Author |
Topic  |
Dranki
Senior Member

2549 Posts
Member since 03/06/2007 |
Posted - 14/11/2015 : 11:33:22
|
Opet zvaničnici daju izjave pune patosa, kao objavljuju rat teroristima. Znači li to da ćemo uskoro gledati daleko više svatova raskomadanih dronovima, da ćemo vidjeti još više failed states? |
I am tormented with an everlasting itch for things remote. I love to sail forbidden seas, and land on barbarous coasts. |
 |
|
Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 14/11/2015 : 11:39:15
|
Karikature s ovim nemaju nikakve veze, kao ni recimo rilm zbog kojeg je prije 11 godina ubijen Theo van Gogh. Karikature su umjetnička djela koja kritički, na satiričan, ironičan i angažiran način propitkuju i osvrću se na stanje u društvu.
Militantni islamisti pokušavaju isprovocirati retorziju, posijati sjeme mržnje, tj. izazvati rat između islama i kršćanstva, a druga strana na to ne smije nasjesti.
Sve ostalo bi bilo i naß poraz i poraz ljudskosti, i moglo bi inicirati tragičnu spiralu i tragediju nesagledivih razmjera.
|
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
 |
|
KRAS
Advanced Member

.jpg)
Slovenia
7797 Posts
Member since 18/05/2003 |
|
KRAS
Advanced Member

.jpg)
Slovenia
7797 Posts
Posted - 14/11/2015 : 11:46:01
|
quote: Originally posted by Johnny Difool
Karikature s ovim nemaju nikakve veze, kao ni recimo rilm zbog kojeg je prije 11 godina ubijen Theo van Gogh. Karikature su umjetnička djela koja kritički, na satiričan, ironičan i angažiran način propitkuju i osvrću se na stanje u društvu.
Militantni islamisti pokušavaju isprovocirati retorziju, posijati sjeme mržnje, tj. izazvati rat između islama i kršćanstva, a druga strana na to ne smije nasjesti.
Sve ostalo bi bilo i naß poraz i poraz ljudskosti, i moglo bi inicirati tragičnu spiralu i tragediju nesagledivih razmjera.
Dabome da nemaju veze..samo ovi iz urednistva ako su dosljedni trebaju neku sprdacinu od zrtava nacrtat..samo mislim da bi istog trena bili pohapseni od francuske drzave...
Eh tako je kad se stvari svedu na apsurd...moze se ismijavati muhameda i ruske zrtve a nemoze parizane...
Puce demokracija i sloboda govora ko tikva |
Edited by - KRAS on 14/11/2015 11:47:21 |
 |
|
Dranki
Senior Member

2549 Posts
Posted - 14/11/2015 : 11:53:00
|
KRAŠ, zaboravio si da rat već dugo traje, protiv terorizma. Jedino će Zapad sada možda pojačati bombardovanje svatova po Jemenu, Afganistanu i Iraku.
Dakle, NATO se već uključio i zauzeo stav, Holande je jutros pripisao napad IS-u iako IS barem za sada još nije preuzeo odgovornost za napad. Dakle, stvoren je preduslov angažovanja NATO-a. Amerikanci već uveliko prebacuju avione LOVCE u Tursku, Turska gomila trupe već sedmicama uz granicu Sirije, a NATO je u Mediteranu održao najveće vježbe u zadnjih par dekada. Znači još samo da zvanično kažu da je ovo bio napad na NATO-savez i imaju svako moguće pokriće i podršku naroda da umarširaju u Siriju. Sada treba pažljivo posmatrati ponašanje NATO-a, Erdogana i američkih neokona. |
I am tormented with an everlasting itch for things remote. I love to sail forbidden seas, and land on barbarous coasts. |
Edited by - Dranki on 14/11/2015 11:57:38 |
 |
|
KRAS
Advanced Member

.jpg)
Slovenia
7797 Posts
Posted - 14/11/2015 : 11:57:17
|
A stoka ce i dalje krivit migrante..kako me neodoljivo sve ovo podsjeca na milosnu iljadudevestotriesisestu i okrivljivanje jevreja za sve probleme... |
 |
|
KRAS
Advanced Member

.jpg)
Slovenia
7797 Posts
Posted - 14/11/2015 : 12:07:30
|
Drankić.tu se lepo vidi razlika izmedju civilizovane Rusije i zapadnog vandalizma.. rusija nije podlegla histeriji prilikom exlodiranja aviona.jos je smirivala barbare da ne dizu larmu pre zavrsetka istrage...a ovi ce ovu parisku tragediju odma iskoristiti za neku novu agresiju i pojacanu represiju.. |
 |
|
nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts
Member since 21/02/2012 |
Posted - 14/11/2015 : 12:11:57
|
Vidim, da se javljaju globalni stratezi i analitičari koji ne kuže da znaju jako malo. Molim vas, prestanite pričati gluposti, oke? ;) |
 |
|
KRAS
Advanced Member

