forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Tema dana: Ljudska prava i sloboda izbora
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 47

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 29/09/2016 : 15:06:42  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message
quote:
Originally posted by NESVRSTANI

quote:
Originally posted by Beva

quote:
Originally posted by culture vulture

S moje tocke gledista, to ti je kao da imas tesko bolesno dijete. Zivot bi ti bio puno jednostavniji da ga se jednostavno otarasis, ali bi time ubio svaki smisao.

Osobno zapažanje, unaprijed se ispričavam.

Za jednu osobu koja je sigurna da živi na 'pravom putu' iz tebe izbija golema količina negativne energije. I nije to zbog različitih nam svjetonazora. Amos je recimo svjetonazorski jednak tebi, pa opet mi djeluje kao pozitivan lik, zadovoljan svojim životom. Ti često kao da ljudima želiš ubiti entuzijazam, te ne valjaju fakulteti, te ne znaš crtati, te nećeš raditi posao koji voliš, te ovo-ono... Ne znam odakle dolazi sve to, ali mi ne djeluje nimalo kršćanski. OK je upozoriti, ali tvoj nastup 'ja sve znam i sad ću ti reći' ne djeluje mi najprikladniji.

Ostavljaš dojam bahate osobe, što mi ne ide skupa s kršćanskim vrijednostima.

I ponovo se ispričavam što te uopće 'analiziram', ali eto došlo mi...

Potpis.
Amosa i ja poštujen, Culture vulture mi je nakaradan. Pravi primjer katolika zbog kojega je moja baba prestala ić u crkvu.
Pogotovo ovaj nastup s visoka, kao on nas svih ignorira jer smo ispod njega, al eto Tonto mu je drag pa će mu odgovorit.
Ja ne virujen u pakal i raj, ali Culture bi se triba ozbiljno zamislit.

+1

Da, tek nakon lešinarovih upisa sam shvatio koliko je Amos u biti umjeren i skuliran lik.

Kod lešinara mi ne smeta toliko to što priča ali način na koji priča mi je stvarno bljutav. Ali show tek počinje nakon što se uvrijedi... pukne ko kokica i udara osobno. To mi je jadno.
Go to Top of Page

culture vulture
Senior Member

1595 Posts

Member since 21/02/2004

Posted - 29/09/2016 : 15:08:38  Show Profile Show Extended Profile  Send culture vulture a Private Message
Beva, mene vjecito fascinira kako vi ovdje pamtite tko je sto rekao i na osnovi toga izvodite nekakve zakljucke o osobi koju niste nikad ni vidjeli.
Meni je to totalno strano. Osobu se moze upoznati jedino - osobno. Ideja da "znas" nekoga preko neta je za tinejdzerice koje zavrse na policiji dajuci osobni opis silovatelja.
I, iskreno, boli me dupe kakav je dojam netko stekao o meni na osnovi mojih postova. Ja ne dolazim ovdje zivjeti neki virtualni zivot pa me ne zanima kakav je moj virtualni imidz. Dolazim ovdje po neke informacije i zabaviti se u pauzama koje nemam cime drugime popuniti. Ako mislim da nesto ima smisla reci, to kazem bez puno uvijanja i razmisljanja o tome kakav ce biti kumulativni efekt tipa "ne znas crtati" + "te ovo-ono". To prepustam ljudima kojima je u zivotu toliko dosadno da psihologiziraju internetske persone.

Olovka je jedina stvar u mojem životu koju mogu kontrolirati.
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 29/09/2016 : 15:09:36  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message
quote:
Originally posted by mladjo

Culture, postaješ naporan s tom religijom.
U načelu je zabranjeno na forumu o takvim temama ali ajde tolerira se.
ali ti sad fakat prelaziš granicu - em ti je svako malo post na temu religije em fakat imaš nekakvu mržnju prema svima koji imaju drukčije mišljenje na tu temu. Podsjećaš me već malo na onog religijskog fanatika Kosmajca. Nisi (još) na toj razini ali fakat pretjeruješ.
Uglavnom, dosta više o tome, i previše se to toleriralo.

