forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 prvi poraz osovine zla?
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 927

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7797 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 25/03/2016 : 15:06:56  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message
drsomaze nije ti uopće potrebno to što sada radiš.ako se neslažš sa idadom ok.ali ovaj tvoj rečnik zaista miriše na ustašluk...i što nam treba na mlađo interveniše
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13156 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 25/03/2016 : 15:07:22  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message
quote:
Originally posted by KRAS

quote:
Originally posted by dsormaz1

Nitko od tadašnjih velikih sila nije očekivao, pa niti priželjkivao, da se iz svega izrodi nešto onakvo kao što je bio Veliki rat s toliko milijuna poginulih.
Svi su oni bili eventualno spremni na nekakve ograničene ratove lokalnog karaktera u kojima bi ostvarili neke svoje ciljeve.
I svi su se, uključujući i Rusiju, uoči 1.sv.rata ubrzano naoružavali.
Osim toga i Njemačka je posredovala kod Austro-Ugarske da se smire tenzije.

a što se rusija nebi oburžavalo zbog komunista npr...rusa je više stradalo u grđanskom ratu nego u svetkom..

mislim da je antenta zaista bio samo plod sanjara..a ne neka velikorusko-srpska zavera

Rusija se itekako (kao i druge tadašnje velike sile) naoružavala uoči izbijanja Velikog rata.
Čitao sam što su sve nabavljali i što su imali u planu nabaviti od oružja, a to sigurno nisu radili zbog tadašnjih marginalaca kao što su bili boljševici.
Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7797 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 25/03/2016 : 15:08:38  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message
quote:
Originally posted by lwood

uh,strašno ih puno ima.

oko 40 miliona.daleko više nego američkih indijanaca..neki imaju pravo na otvaranje casina kao u SAD
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13156 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 25/03/2016 : 15:09:49  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message
quote:

drsomaze nije ti uopće potrebno to što sada radiš.ako se neslažš sa idadom ok.ali ovaj tvoj rečnik zaista miriše na ustašluk...i što nam treba na mlađo interveniše

Koji to moj rječnik ti miriše na takvo nešto
Navedi.
Taj tip me prvi počeo vrijeđati i to samo zato što se ne slaže s nekim mojim stavovima o Rusiji i njezinoj politici.

Edited by - dsormaz1 on 25/03/2016 15:11:09
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 25/03/2016 : 15:09:51  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:

quote:

uh,strašno ih puno ima.

oko 40 miliona.daleko više nego američkih indijanaca..neki imaju pravo na otvaranje casina kao u SAD

opet se praviš blesav?
najviše nakon rusa ima tatara. skoro 4 %.
nisan zna da su oni indijanci

You stared at the abyss, you'll never rest in peace
Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7797 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 25/03/2016 : 15:13:07  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message
quote:

Rusija se itekako (kao i druge tadašnje velike sile) naoružavala uoči izbijanja Velikog rata.
Čitao sam što su sve nabavljali i što su imali u planu nabaviti od oružja, a to sigurno nisu radili zbog tadašnjih marginalaca kao što su bili boljševici.

pa sad to neznam.znam da nisu samo boljševici predstavljai pretnju već svi komunisti.znam da su bar pet puta pokušali sa revolucijom i znam da je staljin bar tri puta bio prognan u sibir zbog komunističkog terorizma.

po tvome dakle.rusija se oboružavala zbog nadolazećeg rata.ali usled komunističke opasnosti.odlučuju da roknu ferdu i tako ubrzaju dolazak rata...
Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7797 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 25/03/2016 : 15:16:05  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message
quote:

opet se praviš blesav?

pa indijanci sam onako rekao.metaforički...ali ako rusa ima 112 milina a ostalih 40 miliona i imaju status naroda.onda ti ne drži teza o ruskom genocidu..jer da je bio genocid nebi ih bilo svih drugih ni dva miliona ako i to..ali naravno sad ćeš se ti pravit mutav.pa reći da ih nema baš 40 miliona već manje. i da tatari i čečeni nisu indijanci.zar ne

Edited by - KRAS on 25/03/2016 15:16:37
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13156 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 25/03/2016 : 15:19:39  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message
quote:

quote:

pa sad to neznam.znam da nisu samo boljševici predstavljai pretnju već svi komunisti.znam da su bar pet puta pokušali sa revolucijom i znam da je staljin bar tri puta bio prognan u sibir zbog komunističkog terorizma.

po tvome dakle.rusija se oboružavala zbog nadolazećeg rata.ali usled komunističke opasnosti.odlučuju da roknu ferdu i tako ubrzaju dolazak rata...

