Author |
Topic  |
Tonto
Advanced Member

8954 Posts
Member since 11/02/2012 |
Posted - 20/02/2020 : 20:36:35
|
Sjecam se kad sam gledao ono gostovanje barce kod reala kad je cijeli bernabeu pljeskao ronaldinhu, netko je rekao: ovaj igra ko sto je jimi svirao... i nije puno falio, to je tocno ta lakoca i kvaliteta izvedbe miljama ispred ostalih. |
The less I have the more I am a happy man |
 |
|
Just_Charlie
Advanced Member

.jpg)
8578 Posts
Member since 07/01/2008 |
Posted - 20/02/2020 : 20:49:58
|
Jaoo, mijenjaj pjesmu.
Tko je napisao pjesmu - Pod Učkun kućice bele, Miće kot suzice vele...?
Danas sam imala drazestan dan, gubila se i pronalazila po obroncima Ucke, prosla mnoga sela i zaseoke dok nisam pogodila gdje se skrio servis u kom mi je auto. Znam da cu i iduci put opet isto lutati jer to je jednostavno tako. Isplati se lutati jer sam shvatila da ima i vaznijih stvari nego naci savrsenog muskarca. Vaznije je pronaci savrsenog majstora da me ne zivcira. Dusa od covjeka i znalac od zanata. Jeste da me osiromasio ali ne zalim ni malo. Auticu je izmijenio pumpi i cijevcica, filtera i udahnuo mu snagu kakva mu je nedostajala. Sad sam ja prikopcana na aparate i cjevcice ali ko ga sisa, jednom se zivi.  |
~ Prvo suputnik onda put ~
|
 |
|
DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 20/02/2020 : 21:17:32
|
quote: Originally posted by Kruger
quote: Originally posted by DODSFERD
quote: Originally posted by nagor
quote: Originally posted by Tonto
quote: Originally posted by nagor
Dobra glazba ipak ima neka pravila, tonove, frekvencije, simetriju, fizička pravila koje možemo i mjeriti. Tako da ovo njeno fušanje i "emocije" ne bi prošle ni uvodnu rundu za nastup na vatrogasnoj zabavi.
Neka si ti nama to objasnio...
...i jedino pravilo dobre glazbe jest emocija. Ovo što ti pišeš su teške pizdarije. Izmjeri mi fizička pravila...
Ako staneš mački na rep je emocija, ali nije dobar zvuk. Kužiš. To nije dobro. To je loše.
Podsjetio si me situacije kada je jedan poznanik došao kod mene baš kada sam slušao ovu stvar. Kaže lik da to zvuči kao da si mački stao na rep, ali ga treba razumjeti jer nikad nije čuo ništa slično tome. https://youtu.be/kLfTAPEvz7U?t=335 Ovo je također emocija koja usput sadrži i vrhunsku kvalitetu za tu vrstu muzike, a ocjene stručnjaka (ukupnih 95/100) dovoljno govore o tome. https://www.metal-archives.com/reviews/Leviathan/The_Tenth_Sub_Level_of_Suicide/21030/
Kakve veze imao ovo kričanje sa glazbom? Kritičar koji kritičar u kritiziranju zavijanja mačaka? U biti i mačke, a baš ih se često može čuti u ovo doba godine, ljepše zvuče, Bog im je dao smisao za zvuk za razliku od ovih spodoba što kriče. U biti oni ni nemaju veze sa nikakvom zamišljenom harmonijom, već obrnuto oni su nesimetrični u svojim ispuštanjima krikova, to su smišljeni krikovi iz pakla, pomalo zvuče na ritualno prizivanje negativne energije jer sve što nije harmonično je prikaz negativnosti.
