Author |
Topic  |
GGG
Senior Member

Slovenia
2562 Posts
Member since 08/11/2003 |
Posted - 06/11/2021 : 00:39:45
|
quote: Originally posted by corto33
quote: Originally posted by manhunter
Kažem navodno jer su apsolutne brojke svih hospitaliziranih slične kao u godinama prije.
Ovo nije tačno, barem ne za one zemlje za koje sam gledao brojke. Pogotovo ne za zemlju u kojoj živim.
Hajde stavi molim neki link da vidim. U Sloveniji je u 2020 bilo 20 % manje hospitalizacija nego u 2019. Za Švajcarsku sam pronašao samo podatak za 2019.
Jasno da je bilo manje, kat je večina pregleda i operacija koje nisu bile nužne, zbog lockdovna letjela kroz prozor - u KC MB je tako u 2020 po broju slučaja dermatologija pala na 50%, ORL i okulisti na 60%. Čak je i kirurgija pala za 25% (praktički sva ortopedija) - odnosno iz ova četri odjela 6000 slučaja, dok je covid bolesnika u Mariborskom KC bilo 1800 Ne znam u kolikoj mjeri su ispraznili psihiatrije, ali sudeči po internetu i protestima, poprilično |
Stara Huta za 36 minuta |
 |
|
corto33
Senior Member

Slovenia
2556 Posts
Member since 18/11/2003 |
Posted - 06/11/2021 : 08:33:19
|
quote: Originally posted by manhunter Hoću kad budeš reagovao i na ovo što sam napisao:
Slažem se, ali to treba da odluče roditelji te iste dece. Isto tako je veoma neodgovorno nositi na duši dete kojem bi ta vakcina pomogla, a zbog nečijeg ubeđivanja i debilnih YouTube filmova je nije dobilo.
Pa djeca nisu skoro nikad hospitalizirana zbog covida, možda je bilo desetak takvih slučajeva. Pfizer bi vakcinisao sve 5+ a i manje starije ako bi se moglo. Znači ako gledamo samo populaciju od 5-18 godina, da se cijepi milijun takvih, rezultat bi bio 100 slučajeva miokarditisa i možda 10 slučajeva manje hospitaliziranih zbog covida u toj populaciji.
|
Društvo ljubiteljev stripov Stripoholik |
 |
|
corto33
Senior Member

Slovenia
2556 Posts
Posted - 06/11/2021 : 08:37:41
|
quote: Originally posted by GGG Jasno da je bilo manje, kat je večina pregleda i operacija koje nisu bile nužne, zbog lockdovna letjela kroz prozor - u KC MB je tako u 2020 po broju slučaja dermatologija pala na 50%, ORL i okulisti na 60%. Čak je i kirurgija pala za 25% (praktički sva ortopedija) - odnosno iz ova četri odjela 6000 slučaja, dok je covid bolesnika u Mariborskom KC bilo 1800 Ne znam u kolikoj mjeri su ispraznili psihiatrije, ali sudeči po internetu i protestima, poprilično
Nisu otkazivali preglede i operacije zato jer nisu bile nužne već zato jer je bila takva politika i jer se više isplatilo primati "covid" bolesnike, sa simptomima ili bez ... Pitaj one kojima su bile otkazane operacije je li bilo nužno ili ne. |
 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
26028 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 06/11/2021 : 08:40:28
|
Pa djeca nisu skoro nikad hospitalizirana zbog covida, možda je bilo desetak takvih slučajeva.
Odakle dolaze podaci? Jesu li provereni? |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
 |
|
corto33
Senior Member

Slovenia
2556 Posts
Posted - 06/11/2021 : 09:24:16
|
Pa djeca nisu skoro nikad hospitalizirana zbog covida, možda je bilo desetak takvih slučajeva.
Odakle dolaze podaci? Jesu li provereni?
Nema tih podataka. Vode se samo statistike od slučajeva djece SA covidom neovisno o tome kakva je bila klinička slika. |
 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
26028 Posts
Posted - 06/11/2021 : 09:41:57
|
Kako onda možeš da tvrdiš: "Pa djeca nisu skoro nikad hospitalizirana zbog covida, možda je bilo desetak takvih slučajeva."?
|
|
 |
|
BeaGea
Advanced Member

