad ponešto i preneseš ovde jer koliko vidim to dugo nisi radio, da nije možda zato što piše o njihovim neuspesima na frontu?

A o desnom sektoru ti je dovoljna i Jaroševa izjava da on neće priznati primirje, toliko o tome da oni kao ne uživaju u ratu i ubijanjima.
Go to Top of Page

Dajak
Junior Member

424 Posts

Member since 21/12/2010

Posted - 14/02/2015 : 18:18:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Dajak a Private Message
quote:
Originally posted by igor 12

quote:
Originally posted by Kruger

quote:
Originally posted by Dajak

Šta kaže vođa desnog sektora.

http://www.blic.rs/Vesti/Svet/534747/Lider-Desnog-sektora-odbacio-sporazum-iz-Minska

http://www.blic.rs/Vesti/Svet/524665/Desni-sektor-odbija-naredbe-Ministarstva-odbrane

Sve dobrovoljačke postrojbe su pod Ministarstvom obrane, no velika je neusklađenost između zapovijedanja regularnih postrojbi i dobrovoljačkih.
I opet površna i necjelovita informacija o Desnom sektoru.

A izgleda kako su dobrovoljci iz Hrvatske izazvali veliko zanimanje, pa i za pisanje još jednih propagandnih dezinformacija:

http://webtribune.rs/samo-korak-do-unistenja-armija-novorusije-u-okruzenju-drzi-i-hrvate/

a što reći na to krugeru ruske propagande ne bi se posramio ni majstor propagande gebels
znaš i sam da se rat ne dobiva propagandom
već srcem u junaka,a srca i muda ukrajinci imaju napretek

Iz ovih vaših postova se jasno vidi kako ste olako spremni da podelite etikete i kako ne znate da protumačite jedan novinarski članak.

Lecnulo vas je to što se u tom tekstu spominju Hrvati.Pa zar zaista mislite da su Rusi spomenuli Hrvate u tom kontekstu?Ako je nečija propaganda to je onda srpska jer je to srpski portal koji je na svoju ruku napisao opis situacije i naravno dodao Hrvate kako bi bilo efektnije.Nisu citirali Ruse.Slično rade i hrvatski portali kada su u pitanju srpski dobrovoljci na drugoj strani.Dno novinarstva, a u ovom slučaju koji ste vi preneli reč je o totalnom levom portalu koji nikakav veći kredibilitet nema.Kakve veze imaju zaboga Rusi sa tim?
Koliko smo mogli da vidimo hrvatski dobrovoljci su otišli na područje Mariupolja, ima ih jako malo.Da li pojedinaca ima i na drugim ratištima, verovatno da u okviru raznih plaćeničkih struktura, ali to su pojedinci bukvalno.Ni srpskih dobrovoljaca nema mnogo više.Neki koji su i bili u Donbasu, vratili su se ovde.U Srbiji je donesen zakon koji se bavi ljudima koji ratuju na stranim ratištima, u Hrvatskoj mislim da nije, moguće da će biti donešen.

Edited by - Dajak on 14/02/2015 18:25:14
Go to Top of Page

Dajak
Junior Member

424 Posts

Member since 21/12/2010

Posted - 14/02/2015 : 18:23:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Dajak a Private Message
quote:

Naravno da ne, ali što se tiče Donjecka, ništa toliko značajno. A što se tiče Luhanska tamo Ukrajinci konstantno gube položaje još od početka rata, to je istina u tom djelu su Ukrajinci slabiji.
Što se tiče Azova, jedna pukovnija bez neke veće topničke i tenkovske podrške ne može očisti veći dio teritorija.

Donjeck posle osvajanja aerodroma od strane pobunjenika nije u centru pažnje što se tiče borbi.Najveći udarac za ukrajinsku stranu je situacija pod Debaljcevom i to se može pretvoriti u po njih najveći poraz do sada.U ovom trenutku pred padom je i naselje Černuhino i ako se to desi Debaljcevo(a tu mislim na sam grad) će biti praktično opkoljeno jer će biti i sa juga pritisnuto.

Kod Mariupolja pobunjenici su osvojili Kominternovo od snaga bataljona Azov, a trenutno se vode ulične borbe i u Širokinu i Pavlopolju, izgleda da ofanziva ukrajinskih snaga na tom području nije bila dugog veka.

Inače, sasvim je izvesno da se primirje na debaljcevskom pravcu neće poštovati jer se strane u Minsku ionako oko Debaljceva nisu mogle saglasiti.a videćemo šta će od primirja uopšte i biti.
Go to Top of Page

igor 12
stripovi.com suradnik

4634 Posts

Member since 24/01/2013

Posted - 14/02/2015 : 18:24:33  Show Profile Show Extended Profile  Send igor 12 a Private Message
quote:

quote:

quote:
Originally posted by Kruger

quote:

Šta kaže vođa desnog sektora.

http://www.blic.rs/Vesti/Svet/534747/Lider-Desnog-sektora-odbacio-sporazum-iz-Minska

http://www.blic.rs/Vesti/Svet/524665/Desni-sektor-odbija-naredbe-Ministarstva-odbrane

Sve dobrovoljačke postrojbe su pod Ministarstvom obrane, no velika je neusklađenost između zapovijedanja regularnih postrojbi i dobrovoljačkih.
I opet površna i necjelovita informacija o Desnom sektoru.