Sve ima svoj smisao ako si dovoljno potkovan da ga pronađeš, a ako nisi onda niti ne možeš suditi o tome. U jednoj stvari si djelomično u pravu, ovo nije muzika već nešto više od toga, tj. vrhunac ekstremne umjetnosti. Vjerovao ili ne, taj stvaratelj ekstremne umjetnosti (on a ne oni jer je čovjek sam) na svjetskoj razini ima važniju ulogu od tvog Houdeka kojeg si nahvalio. I ne razumijem što bi trebalo značiti da ono što nije harmonično je prikaz negativnosti. Zar se život inače ne sastoji od pozitivnih i negativnih stvari koje se nalaze svuda oko nas? |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17293 Posts
Member since 25/10/2001 |
Posted - 20/02/2020 : 21:35:53
|
Naravno da se život sastoji od pozitivnih i negativnih stvari. Negativne te sputavaju i otežavaju ti život a pozitivne te nadahnjuju i pomažu ti u životu. Slično je sa harmonijom i skladnošću. Što se tiče tog glazbenog uratka, tog što si postavio, nije potrebnom biti nekakav veliki glazbeni stručnjak da bi uvidio da u toj glazbi nema ništa bitno. Sve je besmisleno i smišljeno da bi bilo besmisleno. Podsjeća na ritual prizivanja, prizivanje negativnosti, jer sve je u toj nazovi glazbi negativno i mračno. Houdek je izvrstan pjevač, ima izvrstan glas, ne znam jel ga izvježbao ili mu ga je Bog podario, ali to što Houdek izvodi je vrhunsko pjevanje. A to što izvode ovi iz tvog postavljenog uratka nije glazba. Mogao bih se složiti da su u nečemu vrhunski, možda su vrhunski u prizivanju negativnosti, vjerujem ti da jesu i to je sve što znaju. Nit znaju svirati nit znaju pjevati.
|
Edited by - Kruger on 20/02/2020 21:36:29 |
 |
|
DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 20/02/2020 : 22:14:39
|
quote: Originally posted by Kruger Što se tiče tog glazbenog uratka, tog što si postavio, nije potrebnom biti nekakav veliki glazbeni stručnjak da bi uvidio da u toj glazbi nema ništa bitno. Sve je besmisleno i smišljeno da bi bilo besmisleno. Nit znaju svirati nit znaju pjevati.
Ova izjava bi imala pravu težinu samo u slučaju da potječe od eksperta za takvu vrstu umjetnosti, u suprotnom je samo trolanje kao što to radi ovaj momak. https://www.youtube.com/watch?v=3nyuflvS0Yc |
 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17293 Posts
Posted - 20/02/2020 : 22:36:23
|
Gle Dods postoje ljudi koje je lako uvjeriti u nešto. Stručnjak za takvu vrstu umjetnosti?, već te tu pokušava zaustaviti. Pazi nisi stručnjak za to. Kao trebaš biti stručnjak da primijetiš što je smeće, ne glazba, kričanje i dernjava. Vidim smetati Houdek, gle ja se ne mogu sjetiti nijedne njegove pjesme, niti sam ga ikada slušao. No kad čuješ kako lik pjeva ne možeš reći da ne zna pjevati, nije potrebno biti stručnjak da bi vidio kako čovjek ima vrhunski glas, sposobnost pjevačkog izražavanja. Što se toga tiče slično je i s Josipom Lisac, ajde što se nje tiče neke pjesme bi se mogao sjetiti. Ne slušam ni operu, čak mi nije baš ni simpatična a taj način pjevanja je pri vrhu pjevačkog izražaja. Ovo što ti postavljaš je samo dno, čak ni ne spada u nešto što bi se moglo zvati glazbeni izražaj. A trebao bi biti stručnjak, čuj sad to stručnjak za otkrivanje što je to smeće a što nije. Mislim da imaš probleme sa percepcijom vrijednosti što se tiče glazbe. Moguće čak da nemaš ama baš nikakvo osnovno znanje što se tiče glazbe, nego prenosiš ono što su ti neki nazovi stručnjaci rekli. Ti slijepo vjeruješ i slijediš, moraš proširiti vidike a ne biti skučen. Da se razumijemo sličan problem ima i Tonto, mada on ima nekakvo znanje o glazbi, rekao bih čak i dosta dobro, ali ima taj fanatični pristup rekli su kakao je ovaj ili onaj vrhunski glazbenik i nema tu rasprave, rekli su, kraj rasprave. Manipulacija s ljudima je jako učinkovita, ljudi se ne trude razumjeti, nego rekli su, a to je jako bitno. Uostalom što se ima raspravljati kad su rekli.
