Author |
Topic  |
Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11454 Posts
Member since 14/02/2009 |
Posted - 17/09/2023 : 19:50:25
|
quote: Originally posted by NESVRSTANI
Nekoć davno ljudi su me nazivali redikulon jer mi nije padalo na pamet uć u Konzum. Zašto bi dava pare destruktivcu? Je li Konzum propa jer ja u njega nisan kupova? Sigurno nije, ali ja san sam sebi nekako draži i lipši u ogledalu jer nisam sudjelova u njegovon uništavanju hrvatskoga gospodarstva.
Ja ovo sve u potpunosti razumijem. Kad je ima par godina Mate Jujnović (vlasnik firme Promet Makarska i jedan od najvećih šljamova u ovom dijelu države) ilegalno izgradio novu benzinsku pumpu u Makarskoj, kontra svih propisa, pravila i dozvola, rekao sam sam sebi da u životu tu neću stati natankati auto ili kupiti nešto, isto kao što odbijam na bilo koji način koristiti Prometove autobuse. Toga se držim i nastavljam se držati, i ja i puno ljudi koje znam.
Zato i kažem, masu tih "sketchy" stvari ovisi o našim pragovima tolerancije. Neke stvari više toleriramo, neke manje i to je to.
Isto tako ne pada mi na pamet govorit drugima šta da rade.
Amen mujo, druid brale. |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
https://www.last.fm/user/Pakaa |
 |
|
john connor
Senior Member

Serbia
2992 Posts
Member since 15/02/2011 |
Posted - 17/09/2023 : 20:34:54
|
U moju kuću srpski stripovi više uć neće. Za pisanje o ČK i najavljivanje njihovih izdanja na stripoi.com triba stvarno imat džon na glavi umisto obraza.
Ja bih te i sada zvao redikulonom, ako ti ova izjava stoji. Valjda u moju kucu nece uci stripovi izdavaca CmarKnjige, i ostalih iz nazovi Udruzenja, ali ce uci sjajno uradjena izdanja Najkule, Darkwooda, Mipla, Stalkera, ukoliko me ona zanimaju...
A za sve ostalo se slazemo...trebalo bi voditi male bitke protiv losih ljudi, ma koliko nam se one cinile uzaludne... |
 |
|
sawitch
Advanced Member

Serbia
41188 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 17/09/2023 : 20:56:00
|
Nekoć davno ljudi su me nazivali redikulon jer mi nije padalo na pamet uć u Konzum. Zašto bi dava pare destruktivcu? Je li Konzum propa jer ja u njega nisan kupova? Sigurno nije, ali ja san sam sebi nekako draži i lipši u ogledalu jer nisam sudjelova u njegovon uništavanju hrvatskoga gospodarstva. Isto tako ne pada mi na pamet govorit drugima šta da rade. Ima ljudi koje uzbuđuje kad se piša po njima. Meni je to OK dok ne pišaju po meni ili traže da pišan po njima. U moju kuću srpski stripovi više uć neće. Za pisanje o ČK i najavljivanje njihovih izdanja na stripoi.com triba stvarno imat džon na glavi umisto obraza.
To je to. Zbog tih neprincipijelnosti smo i kloaka Evrope. |
Patricia hic mea totus mundus est |
 |
|
henry
Senior Member