A izgleda kako su dobrovoljci iz Hrvatske izazvali veliko zanimanje, pa i za pisanje još jednih propagandnih dezinformacija:

http://webtribune.rs/samo-korak-do-unistenja-armija-novorusije-u-okruzenju-drzi-i-hrvate/

a što reći na to krugeru ruske propagande ne bi se posramio ni majstor propagande gebels
znaš i sam da se rat ne dobiva propagandom
već srcem u junaka,a srca i muda ukrajinci imaju napretek

Iz ovih vaših postova se jasno vidi kako ste olako spremni da podelite etikete i kako ne znate da protumačite jedan novinarski članak.

Lecnulo vas je to što se u tom tekstu spominju Hrvati.Pa zar zaista mislite da su Rusi spomenuli Hrvate u tom kontekstu?Ako je nečija propaganda to je onda srpska jer je to srpski portal koji je na svoju ruku napisao opis situacije i naravno dodao Hrvate kako bi bilo efektnije.Slično rade i hrvatski portali kada su u pitanju srpski dobrovoljci na drugoj strani.Dno novinarstva, a u ovom slučaju koji ste vi preneli reč je o totalnom levom portalu koji nikakav veći kredibilitet nema.Kakve veze imaju zaboga Rusi sa tim?
Koliko smo mogli da vidimo hrvatski dobrovoljci su otišli na područje Mariupolja, ima ih jako malo.Da li pojedinaca ima i na drugim ratištima, verovatno da u okviru raznih plaćeničkih struktura, ali to su pojedinci bukvalno.Ni srpskih dobrovoljaca nema mnogo više.Neki koji su i bili u Donbasu, vratili su se ovde.U Srbiji je donesen zakon koji se bavi ljudima koji ratuju na stranim ratištima, u Hrvatskoj mislim da nije.

ma jok,mene više lecnula ova reklama za američki uređaj smanjenja računa struje

Vamos a la playa tralalalala
Go to Top of Page

Dajak
Junior Member

424 Posts

Member since 21/12/2010

Posted - 14/02/2015 : 18:26:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Dajak a Private Message
quote:

Šta god da je na pogrešna vrata si se obratio.
Ka tom portalu treba da budu usmerena tvoja slova.
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 14/02/2015 : 18:36:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message
Ovo smo prije 20-25 godina zvali bizantinskom politikom, i dobro nam je poznato:

http://www.jutarnji.hr/proruski-pobunjenici-pokusavaju-zauzeti-sto-vise-teritorija-prije-primirja/1295136/

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

igor 12
stripovi.com suradnik

4634 Posts

Member since 24/01/2013

Posted - 14/02/2015 : 18:40:04  Show Profile Show Extended Profile  Send igor 12 a Private Message
quote:

quote:

opa miško,sad i krvna zrnca prebrojavamo preko pisma

Go to Top of Page

Dajak
Junior Member

424 Posts

Member since 21/12/2010

Posted - 14/02/2015 : 18:46:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Dajak a Private Message
quote:

quote:

quote:

opa miško,sad i krvna zrnca prebrojavamo preko pisma

Ne znam u kom si ti svemiru i šta trenutno haluciniraš, niti uopšte mogu makar približno da protumačim šta si sada napisao i šta je "pesnik" time hteo da kaže.

Ja sam ti najobičnije i najjasnije moguće samo napisao da ono što piše u onom tekstu nisu rekli Rusi već je jedan srpski portal dao svoje viđenje situacije i ubacio Hrvate u celu tu priču na svoju ruku.Šta tebi tu nije jasno zaista ne znam, ali tvoj problem.
Go to Top of Page

igor 12
stripovi.com suradnik

4634 Posts

Member since 24/01/2013

Posted - 14/02/2015 : 18:54:33  Show Profile Show Extended Profile  Send igor 12 a Private Message
pročitaj samo komentare na tom portalu,sve će ti biti jasno oko prebrojavanja krvnih zrnaca

Go to Top of Page

Dajak
Junior Member

424 Posts

Member since 21/12/2010

Posted - 14/02/2015 : 18:55:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Dajak a Private Message
quote:
Originally posted by Johnny Difool

Ovo smo prije 20-25 godina zvali bizantinskom politikom, i dobro nam je poznato:

http://www.jutarnji.hr/proruski-pobunjenici-pokusavaju-zauzeti-sto-vise-teritorija-prije-primirja/1295136/

E neka si ga rekao, mora da se sada osećaš lakše i onako po junački.

Verovatno si i ti od onih koji su se junački suprotstavljali toj dobro poznatoj politici i verovatno poseduješ i orden.