|
 |
|
DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 20/02/2020 : 23:18:22
|
Kada bih se uspoređivao sa freakovima iz inozemstva onda nisam stručnjak, ali kada su u pitanju ove naše jadne balkanske pripizdine onda JESAM STRUČNJAK za ovo što slušam i to su činjenice. Ne kreiram ja svoja razmišljanja prema tuđima, ovo se samo pokolopilo da je album koji jako visoko kotira kod drugih i meni među najboljima. Meni nitko ništa nije nametnuo već sam sve sam otkrio, barem to nije problem u današnje vrijeme interneta. Da pratiš temu u kojoj često pišem osvrte na albume onda bi nekog vraga i skužio, ja točno znam opisati zbog čega je neki album meni osobno vrhunski, dobar, prosječan ili loš, ne trpam sve u isti koš poput tebe. Ti očito ne kužiš da je ovo muzika za najuži krug ljudi i nitko izvan tog kruga nije mjerodavan ocjenjivati njezinu kvalitetu. To ne može raditi netko tko ne poznaje materiju, a izjave tipa ''ta dernjava je smeće'' su gluposti i djetinjarije. |
Edited by - DODSFERD on 20/02/2020 23:21:12 |
 |
|
DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 20/02/2020 : 23:23:56
|
I da, kojeg vraga si uopće išao otvarati taj link kada si mogao znati da nije ništa za tebe. Koliko sam primjetio, u zadnjih par godina ne propuštaš niti jednu priliku da pljuneš po nečemu što uopće ne razumiješ, a to je baš djetinjasto. |
 |
|
DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
Member since 09/12/2005 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 21/02/2020 : 05:37:05
|
quote: Originally posted by igor 12
quote: Originally posted by lwood
Čovika natiralo dat otkaz samo zato šta je mason a vi se zamarate pizdarijama? cccc
masoni natjerali masona da podnese ostavku zato što je mason. u međuvremenu, masonerija se razblebetala po novinama i tv-u gore nego kumice na placu. kakva država, takvi masoni. cirkusu
da,kod nas je sve spdačina. |
You stared at the abyss, you'll never rest in peace |
 |
|
DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6428 Posts
Member since 05/12/2016 |
Posted - 21/02/2020 : 08:01:47
|
quote: Originally posted by Just_Charlie
Jaoo, mijenjaj pjesmu.
Tko je napisao pjesmu - Pod Učkun kućice bele, Miće kot suzice vele...?
Danas sam imala drazestan dan, gubila se i pronalazila po obroncima Ucke, prosla mnoga sela i zaseoke dok nisam pogodila gdje se skrio servis u kom mi je auto. Znam da cu i iduci put opet isto lutati jer to je jednostavno tako. Isplati se lutati jer sam shvatila da ima i vaznijih stvari nego naci savrsenog muskarca. Vaznije je pronaci savrsenog majstora da me ne zivcira. Dusa od covjeka i znalac od zanata. Jeste da me osiromasio ali ne zalim ni malo. Auticu je izmijenio pumpi i cijevcica, filtera i udahnuo mu snagu kakva mu je nedostajala. Sad sam ja prikopcana na aparate i cjevcice ali ko ga sisa, jednom se zivi. 
