Author |
Topic  |
Kruger
Advanced Member

Croatia
17308 Posts
Member since 25/10/2001 |
Posted - 18/02/2015 : 10:59:53
|
Ja sam ovu polemiku o normanskom porijeklu Rusa pokrenuo više iz zezancije prema Krasu koji se busa u prsa s nekakvim Slavenima. Nisam očekivao da će se on a i ostali toliko uzbuditi, iako, ponavljam Rusi su blisko vezani uz Normane ako ćemo ići u malo dalju prošlost. No kad me se već povlači za jezik, u samoj Rusiji postoji domoljubna opcija, ( koja jest istina nije mnogobrojna i velika, nego suprotno manjinska ), nikakva ekstremna desnica koja podržava Putina, već opcija koja podržava Ukrajince. Njima se ne sviđa ovo Putinovo nametanje nekakve euroazijske nacije. Pa eto probudili su se duhovi iz prošlosti. |
 |
|
KRAS
Advanced Member

.jpg)
Slovenia
7797 Posts
Member since 18/05/2003 |
|
KRAS
Advanced Member

.jpg)
Slovenia
7797 Posts
Posted - 18/02/2015 : 11:02:40
|
quote: Originally posted by Kruger
Ja sam ovu polemiku o normanskom porijeklu Rusa pokrenuo više iz zezancije prema Krasu koji se busa u prsa s nekakvim Slavenima. Nisam očekivao da će se on a i ostali toliko uzbuditi, iako, ponavljam Rusi su blisko vezani uz Normane ako ćemo ići u malo dalju prošlost. No kad me se već povlači za jezik, u samoj Rusiji postoji domoljubna opcija, ( koja jest istina nije mnogobrojna i velika, nego suprotno manjinska ), nikakva ekstremna desnica koja podržava Putina, već opcija koja podržava Ukrajince. Njima se ne sviđa ovo Putinovo nametanje nekakve euroazijske nacije. Pa eto probudili su se duhovi iz prošlosti.
ovaj put mozemo pricati o ruskoj imperialnoj politici...i ja to podrzavam svim srcem..pogoto kad znam da rusima nisu neprijatelji obicni ukrajinci.vec kijevska hutna i njihovi prosadisti |
 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17308 Posts
Posted - 18/02/2015 : 11:03:22
|
quote: Originally posted by KRAS
Krasino, što se tiče gladomora, sva tri su se dogodila iz osvete prema Ukrajincima. S druge strane prozivaš sadašnju ukrajinsku vlast koju vode stranci, a s druge strane bi htio opravdati ondašnju rusku vlast koju su vodili stranci, kako kontradiktorno.
nije nista kontradiktorno...ako su rusi isto bili zrtve gladomora.onda nemozemo pricati o ruskom zlocinu...
sa druge strane pak..ova danasnja ukrajinska vlast nema veze sa ukrajincima..to je kijevska hunta indoktrisana.obucena i ustolicena od strane zapada...
moguće je i tako promatrati, no, ukrajinsku vlast je izabrao narod, a onu rusku nitko nije izabrao, na vlast su došli nasilnim putem. mada je to ipak bila ruska politika prema svima, pa i prema svom narodu koji se nije slagao s tom politikom. |
 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17308 Posts
Posted - 18/02/2015 : 11:06:01
|
Ja sam ovu polemiku o normanskom porijeklu Rusa pokrenuo više iz zezancije prema Krasu koji se busa u prsa s nekakvim Slavenima. Nisam očekivao da će se on a i ostali toliko uzbuditi, iako, ponavljam Rusi su blisko vezani uz Normane ako ćemo ići u malo dalju prošlost. No kad me se već povlači za jezik, u samoj Rusiji postoji domoljubna opcija, ( koja jest istina nije mnogobrojna i velika, nego suprotno manjinska ), nikakva ekstremna desnica koja podržava Putina, već opcija koja podržava Ukrajince. Njima se ne sviđa ovo Putinovo nametanje nekakve euroazijske nacije. Pa eto probudili su se duhovi iz prošlosti.
ovaj put mozemo pricati o ruskoj imperialnoj politici...i ja to podrzavam svim srcem..pogoto kad znam da rusima nisu neprijatelji obicni ukrajinci.vec kijevska hutna i njihovi prosadisti
na žalost ponekad se moramo svrstati na ovu ili onu stranu, to je loše, jer ovo je sukob velikih sila. ja opet ne vidim nikakvo opravdanje za to rusko uplitanje u ukrajinska zbivanja. |
 |
|
KRAS
Advanced Member