4098 Posts
Member since 29/04/2020 |
Posted - 06/11/2021 : 10:06:46
|
Kako onda možeš da tvrdiš: "Pa djeca nisu skoro nikad hospitalizirana zbog covida, možda je bilo desetak takvih slučajeva."?
Kako ne bi mogel. Pa iz dana u dan donosi takve i slicne "tvrdnje", za laganje nema sankcija a corto se zbog toga osjeca mocno. Bitno je da je on u svojim ocima velik! |
U zamišljenom kutu okrugle sobe... |
 |
|
tihomirduras
Senior Member

1848 Posts
Member since 10/08/2003 |
|
corto33
Senior Member

Slovenia
2556 Posts
Posted - 06/11/2021 : 13:18:44
|
Pa to je opće poznato. Rasčulo bi se brzo, da je neko djete stavljeno na ventilator na covid odjel. Osobno nisam čuo za takav slučaj a i masovni mediji bi to odmah pograbili. Ti znaš za nekog? |
 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
26028 Posts
Posted - 06/11/2021 : 13:48:43
|
Pa to je opće poznato. Rasčulo bi se brzo, da je neko djete stavljeno na ventilator na covid odjel. Osobno nisam čuo za takav slučaj a i masovni mediji bi to odmah pograbili. Ti znaš za nekog?
Drugim rečima, nemaš nikakve podatke, nego izjavljuješ i predstavljaš kao istinu samo na osnovu toga "što ti nisi čuo"? Evo ja nisam čuo da je neko imao problema sa vakcinom, da li je to dovoljno da ovde sve ubeđujem da je vakcina bezopasna?
Lažeš, namerno iskrivljuješ vesti i predstavljaš neka svoja ubeđenja kao činjenice, to je meni dovoljno. |
|
 |
|
corto33
Senior Member

Slovenia
2556 Posts
Posted - 06/11/2021 : 14:01:34
|
Pa to je opće poznato. Rasčulo bi se brzo, da je neko djete stavljeno na ventilator na covid odjel. Osobno nisam čuo za takav slučaj a i masovni mediji bi to odmah pograbili. Ti znaš za nekog?
Drugim rečima, nemaš nikakve podatke, nego izjavljuješ i predstavljaš kao istinu samo na osnovu toga "što ti nisi čuo"? Evo ja nisam čuo da je neko imao problema sa vakcinom, da li je to dovoljno da ovde sve ubeđujem da je vakcina bezopasna?
Lažeš, namerno iskrivljuješ vesti i predstavljaš neka svoja ubeđenja kao činjenice, to je meni dovoljno.
Još čekam tvoje obećane podatke.
|
 |
|
BeaGea
Advanced Member

4098 Posts
Member since 29/04/2020 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
26028 Posts
Posted - 06/11/2021 : 14:14:20
|
Lažeš, namerno iskrivljuješ vesti i predstavljaš neka svoja ubeđenja kao činjenice, to je meni dovoljno.
Lažeš, koristiš smrt dečaka da bi nas ubedio u nešto, predstavljaš neke stvari kao činjenice, a u stvari "ti nisi čuo za tako nešto", a od mene tražiš podatke? 
|
|
Edited by - manhunter on 06/11/2021 14:14:42 |
 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
26028 Posts
|
surfer
Average Member

Austria
967 Posts
Member since 09/05/2008 |
Posted - 06/11/2021 : 14:47:20
|
Mislis da ima razloga za sumnju? Radi se o pouzdanim izvorima, koliko je meni poznato. |
Edited by - surfer on 06/11/2021 14:48:51 |
 |
|
corto33
Senior Member

Slovenia
2556 Posts
Posted - 06/11/2021 : 14:48:34
|
Lažeš, koristiš smrt dečaka da bi nas ubedio u nešto, predstavljaš neke stvari kao činjenice, a u stvari "ti nisi čuo za tako nešto", a od mene tražiš podatke? 
Dobro, znaš da napadaš i vredjaš druge a nešto svoje konkretno baš i nemaš da kažeš, tako da ne vidim neku korist daljne rasprave sa tobom. |
 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
26028 Posts
|
surfer
Average Member

