Author |
Topic  |
Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts
Member since 05/05/2008 |
|
Just_Charlie
Advanced Member

.jpg)
8578 Posts
Member since 07/01/2008 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
KRAS
Advanced Member

.jpg)
Slovenia
7797 Posts
Member since 18/05/2003 |
Posted - 11/10/2015 : 13:05:33
|
Turska na pragu građanskog rata Pedofili skinili svog kralja salmana palestinska intifada Asadisti lome dzihadiste
Sve same dobre vijesti |
Edited by - KRAS on 11/10/2015 13:21:36 |
 |
|
Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts
Posted - 11/10/2015 : 13:44:23
|
Poli kraj je svijeta, jer te nema gdje bi morao biti 
Za ove bombne napade na shodu u podporu kurdima, ima tako ISIL kao i Turska vlast. Obojim je u interesu zabiti kurde, koji se bore za svoju državu več dugo godina. Samo njihov boj i teroristička dejanja prouzrukuju probleme i u Turskoj kao u Iraku i ostalim graničnim državama. Probleme sa Kurdima imaju i njemci, kod nesuglasju sa velikom turskom i malom kurdskom etničnom grupom. Samo opet se o tome ne piše puno. Kurdi i njihove zahtjeve su u Turskoj veliki problem za legitimnu vlast. I turški lijevičari nisu im u najbolju pomoč. Tako kao nama nisu u pomoč oni koji podupiru izbjeglice, koji su u stvari ekonomski migranti. A njihovi večinski muški predstavniki, koji su zapravo dezerteri. |
Kad pocneš crtati, uvek moraš imati na kraju olovke, srce, ruku i misli! |
Edited by - Risar_69 on 11/10/2015 13:57:00 |
 |
|
Just_Charlie
Advanced Member

.jpg)
8578 Posts
Member since 07/01/2008 |
|
izivko
Advanced Member

.jpg)
Germany
13113 Posts
Member since 25/07/2003 |
|
Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts
|
igor 12
stripovi.com suradnik

4634 Posts
Member since 24/01/2013 |
Posted - 11/10/2015 : 17:16:54
|
quote: Originally posted by Risar_69
Za ove bombne napade na shodu u podporu kurdima, ima tako ISIL kao i Turska vlast. Obojim je u interesu zabiti kurde, koji se bore za svoju državu več dugo godina. Samo njihov boj i teroristička dejanja prouzrukuju probleme i u Turskoj kao u Iraku i ostalim graničnim državama. Probleme sa Kurdima imaju i njemci, kod nesuglasju sa velikom turskom i malom kurdskom etničnom grupom. Samo opet se o tome ne piše puno. Kurdi i njihove zahtjeve su u Turskoj veliki problem za legitimnu vlast. I turški lijevičari nisu im u najbolju pomoč. Tako kao nama nisu u pomoč oni koji podupiru izbjeglice, koji su u stvari ekonomski migranti. A njihovi večinski muški predstavniki, koji su zapravo dezerteri.
jel turska toliko slaba da ne može te kurdske teroriste potuć? |
Vamos a la playa tralalalala |
 |
|
Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts
|
Dranki
Senior Member

2549 Posts
Member since 03/06/2007 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47578 Posts
Member since 09/12/2005 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47578 Posts
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47578 Posts
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Posted - 12/10/2015 : 08:58:15
|
Nego, svaki put kada me nema na netu, Kurdima se nesto dogodi (onaj posljednji incident u Kobaniju, pa onda Suruc, ovo sada) ... jos ce me poceti savjest gristi.
Nego, ovi napadi Turaka na PKK u Iraku, pa nije to nesto novo. Napadaju ih sve od incidenta u Surucu dalje. A samim time samo kazu tko im je zaista neprijatelj, odnosno koga oni vide kao vecu pretnju. Da li su bar jednom otvoreno napali IS u Siriji ili Iraku? Jesu kurac! Onaj napad na napustenu IS burekdzinicu u Siriji se ne broji.
A onda ljudi nesto pametuju kako Rusi ne napadaju IS ... a ovde imamo Nato clanicu koja je dio kolacije protiv IS koja uopste ne napada IS nego napada samo one koji se bore protiv IS. Da o svojoj suradnji sa IS bradonjama ne pricamo. Grade se ceste uz granicu na podrucju koje drzi IS, pacovi se u Tall Abyadu lepo predali Turcima, a ovi ih lepo pustili da se vrate u Siriju tamo gdje oni drze granicni pojas ili se raznesu gdje im pase.
A poslije ovog incidenta u Ankari, Kurdi u Turskoj su rekli da nece nastaviti sa daljnim napadima na tursku vojsku i policiju, cak su zabranili sve napade, dozvoljeno im je odgovoriti na vatru u slucaju samoodbrane. Pa da sada vidimo Turke i kakav izgovor ce imati.
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
 |
|
Dranki
Senior Member