.jpg)
Slovenia
7797 Posts
|
dsormaz1
Advanced Member

.jpg)
13156 Posts
Member since 28/04/2002 |
Posted - 18/02/2015 : 11:09:02
|
quote: Originally posted by lwood
quote: Originally posted by dsormaz1
http://www.vecernji.hr/svijet/prije-ste-nas-gledali-na-brdima-sirije-sada-smo-juzno-od-rima-990230
bilo jučer na rai-u . iako Talijani tvrde da islamisti nemaju raketa za dobacit do Rima(Rim -Tripoli 1004 km) . inače Gadafi je u činu očajnika pokuša gađat Lampedusu (nešto priko 300 km udaljenosti) al nije moga dobacit. pitanje je šta ako se ovi ustale u Libiji i počnu slat teroriste pomišane sa gomilom izbjeglica koje obalna straža i ratna mornarica kupe svakog dana? ah da ,ponoviču još jednom: Renzi je pi.ka
Da, dobro kažeš. U Libiji je toliko zamršena situacija, totalni kaos. 2 vlade, stotinjak milicija koje međusobno ratuju... Tripoli je pod kontrolom nekakve koalicije "Libijska zora", tako su se prozvali) koju čini nekoliko islamističkih skupina, plemenske vođe i milicija iz Misrate. Oni su tamo uspostavili nekakvu svoju vladu. S druge strane u Tobruku i Badiji je tzv. prozapadna vlada sa svojom vojskom, na čijem čelu je bivši Gadafijev general Haftar. To je također nekakva koalicija više frakcija, koja se prozvala "Dostojanstvo". Haftarova vojska (milicija, što već) nadzire i dobar dio Benghazija, dok ostatak grada nadziru islamisti. U ostatku Libije djeluju brojne milicije, međusobno suprotstavljene ili u povremenim savezima, kako im kad odgovara. Od arapskih zemalja Egipat i UAE podupiru vladu u Tobruku, dok Katar tajno pomaže islamiste. Eto, ako se netko više može tu snaći, pokušao sam ukratko pojasniti stanje u toj zemlji...
napisa san i ja to na onoj karti. al u biti stanje je još gore. navodno ukupan broj tih raznih milicija iznosi 24.(tako Talijani tvrde) iako je moguče da ih ima ko zna koliko. ako pribrojimo još i klanove,plemena i pojedinačno gradove i sela imamo pravi jebeni mad max 4. 
Sad sam vidio tu kartu koju si stavio. Previše je novih stranica topica od jučer navečer, trenutno nemam vremena sve pregledavati... |
 |
|
KRAS
Advanced Member