Prebacujem post na ovu stranu da ga svi vide.
uglavnom, Culture ima opomenu a vi svi ostali isto stanite s neprimjerenim rječnikom

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

culture vulture
Senior Member

1595 Posts

Member since 21/02/2004

Posted - 29/09/2016 : 15:13:08  Show Profile Show Extended Profile  Send culture vulture a Private Message
Opomenu za sto?

Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6321 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 29/09/2016 : 15:19:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message
quote:

Beva, mene vjecito fascinira kako vi ovdje pamtite tko je sto rekao i na osnovi toga izvodite nekakve zakljucke o osobi koju niste nikad ni vidjeli.

Moje pamćenje nije ni blizu dobrom, ovo su sve stvari koje si rekao u posljednjih nekoliko dana.

Recimo, Zagor12 je upisao fakultet, presretan je i onda dođeš ti i spustiš ga kako si i ti bio takav i kako ga čeka otriježnjenje kad ne bude mogao naći posao. Možda ga i čeka, ne znam, ali pusti ga da uživa dok može.

Isti čovjek, crta, voli to, nema profesionalnih ambicija i onda mu ti kažeš da se okani crtanja jer nema ni trunke talenta.

Đeški isto ulijećeš na temu i skrećeš na nekakve leteće tanjure, lezbijke i ne znam ni sam što, potpuno bez razloga.

OK, tebe nije briga što pišeš i kako pišeš, ali kad ti netko izravno kaže nešto kao što si ti rekao Zagoru12 zna itekako pogoditi. I umjesto da mu na lijep način to kažeš, još se ponosiš što si jednom 18-godišnjaku rekao 'onako kako stvari stoje'.

U najmanju ruku, čudna ti je definicija zabave.

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

culture vulture
Senior Member

1595 Posts

Member since 21/02/2004

Posted - 29/09/2016 : 16:03:14  Show Profile Show Extended Profile  Send culture vulture a Private Message
quote:
Originally posted by Beva

Recimo, Zagor12 je upisao fakultet, presretan je i onda dođeš ti i spustiš ga kako si i ti bio takav i kako ga čeka otriježnjenje kad ne bude mogao naći posao. Možda ga i čeka, ne znam, ali pusti ga da uživa dok može.

Poslusa li mene, nece "uzivati dok moze" (citaj: "dok moze zivjeti kod staraca"), nego dok je ziv.
Poslusa li ljude poput tebe, cool, pozitivne likove (kakve vole ne samo internetski trolovi nego cak i baba od Nesvrstanog), imat ce predivnih 5 godina studiranja. A nakon toga - kaos od zivota.
To je jedina istina koja mene zanima.
I ako me zbog toga zamrze i Beva i njegov babo, boli me dupe.

quote:
Isti čovjek, crta, voli to, nema profesionalnih ambicija i onda mu ti kažeš da se okani crtanja jer nema ni trunke talenta.

On ambicija ima. Ali nema talenta. Za stripove. Za nesto drugo mozda ima.
Ostalo kao i u prvom odgovoru.

quote:
Đeški isto ulijećeš na temu i skrećeš na nekakve leteće tanjure, lezbijke i ne znam ni sam što, potpuno bez razloga.

Ne pricaj o situacijama o kojima nista ne znas. Djeski sam samoinicijativno i besplatno pomagao na Bulu i Balu pa valjda covjek zna da sam dobronamjeran. Pogotovo u razgovoru s Duplancicem, za koji sam preko privata pitao Djesku smeta li mu. OK, nisam znao da sam pod prismotrom hejtera, ali nisam napravio nista lose.

Edited by - culture vulture on 29/09/2016 16:04:09
Go to Top of Page

Mrkva
Senior Member

1184 Posts

Member since 11/09/2016

Posted - 29/09/2016 : 16:19:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Mrkva a Private Message
Nije da branim CV-ja (na kraju krajeva, prvi naš kontakt vrlo me povrijedio jer sam krajnje osjetljiva), ali puno je tu ljudi, pogotovo na ovoj temi, bilo bezobrazno.
U jednom su trenutku praktički organizirali cipelarenje Rahazlama, kikac je bio vulgaran (osobno me zabavilo, čak sam napravila i screenshot i poslala sestri na fakultet rodnih studija, što je zgođušna ironija s obzirom na to da sam joj poslala i screenshot CV-jevog cipelarenja Rahazlama), anjusticeforall je doslovno napisao "Zene na vrbe" na što nitko nije reagirao, mladjo je uvijeno pričao o ljudskoj gluposti prozivajući...jednu osobu.
Bevi moram priznati nepristranost u temi (barem u ovom dijelu koji sam svjesno pratila), ali nemojmo bacati kamenje ako i sami zivimo u staklenim kućama.
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 29/09/2016 : 16:31:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message
quote:
Originally posted by Mrkva