Ozbiljno ne znaš ili...pa Drago Gervais(jedna od rijetkih pjesmica koje sam baš zapamtio iz prvog osnovne...davno je to bilo..), a naš legendarni Duško Jeličić Dule ju je otpjevao (ne znam zašto, ali taj čovjek mi je ful simpa iako ne slušam tu ćo mi ćo ti muziku). ;)
EDIT: Vezano uz raspravu o muzici, ne kužim vas baš. Pa hebemu ne možete nameteti nekom svoj ukus. Svakom se sviđa ili ne sviđa nešto drugo. Nikad mi nisu bili jasni ljudi koji misle da je jedino njihovo mišljenje ili ukus ispravno. Neko svršava na Karleušu, neko na Floyd, neko na Carl Coxa...štogod, živi i pusti da žive.  |
-Hi Honey, did you miss me? -With every bullet so far... |
Edited by - DiSkAcH on 21/02/2020 08:42:16 |
 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17293 Posts
Posted - 21/02/2020 : 09:49:17
|
Kada bih se uspoređivao sa freakovima iz inozemstva onda nisam stručnjak, ali kada su u pitanju ove naše jadne balkanske pripizdine onda JESAM STRUČNJAK za ovo što slušam i to su činjenice. Ne kreiram ja svoja razmišljanja prema tuđima, ovo se samo pokolopilo da je album koji jako visoko kotira kod drugih i meni među najboljima. Meni nitko ništa nije nametnuo već sam sve sam otkrio, barem to nije problem u današnje vrijeme interneta. Da pratiš temu u kojoj često pišem osvrte na albume onda bi nekog vraga i skužio, ja točno znam opisati zbog čega je neki album meni osobno vrhunski, dobar, prosječan ili loš, ne trpam sve u isti koš poput tebe. Ti očito ne kužiš da je ovo muzika za najuži krug ljudi i nitko izvan tog kruga nije mjerodavan ocjenjivati njezinu kvalitetu. To ne može raditi netko tko ne poznaje materiju, a izjave tipa ''ta dernjava je smeće'' su gluposti i djetinjarije.
Ova ti je izjava stvarno smjena: „ To ne može raditi netko tko ne poznaje materiju „ na nivou djetinjaste rasprave. Svaka budala koja nema glazbenog sluha i smisla za harmoniju može izvoditi dernjavu, to nije problem nikome. Zato i jest jadno jer to svatko može. Ti si kritizirao jednu stvar koju sam ja postavio na glazbenom topicu, ispljuvao si je. Ja ti nisam ništa prigovorio, priznao sam da je to trash, ali meni je slušljivo, simpatično. Poneko smeće može biti nekome simpatično. Ustvari, upravu si, sad to tek primjećujem, ti ne poznaš materiju ( ovdje ne mislim na glazbenu granu, već na pojam glazba ). Ono što si postavljaš je obična dernjava, iako nije bez veze smišljena, smišljena je za prizivanje negativnosti. Praviti od toga umjetnost je kao praviti umjetnost od cajki, nekako su jako slični cajke i ta dernjava, jednostavno i svatko to može izvesti, a obje izvedbe su pune negativnosti.
|
 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17293 Posts
|
Tonto
Advanced Member

8954 Posts
Posted - 21/02/2020 : 10:36:03
|
Ti si krugeru najbolji primjer svega što ne valja danas. "Ako ne razumijem, ne prihvaćam" - najveći problem našeg društva. Relativiziranje i donošenje paušalnih zaključaka na temelju nikakvog predznanja i iskustva. Danas si svatko uzima za pravo pametovati o svemu, a gotovo nitko nema pojma skoro o ničemu, iznose subjektive budalaštine kao činjenice i što je najtužnije uvjere sebe kako su u pravu. Tvrditi da nešto može svatko zato što tvoj mozak to ne razumije je izjava u rangu one kako je nogomet igra u kojoj 22 budale trče za jednom loptom. To je omalovažavanje i vrijeđanje ogromne skupine ljudi koji imaju drukčiji pogled na umjetnost i čijem mozgu odgovaraju drukčiji podražaji nego tvom.
|
 |
|
Tonto
Advanced Member

8954 Posts
Posted - 21/02/2020 : 10:40:01
|
quote: Originally posted by DiSkAcH
EDIT: Vezano uz raspravu o muzici, ne kužim vas baš. Pa hebemu ne možete nameteti nekom svoj ukus. Svakom se sviđa ili ne sviđa nešto drugo. Nikad mi nisu bili jasni ljudi koji misle da je jedino njihovo mišljenje ili ukus ispravno. Neko svršava na Karleušu, neko na Floyd, neko na Carl Coxa...štogod, živi i pusti da žive. 