.jpg)
Slovenia
7797 Posts
Posted - 18/02/2015 : 11:11:37
|
krigeru..svrstavaj se na koju oces stranu..samo znaj da je hrvatski vojnik evo treci put u zadnjih sto godina bije boj protiv imperialne rusije..dva put su bili porazeni do bola..zasto mislis da ce hrvatski bojovnik treci put biti sretne ruke? sto amer ovaj put stoji iza jel? |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 18/02/2015 : 11:17:07
|
ma kakav nosyradamus...sluso sam jednog zemu kako tvrdi da ce deve piti vode iz vatikanskih studenaca..
puno bitno šta tvrde neki livi likovi  |
You stared at the abyss, you'll never rest in peace |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 18/02/2015 : 11:18:35
|
http://www.vecernji.hr/svijet/prije-ste-nas-gledali-na-brdima-sirije-sada-smo-juzno-od-rima-990230
bilo jučer na rai-u . iako Talijani tvrde da islamisti nemaju raketa za dobacit do Rima(Rim -Tripoli 1004 km) . inače Gadafi je u činu očajnika pokuša gađat Lampedusu (nešto priko 300 km udaljenosti) al nije moga dobacit. pitanje je šta ako se ovi ustale u Libiji i počnu slat teroriste pomišane sa gomilom izbjeglica koje obalna straža i ratna mornarica kupe svakog dana? ah da ,ponoviču još jednom: Renzi je pi.ka
Da, dobro kažeš. U Libiji je toliko zamršena situacija, totalni kaos. 2 vlade, stotinjak milicija koje međusobno ratuju... Tripoli je pod kontrolom nekakve koalicije "Libijska zora", tako su se prozvali) koju čini nekoliko islamističkih skupina, plemenske vođe i milicija iz Misrate. Oni su tamo uspostavili nekakvu svoju vladu. S druge strane u Tobruku i Badiji je tzv. prozapadna vlada sa svojom vojskom, na čijem čelu je bivši Gadafijev general Haftar. To je također nekakva koalicija više frakcija, koja se prozvala "Dostojanstvo". Haftarova vojska (milicija, što već) nadzire i dobar dio Benghazija, dok ostatak grada nadziru islamisti. U ostatku Libije djeluju brojne milicije, međusobno suprotstavljene ili u povremenim savezima, kako im kad odgovara. Od arapskih zemalja Egipat i UAE podupiru vladu u Tobruku, dok Katar tajno pomaže islamiste. Eto, ako se netko više može tu snaći, pokušao sam ukratko pojasniti stanje u toj zemlji...
napisa san i ja to na onoj karti. al u biti stanje je još gore. navodno ukupan broj tih raznih milicija iznosi 24.(tako Talijani tvrde) iako je moguče da ih ima ko zna koliko. ako pribrojimo još i klanove,plemena i pojedinačno gradove i sela imamo pravi jebeni mad max 4. 
Sad sam vidio tu kartu koju si stavio. Previše je novih stranica topica od jučer navečer, trenutno nemam vremena sve pregledavati...
previše je stranica jerbo su se uspizdili glede porijekla Rusa, ka da je topic o genetici. |
You stared at the abyss, you'll never rest in peace |
 |
|
igor 12
stripovi.com suradnik

4634 Posts
Member since 24/01/2013 |
Posted - 18/02/2015 : 11:24:08
|
[quote]Originally posted by KRAS
krigeru..svrstavaj se na koju oces stranu..samo znaj da je hrvatski vojnik evo treci put u zadnjih sto godina bije boj protiv imperialne rusije..dva put su bili porazeni do bola..zasto mislis da ce hrvatski bojovnik treci put biti sretne ruke? sto amer ovaj put stoji iza jel? [/quote
treći puta i bog pomaže |
Vamos a la playa tralalalala |
 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts
Member since 05/05/2008 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Posted - 18/02/2015 : 12:30:11
|
boze koliko pravila

valjda je to sveti duh prenio da mora to tako i nikako drugacije
nije cudo da luđaci furaju ovaj planet
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
 |
|
adriano
Advanced Member

Croatia
4673 Posts
Member since 12/11/2009 |
Posted - 18/02/2015 : 12:41:42
|
stoput viđen scenarij. Nato intervenira, sruši nekog diktatora i dovedu, svjesno ili nesvjesno, talibane i islamiste na vlast. I Irak i Libija su bile diktature, ali uređene zemlje u kojima su plemena bila pod kontrolom. |
 |
|
KRAS
Advanced Member

.jpg)
Slovenia
7797 Posts
Posted - 18/02/2015 : 13:13:20
|
dolazi polako vreme kad svi treba da odaberete stranu...
svaki slaven koji u ovom velikom ratu izmedju divova dobra i zla.rusije i amerike.odabere ameriku ili makar samo glumi neutralnost.bice pozvan na odgovornost.nakon sto naravno amerika bude izbrisana sa lica zemlje
nemojte to zaboravit..da nebi posle bilo kuknjave..nismo znali ovo ono |
 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
|
VALTER
Advanced Member