Serbia
1723 Posts
Member since 20/09/2005 |
Posted - 18/09/2023 : 00:23:19
|
quote: Originally posted by sawitch
Nekoć davno ljudi su me nazivali redikulon jer mi nije padalo na pamet uć u Konzum. Zašto bi dava pare destruktivcu? Je li Konzum propa jer ja u njega nisan kupova? Sigurno nije, ali ja san sam sebi nekako draži i lipši u ogledalu jer nisam sudjelova u njegovon uništavanju hrvatskoga gospodarstva. Isto tako ne pada mi na pamet govorit drugima šta da rade. Ima ljudi koje uzbuđuje kad se piša po njima. Meni je to OK dok ne pišaju po meni ili traže da pišan po njima. U moju kuću srpski stripovi više uć neće. Za pisanje o ČK i najavljivanje njihovih izdanja na stripoi.com triba stvarno imat džon na glavi umisto obraza.
To je to. Zbog tih neprincipijelnosti smo i kloaka Evrope.
To što on neće srpske stripove u svojoj jazbini se ne zove principijelnost. To se zove nekako drugačije.
|
Košta toliko da si ga vi, s prihodima koje imate, iz Despotije Ace Velikog teško možete priuštiti. Drž se ti svog Ace i ostavi se civiliziranog svijeta i EU, nije to za takve! |
 |
|
NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts
Member since 08/02/2006 |
Posted - 18/09/2023 : 05:00:46
|
quote: Originally posted by henry
To je to. Zbog tih neprincipijelnosti smo i kloaka Evrope.
To što on neće srpske stripove u svojoj jazbini se ne zove principijelnost. To se zove nekako drugačije.
Srbi su zakon. ZDS! |
Doli sve stranke!!! Živili naši dušmani!!! |
Edited by - NESVRSTANI on 18/09/2023 05:01:50 |
 |
|
NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts
Posted - 18/09/2023 : 05:03:58
|
quote: Originally posted by john connor
U moju kuću srpski stripovi više uć neće. Za pisanje o ČK i najavljivanje njihovih izdanja na stripoi.com triba stvarno imat džon na glavi umisto obraza.
Ja bih te i sada zvao redikulonom, ako ti ova izjava stoji. Valjda u moju kucu nece uci stripovi izdavaca CmarKnjige, i ostalih iz nazovi Udruzenja, ali ce uci sjajno uradjena izdanja Najkule, Darkwooda, Mipla, Stalkera, ukoliko me ona zanimaju...
A za sve ostalo se slazemo...trebalo bi voditi male bitke protiv losih ljudi, ma koliko nam se one cinile uzaludne...
Ne da mi se uopće zamarat ko je a ko nije u udruzi. Prisika san sve i doviđenja. |
 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27663 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27663 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 18/09/2023 : 05:50:46
|
Inače,za one koji kurca ne razume; ČK bojkotira mene,hr kupca(ako već nekog ne zanima bojkot Fibre i dr.Hr izdavača). Zašto bi ja trošija svoj novac kod izdavača koji mi sve čini da mi oteža(i poskupi)nabavku njihovih stripova? Toliki mazohist nisam.
|
Ja sam fetišist papira! |
 |
|
Jozzinelli
Senior Member

1680 Posts
Member since 10/04/2011 |
Posted - 18/09/2023 : 06:13:25
|
quote: Originally posted by anto
Normalno,ružno je nametati bilo kome stavove o bojkotu ,ali ima toliko toga da se kupi od drugih izdavača
E pa, dok ste vi kupovali godinama masu stripova Čarobne knjige, moja kupovina na godišnjem nivou se, od svih tih njihovih silnih izdanja, mogla nabrojati na prste jedne ruke. I to uglavnom ne zbog nekog bojkota, nezadovoljstva tehničkim izgledom izdanja (jbg, šta da radim kad nemam stroge kriterijume po tom pitanju) već zato što većina tih stripova nije spadala u ono što želim da imam u svojoj kolekciji, iako dosta njih volim da pročitam (kao Asteriksa, na primer).
Ima i nekih koje sam bojkotovao iz izrazito ličnih razloga. Naravno, ne kažem da ovaj sadašnji grupni bojkot stripofila ne može da se podvede na kraju pod lične razloge i stavove svakog ponaosob, ali moji su ono baš lični, "unikatni", takoreći, zato što ne znam da li još neko odustaje od nabavke zbog "lopata", Batama umesto Batema i slično.
Zbog sličnog razloga nisam kupio ni pojedina izdanja drugih izdavača, recimo Darkvudov "Divlji mač" broj 8, kome sam se obradovao zbog ranije nedovršene Konanove priče, na kraju nisam uzeo zbog onog nesretnog prevoda princezinog imena. Svoje razloge iznosim javno na forumu, ali ne tražim od drugih i ne ubeđujem nikog da treba da postupi kao ja.
Elem, šta sam hteo da kažem, sad kad je Čarobna knjiga konačno krenula da objavljuje malo više naslova koji me zanimaju i kad mogu da nabrojim bar desetak albuma iz poslednjih godinu dana koje želim da nabavim (Iznogud, Barakuda, Vampirske priče, Jezuita Džo i druge priče) ne pada mi na pamet da odustajem zbog neke solidarnosti ili teranja inata, mislim da sam ih već dovoljno prethodnih godina "bojkotovao".
Eto, što se tiče zabrane Fibre, nije nikom prijatno zbog te situacije i komplikovanja nabavke, pa ni meni, ali mene to realno manje pogađa od onih koji sakupljaju komplet Kolorki i većinu ostalih Markosovih izdanja, i oni svakako imaju jače i mnogo više lične razloge da bojkotuju Čarobnu knjigu i druge izdavače iz "udruženja", dok mene od novih naslova koje Fibra izbaci u poslednjih par godina, zanima maksimalno 5 albuma (po godini) za kupovinu. Trenutno me više zanimaju neki stari, rasprodani naslovi, al' njihova nabavka je svakako otežana i bez ograničenja prodaje Fibre u Srbiji.
|
Mek Koj nema alternativu |
Edited by - Jozzinelli on 18/09/2023 06:14:16 |
 |
|
Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11454 Posts
Member since 14/02/2009 |
Posted - 18/09/2023 : 07:22:24
|
A za sve ostalo se slazemo...trebalo bi voditi male bitke protiv losih ljudi, ma koliko nam se one cinile uzaludne...
Ne da mi se uopće zamarat ko je a ko nije u udruzi. Prisika san sve i doviđenja.
Vjerojatno si tako uz bojkot Konzuma bojkotirao i sve ostale trgovačke lance. |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
https://www.last.fm/user/Pakaa |
 |
|
I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7891 Posts
Member since 18/01/2005 |
Posted - 18/09/2023 : 10:12:07
|
odvadite više s prepucavanjem, imate temu "stripovski ratovi", pa tamo offtopičarite. ne znam zašto moderatori uopšte dopuštaju ovoliko offtopica i šupljiranja.
nazad na temu, jeli neko uzimao one dc crossovere, valjaju li išta zagor i flash, te nathan never i liga pravde? |
"Experience is simply the name we give our mistakes" |
 |
|
MaddoX
Starting Member
78 Posts
Member since 22/02/2022 |
Posted - 18/09/2023 : 10:25:01
|
U nekim grupama na FB-u, rekoše da su Zagor i Fleš za decu do 8 godina maks, valjda zbog kompleksnosti priče.
A Natan još nije izašao. |
Edited by - MaddoX on 18/09/2023 10:25:48 |
 |
|
Deers
Advanced Member