2549 Posts
Posted - 12/10/2015 : 09:39:00
|
Avio agencije se boje ruskih projektila:
http://www.spiegel.de/politik/ausland/syrien-fluglinien-fuerchten-raketen-aus-russland-a-1057269.html
Možda bi neko trebao da im kaže da ne bi trebalo da lete sa svojim putničkim avionima 100 metara iznad zemlje.
Kreativni umovi u CIA su vjerovatno došli na ideju da pokušaju da urade nešto slično MH17 iznad Irana, i još ako bi bio iranski avion, to bi bilo sa jednim udarcem dve muhe ubiti. Mada sumnjam u takav scenarij. Izgleda da jedino što mogu da urade da posvađaju Rusiju i Iran jeste da objavljuju izjave anonimnih izvora da ruske rakete padaju na Iran. |
I am tormented with an everlasting itch for things remote. I love to sail forbidden seas, and land on barbarous coasts. |
 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47578 Posts
Posted - 12/10/2015 : 10:28:07
|
quote: Originally posted by Poli
Nego, svaki put kada me nema na netu, Kurdima se nesto dogodi (onaj posljednji incident u Kobaniju, pa onda Suruc, ovo sada) ... jos ce me poceti savjest gristi.
Nego, ovi napadi Turaka na PKK u Iraku, pa nije to nesto novo. Napadaju ih sve od incidenta u Surucu dalje. A samim time samo kazu tko im je zaista neprijatelj, odnosno koga oni vide kao vecu pretnju. Da li su bar jednom otvoreno napali IS u Siriji ili Iraku? Jesu kurac! Onaj napad na napustenu IS burekdzinicu u Siriji se ne broji.
A onda ljudi nesto pametuju kako Rusi ne napadaju IS ... a ovde imamo Nato clanicu koja je dio kolacije protiv IS koja uopste ne napada IS nego napada samo one koji se bore protiv IS. Da o svojoj suradnji sa IS bradonjama ne pricamo. Grade se ceste uz granicu na podrucju koje drzi IS, pacovi se u Tall Abyadu lepo predali Turcima, a ovi ih lepo pustili da se vrate u Siriju tamo gdje oni drze granicni pojas ili se raznesu gdje im pase.
A poslije ovog incidenta u Ankari, Kurdi u Turskoj su rekli da nece nastaviti sa daljnim napadima na tursku vojsku i policiju, cak su zabranili sve napade, dozvoljeno im je odgovoriti na vatru u slucaju samoodbrane. Pa da sada vidimo Turke i kakav izgovor ce imati.
kerdogan je debil. srlja u građanski rat sa svojon debilnom politikon. |
You stared at the abyss, you'll never rest in peace |
 |
|
Dranki
Senior Member

2549 Posts
|
igor 12
stripovi.com suradnik

4634 Posts
Posted - 12/10/2015 : 11:33:46
|
znači nije srušen suhojčić?a ja se ubio u alkoholu kad sam čuo vijest.nema veze,dabogda ih tako rušili svakodnevno
|
 |
|
VALTER
Advanced Member

Croatia
6417 Posts
Member since 21/07/2002 |
Posted - 12/10/2015 : 11:50:04
|
Odakle tolika mržnja prema Rusiji?
Ja, primjerice, Ameriku ne mrzim uopće. A imao bih razloga, kao i većina stanovnika ovog planeta. |
 |
|
panzer
Advanced Member

12802 Posts
Member since 18/05/2005 |
|
igor 12
stripovi.com suradnik

4634 Posts
Posted - 12/10/2015 : 12:03:37
|
et vidiš kad pijem i avione miješam.nema mržnje,već apstinencija od alkohola progovara.
ima tome tri mjeseca kak sam obećo ženi da ću ju na romantično putovanje u veneciju vodit.sjeli mi u auto i nakon pol sata vožnje parkiram makinu pred birtiju u susjednom selu.pita ona:a šta smo tu stali?a ja samo rukom pokažem na tablu.a ono kričavim neonskim slovima piše VENECIJA.blješti li blješti,svako slovo drugom bojom.a ko za vraga,na terasi kum i ekipa.ubili se ko švabi pred staljingradom,masakr.žena iz auta nije izašla,ljuta ko ris,samo pogledom strelja.pet dana ni riječ sa mnom da progovori. onda sam joj morao obećat da ću piti samo kad repka pobijedi i ruski avion se sruši.jel možete zamislit moju sreću u subotu i nedjelju.repka dobila a mig srušen.oba su pala.nedobog da pročita da je to sa migom lažnjak... |
 |
|
Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts
|
VALTER
Advanced Member

Croatia