Author |
Topic  |
KRAS
Advanced Member

.jpg)
Slovenia
7797 Posts
Member since 18/05/2003 |
|
KRAS
Advanced Member

.jpg)
Slovenia
7797 Posts
|
KRAS
Advanced Member

.jpg)
Slovenia
7797 Posts
Posted - 17/11/2015 : 11:29:31
|
http://www.jutarnji.hr/putin-zagrmio-na-sastanku-skupine-g20--izvori-financiranja-isis-a-nalaze-se-u-40-drzava--neke-od-njih-su-clanice-grupe-g20--/1458984/
Inače, države članice skupine G20 su Argentina, Australija, Brazil, Francuska, Indija, Indonezija, Italija, Japan, Južna Koreja, Južnoafrička Republika, Kanada, Kina, Meksiko, Njemačka, Rusija, Saudijska Arabija, Sjedinjene Američke Države, Turska, Ujedinjeno Kraljevstvo i Europska unija.
na kog li je car mislio da mi je znati |
 |
|
Dranki
Senior Member

2549 Posts
Member since 03/06/2007 |
Posted - 17/11/2015 : 11:34:14
|
quote: Originally posted by Poli
A sta je sa onih 116 cisterni nafti koje su navodno vaporizirali, ima li vec neke snimke, slike? :)
Kada ih je vec Putin spomenuo pa su ih Ameri napali ...
Nisam stručnjak i volio bih da mi neko objasni ko bolje zna, ali kako je moguće da islamisti godinama izvoze naftu samo od rezervi koje su zatekli kad su osvojili naftne rafinerije (jer ne znaju sami proizvoditi naftu), i odakle voze 116 cisterni, kako je moguće da za godinu dana koalicija nije gadjala rezervoare odakle se odvozi nafta? Je li ne mogu locirati mjesto gdje se 116 cisterni puni naftom? I je li zaista neko misli da je Amerikancima u interesu da obustave tokove nafte kada mogu kupovati naftu po bagatelnoj cijeni, i istovremeno oštetiti Rusiju za milijarde? |
I am tormented with an everlasting itch for things remote. I love to sail forbidden seas, and land on barbarous coasts. |
Edited by - Dranki on 17/11/2015 11:36:35 |
 |
|
KRAS
Advanced Member

.jpg)
Slovenia
7797 Posts
Posted - 17/11/2015 : 11:38:58
|
quote: Originally posted by tinton
Da volim te tri boje.
jeli, kako da stavim na fejs ovu trobojku
 |
Edited by - KRAS on 17/11/2015 11:40:54 |
 |
|
igor 12
stripovi.com suradnik

4634 Posts
Member since 24/01/2013 |
Posted - 17/11/2015 : 11:40:14
|
quote: Originally posted by KRAS
quote: Originally posted by igor 12
to je notorna činjenica.al ipak malo više poštujem isilovce od vas zloglasnih jugoslavena.isilovci bar djeluju,i globalno i lokalno.vi samo znate kukat za bivšom državom i maršalom.
poštovo ne poštovo tarapana ti ne gine
nema straha.učim pomalo
يجب دفع الجولات بورا بورا جولات
yjb dafe aljawlat buranaan burana jawlat |
Vamos a la playa tralalalala |
 |
|
Dranki
Senior Member

