Author |
Topic  |
DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 12/07/2015 : 13:39:29
|
Maloprije mi kolega javio da mu je umrla punica, a kako je sprovod sutra kada bi trebao biti na poslu zamolio me da mu odradim smjenu jer, vidi vraga, baš sam sutra slobodan. I da ne duljim previše, epilog svega je... da ništa neće biti od mog slobodnog dana. |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
 |
|
igor 12
stripovi.com suradnik

4634 Posts
Member since 24/01/2013 |
Posted - 12/07/2015 : 14:00:57
|
quote: Originally posted by DODSFERD
Maloprije mi kolega javio da mu je umrla punica, a kako je sprovod sutra kada bi trebao biti na poslu zamolio me da mu odradim smjenu jer, vidi vraga, baš sam sutra slobodan. I da ne duljim previše, epilog svega je... da ništa neće biti od mog slobodnog dana.
ccc i to ti je neki kolega,
dok će on sutra feštat,ti moraš šljakat |
Vamos a la playa tralalalala |
 |
|
DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 14/07/2015 : 18:43:57
|
Jutros/noćas u 4 h dođem na posao a ulazna vrata zaključana. Kako ja nemam ključ (nije mi ga se dalo izrađivati jer sam ovdje trebao biti samo privremeno a odužilo se preko 2 mjeseca) sjeo sam vani na klupu da sačekam kolegu koji treba doći a inače na smjenu dolazi prije mene. A njega nema pa nema... i kada sam već pomislio da je zaspao dođe on oko 4:25 ali bez ključa kojega je negdje zagubio i nikako ga nije mogao pronaći prije polaska. Unutra zvone službeni telefoni a mi ne možemo do njih, pokušavali smo nekako otvoriti jedan od prozora da uđemo ali nisu se dali. Na kraju nije preostalo ništa drugo nego otići do najbližeg kolege i tako rano ga izvlačiti iz kreveta da nam dadne svoj ključ. Nije bio baš sretan pošto je legao u 3, ali što se može kada je sudbina okrutna. Sva sreća da u velikoj većini slučajeva posla niti nema do 5 h pa tako nije bilo nikakvih zastoja zbog ove neugodnosti. |
Edited by - DODSFERD on 14/07/2015 18:45:28 |
 |
|
DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 15/07/2015 : 20:48:06
|
Konačno da se nešto lijepo dogodi ovih dana. Bila plaća ali sam se ugodno iznenadio kada sam vidio da je sjelo debelo više nego što inače bude, znači da su se isplatili oni praznički sati koje sam imao prošli mjesec. Sada da je samo ''pametno'' uložiti te novce umjesto da ih utučem u hrpu papira, ali treba odoljeti takvoj napasti. |
 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 15/07/2015 : 21:59:06
|
Jutros/noćas u 4 h dođem na posao a ulazna vrata zaključana. Kako ja nemam ključ (nije mi ga se dalo izrađivati jer sam ovdje trebao biti samo privremeno a odužilo se preko 2 mjeseca) sjeo sam vani na klupu da sačekam kolegu koji treba doći a inače na smjenu dolazi prije mene. A njega nema pa nema... i kada sam već pomislio da je zaspao dođe on oko 4:25 ali bez ključa kojega je negdje zagubio i nikako ga nije mogao pronaći prije polaska. Unutra zvone službeni telefoni a mi ne možemo do njih, pokušavali smo nekako otvoriti jedan od prozora da uđemo ali nisu se dali. Na kraju nije preostalo ništa drugo nego otići do najbližeg kolege i tako rano ga izvlačiti iz kreveta da nam dadne svoj ključ. Nije bio baš sretan pošto je legao u 3, ali što se može kada je sudbina okrutna. Sva sreća da u velikoj većini slučajeva posla niti nema do 5 h pa tako nije bilo nikakvih zastoja zbog ove neugodnosti.
Khm, izvini, ali zar vi niste trebali, to jest morali, imati kljuc, barem jedan od vas (tvoj kolega)? Ne samo ako "bi htjeli", nego mandatory ... nesto kao prekrsajni za to ili samo opomena?
Skoro ko dumb & dumber , no offence.
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
 |
|
DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 15/07/2015 : 22:40:33
|
Svi koji ovdje rade imaju ključ (osim mene) ali ga taj put kolega nikako nije mogao pronaći. Ja nemam ključ jer ovo nije moje radno mjesto, ovdje sam došao početkom 5. mjeseca na zamjenu kada je netko otišao na bolovanje i ne znam koliko ću tu još ostati. Nije problem izraditi ključ, mogao bih to napraviti bez problema ali sam to ciljano htio izbjeći jer se unutar zgrade nalazi blagajna koja je u prošlosti bila 2 puta opljačkana, a kada se dogodi takva situacija svi koji imaju ključ moraju proći ispitivanje od strane policije radi formalnosti. Nisu u pitanju neki veliki novci (max. 1000-2000 kn) a kako su bili prisutni tragovi provale svima je jasno da to napravi netko tko ne posjeduje ključ, ali ja volim imati svoj mir a ne se zajebavati još s policijom. |
 |
|
Oki
Advanced Member