Ovdje se ne radi o ukusima. Ovdje se radi o razumijevanju materije i prepoznavanju kvalitete. Možeš voljeti ili ne voljeti, ali da bi o nečemu raspravljao moraš razumijeti. Svatko ko je uzeo gitaru u ruku jednom u životu i pogledao/poslušao 10 sekundi hendrixa i slasha ne može tvrditi da je slash bolji gitarist ma koliko mu slashova glazba bila draža... ako ima imalo pameti. Isto kao što ako imalo pratiš i razumiješ rock glazbu nećeš napisati da je mladen burnać veći tekstopisac od štulića... |
 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 21/02/2020 : 11:51:15
|
Cime se vi ovdje zamarate, kukulele...
A ovoga bolje ne pustiti da pise dalje. Mislim, ipak nije lijepo pustiti covjeka da se tako blamira. Iako se o ukusima ne raspravlja, ali za takvu "tvrdnju"... ajmene!
Ma on se može dobro glupirati i blesirati ali bolje svirati od Slasha ne može. A od ovih ostalih također vrlo teško, pogotovo može samo brisati cipele ovima iz LS-a.
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17293 Posts
Posted - 21/02/2020 : 12:06:05
|
quote: Originally posted by Tonto
Ti si krugeru najbolji primjer svega što ne valja danas. "Ako ne razumijem, ne prihvaćam" - najveći problem našeg društva. Relativiziranje i donošenje paušalnih zaključaka na temelju nikakvog predznanja i iskustva. Danas si svatko uzima za pravo pametovati o svemu, a gotovo nitko nema pojma skoro o ničemu, iznose subjektive budalaštine kao činjenice i što je najtužnije uvjere sebe kako su u pravu. Tvrditi da nešto može svatko zato što tvoj mozak to ne razumije je izjava u rangu one kako je nogomet igra u kojoj 22 budale trče za jednom loptom. To je omalovažavanje i vrijeđanje ogromne skupine ljudi koji imaju drukčiji pogled na umjetnost i čijem mozgu odgovaraju drukčiji podražaji nego tvom.
Ti stvaraš problem gdje ga nema. Nogomet jest igra u kojoj 22 budale trče za loptom. Samo što neke budale jako dobro zarađuju tim trčanje. Smeće je smeće. Da moguće da ja pogrešno reagiram, slažem se, možda sam je neispravan jer poštujem harmoniju i sklad, a pokvareno krčanje mi je iritantno.
|
 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17293 Posts
Posted - 21/02/2020 : 12:11:57
|
quote: Originally posted by Poli
Cime se vi ovdje zamarate, kukulele...
A ovoga bolje ne pustiti da pise dalje. Mislim, ipak nije lijepo pustiti covjeka da se tako blamira. Iako se o ukusima ne raspravlja, ali za takvu "tvrdnju"... ajmene!
Ma on se može dobro glupirati i blesirati ali bolje svirati od Slasha ne može. A od ovih ostalih također vrlo teško, pogotovo može samo brisati cipele ovima iz LS-a.
Ja nisam jedini kojima je Slash bolji od Hendriksa. A što se tiče LS-a ne znam, meni su izvrsni. Bolji i od jednog i od drugog. Gunsi imaju Axla i Slasha, Axl vrhunski pjeva Slash ima vrhunske solaže, no imaju lika koji je malo u podređenom položaju, plavokosog gitaristu koji je prirodni lijevak a svira desnom i to je nešto vrhunsko. Ah tko mi to kaže lik koji piše gluposti na onom ratnom topicu, ne kažem da je sve glupost ali dosta toga je smiješno.
|
 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 21/02/2020 : 12:23:24
|
Mislim, i meni su neki izvođaci i/ili bendovi iznimno dragi ali nisam lud da kazem da su najbolji ili bolji od ovoga/onoga kao defakto strucni dokaz ili da neko ne moze igrati bolje od ovoga, pri cemu ti skoro cjeli svijet tvrdi drugacije. Ionako su mi takve "debate" potpuno bezvezne i nepotrebne.