Austria
967 Posts
Member since 09/05/2008 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
26028 Posts
Posted - 06/11/2021 : 14:55:45
|
Dobro, znaš da napadaš i vredjaš druge a nešto svoje konkretno baš i nemaš da kažeš, tako da ne vidim neku korist daljne rasprave sa tobom.
Korist od rasprave sa mnom nemaš sigurno, to si u pravu. Uplićeš se u sopstvene priče i izvrdavaš. Ne "napadam" tebe, nego ono što ti pišeš. Raskrinkavam te i ta tvoja demagogija ne pali. Od sada ćeš sve što budeš napisao morati i da obrazložiš, a sve zbog onog linka sa dečakom, koji si iskoristio na najgori mogući način.
A reci mi gde sam te vređao? |
|
 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
26028 Posts
Posted - 06/11/2021 : 14:56:42
|
quote: Originally posted by surfer
U tome se razikujemo, mene ne zanima.
Zanima me šta corto33 misli o ovim linkovima.
Mene zanima iz jednog određenog razloga. Inače ne bi ni mene zanimalo. |
|
 |
|
Oki
Advanced Member

Croatia
5453 Posts
Member since 10/02/2011 |
Posted - 06/11/2021 : 18:51:23
|
Ja više ni ne pokušavam išta raspravljati na ovoj temi jer ovaj topic je razotrkrio kako ovaj forum ima mnogo mnogo licemjera, a nažalost neki nisu ni to jer su jednostavno sirovine koje nikada neće sazrijeti u glavi. Za one koji ne kuže, licemjer je svatko tko nameće tvrdnje jedne strane apsolutno zanemarujući tvrdnje druge strane, a nažalost, manhunter kao moderator ovog foruma zauzima jednu stranu jer pametan čovjek bi uvidio da se već godinu i pol dana pod smrti od covida trpa apsolutno sve što se utrpati može (najžalosnije je to da se i umrli od cijepiva trpaju u isti koš), a realan postotak takvih smrti od covida nikada nebi prešao ni 10% od zaračunatog, a i to sam previše rekao, a s druge strane kada netko na istu foru prikači smrt dječaka nakon cijepljenja i onda mu se zbog neisticanja usputnih bolesti u toj vijesti odgovara kako je njegova prikvačka dno dna, e to je onda licemjerje na kvadrat! Zašto? Licemjerno je prkačiti takvu vijest bez svih detalja, to je istina, iako ju je autor vjerovatno prikačio izrevoltiran svim lažnim vijestima o smrtima od covida i onda na to kada netko kaže da je to dno dna ne obazirući se na milijone smrti koje su prepisane koroni a s njom gotovo da nemaju veze, e to je dno dna, dno dna je kada je netko licemjer a da toga nije ni svjestan. Stvarno mi nije jasno gdje i kako živi većina članova ovog foruma? Zbog ovog topica sam dobio dojam da većina članova ovog foruma živi u svoja četiri zida…neki vjerovatno i rade u svoja četiri zida a ako ne, jedini pravac im je pravac kuća/posao i izgleda da nemaju apsolutno nikakav društveni život, kako sa kolegama sa posla, tako ni sa rodbinom i prijateljima??? Svatko upija vijesti iz izvora koji mu odgovara i to je to. Ja koji sebe smatram bar donekle normalnim vidim da korona za neke ljude nije zajebancija i teško im je nakon preboljenja, eto znam jednog čovjeka (mamin susjed od 79 godina) koji je bio necijepljen i umro je samo zbog korone. S druge strane znam da su kod dvojice mojih radnih kolega očevi umrli nakon prve doze cijepiva, jedan je umro prvu noć, a drugi je umirao dva tjedna u bolnici, oba od ugrušaka u krvi, stariji ljudi kojima se na kraju pripisala smrt od korone-jadno! Isto tako znam desetke ljudi koji su primili prvu dozu cijepiva, a drugu neće primiti nikada zbog nuspojava nakon prve doze. Dosta ljudi je najebalo, ostalo nepokretno nakon prvog cijepljenja…zašto? Parole su samo cijepi se i cijepi se!!! …nitko ljudima ne ukazuje na to da ako čovjek ima visoku razinu antitijela, cijepljenje ovim cijepivom predstavlja smrtnu opasnost. Pričao mi nedavno susjed koji radi na tunelima u Njemačkoj kako ih testiraju svakih tri dana i da su svi jednostavno prisiljeni na cijepljenje da izbjegnu ta testiranja. Jedan njegov mlađi radni kolega koji je prebolio koronu na način da tri dana nije imao njuha i bez ikakvih ostalih simptoma se cijepio nekoliko mjeseci nakon preboljenja i sada je četiri/pet mjeseci na bolovanju jer ga je cijepivo tako jako skršilo da sada ponovno uči hodati. Rekli su mu da si je sam kriv jer nije radio serološki test prije cijepljenja koji bi mu otkrio visoku razinu antitijela. Ispričao sam to svom kumu koji je prebolio koronu pred godinu i mjesec dana, pa je odlučio napraviti taj serološki test. Nalaz je po prijatelju poslao stručnoj osobi (doktorici) da mu ga očita, pa dobio poruku da su antitijela solidna, te da pričeka još mjesec dva na treću buster dozu…na kraju smiješno jer kum o cijepivu ima isto stajalište kao i ja-neće se cijepiti nikada. |
Edited by - Oki on 06/11/2021 19:04:39 |
 |
|
Oki
Advanced Member