.jpg)
Slovenia
7797 Posts
Posted - 14/11/2015 : 12:15:15
|
quote: Originally posted by nagor
Vidim, da se javljaju globalni stratezi i analitičari koji ne kuže da znaju jako malo. Molim vas, prestanite pričati gluposti, oke? ;)
Eh.nije to nikakva analiza.jednostavno zdrav razum tako nalaze..kad god se na zapadu desi neki teroristicki napad.neka drzava bude razvaljena..vec vidjeno |
 |
|
nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts
Posted - 14/11/2015 : 12:25:22
|
Da, ali tu "analizu" već zna svako srednjškolsko dijete. Kad 130 nevinih ljudi umre tebi u susjedstvu, ne treba vam bit prva reakcija "dobili su što su zaslužili jer su Amerikanci zločesti". Reci nam nešto originalno ili barem najprije osudi to zvjerstvo, a ne odmah povući žrtve američkih dronova kao neku opaku geostratešku analizu. I normalno da će sada svi opaliti po ISISu i normalno da će još najviše najebati ovi jadnici u migrantskim naseljima i normalno da će na sljedećim izborima glasove pokupiti desničari. Jesam si li što izostavio?
|
 |
|
nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts
Posted - 14/11/2015 : 12:27:00
|
quote: Originally posted by Johnny Difool
To. |
 |
|
KRAS
Advanced Member

.jpg)
Slovenia
7797 Posts
Posted - 14/11/2015 : 12:33:00
|
Da, ali tu "analizu" već zna svako srednjškolsko dijete. Kad 130 nevinih ljudi umre tebi u susjedstvu, ne treba vam bit prva reakcija "dobili su što su zaslužili jer su Amerikanci zločesti". Reci nam nešto originalno ili barem najprije osudi to zvjerstvo, a ne odmah povući žrtve američkih dronova kao neku opaku geostratešku analizu. I normalno da će sada svi opaliti po ISISu i normalno da će još najviše najebati ovi jadnici u migrantskim naseljima i normalno da će na sljedećim izborima glasove pokupiti desničari. Jesam si li što izostavio?
U svom prvom postu na ovu tragediju sam osudio te dzihadisticke zveri..pariz mi je srcu drag.ove godine sam proveo ne zaboravne dane u parizu..
Ali.kad me lazni osjecaji popuste.sjetim se Tripolija.Gadafija.libijske djece...i ko njih pobi? Francuska..i iskreno u meni proradi osjecaj za pravdu...sejali ste bombe popili ste metke..jbg.znam da je ruzno.al tako je to..nemos cinit zlo a nadat se dobru... |
 |
|
nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts
Posted - 14/11/2015 : 12:56:30
|
Da, jadni Gadafi, pravo nevinašce. Dok je Gadaffi ubijao, rušio zapadne civilne zrakoplove i kupio curice iz škola za svoj harem, tada ti je bilo svejedno za libijske žrtve. Nakon što ti je CNN pokazao iz prvog lica žrtve libijskog rata, si se aktivirao. Sreća da CNN nije toliko jak u Rusiji. Razočarao bi se ti i u Putina, kojeg toliko štuješ. Uglavnom, začaran je to krug. |
 |
|
KRAS
Advanced Member

.jpg)
Slovenia
7797 Posts
Posted - 14/11/2015 : 13:10:07
|
A-a..nemoze se to tako posmatrati.stvar je jednostavna..gadafi je bio diktator koji je na vlast dosao vojnim udarom.te stoga libijski ljudi pogotovo djeca nesnose nikakvu odgovornost za njegove zlocine i zlocine njegovih podređenih..i libijci nicim nisu zasluzili da ih francuska zverski bombarduje..
Sa druge strane pak..Sarkozija su birali demokratskim putem.vecinom glasova francuskih građana.samim tim i francuzi su odgovorni za nedela svog bivseg predsednika..
Ili ako hoces.nemci su krivi za hitlera i krivi za holokaust..rusi pak za zlocine staljina nesnose odgovornost.jer je staljin dosao na vlast silom.hitler izborima
Ako se tako posmatraju stvari onda se lakse podnosi i nema zbrke u glavi...
Salve |
 |
|
MD72
Average Member