Kao što sam već rekao, nitko, pa ni oni, nije očekivao da će se sve na kraju izroditi u ono u što se izrodilo, u krvoproliće i rat takvih razmjera.
A kad je rat i počeo svi su naivno mislili da će biti gotov do Božića.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 25/03/2016 : 15:21:41  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:

quote:

opet se praviš blesav?

pa indijanci sam onako rekao.metaforički...ali ako rusa ima 112 milina a ostalih 40 miliona i imaju status naroda.onda ti ne drži teza o ruskom genocidu..jer da je bio genocid nebi ih bilo svih drugih ni dva miliona ako i to..ali naravno sad ćeš se ti pravit mutav.pa reći da ih nema baš 40 miliona već manje. i da tatari i čečeni nisu indijanci.zar ne

nevjerovatno koliko truda ulažeš u obrani ruskog imperijalizma.
šta je tako teško priznat povijesnu činjenicu?
pa nisu ni američki indijanci toliko genocidirani koliko su pomrli od bolesti u prvoj fazi

You stared at the abyss, you'll never rest in peace
Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7797 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 25/03/2016 : 15:22:34  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message
quote:

quote:

Koji to moj rječnik ti miriše na takvo nešto
Navedi.
Taj tip me prvi počeo vrijeđati i to samo zato što se ne slaže s nekim mojim stavovima o Rusiji i njezinoj politici.

pa ono..vi tamo preko itd, zajednički rusko-ini imperializam...zaista nisam nigde primetio da idado vređa...
Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7797 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 25/03/2016 : 15:27:39  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message
quote:

nevjerovatno koliko truda ulažeš u obrani ruskog imperijalizma.
šta je tako teško priznat povijesnu činjenicu?
pa nisu ni američki indijanci toliko genocidirani koliko su pomrli od bolesti u prvoj fazi

neverovatno koliko se trudiš dokazati ruski genocid nad indijancima i onda te brojke naprave smešnim

država koja borji 150 miliona ljudi.a od toga ne rusi 40 miliona.država koja ima 150 naroda i još barem toliko jezika.može samo neko poput tebe nazvati genocidnom

ajde.ali čovek uči dok je živ.možeš li mi navesti neki genocidni akt od strane rusije..dakle nešto što su rusi napravili a ne judeoboljševici
Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7797 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 25/03/2016 : 15:31:35  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message
elmud stavlja znak jednakosti između španjoloskog i američkog pokolja nad indijancima sa ruskim osvajanjem sibira...

što više.on to donekle pravda boleščugama koje su opet doneli ti pogani evropljani

nek sam i to čuo pa mogu i da umrem od smeha
Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7797 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 25/03/2016 : 15:38:23  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message
quote:

svejebno kad bi to i prihvatili(a nije potpuno točno) Rusi su i dalje bili kičma te države.
u ona 3 "patuljka" (kako ih je valter jebački nazva) su naseljavali uglavnom Ruse.
šta nisu naseljavali Uzbeke ili Tađike ako to nije bilo bitno.

ako nije potpuno tačno.onda ćeš cenim znati navesti barem jednog rusa u vrhu sovjetske države a da nije upregnut u židovstvo..i ono malo rusa što je bilo.bili su oženjeni židovkama.ili su im ćerke bile udane za židova ili je sin imao ženu židovku.čak je i staljinova ćerka dovela kući židova..pa ga brko poslo u sibir...

nema-džaba ti sve...sovjetski savez je bila židovska država.nema tu rusa

kad j estaljin rekao-očistite mi tu sinagogu- misleći na molotov imeprij i kad je počeo da se obračunava sa židovskom elitom.otrovali su ga
Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7797 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 25/03/2016 : 15:53:07  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message
zapravo nije bila baš potpuno židovska jer im je staljin osujetio planove..nezaboravimo kako j ezadnji vapaj židova lenina bio.da se nedozvoli dolazak staljina na vlast..a znao je zašto.jer se jedino nadčovek staljin uspeo suprostaviti židovu trockom i ostalima...