Croatia
5444 Posts
Member since 10/02/2011 |
|
Oki
Advanced Member

Croatia
5444 Posts
Posted - 16/07/2015 : 23:17:44
|
Doma nešto dograđujem do kuće i zidari koji to rade umjesto da "izšalaju" pa izbetoniraju one nosive stupove danas koriste one neke šuplje blokove koji se zidaju pa se kasnije u njih stavlja željezo i izljeva beton jer je to kao jednostavnije. Ja budala se sada u sumrak popeo gore na zid kako bih malo vodom zalio te stupove(uvijek su me učili da će beton bolje sazrijeti ako se zaljeva vodom),ali eto...nisam baš spretan poput cirkuskih akrobata,pa sam sa svojih 115kg pao sa zida direkt na tačku punu pregradnih ciglenih blokova,onako na bok...lakat štiti rebra, a ovo sve ispod kuk, trbuh sastrane i noge najebu, isto ko' i lakat, samo što na kraju jedino nisam mogao zaustaviti krvarenje iz lakta-curila krv kroz gazu,pa sam morao do hitne da mi to malo zamotaju... Nije mi jasna jedna stvar, a to je da su mi kod pada najviše nastradale nove hlače, popularno zvane "bermude"...papreno ih platim,a one su mi pukle po kompletnom unutarnjem šavu između nogu, onaj nožni đžep je puknuo uzdužno popola, vanjski šav na ljevoj nogi je dijelom rasparan....pa takve hlače nikada nije imao ni Zagor na Ferrijevim najavanturističkijim naslovnicama!
|
 |
|
Tonka24
Advanced Member

.jpg)
15028 Posts
Member since 09/11/2010 |
|
Tutta
Advanced Member

Germany
32948 Posts
Member since 19/02/2010 |
|
Just_Charlie
Advanced Member

.jpg)
8578 Posts
Member since 07/01/2008 |
Posted - 16/07/2015 : 23:57:19
|
quote: Originally posted by Oki [br uvijek su me učili da će beton bolje sazrijeti ..
To se zove hidratacija. |
~ Prvo suputnik onda put ~
|
 |
|
Oki
Advanced Member

Croatia
5444 Posts
Posted - 17/07/2015 : 00:25:20
|
quote: Originally posted by Tutta
Daj oki jebes bermude, vazno glava citava. Ubuduce opreznije.
Je,samo ja sam skužio da su mi hlače rasparane tek kada sam se vratio sa hitne i sada si mislim jel mi možda nešto ispalo dok su me zamatali pošto su mi se podmuklo smijali na hitnoj...prematao me je od prijatelja otac i cijelo vrijeme je bio na granici da ne pukne od smijeha,sada će me još kada me vidi zajebavat da sam mu uznemiravao medicinsku sestru... Uglavnom,imao sam sreće, penjem se po zidu gotovo po mraku i bez rasvjete i na kraju, ništa strašno mi se i nije dogodilo osim što sam otkinuo komad kože sa lakta te sam samo malo izubijan poput nekog navijača u hrvatskom klupskom nogometu Imam neki osječaj da kod padanja čovjeku puno znači i povijest padanja...u životu sam pao s bicikla više desetaka puta i nekako se čovjek već nauči u određenom trenutku "stisnut" pa na kraju ostane u jednom komadu... |
 |
|
Oki
Advanced Member

Croatia
5444 Posts
Posted - 17/07/2015 : 00:27:26
|
quote: Originally posted by Just_Charlie
quote: Originally posted by Oki [br uvijek su me učili da će beton bolje sazrijeti ..
To se zove hidratacija.
Jedan moj prijatelj nakon svakih popijenih pola litre piva popije dva decilitra vode...stalno je govorio da je to protiv dehidracije, a nije ni bio svjestan da se je hidratizirao... |
 |
|
Tonka24
Advanced Member

.jpg)
15028 Posts
Member since 09/11/2010 |
Posted - 21/07/2015 : 16:56:24
|
Dosao u njemacku,poceo raditi i mogu reci da sam iznenaden ugodno...osjecas se zivim,osjecas se zivim bicem, osjecas se covjekom...nesto nevjerovatno kao da si na drugim svijetu...u disciplini,ljudskim odnosima,ma svemu svjetlosnim godinama ispred balkanskih zemalja...mislio sam da je ok ali ovako da je nisma zamisljao. |
 |
|
Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts
Member since 17/02/2014 |
Posted - 21/07/2015 : 16:59:54
|
quote: Originally posted by Tonka24
Dosao u njemacku,poceo raditi i mogu reci da sam iznenaden ugodno...osjecas se zivim,osjecas se zivim bicem, osjecas se covjekom...nesto nevjerovatno kao da si na drugim svijetu...u disciplini,ljudskim odnosima,ma svemu svjetlosnim godinama ispred balkanskih zemalja...mislio sam da je ok ali ovako da je nisma zamisljao.
Ja sam mislio da si ti već u Njemačkoj...a kako se snalaziš s jezikom? |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
Member since 09/12/2005 |
|
igor 12
stripovi.com suradnik