693 Posts
Member since 05/10/2014 |
Posted - 14/11/2015 : 13:46:21
|
Neciji Bog se zova ovako,neciji onako,a neciji opet nikako.Sve je to OK,svak treba sebi da odabere u sta da vjeruje ili ne vjeruje. Ali apsurdno do dna je da raspalis po nevinim ljudima mitraljezom i pri tom pominjes svog Boga.Ne znam u kakav trans da padnes ili pod dejstvom kakvih droga da se nalazis,to je van svake pameti.Veliki kukavicluk. Ne poznam niti jednog covjeka koji moze reci da mu Bog zapovijeda da ubija. Tim aktom nanosi se velika steta iskrenim sljedbenicima jedne religije,u ovom slucaju Islama.Opasnost od pripisivanja "kolektivne krivice" raste. |
 |
|
KRAS
Advanced Member

.jpg)
Slovenia
7797 Posts
Posted - 14/11/2015 : 13:55:27
|
Sudeci po komentarima povodom ove tragedije..muslimane u evropi ceka jevrejska sudbina...vučina sa zapada dlaku menja ali ćud nikada.
Uglavnom necu i nedam da me obuzme taj delirijum |
 |
|
nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts
Posted - 14/11/2015 : 14:01:45
|
quote: Originally posted by KRAS
A-a..nemoze se to tako posmatrati.stvar je jednostavna..gadafi je bio diktator koji je na vlast dosao vojnim udarom.te stoga libijski ljudi pogotovo djeca nesnose nikakvu odgovornost za njegove zlocine i zlocine njegovih podređenih..i libijci nicim nisu zasluzili da ih francuska zverski bombarduje..
Na tisuće i tisuće Libijaca je nestalo preko noći na naredbu Gadaffija. Inače se taj luđak ne bi toliko dugo zadržao na vlasti. Ali ti ljudi nisu imali prilike reći nešto CNN-u. O tome ti pričam. I previše lagano zaboravljaš da su se Libijci najprije pobunili protiv njega, uostalom Libijci su ga i ubili. Kako je moguće da su tog toliko voljenog vođu ubili njegovi? Ali, da, priznajem, da dok je bio Gadaffi na vlasti i dok su ginuli nevini libijski ljudi čija trupla zapadne televizije nisu prenosile u živo, Libija je bila sigurnije mjesto. |
 |
|
MSBlueberry
Senior Member

1692 Posts
Member since 18/02/2013 |
Posted - 14/11/2015 : 14:26:43
|
Stvar je jednostavna, zašto napadaju Paris...pa koga će u Europi napast da bi urušili bjelački svijet nego Francusku. Teroristi žele da Cristiani/bijelci imaju problem, da in se uništi njihov mir da nemaju mira i da ne mogu nigdi spavat na miru. Ako to naprave uspili su, i zato idu na Francusku a ne na bilo koju drugu Euro državu. Francuska je uvik bila misto di možeš doč na odmor bilo za vrime lita bilo za novogodišnje praznike, gledajuči sve ta je država još jedino ostala čista sa povijesti koja se može čitat na svakom mistu (gotovo) di dođeš, pitoreskni krajolik i klima pa ljudi, to je jednostavno tako u kolektivnoj memoriji ljudi (i još fizički velika zemlja). Nije važno koji oblik turizma (sunce, sir, masline, vino...), ali reljef Francuske pruža svima uvid u povijest cile Europe i naravno tu je ˝Grad Svijetlosti˝ za koji su čuli i u največim rupama planete Zemlje. Oni jednostavno žele da Europa postane kao Amerika, policijska država di nemoš ič u WC (javni) a da ne pokažeš otiske prsta, zjenice...itd., ukratko da ljudi nemaju mira. Uspiju li to napravit sa Francuskom uspili su, imaju Europu, više bijelci nisu nigdi mirni a to žele. Kad pogledate koga bi trebali napast (?), možda Njemačku...mislin da ne, svi bi in rekli šta ste napali Teutonce, Španiju Portugal...ne, Britanija...želu kontinent izmrcvarit a ne Otok, Grčku...ne ovi imaju ionako dovoljno svog privatnog sranja da bi se ovo možda utopilo u sve to, manje Euro države da i ne spominjen, dakle Francuska je jedini pravi cilj koji bi dao teroristima efekt koji traže. Francuska je još jedina Zemlja u Europi koja u ovon ludom korporacijskom svijetu djeluje kao Canada, dakle prekrasna velika država koja nije ˝poludila˝ kao US i sebe stavila u sigurnosni kavez i ljudi su normalni i susretljivi. Kad to razbiju, teroristi su uspili, mir Cristian svijeta je uništen. Zato će dalje ciljat Francusku jer je ta država u stanju uma planetarne populacije nešto posebno, i napravi tamo problem i svi će znat za tebe, bit ćeš faca (a to teroristi žele, da se zna za njih i da ih se sluša). Znači nema veze šta politika Francuske radi, i da nisu umješani u neke napade na teroriste ovo bi in se događalo, jer su jednostavno prirodni cilj za uništenje mirnog stanja uma bijelaca (ili kako ih nazva, naravno nismo svi odavna bijelci ali znate na šta mislim). |
 |
|
Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts
Member since 05/05/2008 |
|
KRAS
Advanced Member