Go to Top of Page

VALTER
Advanced Member

Croatia
6417 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 25/03/2016 : 15:57:49  Show Profile Show Extended Profile  Send VALTER a Private Message
quote:

mislim da je antenta zaista bio samo plod sanjara..a ne neka velikorusko-srpska zavera

Dosta toga upućuje na to. To je bilo vrijeme u kojem je atentat, 'tiranoubojstvo', bilo u modi. Činjenica jest da su crnorukci dali oružje, ali ni sam Apis nije vjerovao da će ga ti tuberani zaista upotrijebiti protiv nadvojvode.
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17315 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 25/03/2016 : 16:09:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
quote:
Originally posted by ordell

quote:
Originally posted by Kruger

quote:

Pa i da jeste Rusija "kriva" za pocetak ww1 kakve to veze ima?
Jesmo trebali do danas ostati pod Austro-Ugarskom?
Ili mislis da bi se AU mogla raspast bez rata?

Pa za većinu naroda nakon raspada Austro-ugarske nadolazi loš period.
Oduvijek se ratovalo, spletkarenja oko ratova je oduvijek bilo, no nekako od francuske revolucije kreće taj proces uništavanja nekad moćnih monarhija i carstva. Pa i I i II svjetski rat je imao u tome veliku ulogu, pogotovo II jer se željelo uništiti zadnji moćan i sposoban narod – Nijemce, postavili su im onog drogiranog Hitelera kako bi im napravi nered. Nakon II svjetskog rata počinju nekad druga preslagivanja, na nekim drugim prostorima, ta se preslagivanja i danas odvijaju.

Naravno da nisu sve stvari bile lose u vreme AU, npr. obavezno skolstvo kojeg je uvela Marija Terezija ali to ne menja cinjenicu da smo za njih oduvek bili niza klasa, srecom pa se neki nikad nisu pomirili sa tim.
Usput, od svih osvajaca, najbolje smo prosli sa Napoleonom, taj nikad nije zabranio javnu upotrebu domaceg jezika.

Do nedavno su u Hrvatskoj zemljišne knjige bile iz doba Austrougarske, toliko o nekom napretku poslije.
Ta priča o nižim narodima je možda preuveličana i napuhana, oni su i za svoje seljake govorili o nižim klasama, to je normalno i danas se ljudi tako postavljaju. Za vrijeme Austrougarske je bilo različitih faza i razdoblja, no ne mogu se mjeriti s nazadovanjem koje nastalo nakon raspada Austrougarske, možemo reći da se nikad nismo oporavili.
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17315 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 25/03/2016 : 16:11:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
Ti Valtere uvijek zakuhaš priču i guraš je u neke vode koje kreću prema svađi. Od Rusa koji su podržavali Hitlera dođosmo do Kozaka koji su podržavali naciste i onda na neke teme o kojima se ne bi trebalo pričati.
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17315 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 25/03/2016 : 16:14:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
Pričate tko je gori: Rusi ili Amerikanci, zašto ne pričate o Ruskim izdajicama koji su se zajedno s Tatarima udružili, ne bi li došli do nekog posjeda, na štetu svog vlastitog naroda.
Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7797 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 25/03/2016 : 16:16:15  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message
zapravo Vlasov nije bio antirus niti pronacist...ali je postao antižidov, zbog onog krvnika židova lava mehlisa koji mu je nemilice streljao i slao u smrt najbolje vojnike
Go to Top of Page

VALTER
Advanced Member

Croatia
6417 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 25/03/2016 : 16:17:38  Show Profile Show Extended Profile  Send VALTER a Private Message
Krugeru, opet baljezgaš. Nisam ja počeo pričati o imperijalnoj Rusiji koja ima svoju ekspozitiru na Balkanu. Bez toga se moglo.
Go to Top of Page

Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts

Member since 05/05/2008

Posted - 25/03/2016 : 16:18:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Risar_69 a Private Message
dobro se čisti isis...
http://sana.sy/en/?p=72754

Kad pocneš crtati, uvek moraš imati na kraju olovke, srce, ruku i misli!
Go to Top of Page

ordell
Senior Member

Slovenia
1901 Posts

Member since 20/08/2006

Posted - 25/03/2016 : 16:43:47  Show Profile Show Extended Profile  Send ordell a Private Message
quote:

quote:

quote:

quote:

Pa i da jeste Rusija "kriva" za pocetak ww1 kakve to veze ima?
Jesmo trebali do danas ostati pod Austro-Ugarskom?
Ili mislis da bi se AU mogla raspast bez rata?