4634 Posts
Posted - 22/07/2015 : 08:01:30
|
reko ja odavno,
nema do švapske discipline
ajn cvaj
ajn cvaj,ajn cvaj
odeš sa rodne balkanske grude i odma se pogospodiš,
biće da je to zbog klime
|
 |
|
DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 22/07/2015 : 09:19:47
|
quote: Originally posted by igor 12
reko ja odavno,
nema do švapske discipline
ajn cvaj
ajn cvaj,ajn cvaj
odeš sa rodne balkanske grude i odma se pogospodiš,
biće da je to zbog klime
Nije, to je zbog debljeg novčanika. |
 |
|
DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 22/07/2015 : 10:03:27
|
Rano jutros sam na cesti naletio na čaglja i udario ga prednjim kotačem motora, nije bila neka brzina ali je zacvilio k'o ljuta majka. Vidio sam ga na 30-ak metara od sebe pa sam malo usporio ali svejedno se nije maknuo, valjda ga je zaslijepilo led svjetlo a i motor je vrlo tih. Točno mi dođe žao što nisam bio s nekim teškim vozilom pa da ga razlijepim poput palačinke o asfalt, cijelo ovo područje vrvi od tih beskorisnih živina. |
 |
|
igor 12
stripovi.com suradnik

4634 Posts
Posted - 22/07/2015 : 10:10:52
|
glupost
čagljevi su korisne životinje jer čiste prirodu od strvina
men naprosto žao došlo što se nisi stumbekno sa tog motora, i napravio totalku na njemu |
 |
|
senokute
Senior Member

Germany
1367 Posts
Member since 08/01/2011 |
Posted - 22/07/2015 : 10:14:15
|
quote: Originally posted by igor 12
glupost
čagljevi su korisne životinje jer čiste prirodu od strvina
men naprosto žao došlo što se nisi stumbekno sa tog motora, i napravio totalku na njemu
+1 Sram te bilo lesinaru Dodsfelde |
|
Edited by - senokute on 22/07/2015 10:15:44 |
 |
|
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 22/07/2015 : 10:26:04
|
Rano jutros sam na cesti naletio na čaglja i udario ga prednjim kotačem motora, nije bila neka brzina ali je zacvilio k'o ljuta majka. Vidio sam ga na 30-ak metara od sebe pa sam malo usporio ali svejedno se nije maknuo, valjda ga je zaslijepilo led svjetlo a i motor je vrlo tih. Točno mi dođe žao što nisam bio s nekim teškim vozilom pa da ga razlijepim poput palačinke o asfalt, cijelo ovo područje vrvi od tih beskorisnih živina.
I to mi je onda ljubitelj životinja... |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
 |
|
DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 22/07/2015 : 10:36:46
|
Znam ja puno bolje od tebe da će čagalj riješiti strvinu na koju naiđe (tako rade kukavice) jer sam x puta nosio svinjska crijeva i iznutrice na otpad. Stvar je u tome da njih jednostavno ima previše pa se narušava ravnoteža u prirodi, ovdje ih nikada nije bilo za vrijeme ex-Yu i tek poslije rata se nakotilo te gamadi preko svake mjere. Ponekad netko od lovaca zna ustrijeliti kojega ali sve je to kap u moru i trebalo bi organizirati hajku na njih da ih se prorijedi. Možeš misliti kakva bi bila neizmjerna šteta da neki od njih pronađe smrt na cesti, evo sve su mi suze krenule. |
 |
|
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 22/07/2015 : 10:46:26
|
Znam ja puno bolje od tebe da će čagalj riješiti strvinu na koju naiđe (tako rade kukavice) jer sam x puta nosio svinjska crijeva i iznutrice na otpad.
 |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
 |
|
DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 22/07/2015 : 10:52:40
|
quote: Originally posted by tinton
Rano jutros sam na cesti naletio na čaglja i udario ga prednjim kotačem motora, nije bila neka brzina ali je zacvilio k'o ljuta majka. Vidio sam ga na 30-ak metara od sebe pa sam malo usporio ali svejedno se nije maknuo, valjda ga je zaslijepilo led svjetlo a i motor je vrlo tih. Točno mi dođe žao što nisam bio s nekim teškim vozilom pa da ga razlijepim poput palačinke o asfalt, cijelo ovo područje vrvi od tih beskorisnih živina.
I to mi je onda ljubitelj životinja...
Dođi ovamo živjeti pa svaku veče slušati njihovo zavijanje koje je užasno gadno za čuti jer sliči na plač djeteta, hajde se dođi provesti ovom cestom u 4 h ujutro po mraku pa vidjeti kako je to kada izleti iz granja ispred tebe. Preko dana ih sigurno nećeš vidjeti na cesti već samo po mraku kada je vidljivost puno slabija, na kraju krajeva oni ni nemaju što tražiti na cesti jer to nije njihovo područje. Ljudi masovno gaze pse i mačke, čak i u situacijama kada to mogu izbjeći, pa zašto bi meni bilo žao ovakve kukavičke gamadi. Sve ima svoju mjeru pa i moje simpatije prema životinjama. |
 |
|
Topic  |
|