Croatia
9585 Posts
Member since 29/03/2004 |
Posted - 18/09/2023 : 10:27:29
|
Od provjerenih izvora sam čuo da je Zagor/Flash najbolji Zagor zadnjih 10 godina. Nisam još čitao. Čekam Fibru. |
"Trzaj mišica i nad prazninom sam." |
 |
|
sawitch
Advanced Member

Serbia
41188 Posts
Posted - 18/09/2023 : 11:04:20
|
quote: Originally posted by henry To što on neće srpske stripove u svojoj jazbini se ne zove principijelnost. To se zove nekako drugačije.
Nesvrstani nije nacionalista, potpisujem. |
 |
|
verab
Advanced Member

Croatia
3156 Posts
Member since 22/01/2015 |
Posted - 18/09/2023 : 11:49:26
|
quote: Originally posted by Deers
Od provjerenih izvora sam čuo da je Zagor/Flash najbolji Zagor zadnjih 10 godina. Nisam još čitao. Čekam Fibru.
Super su ovi Bonelli/DC crossoveri, čisto zlato. Jedva čekam najavljenog Komandant Mark & Aquaman. Netflix planira seriju, priča se da bi Marka trebao glumiti Goran Višnjić... ako bude sreće možda režira Sedlar (bar pilot epizodu). |
 |
|
henry
Senior Member

Serbia
1723 Posts
Member since 20/09/2005 |
Posted - 18/09/2023 : 12:52:10
|
quote: Originally posted by henry To što on neće srpske stripove u svojoj jazbini se ne zove principijelnost. To se zove nekako drugačije.
Nesvrstani nije nacionalista, potpisujem.
Ma naravno, on je samo zds bez srpskih stripova |
Košta toliko da si ga vi, s prihodima koje imate, iz Despotije Ace Velikog teško možete priuštiti. Drž se ti svog Ace i ostavi se civiliziranog svijeta i EU, nije to za takve! |
 |
|
Imrahil
Advanced Member

Serbia
13532 Posts
Member since 21/08/2005 |
Posted - 18/09/2023 : 13:40:04
|
Ako se nešto bojkotuje onda se bojkotuje kompletno a ne selektivno, uzeću ako bude na akciji fazon. Ako se nešto bojkotuje onda nema drugar me poslao da kupim pa sam pročitao usput. Ako se neko bojkotuje jer je govno zašto onda ne bojkotuješ i one koji sarađuju sa tim koji je govno?
Stvarno ste previše opterećeni. |
 |
|
borg
Senior Member