Nije da branim CV-ja (na kraju krajeva, prvi naš kontakt vrlo me povrijedio jer sam krajnje osjetljiva), ali puno je tu ljudi, pogotovo na ovoj temi, bilo bezobrazno.
U jednom su trenutku praktički organizirali cipelarenje Rahazlama, kikac je bio vulgaran (osobno me zabavilo, čak sam napravila i screenshot i poslala sestri na fakultet rodnih studija, što je zgođušna ironija s obzirom na to da sam joj poslala i screenshot CV-jevog cipelarenja Rahazlama), anjusticeforall je doslovno napisao "Zene na vrbe" na što nitko nije reagirao, mladjo je uvijeno pričao o ljudskoj gluposti prozivajući...jednu osobu.
Bevi moram priznati nepristranost u temi (barem u ovom dijelu koji sam svjesno pratila), ali nemojmo bacati kamenje ako i sami zivimo u staklenim kućama.

Samo za ovo boldano: da si duže na forumu, znala bi da je andjustice vrlo pozitivan tip sklon subverziji, ironiji i podj.... Kod njega, neka me netko ispravi ako griješim, gotovo nikad ono što je napisano ne treba uzimati zdravo za gotovo.
Odnosno, ozbiljan je kad su sugovornici ozbiljni pa da to ima smisla, a kad naleti na svakakve tipove onda ih zaje... i podj....

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

culture vulture
Senior Member

1595 Posts

Member since 21/02/2004

Posted - 29/09/2016 : 16:39:33  Show Profile Show Extended Profile  Send culture vulture a Private Message
quote:

što je zgođušna ironija s obzirom na to da sam joj poslala i screenshot CV-jevog cipelarenja Rahazlama

Ono drugo mi nije osobito zanimljivo, ali rad bih znati u cemu je ta ironija...

Go to Top of Page

Mrkva
Senior Member

1184 Posts

Member since 11/09/2016

Posted - 29/09/2016 : 17:38:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Mrkva a Private Message
quote:

quote:

što je zgođušna ironija s obzirom na to da sam joj poslala i screenshot CV-jevog cipelarenja Rahazlama

Ono drugo mi nije osobito zanimljivo, ali rad bih znati u cemu je ta ironija...

Daklem ironija je u tome što ona studira na rodnim studijima pod budnim okom jednog mađarskog mecene, sa svim što uz to ide, a ti tu trančiraš do apsurda sve svjetonazore na način da bi se i ona s time (tu i tamo) slozila. Bilo mi je ironično vidjeti hoće li prionuti uz tvoje argumente, pogotovo uz involviranu treću osobu (kao što je šutirana).
Go to Top of Page

Mrkva
Senior Member

1184 Posts

Member since 11/09/2016

Posted - 29/09/2016 : 17:39:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Mrkva a Private Message
quote:
Originally posted by Johnny Difool

quote:

Samo za ovo boldano: da si duže na forumu, znala bi da je andjustice vrlo pozitivan tip sklon subverziji, ironiji i podj.... Kod njega, neka me netko ispravi ako griješim, gotovo nikad ono što je napisano ne treba uzimati zdravo za gotovo.
Odnosno, ozbiljan je kad su sugovornici ozbiljni pa da to ima smisla, a kad naleti na svakakve tipove onda ih zaje... i podj....