Šta su ti kompleksi, nema šanse, a da u ovu temu pojedinci ne mešaju politiku sa ovih prostora.I onda će posle drugi naravno opet biti krivi. Nađite sebi život, umesto što ste toliko opterećeni time.

Edited by - Dajak on 14/02/2015 18:56:39
Go to Top of Page

Dajak
Junior Member

424 Posts

Member since 21/12/2010

Posted - 14/02/2015 : 18:57:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Dajak a Private Message
quote:

pročitaj samo komentare na tom portalu,sve će ti biti jasno oko prebrojavanja krvnih zrnaca

A kakve veze imaju ti komentari sa mnom, jesam li ih ja pisao?Ja prebrojavam krvna zrnca?Razmisli čoveče malo pre nego što nešto napišeš.
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 14/02/2015 : 19:02:05  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message
Ajmo mir.

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 14/02/2015 : 19:02:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message
quote:

quote:

E neka si ga rekao, mora da se sada osećaš lakše i onako po junački.

Verovatno si i ti od onih koji su se junački suprotstavljali toj dobro poznatoj politici i verovatno poseduješ i orden.

Šta su ti kompleksi, nema šanse, a da u ovu temu pojedinci ne mešaju politiku sa ovih prostora.I onda će posle drugi naravno opet biti krivi. Nađite sebi život, umesto što ste toliko opterećeni time.

Ako pratiš moja pisanja o ovakvim temama, trebalo bi ti biti poznato da sam uvijek itekako (samo)kritičan kod zastranjenja na "mojoj" strani, kakva god ta zastranjenja bila, i da ta "moja" strana često realno i nije moja, upravo zbog takvih stvari.

No čini se da ti imaš problema s balvanima u vlastitom oku, dok detektiraš trunove u tuđim očima.

Edited by - Johnny Difool on 14/02/2015 19:04:19
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 14/02/2015 : 19:03:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message
Ovo gore je postano prije mladjina poziva na mir.

Go to Top of Page

Dajak
Junior Member

424 Posts

Member since 21/12/2010

Posted - 14/02/2015 : 19:05:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Dajak a Private Message
quote:
Originally posted by mladjo

Ajmo mir.

Kome kažeš, meni ili onom koji se nastavlja ispod i koji je sve započeo?

Dotični očito ima preveliki ego i misli da ljudi u životu nemaju pametnija posla nego da prate pisanija njegovih gluposti po forumu.

Spominje neke balvane, verovatno su mu u dodiru svakodnevno zbog posla kojim se bavi i deluje kao takav lik.
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 14/02/2015 : 19:11:20  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message
Posljednje upozorenje.

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

Dajak
Junior Member

424 Posts

Member since 21/12/2010

Posted - 14/02/2015 : 19:17:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Dajak a Private Message
http://www.nezavisne.com/novosti/svijet/Basevic-Nesposobni-Obama-286928.html
Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7797 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 14/02/2015 : 19:28:02  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message
quote:

to se dosta puta cuje..kako je putin ko sloba

medjutim stvar je drukcija

putin nije nimalo slican slobi

ovaj je bio cifutski bankar a putin nkvd-ist

de to moze bit isto

ali je istina da je zapad putinu spremo istu klopku.na koju ovaj vrhunski obavestajac nihe nasjeo

ovo sto se danas desava u ukrajini djelo je istih mozgova i ruku sto zakuvase rat u sfrj

Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7797 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 14/02/2015 : 19:40:25  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message
njehehehe

rusi.milostivim kacusama implementiraju rasijski MIR u grotlu Debalceva...

svakako bolje nego pax americana
Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7797 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 14/02/2015 : 19:58:57  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message
jebaga is's

jos malo pa 300
Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7797 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 14/02/2015 : 20:11:08  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message
uznai radnaia mati
uznai zena pa-druga
uznai daleki dom
i vsa maja semia

artiljeristi
putin dal prikaz
iz mnogih tisuc baterii
za nasu RODINU
oganj.oganj

otprilike
Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member

8578 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 14/02/2015 : 20:23:46  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message
Čestitam autoru topica na 300 - preživjelih strana.

nemam ništa ovako, na brzinu spremno da budem on topic ali imam nešto za 300 strana, i povodom današnjeg dana.
Jel može proć?

~ Prvo suputnik onda put ~
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 14/02/2015 : 20:25:46  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
pošto je zatvoren topic o Charlie Hebdo-u staviču ovo ovde:

http://www.index.hr/vijesti/clanak/pokusali-ubiti-svedskog-karikaturista-koji-je-crtao-muhameda-jedna-osoba-poginula-ranjena-tri-policajca/801310.aspx

You stared at the abyss, you'll never rest in peace
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 14/02/2015 : 20:33:36  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
http://www.slobodnadalmacija.hr/Prilozi/Spektar/tabid/94/articleType/ArticleView/articleId/274762/Ruski-div-i-europski-patuljak.aspx

You stared at the abyss, you'll never rest in peace
Go to Top of Page
Page: of 927 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.98 seconds. Snitz Forums 2000