Serbia
2434 Posts
Member since 13/01/2020 |
Posted - 18/09/2023 : 14:46:55
|
Imro, idi da jedeš sapun sad! 
Bila jednom jedna Čarobna šuma. Pa se pokačili žestoko. Šuma na jednu stranu, skoro se sasuši, Čarobna na drugu stranu. Pa još teške reči, pa polarizacija stripofila... Prođe par godina, Šuma nazdravlja sa Čarobnom.
Da su svi živi i zdravi, gledaćemo mi Vuka kako sa Markom pije vino za koju godinu. Možda padnu i zajednički projekti... Kačili se oni i ranije, žestoko, pa su drugovali kasnije...
Striparnice sarađuju tesno sa Borom, sve do jedne. Delfi sarađuje sa Čarobnom knjigom. Svi sarađuju. A sad ću JA da im pokažem kako treba. Još striparnice ako hoću iskreno da podržim, valjalo bi i da kupujem ta ČK izdanja, jer im ostaje kinta od toga. Tako da od "bojkota" ispada da gube svi, al najviše onaj koji bojkotuje.
A sad ćemo mi biti veće pape od pape...
Mene nerviralo što ćute sve vreme. Što će možda biti udara na cene ako se monopolizuje tržište. A to kakvi su ljudi, dobri, loši... pa sebi su takvi. Mene zanima proizvod. Da se upuštam u dvorske spletke me više ne interesuje. Vidim da su i oni spustili ručnu, popustili. Markos zna da i Fibra, ovim ili onim putem dolazi do srpskih kupaca. Sad, koliki je to procenat u odnosu na period pre nego je uleteo u Delfi, ne znam. Verovatno je poslovna tajna. Al da ide, ide. Sve drugare koje znam i dalje nabavljaju Fibre i bez WW licence. Svako na svoj način, al se kupuju.
Ja sam nešto kao Jozi, što se ČK izdanja tiče samo iz drugih pobuda. Ne bojkotujem ČK, al je uglavnom ne kupujem, jer mi se ne sviđaju tehnikalije, uglavnom papir. Može da mi prođe kod Asteriksa, Taličnog, Marsupilamija... Ali kod ostatka kataloga ne. Iz ugla mog novčanika, to je svega par naslova godišnje, što je beznačajno. Gotovo sam siguran da će u budućnosti Bora otkriti da postoje bar dve vrste papira pa će se nešto promeniti. A do tada, ne diraš me, ne diram te. :)
I ni ne komentarišem njihova izdanja, osim neka izdanja za koja sam zainteresovan, pa me razočaraju kao za Bone. Ili kod Asteriksa neka rešenja prevoda itd. ili me obraduju kao za Taličnog...
Neko je pominjao forum u kontekstu : Markov je! Pa to i nije tačno. Forum smo mi, i naš je. Podjednako kao i njegov. Istina, on plaća račune, održava i sve je to odlično radio do sada. Ali bez nas, ne bi bilo foruma. I što nas je više i što smo različitiji to je bolje. Dokle god znamo da komuniciramo poštujući sebe u prvom redu.
|
Resistance is futile. |
Edited by - borg on 18/09/2023 14:50:30 |
 |
|
sawitch
Advanced Member

Serbia
41188 Posts
Posted - 18/09/2023 : 14:52:29
|
quote: Originally posted by Imrahil
Ako se nešto bojkotuje onda se bojkotuje kompletno a ne selektivno, uzeću ako bude na akciji fazon. Ako se nešto bojkotuje onda nema drugar me poslao da kupim pa sam pročitao usput. Ako se neko bojkotuje jer je govno zašto onda ne bojkotuješ i one koji sarađuju sa tim koji je govno?
Stvarno ste previše opterećeni.
Nema akcija i drugara, bojkotujem jer je preterala CK jos odavno. Nisam nakon sranja sa Darkwoodom ali ovo je vec drugi put i to najgore metode. Cao.
Sto se ostalih tice, tu jos gledam ko ce sta i kako da radi pa da dodje na crnu listu. Pre neki dan u NS-u stojim sa Goksijem i Mazom a pored mene Vuk koji se pravi da me ne vidi. Ko zna zasto ali ocigledno zbog osude rada udruzenja. Tako da ce doci sve na svoje. |
 |
|
AleksandarN
Senior Member