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17293 Posts
Posted - 21/02/2020 : 12:36:04
|
Većina ovi naših debata su zabava i na razini djece. Slažem se da su pomalo besmislene. Glazbena industrija je kao i vrhunski sport iz-programiran, stvaraju se mitovi zbog zarade novca. I da ako se suprotstaviš nametnutim mitovima ispadneš „ crna ovca „. A tako je gotovo u svakom segmentu života.
|
 |
|
DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 21/02/2020 : 14:27:06
|
quote: Originally posted by Kruger Svaka budala koja nema glazbenog sluha i smisla za harmoniju može izvoditi dernjavu, to nije problem nikome. Zato i jest jadno jer to svatko može.
Stvarno si naivan ako misliš da to može svatko kome padne na pamet. Čak i kod ovakvog načina izražavanja postoje određene smjernice koje moraš poštivati da bi se mogao baviti time. Kako objašnjavaš činjenicu da ja sa svojih 40 godina ne bih mogao izvesti ovo što radi djevojčica sa 6 (nije mi problem priznati da nisam sposoban za to). I još stručnjaci kažu da je muški glas puno pogodniji za nešto takvo od ženskog koji je već u startu u puno podređenijem položaju. Ako misliš da to može svatko hajde onda snimi nešto svoje, okači na youtube da čujemo kako to zvuči. quote:
Ti si kritizirao jednu stvar koju sam ja postavio na glazbenom topicu, ispljuvao si je. Ja ti nisam ništa prigovorio, priznao sam da je to trash, ali meni je slušljivo, simpatično.
Tu sam te čekao da ti pokažem kako nije isto kritizirati nešto s čime jesi i nešto s čime uopće nisi upoznat. Ako se ne varam, u pitanju je bio Limp Bizkit, istina je da sam ga ispljuvao, ali sam barem objasnio svoje razloge. Njegova muzika kao mješavina metala i rapa je stvarana s ciljem da privuče što je moguće više fanova ta 2 potpuno različita žanra. S druge strane, ono što sam jučer postavio nije nastalo zato da nekoga privuče, već onako kako je muzičar osjetio da treba zvučati kada makne sve blokade koje ga eventualno mogu sputavati. Što se tiče Limp Bizkita vjerojatno sam ga slušao prije tebe, i to ne samo onu stvar koju si postavio nego cijeli album s kojeg potječe. Imao sam tu kazetu dok sam bio u vojsci prije 20-ak godina, preslušao je puno puta, ali tada nisam imao dovoljno iskustva da primjetim o kakvom smeću se radi. Za razliku od mene ti si jučer na osnovi pola minute (pretpostavljam) rekao kako je ona muzika dno i da nema nikakvu vrijednost, tj. bez ikakvog predznanja si donio zaključak kao nešto mjerodavno. To se tako ne radi i nema veze sa realnošću bez obzira o čemu se raspravlja. |
 |
|
Just_Charlie
Advanced Member

.jpg)
8578 Posts
Member since 07/01/2008 |
Posted - 21/02/2020 : 15:19:42
|
A mili moji sto ste se raspisali  Ja sam poslusala Josipu jos mnogo puta .. radila sam na sebi, distancirala se s vremenom od prostora, vremena, prigode, himne i zadanih obrazaca, onog naucenog..onih predrasuda, naroda, ocekivanja poznatog, znanog..i zamislite. Ta Josipina himna je cista emocija kakvu nismo ocekivali jer nismo navikli. Navikli smo na kruta, mrtvo ozbiljna lica s rukom na srcu svakog kriminalca i casnog covjeka, po cemu su oni u tome, barem u tom trenu intoniranja himne bili isti pod jednom zastavom i sigurni u poznatom. Sad je pitanje duha, znanja i obrazovanja, tolerancije i postenja,nositi se s ovom himnom. Nije ovdje potrebno muzicko znanje, a mnogi su sada vrhunski glazbeni znalci i kriticari. To je najlakse. Teze je sebe preispitati. Lakse je zastupati svoju apsolutnu istinu. I tako to kod nas sve ostalo takoder ide..
Kriva je susjeda koja nije dobro oprala zavjese, a ne vidimo da ih mi promatramo kroz nase prljave prozore. |
~ Prvo suputnik onda put ~
|
 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17293 Posts
Posted - 21/02/2020 : 17:14:43
|
quote: Originally posted by Kruger Svaka budala koja nema glazbenog sluha i smisla za harmoniju može izvoditi dernjavu, to nije problem nikome. Zato i jest jadno jer to svatko može.