2549 Posts
Posted - 17/11/2015 : 11:40:26
|
http://www.jutarnji.hr/putin-zagrmio-na-sastanku-skupine-g20--izvori-financiranja-isis-a-nalaze-se-u-40-drzava--neke-od-njih-su-clanice-grupe-g20--/1458984/
Inače, države članice skupine G20 su Argentina, Australija, Brazil, Francuska, Indija, Indonezija, Italija, Japan, Južna Koreja, Južnoafrička Republika, Kanada, Kina, Meksiko, Njemačka, Rusija, Saudijska Arabija, Sjedinjene Američke Države, Turska, Ujedinjeno Kraljevstvo i Europska unija.
na kog li je car mislio da mi je znati
Hm, koja od ovih zemalja vozi aute na derivate nafte :) |
I am tormented with an everlasting itch for things remote. I love to sail forbidden seas, and land on barbarous coasts. |
 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 17/11/2015 : 11:41:49
|
Nego, ako se prisjetimo pada Tall Abyada gdje su pacovi predali grad skoro pa bez boja posto su vidjeli da nece uspijeti zaustaviti Kurde sa istoka i zapada, izgleda da se slicno desilo i u Sinjaru. Prije napada je u gradu navodno bilo nekih 600 bradonja, dok ih je palo mozda + 60 a ostali se razbijezali. Ili su i ovdje shvatili da nece uspijeti odrzati grad ili su se posakrili (ne svi naravno) po rupama u gradu i cekaju na ka-boom? Ne vjerujem da je ciscenje grada vec zavrseno. Imalu su i vise nego dovoljno vremena da iskopaju rupe (prisjetimo se rupa u Kobaniju), a govorilo se i o miniranim zgradama i podrucjima u gradu.
Ovo kod Sinjara je jedan od njihovih najvecih poraza na bojistu, odjednom su im Kurdi odsijecali velik dio zemlje na sjeveru Iraka, zemlje od iznimne vaznosti za opskrbu Mosula i veze sa Rakom.
A sada slijedi prodor juzno od Hasakah prema sljedecem vecem gradu, Shadadiju.
"ANHA reports that SDF made some quick advances last 24hours, controlling villages > 20km southwest of al-Hawl."
"If confirmed, YPG and allies have already done half of their way to Shadadi, the main city south Hasakah."
od subote: "reports of ISIS withdrawing some fighters from Shadadi city in the south of the city toward Deir Ezzour city."
"This night. Peshmerga repelled an attack by ISIS terrorists at Mosul Dam."
Kurds in Iraq Face Fast and Erratic Threat in ISIS Suicide Drivers http://www.nytimes.com/2015/11/15/world/middleeast/kurds-in-iraq-face-fast-and-erratic-threat-in-isis-suicide-drivers.html
Da, ovo je na sirom planu novi nacin ratovanja koji se koristi dnevno i u vise navrata, cak vise puta dnevno na samo jednom djelu fronte. U pitanju je vec ogroman broj samoubojica koji koriste auto, kamiono, oklopna vozila, motore ili idu pjeske ... Nekada se takav nacin koristio tek u nuzdi, u okruzenju, gdje nije bilo izlaza pa se sto skuplje prodalo kozu dok ovi kozojebi to cine kao dio strategije, na dnevnom planu. Najprije se dobro opere mozak naivcinama koji misle da cine veliku stvar koja ce se svidjeti Allahu i da samim time idu direktno u raj (retardizacija par excellence).
slike iz Silvana u Turskoj https://twitter.com/hakbuyuk/status/666230159545122816/photo/1?ref_src=twsrc%5Etfw
‘Strategic’ area of Ramadi recaptured by Iraqi army: reports http://rudaw.net/english/middleeast/iraq/16112015
ISF source: Daesh pushing hard for foothold in Baiji again but failed so far
Syria: Location of several French airstrikes on ISIS outside Raqqah https://twitter.com/finriswolf/status/666325780121579520
Photo of a shield used by a French policeman to enter Bataclan during Paris attacks

|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Posted - 17/11/2015 : 11:46:54
|
quote: Originally posted by Dranki
A sta je sa onih 116 cisterni nafti koje su navodno vaporizirali, ima li vec neke snimke, slike? :)
Kada ih je vec Putin spomenuo pa su ih Ameri napali ...
Nisam stručnjak i volio bih da mi neko objasni ko bolje zna, ali kako je moguće da islamisti godinama izvoze naftu samo od rezervi koje su zatekli kad su osvojili naftne rafinerije (jer ne znaju sami proizvoditi naftu), i odakle voze 116 cisterni, kako je moguće da za godinu dana koalicija nije gadjala rezervoare odakle se odvozi nafta? Je li ne mogu locirati mjesto gdje se 116 cisterni puni naftom? I je li zaista neko misli da je Amerikancima u interesu da obustave tokove nafte kada mogu kupovati naftu po bagatelnoj cijeni, i istovremeno oštetiti Rusiju za milijarde?
Kako ne znaju proizvoditi? Koliko je meni poznato rafinerije jos rade, lokalci trebaju raditi u njima.
Nego, posto je Putin vec izneo taj podatak o tom konvoju, namjece se pitanje zasto ga sam nije rasturio? Posto za Amere znamo da im unistenje nafte i nije toliko u interesu, a pogotovo ne Turskoj.
I nije li i SAA kupovala naftu od IS na pocetku? A i za iracke Kurde se govorilo/govori da kupuju od IS (mada i sami imaju rafinerije).
|
|
 |
|
KRAS
Advanced Member