My bad, ipak sam šegrt ovdje.
Go to Top of Page

andjusticeforall
Advanced Member

Croatia
3077 Posts

Member since 09/12/2009

Posted - 29/09/2016 : 17:50:09  Show Profile Show Extended Profile  Send andjusticeforall a Private Message
Samo sam nastojao pomoći da se okolišanje jasnije artikulira, good Smeagol always helps ;)

https://hrvatskiautorskistrip.blogspot.com/
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
26021 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 29/09/2016 : 18:01:20  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
quote:

quote:

ali ti sad fakat prelaziš granicu - em ti je svako malo post na temu religije em fakat imaš nekakvu mržnju prema svima koji imaju drukčije mišljenje na tu temu. Podsjećaš me već malo na onog religijskog fanatika Kosmajca. Nisi (još) na toj razini ali fakat pretjeruješ.

uglavnom, Culture ima opomenu a vi svi ostali isto stanite s neprimjerenim rječnikom

CV ima opomenu od tebe, svi ostali imaju je od mene.
U principu, ja ne pamtim da je neko od vernika ikada prvi počeo sa religioznim temama. Uvek bude obrnuto.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

Mrkva
Senior Member

1184 Posts

Member since 11/09/2016

Posted - 29/09/2016 : 18:07:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Mrkva a Private Message
quote:
Originally posted by manhunter

quote:

quote:

U principu, ja ne pamtim da je neko od vernika ikada prvi počeo sa religioznim temama. Uvek bude obrnuto.

Ma daj, ne mogu ja imati opomenu, tek sam došla ovamo. Još nije vrag izašao iz mene :)

EDIT: ode odgovor u quote

Edited by - Mrkva on 29/09/2016 18:14:57
Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
13064 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 29/09/2016 : 18:11:15  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message
Ali drug mladjan misli da ipak valja prvo opomenuti CV. Za svaki slučaj

Have mercy
Go to Top of Page

andjusticeforall
Advanced Member

Croatia
3077 Posts

Member since 09/12/2009

Posted - 29/09/2016 : 18:12:10  Show Profile Show Extended Profile  Send andjusticeforall a Private Message
Haranga!

Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
13064 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 29/09/2016 : 18:13:38  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message
Prokletnici!

Have mercy
Go to Top of Page

andjusticeforall
Advanced Member

Croatia
3077 Posts

Member since 09/12/2009

Posted - 29/09/2016 : 18:15:11  Show Profile Show Extended Profile  Send andjusticeforall a Private Message
Crkli dabogda :D

Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 29/09/2016 : 18:37:43  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message
quote:

quote:
Originally posted by swamp thing

Zapravo je fascinantno koliko se ljudi razmeću i dave ljude time što imaju ženu/muža i djecu. Kao da je to neko posebno postignuće koje su samo rijetki imali prilike da dostignu. To najčešće primjećujem kod domaćica, takozvane "the mame", ali vidim da ni muškarci nisu imuni na to.
Da vam objasnim: svako ko nema tu nesreću da je onemogućen da ima djecu (iz medicinskih razloga) može da sklepa hrpu mućaćosa. Ne treba puno mozga, stvarno.

Ovo mi je toliko bezvezna izjava, na više nivoa, da ne mogu ni da reagujem.

Niko ti ni ne traži da reaguješ, tj. ...... u skokovima ako nemaš šta reći.
@MD72 - u slučaju da nisam bio jasan, mislim na ljude koji samu činjenicu da su majke/očevi ističu kao neko posebno postignuće. Djecu može dobiti svakakva budala. Uopšte nisam mislio na sam proces odgoja, naravno da je podizanje djece teška i posebna rabota. Znači, to što neko IMA djecu ne znači samo po sebi da ih zbog toga trebam cijeniti.
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 29/09/2016 : 19:11:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message
quote:

quote:

quote:

Zapravo je fascinantno koliko se ljudi razmeću i dave ljude time što imaju ženu/muža i djecu. Kao da je to neko posebno postignuće koje su samo rijetki imali prilike da dostignu. To najčešće primjećujem kod domaćica, takozvane "the mame", ali vidim da ni muškarci nisu imuni na to.
Da vam objasnim: svako ko nema tu nesreću da je onemogućen da ima djecu (iz medicinskih razloga) može da sklepa hrpu mućaćosa. Ne treba puno mozga, stvarno.