Pa za većinu naroda nakon raspada Austro-ugarske nadolazi loš period.
Oduvijek se ratovalo, spletkarenja oko ratova je oduvijek bilo, no nekako od francuske revolucije kreće taj proces uništavanja nekad moćnih monarhija i carstva. Pa i I i II svjetski rat je imao u tome veliku ulogu, pogotovo II jer se željelo uništiti zadnji moćan i sposoban narod – Nijemce, postavili su im onog drogiranog Hitelera kako bi im napravi nered. Nakon II svjetskog rata počinju nekad druga preslagivanja, na nekim drugim prostorima, ta se preslagivanja i danas odvijaju.

Naravno da nisu sve stvari bile lose u vreme AU, npr. obavezno skolstvo kojeg je uvela Marija Terezija ali to ne menja cinjenicu da smo za njih oduvek bili niza klasa, srecom pa se neki nikad nisu pomirili sa tim.
Usput, od svih osvajaca, najbolje smo prosli sa Napoleonom, taj nikad nije zabranio javnu upotrebu domaceg jezika.

Do nedavno su u Hrvatskoj zemljišne knjige bile iz doba Austrougarske, toliko o nekom napretku poslije.
Ta priča o nižim narodima je možda preuveličana i napuhana, oni su i za svoje seljake govorili o nižim klasama, to je normalno i danas se ljudi tako postavljaju. Za vrijeme Austrougarske je bilo različitih faza i razdoblja, no ne mogu se mjeriti s nazadovanjem koje nastalo nakon raspada Austrougarske, možemo reći da se nikad nismo oporavili.

Pa dobro, to je jos jedan +, po pitanju prava su germani bili vodeci u Europi ako ne racunamo anglo-americko pravo (akuzatorni postupak) > inkvizitorni/akuzatorni
Austrija jos danas koristi ODZ iliti Allgemeines bürgerliches Gesetzbuch (ABGB - 1812) - mi smo ga koristili do 1946
sve je to recepcija rimskog prava,
ali opet nema veze
ti prihvatas svog germanskog gospodara i cutis umjesto da...
Jesi gledao Braveheart sa Mel Gibsonom?:)
Znas kako kaze William Wallace;
"Aye, fight and you may die. Run and you'll live -- at least a while. And dying in your beds many years from now, would you be willing to trade all the days from this day to that for one chance, just one chance to come back here and tell our enemies that they may take our lives, but they'll never take our freedom!!!"
Go to Top of Page

VALTER
Advanced Member

Croatia
6417 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 25/03/2016 : 16:48:54  Show Profile Show Extended Profile  Send VALTER a Private Message
Austrijski Opći građanski zakonik primjenjivao se u Hrvatskoj, Sloveniji i BiH do donošenja saveznog Zakona o obveznim odnosima 1978. I danas sudovi sude po njemu kad utvrđuju stjecanje vlasništva dosjelošću koje je počelo prije 1978.
Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7797 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 25/03/2016 : 16:50:24  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message
quote:

Pričate tko je gori: Rusi ili Amerikanci, zašto ne pričate o Ruskim izdajicama koji su se zajedno s Tatarima udružili, ne bi li došli do nekog posjeda, na štetu svog vlastitog naroda.

Go to Top of Page

ordell
Senior Member

Slovenia
1901 Posts

Member since 20/08/2006

Posted - 25/03/2016 : 16:55:21  Show Profile Show Extended Profile  Send ordell a Private Message
quote:
Originally posted by VALTER

Austrijski Opći građanski zakonik primjenjivao se u Hrvatskoj, Sloveniji i BiH do donošenja saveznog Zakona o obveznim odnosima 1978. I danas sudovi sude po njemu kad utvrđuju stjecanje vlasništva dosjelošću koje je počelo prije 1978.

Ukinut je bio `46 ali korisitio se dalje
Go to Top of Page
Page: of 927 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.39 seconds. Snitz Forums 2000