.jpg)
Slovenia
7797 Posts
|
KRAS
Advanced Member

.jpg)
Slovenia
7797 Posts
Posted - 17/11/2015 : 11:51:25
|
quote: Originally posted by Dranki
quote: Originally posted by KRAS ovde će najviše stradati isilovski kopilančići i ženke
Čisto sumnjam da su napadi imali bilo kakvog efekta. Uzmi u obzir da se napadi uvijek vrše "u koordinaciji sa USA", to znači da Amerikanci, samim tim veoma vjerovatno i IS, unaprijed znaju gdje će uslijediti napad. Ne zaboravi da USA nisu htjeli davati koordinate IS-a Rusima, a dosta puta nisu davali odobrenje za napade iako je meta bila locirana. Da ne govorimo o dva uništena bagera za godinu dana.
drobe pijesak |
 |
|
KRAS
Advanced Member

.jpg)
Slovenia
7797 Posts
|
Dranki
Senior Member

2549 Posts
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
|
KRAS
Advanced Member

.jpg)
Slovenia
7797 Posts
Posted - 17/11/2015 : 13:41:58
|

vako je to bilo
ja naime svake godine odlazim u pariz, znam ga u dušu
parkiram ja jedne godine ispod kule i odem u šetnju u park nasuprot kule, jer tamo turistkinje i parižanke u suknjicama vole da legnu na travu tako da im se vide gaćice, a ja to volim gledat, jer nije zabranjeno
i kad se vratim ima šta da vidim
neki amerikanac, ostavio ranac baš nasuprot mog busa
jao koje sranje je nastalo zbog jebenog ranca, i ja ovoj policajki objašnjavam da nema ništa u njemu i da bi ja, da želim, mogao svakog dana izvest akciju gdje i kako mi ga dođe
mogu ispod luvra, gdje bude na malom prostoru 200 buseva i par iljada ljudi
mogu na lafajetu gdje isto ima par iljada ljudi
ili mogu se parkirat gore na trokadero i i raspalit mitraljezom dole ispod kule gdje je mravinjak onih koji se oće popet
mogu i na mont mart gdje se viju kolone do jebarnika tipa mulen ruž
paranoja bezveze kažem ja njoj
i kresnem je tu veče baš ispod kule |
 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Posted - 17/11/2015 : 13:46:28
|
quote: Originally posted by igor 12
to je notorna činjenica.al ipak malo više poštujem isilovce od vas zloglasnih jugoslavena.isilovci bar djeluju,i globalno i lokalno.vi samo znate kukat za bivšom državom i maršalom.
Pazi da te pacovi ne cuju, mogli bi te vrbovat i poturit ti koji ruksak i Koran viska.
|
|
 |
|
izivko
Advanced Member

.jpg)
Germany
13105 Posts
Member since 25/07/2003 |
|
izivko
Advanced Member

.jpg)
Germany
13105 Posts
Member since 25/07/2003 |
Posted - 17/11/2015 : 13:55:13
|
vako je to bilo
ja naime svake godine odlazim u pariz, znam ga u dušu
parkiram ja jedne godine ispod kule i odem u šetnju u park nasuprot kule, jer tamo turistkinje i parižanke u suknjicama vole da legnu na travu tako da im se vide gaćice, a ja to volim gledat, jer nije zabranjeno
i kad se vratim ima šta da vidim
neki amerikanac, ostavio ranac baš nasuprot mog busa
jao koje sranje je nastalo zbog jebenog ranca, i ja ovoj policajki objašnjavam da nema ništa u njemu i da bi ja, da želim, mogao svakog dana izvest akciju gdje i kako mi ga dođe
mogu ispod luvra, gdje bude na malom prostoru 200 buseva i par iljada ljudi
mogu na lafajetu gdje isto ima par iljada ljudi
ili mogu se parkirat gore na trokadero i i raspalit mitraljezom dole ispod kule gdje je mravinjak onih koji se oće popet
mogu i na mont mart gdje se viju kolone do jebarnika tipa mulen ruž
paranoja bezveze kažem ja njoj
i kresnem je tu veče baš ispod kule
Neka si ti nju kresno. Ostalo je nebitno  |
Have mercy |
 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
|
emirem
Advanced Member

10867 Posts
Member since 18/01/2010 |
Posted - 17/11/2015 : 14:38:34
|
jel ti dala da ga pridrzis?
Šta će njemu njen pendrek, on je njoj dao svoj, nisi skužio?

|
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
 |
|
KRAS
Advanced Member

.jpg)
Slovenia
7797 Posts
Posted - 17/11/2015 : 14:50:49
|
Jugoslavija je prva zrtva isilovaca koji se na nasen jeziku zovu ustase i cetnici..a sponzori su im isti kao kod ovih pustinjskih isilovaca..
Sjetimo se njihovih parola
Bog i hrvati i Bog je srbin |
 |
|
MD72
Average Member

693 Posts
Member since 05/10/2014 |
Posted - 17/11/2015 : 14:55:52
|

ovo bi kod nas selu reklo, baba narikača za pare