@MD72 - u slučaju da nisam bio jasan, mislim na ljude koji samu činjenicu da su majke/očevi ističu kao neko posebno postignuće. Djecu može dobiti svakakva budala. Uopšte nisam mislio na sam proces odgoja, naravno da je podizanje djece teška i posebna rabota. Znači, to što neko IMA djecu ne znači samo po sebi da ih zbog toga trebam cijeniti.

Sasvim se slažem. Ali, oni će te poklopiti da nisi čovjek u potpunosti jer se nisi realizirao kao majka ili otac, a to ti pak oduzima pravo da sudiš o nekim stvarima i komentiraš ih.

Tu pak kao nadogradnja stigne i to da je obitelj temelj kršćanske zajednice, pa ako nemaš obitelj i djecu onda nisi ni dovoljno dobar / dobra kršćanin ili kršćanka, barem gledano s oltara i u dnevnopolitičke svrhe. Pritom se pod kršćaninima podrazumijevaju isključivo katolici, jer smo to "mi" a ne "oni".

Pa će Bandić nedavno na Mirjanu Hrgu vikati da nema ona što govoriti o dječjim vrtićima kad nikad nije rodila, a Ilčiću će brojnost njegovog potomstva biti vrlina, dok će mu isto kod migranata i muslimana biti znak neodgovornosti, nekontroliranog razmnožavanja i ugroze za nas poštene i pravovjerne kršćane, kako to već ide.

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member

8578 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 29/09/2016 : 19:14:29  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message
quote:
[i]Originally posted by manhunter[quote]

Tu si u pravu. Duboko se, kao pokretacica teme, u ime svih "obrnutih" ispricavam sto pokrecem pitanja vezana na ovu zabranjenu tematiku, koristeci ovaj forum, kao platformu za ukazivanje na ljudska prava i slobodu izbora u sekularnoj drzavi u kojoj nam ih institucija Katolicka Crkva ugrozava, sto nas obrnute doista dovodi u polozaj kao one koji stalno prvi progovaraju i napadaju vjernike.
Kad oni prestanu nametati svoj privatni svjetonazor iznad ljudskih prava i sekularizma, i mi cemo biti zahvalni na tome sto se mozemo drugim stvarima u zivotu baviti. :)

~ Prvo suputnik onda put ~
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8955 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 29/09/2016 : 19:19:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message
quote:
Originally posted by Just_Charlie

quote:

Tu si u pravu. Duboko se, kao pokretacica teme, u ime svih "obrnutih" ispricavam sto pokrecem pitanja vezana na ovu zabranjenu tematiku, koristeci ovaj forum, kao platformu za ukazivanje na ljudska prava i slobodu izbora u sekularnoj drzavi u kojoj nam ih institucija Katolicka Crkva ugrozava, sto nas obrnute doista dovodi u polozaj kao one koji stalno prvi progovaraju i napadaju vjernike.
Kad oni prestanu nametati svoj privatni svjetonazor iznad ljudskih prava i sekularizma, i mi cemo biti zahvalni na tome sto se mozemo drugim stvarima u zivotu baviti. :)

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
26021 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 29/09/2016 : 19:46:05  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
quote:
Originally posted by Tonto

quote:
Originally posted by Just_Charlie

quote:

Već rekoh da ste medijske ugroženi.
Ne ulazim u to da li je tvoje ubeđenje ispravno ili ne.
Samo konstatujem.
Da pojasnim, nemam ni ja neko visoko mišljenje o katoličkoj/pravoslavnoj Crkvi, ali imam o veri i religiji. Ali ovaj forum nije mesto o isterivanju pravde i iznošenja na videlo neispravnosti crkvenih institucija.
Zašto? Pogledati pod "Pravila foruma".

Edited by - manhunter on 29/09/2016 19:49:14
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
26021 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 29/09/2016 : 19:51:21  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
quote:

quote:

quote:

Trese nejebica, ili šta?
Ovo da ti odgovorim tvojim rečnikom samo.

Imao bih ja štošta reći, ali nema svrhe.

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 29/09/2016 : 19:55:21  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
pogledajte filmič i primirite se

https://youtu.be/k6sbNSL4pew

You stared at the abyss, you'll never rest in peace
Go to Top of Page
Page: of 47 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.41 seconds. Snitz Forums 2000