Author |
Topic  |
Kruger
Advanced Member

Croatia
17304 Posts
Member since 25/10/2001 |
Posted - 09/03/2016 : 15:27:37
|
quote: Originally posted by dsormaz1
quote: Originally posted by VALTER
Prvi put priželjkujem pobjedu republikanskog kanditata u SAD, bio to Trump ili Cruz. Hillary je opasna za svijet.
Prvi put se potpuno slažem s tobom.
Mislim da je to svejedno, u SAD-u netko drugi vidi igranku, a predsjednik je za show i prikazivanja za javnost. |
 |
|
izivko
Advanced Member

.jpg)
Germany
13077 Posts
Member since 25/07/2003 |
Posted - 09/03/2016 : 15:54:52
|
quote: Originally posted by Kruger
Prvi put priželjkujem pobjedu republikanskog kanditata u SAD, bio to Trump ili Cruz. Hillary je opasna za svijet.
Mislim da je to svejedno, u SAD-u netko drugi vidi igranku, a predsjednik je za show i prikazivanja za javnost.
Tako nekako ali ne samo u Americi. Slično je u Njemačkoj, Hrvatskoj... igru vodi netko drugi. |
Have mercy |
 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17304 Posts
Posted - 09/03/2016 : 15:58:55
|
quote: Originally posted by izivko
Mislim da je to svejedno, u SAD-u netko drugi vidi igranku, a predsjednik je za show i prikazivanja za javnost.
Tako nekako ali ne samo u Americi. Slično je u Njemačkoj, Hrvatskoj... igru vodi netko drugi.
Bojim se da je tako. Na žalost, interesne grupe kontroliraju političare svugdje u svijetu. |
 |
|
VALTER
Advanced Member

Croatia
6417 Posts
Member since 21/07/2002 |
|
Tutta
Advanced Member

Germany
33112 Posts
Member since 19/02/2010 |
Posted - 09/03/2016 : 16:30:07
|
Redovito citam ovaj casopis -

U ovom broju je pogotovo interesantan clanak "Die geheimen Verbrechen der USA" (Tajni zlocini SAD'ea)
Takorec, pise sto svako zna, al niko im ne more nista. |
+IN HOC SIGNO VINCES+
|
 |
|
VALTER
Advanced Member

Croatia
6417 Posts
Member since 21/07/2002 |
Posted - 09/03/2016 : 17:01:38
|
Tako nekako ali ne samo u Americi. Slično je u Njemačkoj, Hrvatskoj... igru vodi netko drugi.
Bojim se da je tako. Na žalost, interesne grupe kontroliraju političare svugdje u svijetu.
Nije to baš dokraja tako. Parametri su zadani, ciljevi i generalni kurs, ali način njihovog provođenja se uvelike može razlikovati ovisno o tome tko je na vlasti. Ta osoba ima određeni manevarski prostor i može donekle kreirati politike. Hillary je ratoborna, neki bi rekli i krvoločna, a ima i jaku potporu Wall Streeta i vojno-industrijskog lobija. |
 |
|
KRAS
Advanced Member

.jpg)
Slovenia
7797 Posts
Member since 18/05/2003 |
Posted - 09/03/2016 : 18:29:32
|
Bojim se da je tako. Na žalost, interesne grupe kontroliraju političare svugdje u svijetu.
Americka demokracija to je nesto drugo.kao i ruska.te dve drzave nemaju nikog iznad sebe.dok nasim demokracijama vladaju uredi i komisije.mi smo na dnu demokratske prehrambene verige...americki predsednik itekako ima veliku moc.a tu su i dobri gradjani naoruzani do zuba.i imaju pravo da se pobune e ukoliko bi na vlast dosla diktatura... |
 |
|
dsormaz1
Advanced Member