Croatia
5453 Posts
Posted - 06/11/2021 : 18:55:01
|
Nego da spomenem, starija kćer mi je sa jučerašnjim danom završila korona izolaciju…bila je pozitivna na brzom testu na osnovu kojeg joj je epidemiolog odredio karantenu do 05.11, a mojoj ženi čak do 15.11 - deset dana duže kao osobi koja se svakodnevno brine o djetetu. PCR test smo joj zbog gužve uspjeli napraviti oko tjedan dana kasnije 03.11 i rezultati istog nisu došli do pedijatrice…kaže mjenjali joj sustav u kompjuteru i od 03.11 nije dobila niti jedan nalaz. Zvali smo nakon toga epidemiologa koja nas je bezobrazno otkantala kada smo zahtjevali rezultat PCR testa, te uputila da se za nalaz obratimo pedijatrici. Sve u svemu, nikako mi nije jasno kako brzi test može biti mjerodavan za određivanje karantene??? Na kraju ne znam čemu sam davao svoj mail kod prijave na pcr, ako na isti ne mogu dobiti nalaz?
Kčer će mi uskoro napuniti 10 godina i žena ju je na testiranje odvela iz razloga jer je kčerkina prijateljica iz razreda bila pozitivna nakon što joj nekoliko dana nije bilo dobro zbog visoke temperature i tako moja mala na kraju završi u izolaciji “potpuno zdrava”. Treći, četvrti dan je ipak i moja kčer počela šmrcati uz temperaturu 37,2, jedno jutro je imala čak i 37,8 i to je to od korone kod nje. Ja sam se u početku bio izolirao od žene i djece jer sam namjeravao normalno nastaviti raditi, ali kada sam na poslu spomenuo da mi je mala pozitivna, pogodila me je tolika hrpa osuda, neki najmlađi i najgluplji, uz to čak i cijepljeni su rekli da neće preuzimati smjenu od mene jer je kao nemoguće ne biti u kontaktu sa zaraženim djetetom. Ja sam to mislio riješiti na način da svaku turu dođem sa negativnim testom iz apoteke, ali jbg, tata kolege zove direktora koji naređuje šefu da riješi situaciju-ja za epidemiologa, uz to što sam prebolio koronu i izolirao se od obitelji sam jedino morao peti do sedmi dan napraviti brzi test, pa sam eto zbog nemogućnosti izolacije i bolovanja sada na prisilnom godišnjem od 01-19.11 i tako sam već tjedan dana zajedno sa obitelji u “izolaciji”. Na kraju, nisam uopće frštio na to što mala ima koronu i gotovo da nije prošao dan da iza kčerke nisam pojeo jelo iz tanjura jer da budem iskren, u neku ruku sam se i htio zaraziti kako bi na kraju ovaj prisilni godišnji pretvorio u bolovanje, ali jbg…covid me nije htio, vjerovatno zbog toga jer postoje antitijela i 11 mjeseci nakon preboljenja. Također, ni ovaj puta se moja žena nije zarazila iako je sa malom svakodnevno od početka, a ova mlađa kčer je bila ta koja je prošle godine mene zarazila, pa je vjerovatno imuna poput mene. Ovaj mlađi kolega što je zakuhao na poslu prekjučer dobio alergiju na jaja, izbacao se sav. Sprašili mu tri injekcije od kojih je jučer za kuhao😂😁😂 Javila mi to kolegica sa posla na način kao, vidiš kada drugom želiš zlo, isto ti se vraća😂😂😂 |
Edited by - Oki on 06/11/2021 19:08:08 |
 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
26028 Posts
Posted - 06/11/2021 : 19:13:44
|
quote: Originally posted by Oki
Za one koji ne kuže, licemjer je svatko tko nameće tvrdnje jedne strane apsolutno zanemarujući tvrdnje druge strane, a nažalost, manhunter kao moderator ovog foruma zauzima jednu stranu
Hajde na stranu što si me nazvao licemerom i glupim, ali ovo što si naveo apsolutno nije tačno. Mada, verovatno je teško pročitati iz mojih postova koji je moj stav, kada ti imaš samo jednu istinu.
Iz mojih postova do sada si mogao pročitati sledeće:
- vakcinisan sam, ali nikoga ne bih terao na vakcinaciju. Svako treba sam da odluči.
- shodno tome, isto tražim i od antivaksera. neka se ne vakcinišu, ali bez širenja propagande, laži i sranja sa YouTubea
- moja deca se neće vakcinisati pre 18. godine. To pravo zadržvam svakom roditelju, ali nikada nekog roditelja ne bih ubeđivao da ne vakciniše svoju decu.
- protiv sam covid certifikata
- imam certifikat, moja supruga ga nema, pošto ne sme da se se vakciniše. Iz solidarnosti sa njom, ne koristim certifikat i ne posećujem mesta na kojima je potreban
- covid nije obična prehlada
- vakcine ne nose 100% zaštitu od covida, ali po svim saznanjima u ogromnoj većini slučajeva čuvaju od teškog toka bolesti
- ivermektin je "lek za konje" i samo takvi ga i piju da bi ih zaštitio od covida
- maske i rastojanje, kao i uzdržavanje od kontakata i okupljanja štite od bolesti (ne samo covida)
- 99.9% filmova sa Youtubea na temu covid su apsolutne nebuloze i neopisivo sranje i ne znam da bilo ko ko je završio barem četiri razred osnovne škole može da poveruje u tako nešto
- postoje nevakcinisani koji su preboleli covid sa nikakvim ili veoma blagim simptomima, postoje vakcinisani koji su umrli od iste bolesti.
- pandemija postoji i nije izmišljena. Znam ljude koji i posle godinu dana od oboljenja imaju posledice, znam ljude koji su živeli u istom domaćinstvu sa zaraženim i nisu se zarazili.
- ludim kada neko izvrće vesti, koristi tuđu smrt da bi potvrdio svoj stav, deli iz kilometra vidljive lažne vesti sa stranica koje žive od klikova (i time donosi novac vlasnicima istih stranica, a kladim se da je polovina njih vakcinisano)
- ne treba trpati u isti koš umrle od bolesti i od vakcine
Ima toga još...E sad fino ti meni reci: gde sam ja to licemer i koju ja to stranu zastupam, molim lepo?
|
|
Edited by - manhunter on 06/11/2021 19:16:18 |
 |
|
izivko
Advanced Member