.jpg)
Slovenia
7797 Posts
Posted - 14/11/2015 : 16:51:07
|
quote: Originally posted by KRAS
Na tisuće i tisuće Libijaca je nestalo preko noći na naredbu Gadaffija. Inače se taj luđak ne bi toliko dugo zadržao na vlasti. Ali ti ljudi nisu imali prilike reći nešto CNN-u. O tome ti pričam. I previše lagano zaboravljaš da su se Libijci najprije pobunili protiv njega, uostalom Libijci su ga i ubili. Kako je moguće da su tog toliko voljenog vođu ubili njegovi? Ali, da, priznajem, da dok je bio Gadaffi na vlasti i dok su ginuli nevini libijski ljudi čija trupla zapadne televizije nisu prenosile u živo, Libija je bila sigurnije mjesto.
ma sve ja to razumem i većim delom se slažem sa tobom... mada.evo da to svedem na balkan.valjda će biti jasnije
ti znaš.a i ostali to znaju sigurno.da su se mnogi ljudi radovali kad je nato tuko srbiju.ko vele, nek i oni malo osjete bombe...ja se naravno nisam radovao ni kad su srbiju tukli, ni kad je vukovar razaran ni kad je sarajevo zverski gruvano...
ali evo.rodio mi se taj osećaj za pravdu...kad su mogla libijska djeca da trpe francuske bombe, jbg nek i ovi malo osjete kako je to
inače volim pariz, i mislim da dogodine neću da idem više.jbg, takav je život
a evropljani neka strahuju, strahovali smo i mi na balkanu
nije ni evropljanin mene žalio kad je gorila moja domovina |
 |
|
KRAS
Advanced Member

.jpg)
Slovenia
7797 Posts
|
Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts
Member since 05/05/2008 |
Posted - 14/11/2015 : 17:18:03
|
Ta napad če biti odličan izgovor za Franciju/Ameriku da postave ''boots on the ground'' u Siriji. Zapad se neče tako lako odreči strateškoj poziciji Sirije i ruski prisotnosti tamo. U Siriji če tek sad početi ozbiljno. Poslijedice če biti vrlo nepredvidljive. Kakorkoli, Amer. je uspeo plan A; doneti u Europu stalno stanje straha i destabilizacije. |
Kad pocneš crtati, uvek moraš imati na kraju olovke, srce, ruku i misli! |
 |
|
senokute
Senior Member

Germany
1367 Posts
Member since 08/01/2011 |
Posted - 14/11/2015 : 17:36:19
|
Užas, poginuše nevini ljudi. Da, glasali su za vladu koja vodi tu politiku , ali ti ljudi su ipak nevini. Nemože se sve to tako crno-bijelo gledati. |
|
 |
|
senokute
Senior Member

Germany
1367 Posts
Member since 08/01/2011 |
|
Dranki
Senior Member

2549 Posts
Posted - 14/11/2015 : 17:44:20
|
Kako izgleda, stvari bi se mogle odvijati onako kako sam pretpostavio. Ovaj čin je teroristički akt kao i ondašnji napad na Charlie Hebdo, ali pazite kako je Hollande napad formulisao: "Radi se o napadu jedne neprijateljske armije". Dakle ovaj izbor riječi nije slučajan, on skoro kao da citira NATO-statut. Saudijci i Amerikanci će napraviti pritisak preko Fabiusa na Holandea da proglasi tzv. Casus foederis, odnosno potrebu kolektivne samoodbrane, i tako uključi NATO u sirijski rat. Tajming napada na Pariz je više nego sumnjiv, slično kao napad na Kurde u Turskoj. Vidjećemo šta će se desiti nakon isteka tri dana žalosti. Bojim se da neko pokušava da uvuče NATO u sirijski rat sada kad je očigledno da Asad i Rusija nižu sve veće uspjehe.
http://www.spiegel.de/politik/ausland/paris-anschlaege-frankreich-koennte-nato-buendnisfall-beantragen-a-1062839.html |
Edited by - Dranki on 14/11/2015 17:48:43 |
 |
|
Topic  |
|