.jpg)
Serbia
2084 Posts
Member since 24/10/2019 |
Posted - 18/09/2023 : 15:41:03
|
50% sto je ovaj covek ne razumem a mislim da je i bolje da se ne trudim da razumem. Drago mi je da HR stripovi nisu pisani na tom dijalektu jer nista ne bih razumeo kao sto ne razumem slovenacki pa nisam mogao da ispratim oko cega su se 1euro i mesar svadjali.
Nego, jasno je da je vlasnik CK-a pizda a i jos neki blizu njega i sve je ok ako ne kupujete zbog njega / njih. Kupovacu sto me zanima i to je to jer podrzavam striparnicu Alan Ford a ne ck i slicne. Mare ce da poruci isti broj stripova kupio ja primerak ili ne. Da poznajete vlasnike komanija koje proizvode ili uvoze/izvoze hranu i odecu, mislim da bi svi pomrli od gladi i hodali goli i bosi ili kupovali krisom i jeli gde ih niko ne vidi. To su tek teske pizde, govnari i monopolisti u pokusaju, a neki su uspeli u svom prljavom monopolu. |
"Whatever it is, I'm against it." Groucho Marx |
 |
|
AleksandarN
Senior Member

.jpg)
Serbia
2084 Posts
Member since 24/10/2019 |
Posted - 18/09/2023 : 15:44:27
|
quote: Originally posted by sawitch pored mene Vuk koji se pravi da me ne vidi.
I ti si pored mene prosao kad je bila promocija Kate u KC gradu pa mi se nisi javio. Verovatno ti je bilo glupo da me bijes pred zenom i decom. 
Salim se, da nisi zbrisao tako brzo, ja bih ti se javio. Kad si prolazio, ja sam se zapricao sa Vladom Topolovackim.  |
"Whatever it is, I'm against it." Groucho Marx |
 |
|
NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts
Posted - 18/09/2023 : 16:07:28
|
Nesvrstani nije nacionalista, potpisujem.
Ma pusti gluperdu. Implicira mi nacionalizam, pa kmeči na ZDS(zdravo druže srbine).
|
 |
|
Imrahil
Advanced Member

Serbia
13532 Posts
Member since 21/08/2005 |
Posted - 18/09/2023 : 16:09:49
|
Borg lepo kaže iako proziva 
Izdavači se krve pa se mire i tako u krug. Imam svoje simpatije kao i svako od nas ali u većini slučajeva nemamo pojma šta je tu sve bilo osim onog što čujem iz drugih usta. I sad na primer treba sebi da uskratim Bone jer ga ČK radi a ponašaju se pederski. Svaki izdavač će imati pederske poteze pre ili kasnije.
Uzeo Bone kao primer, nisam ga uzimao jer sam osećao da će ga uprskati što se i desilo. 
quote: Originally posted by sawitch Nema akcija i drugara, bojkotujem jer je preterala CK jos odavno. Nisam nakon sranja sa Darkwoodom ali ovo je vec drugi put i to najgore metode. Cao.
Sto se ostalih tice, tu jos gledam ko ce sta i kako da radi pa da dodje na crnu listu. Pre neki dan u NS-u stojim sa Goksijem i Mazom a pored mene Vuk koji se pravi da me ne vidi. Ko zna zasto ali ocigledno zbog osude rada udruzenja. Tako da ce doci sve na svoje.
Ma ja to malo zezam Anta sa svojim "uzimam za drugara"  |
 |
|
NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts
Posted - 18/09/2023 : 16:10:18
|
quote: Originally posted by Paka01
Ne da mi se uopće zamarat ko je a ko nije u udruzi. Prisika san sve i doviđenja.
Vjerojatno si tako uz bojkot Konzuma bojkotirao i sve ostale trgovačke lance.
Ne. Jedan je Ivica Todorić. |
 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19609 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 18/09/2023 : 16:33:16
|
Carobnjaci su čarobni.. Volim jih.. Njihov Asterix i Talični su savrsenstvo.. Boli me kita za njihova i vaša udruženja.. Zbog mene se možete i guzit i drogirat u tim udrugama.. Dok strip valja uzet cu ga pa da ga izdali osobno Hitler i Stalin.. Samo vi ratujte.. Ionako nema vajde od toga.. Uvijek se kurce oni sa najmanjim pimpekima.*
Vidi pimpek* Polni organ ali puno manje dužine.. skoro da mini.. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
Edited by - teller on 18/09/2023 16:39:05 |
 |
|
Topic  |
|