Stvarno si naivan ako misliš da to može svatko kome padne na pamet. Čak i kod ovakvog načina izražavanja postoje određene smjernice koje moraš poštivati da bi se mogao baviti time. Kako objašnjavaš činjenicu da ja sa svojih 40 godina ne bih mogao izvesti ovo što radi djevojčica sa 6 (nije mi problem priznati da nisam sposoban za to). I još stručnjaci kažu da je muški glas puno pogodniji za nešto takvo od ženskog koji je već u startu u puno podređenijem položaju. Ako misliš da to može svatko hajde onda snimi nešto svoje, okači na youtube da čujemo kako to zvuči. quote:
Ti si kritizirao jednu stvar koju sam ja postavio na glazbenom topicu, ispljuvao si je. Ja ti nisam ništa prigovorio, priznao sam da je to trash, ali meni je slušljivo, simpatično.
Tu sam te čekao da ti pokažem kako nije isto kritizirati nešto s čime jesi i nešto s čime uopće nisi upoznat. Ako se ne varam, u pitanju je bio Limp Bizkit, istina je da sam ga ispljuvao, ali sam barem objasnio svoje razloge. Njegova muzika kao mješavina metala i rapa je stvarana s ciljem da privuče što je moguće više fanova ta 2 potpuno različita žanra. S druge strane, ono što sam jučer postavio nije nastalo zato da nekoga privuče, već onako kako je muzičar osjetio da treba zvučati kada makne sve blokade koje ga eventualno mogu sputavati. Što se tiče Limp Bizkita vjerojatno sam ga slušao prije tebe, i to ne samo onu stvar koju si postavio nego cijeli album s kojeg potječe. Imao sam tu kazetu dok sam bio u vojsci prije 20-ak godina, preslušao je puno puta, ali tada nisam imao dovoljno iskustva da primjetim o kakvom smeću se radi. Za razliku od mene ti si jučer na osnovi pola minute (pretpostavljam) rekao kako je ona muzika dno i da nema nikakvu vrijednost, tj. bez ikakvog predznanja si donio zaključak kao nešto mjerodavno. To se tako ne radi i nema veze sa realnošću bez obzira o čemu se raspravlja.
Gle svaka budala može kreštati, to je činjenica. Ako neko u tome vidi umjetnost svaka mu čast na tome što je u tako velikoj zabludi. Doista postoje podosta ljudi koji bi htjeli da bi svašta trebalo biti umjetničko djelo, naravno to bi htjeli oni nesposobni. A ta mala se pojavila na glazbenom showu, njima je potrebno neko neobično blesiranje mada uglavnom pobjede talentirani glazbenici, ne pratim to baš ali ono što nešto znam uglavnom pobjede oni koji znaju pjevati a ne kreveljiti se. Mada ih dosta nestane s vremenom, bljesnu i nestanu. Glazba je nekada bila dosta dobar biznis, sada više nije. Što se tiče toga što sam u pola sekunde shvatio da se radi o smeću je veći dokaz da je jako malo potrebno da shvatiš o čemu se radi, meni je potrebno 30 sekundi, nekome, minuta, nekom minuta i 13 sekundi a netko to nikad neće shvatiti ili možda hoće ali za jako puno godina. To ti je tako u životu ne možemo svi biti brzi u ispravnom zaključivanju. Limp Biskit, da nebitno za raspravu, većina glazbe je smišljeno da bi privukla ljude i stvarala novac. Pa tako i ovo tvoje kreštanje, nije to bez veze smišljeno. Sve je to biznis. Ustvari nekad je bio dobar, danas više nije toliko dobar ali ipak se vrti neka lova.
|
 |
|
NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts
Member since 08/02/2006 |
Posted - 21/02/2020 : 18:42:10
|
Bolje šutit pa da ljudi misle da si glup, nego progovorit i otklonit svaku sumnju. |
Doli sve stranke!!! Živili naši dušmani!!! |
 |
|
Topic  |
|
|
|