Croatia
6417 Posts
Member since 21/07/2002 |
Posted - 18/02/2015 : 13:26:30
|
svaki slaven koji u ovom velikom ratu izmedju divova dobra i zla.rusije i amerike.odabere ameriku ili makar samo glumi neutralnost.bice pozvan na odgovornost.nakon sto naravno amerika bude izbrisana sa lica zemlje
nemojte to zaboravit..da nebi posle bilo kuknjave..nismo znali ovo ono
Ako je Putin velik, dat će mi amnestiju za moje zalaganje za nesvrstanu politiku Hrvatske i susjednih joj zemalja :) |
 |
|
mladjo
Advanced Member

.jpg)
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
|
adriano
Advanced Member

Croatia
4673 Posts
Member since 12/11/2009 |
Posted - 18/02/2015 : 13:45:33
|
ako su svi ljudi jednaki, onda se ne možemo ni mi Slaveni grupirati i svrstavati u neke torove samo po porijeklu. Tu je i Staljin nakon rata pogriješio jer je žrtvovao Lenjinovu politiku svjetske revolucije radi vodeće uloge Rusije. Odrekao se komunista u zapadnim zemljama, što po meni nije smio, jer su u Italiji i Francuskoj oni bili najjača stranka neposredno poslije rata. On se ustvari iz komunista pretvorio u nacionalista. quote: Originally posted by KRAS
nemojte to zaboravit..da nebi posle bilo kuknjave..nismo znali ovo ono
|
 |
|
Dajak
Junior Member

424 Posts
Member since 21/12/2010 |
Posted - 18/02/2015 : 13:51:20
|
Zastava pobunjenika se vijori nad zgradom gradske skupštine u Debaljcevu, pogledajte to na priloženom video snimku.Debaljcevo je palo, još se drže samo krajnje zapadni delovi grada odakle se masovno evakuira ukrajinska vojska takozvanim zelenim koridorom koji su im pobunjenici dali.Povlačenje je priznao i Porošenko, samo čovek ne može bez lagarija pa to ti je, nikakvo oružje ti vojnici ne nose sa sobom.Ali Porošenko i družina očito zaboravljaju gomilu svojih vojnika južno od Debaljceva, očigledno su žrtvovani.Dobar deo vojnika se i predao pobunjenicima, a mnogo ih je poginulo, samo u Debaljcevu ukrajinska vojska ima već 400 mrtvih.Za koga su oni poginuli, za sujetnog porošenka i njegove nalogodavce iz Vašingtona?
https://www.youtube.com/watch?v=k5-QZbAps7A
 |
Edited by - Dajak on 18/02/2015 13:55:31 |
 |
|
izivko
Advanced Member

.jpg)
Germany
13086 Posts
Member since 25/07/2003 |
Posted - 18/02/2015 : 13:56:49
|
quote: Originally posted by adriano
stoput viđen scenarij. Nato intervenira, sruši nekog diktatora i dovedu, svjesno ili nesvjesno, talibane i islamiste na vlast. I Irak i Libija su bile diktature, ali uređene zemlje u kojima su plemena bila pod kontrolom.
Ovo je bit svega. Jedini krivac za ovakvo stanje u Iraku i Libiji i danas ili sutra u Ukrajini ili u Europi su USA. Pa imaju vojni proračun od 600 milijardi dolara skoro kao sve preostale zemlje na planeti! Čemu tolika izdvajanja? Osjećaju li se ugroženi od nekoga? |
Have mercy |
 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
|
Dajak
Junior Member

424 Posts
Member since 21/12/2010 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Posted - 18/02/2015 : 14:01:53
|
Ali kako vec rekoh, jadni svi mi ako su samo tamo neki bradonje "sposobni" za odgovor imperializmu i neoliberalizmu. (ovdje ide klovnovski smiley)
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
 |
|
Topic  |
|