.jpg)
Germany
13071 Posts
Member since 25/07/2003 |
Posted - 06/11/2021 : 19:15:52
|
U Hrvatskoj padaju rekordi!
Danas: 6.11.2021. - prije godinu dana: 6.11.2020. - zaraženi: 7.094 -----------------------2.890 - mrtvi: ------50 ------------------------ 34
|
Have mercy |
 |
|
Oki
Advanced Member

Croatia
5453 Posts
Posted - 06/11/2021 : 19:36:39
|
[quote]Originally posted by Oki
- ludim kada neko izvrće vesti, koristi tuđu smrt da bi potvrdio svoj stav, deli iz kilometra vidljive lažne vesti sa stranica koje žive od klikova (i time donosi novac vlasnicima istih stranica, a kladim se da je polovina njih vakcinisano)
Ima toga još...E sad fino ti meni reci: gde sam ja to licemer i koju ja to stranu zastupam, molim lepo?
Evo samo ova jedna stavka koju sam ostavio. Meni je jasno da i jedna i druga strana u ovoj raspravi ljepi linkove od kojih su barem 90% linkova nebuloze. Na nebuloze jedne strane reagiraš, dok na nebuloze druge strane ne reagiraš…to je licemjerno. Ostale crtice koje sam ti izbrisao su stavovi koji ukazuju na razmišljanja jedne normalne osobe. |
 |
|
Topic  |
|