.jpg)
13156 Posts
Member since 28/04/2002 |
Posted - 09/03/2016 : 19:25:18
|
Predsjednik je u SAD doista figura, do sad bi netko bio izabran zahvaljujući (novčanim) potporama i utjecaju raznih lobija. Međutim sad imamo jednu drugu situaciju. Sad je na sceni kandidat koji ne ovisi o nikome, jer ima oko 8 milijardi dolara i sam si financira kampanju. Jedan od razloga histerije koja se diže protiv njega je i taj da je zbog toga neovisan od utjecaja tih raznih lobija. Zato je ova kampanja zanimljivija od dosadašnjih. Ako pobjedi bit će zanimljivo vidjeti kako će se ponašati prema predsjedniku i njegovoj politici te razne grupacije koje drmaju u SAD, a i kako će se on nositi s njima. |
 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17304 Posts
Posted - 09/03/2016 : 21:35:31
|
Predsjednik je u SAD doista figura, do sad bi netko bio izabran zahvaljujući (novčanim) potporama i utjecaju raznih lobija. Međutim sad imamo jednu drugu situaciju. Sad je na sceni kandidat koji ne ovisi o nikome, jer ima oko 8 milijardi dolara i sam si financira kampanju. Jedan od razloga histerije koja se diže protiv njega je i taj da je zbog toga neovisan od utjecaja tih raznih lobija. Zato je ova kampanja zanimljivija od dosadašnjih. Ako pobjedi bit će zanimljivo vidjeti kako će se ponašati prema predsjedniku i njegovoj politici te razne grupacije koje drmaju u SAD, a i kako će se on nositi s njima.
Općenito prema republikanskim kandidatima je histerija u SAD-u. E sad koliko je on nezavisan, teško je reći. Znam da ne vjeruješ u teorije zavjere, ali gdje god je lova u pitanju tu ima dosta namještanja. |
 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17304 Posts
Posted - 09/03/2016 : 21:41:51
|
quote: Originally posted by KRAS
Americka demokracija to je nesto drugo.kao i ruska.te dve drzave nemaju nikog iznad sebe.dok nasim demokracijama vladaju uredi i komisije.mi smo na dnu demokratske prehrambene verige...americki predsednik itekako ima veliku moc.a tu su i dobri gradjani naoruzani do zuba.i imaju pravo da se pobune e ukoliko bi na vlast dosla diktatura...
Teško da bi u SAD-u predsjednik bio neovisan, SAD je država nastala iz borbe dvije grupacije svjetskih moćnika. Njihova politika je uvijek kontrolirana od određenih moćnika. Ovo što si napisao za nas stoji, mi doista jesmo na dnu, niti nas se previše što pita, no isto je i s Amerikancima, tko njih što pita, mislim na građane, a i njihovi političari moraju plesati kako drugi sviraju. Svijetom vladaju određene grupe moćnika, ponekad im se interesi poklapaju, ponekad ne. Tko ima novac taj vlada, može kupiti što hoće i koga hoće, a ljudi su inače laki na lovu. |
 |
|
dsormaz1
Advanced Member

.jpg)
13156 Posts
Posted - 09/03/2016 : 21:42:07
|
Predsjednik je u SAD doista figura, do sad bi netko bio izabran zahvaljujući (novčanim) potporama i utjecaju raznih lobija. Međutim sad imamo jednu drugu situaciju. Sad je na sceni kandidat koji ne ovisi o nikome, jer ima oko 8 milijardi dolara i sam si financira kampanju. Jedan od razloga histerije koja se diže protiv njega je i taj da je zbog toga neovisan od utjecaja tih raznih lobija. Zato je ova kampanja zanimljivija od dosadašnjih. Ako pobjedi bit će zanimljivo vidjeti kako će se ponašati prema predsjedniku i njegovoj politici te razne grupacije koje drmaju u SAD, a i kako će se on nositi s njima.
Općenito prema republikanskim kandidatima je histerija u SAD-u. E sad koliko je on nezavisan, teško je reći.
Netko ko ima 8 milijardi dolara je svakako nezavisan od raznih lobija, grupacija, sponzora... |
 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17304 Posts
Posted - 09/03/2016 : 21:48:13
|
Može tako zvučati, no mislim da je to sitna lova u odnosu na puno veće igrače. Pitanje je kako i kojim putem je došao do te love, kome će morati odraditi usluge ako postane predsjednik. Gdje je velika lova u pitanju, tu nema milosti, dosta toga je isprepleteno. |
 |
|
idado
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4057 Posts
Member since 30/11/2004 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
dsormaz1
Advanced Member

.jpg)
13156 Posts
|
KRAS
Advanced Member

.jpg)
Slovenia
7797 Posts
Member since 18/05/2003 |
|
Dranki
Senior Member

2549 Posts
Member since 03/06/2007 |
|
izivko
Advanced Member

.jpg)
Germany
13077 Posts
|
Dranki
Senior Member

2549 Posts
Posted - 10/03/2016 : 17:12:11
|
Mora da je preskocila kljucne epizode S. Velicanstvenog pa prica svasta. Inace u hareme nikad nijedna knjiga nije usla, a s obzirom da Erdogan tvrdi da je zenama dodijeljena samo uloga majke, ne cudi da Ermina nikad nije isla u skolu, pa me cudi sto se digla tolika prasina oko njene izjave, kao da su novinari nesto drugo ocekivali. Treba da je pitaju u vezi harema, kako zena da najbolje zadovolji muskarca, to joj je vjerovatno specijalnost. S obzirom da joj je gospodar uvijek namrgodjen i drzi podignut kaziprst i stalno nekom prijeti, reklo bi se da je omanula u tom pogledu. |
I am tormented with an everlasting itch for things remote. I love to sail forbidden seas, and land on barbarous coasts. |
Edited by - Dranki on 10/03/2016 17:15:13 |
 |
|
izivko
Advanced Member

.jpg)
Germany
13077 Posts
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
Dranki
Senior Member

2549 Posts
Posted - 10/03/2016 : 19:03:26
|
Ironija je u tome sto je bukvalno rekla da "se zene u haremima priremaju za zivot". Znaci zene se pripremaju da budu kurve cijeli zivot.
Evo jednog zadovoljnog mušterije harema, pogledajte kako mu blješte oči iz mladog lica uprkos sivoj bradi:
 |
I am tormented with an everlasting itch for things remote. I love to sail forbidden seas, and land on barbarous coasts. |
 |
|
senokute
Senior Member

Germany
1367 Posts
Member since 08/01/2011 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts