forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 GRČKA
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 29

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7797 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 29/06/2015 : 17:47:36  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message  Reply with Quote
Da oce i ove nase kolonije bankrotirati...od 84 g. kad su belosvetski lihvari odustali od arogantnog seferjota i poceli kreditirati republike...mi samo uzimamo kredite i placamo kamate...zasto vise ne puknemo.cemu ovo mrcvarenje...potrebna je ponovna akumulacija kapitala u vidu otimacine a užadi sa kojima cemo vesati kapitaliste prodace nam licno oni
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 29/06/2015 : 19:03:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Vrlo zanimljiva analiza Mislava Žitka na Forum.tm-u:

http://www.forum.tm/vijesti/grcka-radikalizacijom-demokracije-protiv-tehnokratizacije-ekonomije-3371

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 29/06/2015 : 19:05:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Prizori praznih polica su mi uvijek osobito sugestivni i neugodni, asociraju me na rat i neimaštinu.

http://www.jutarnji.hr/totalni-kaos-u-grckoj-narod-se-navikava-na-zivot-bez-banaka---uzas--u-dzepu-imam-5-eura--a-red-za-bankomat-je-beskonacan-/1374165/

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

boddhisatva
Senior Member

Croatia
1315 Posts

Member since 08/01/2013

Posted - 29/06/2015 : 19:20:11  Show Profile Show Extended Profile  Send boddhisatva a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Johnny Difool

Vrlo zanimljiva analiza Mislava Žitka na Forum.tm-u:
http://www.forum.tm/vijesti/grcka-radikalizacijom-demokracije-protiv-tehnokratizacije-ekonomije-3371

analiza je na mjestu, naročito onaj dio koji se tiće rada i socijale te upletanja u demokratsko odlučivanje jednog naroda, u ovom su to slučaju Grci sa svojim manama i greškama ali se zapravo moglo raditi i o bilo kojem drugome
Nisu ni Grci bez mana, sami su si napravili probleme ali realno treba uvidjeti da su i tehnokrati iz EU još i gore pogriješili, njihove mjere nisu donijele rezultata u 5 godina koliko ih sprovode jer su bile usmjerene na obezvrjeđivanje rada i smanjenje radničkih prava umjesto na smanjenje birokracija, veće poreze bogatima te obraćun s političkim i bankarskim elitama...
pa treba li biti mućak i shvatiti da iz kriza ne izvlaće bogataši koje krize samo više bogate, političke elite, razni takvi hohštapleri i lezilebovići - ne jer jedino rad izvlaći iz kriza, stvara vrijednosti, radna mjesta i ostalo a ne tamo neke recesije i ukidanja....
kako bilo sada nastupa proces gdje će se Europljanima Grci satanizirati i prikazati kao uzročnici sadašnjih problema u EU zoni - pad eura, pad tržišta i sl. Ali zapravo to nije tako, puklo ovo bilo gdje isto bi isplivala sva ta nerealna ekonomska politika bez ikakva pokrića....

Pike Bishop: Let's go!
Lyle Gorch: Why not?

Edited by - boddhisatva on 29/06/2015 19:22:55
Go to Top of Page

trolodtroje
Advanced Member

3283 Posts

Member since 14/09/2010

Posted - 29/06/2015 : 19:26:12  Show Profile Show Extended Profile  Send trolodtroje a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by boddhisatva

Jedino mi je u cijeloj situaciji zato baš i smješan onaj slovenski ministar sa onom izjavom da će Slovenija izgubiti 1,8 mlrd € jer neće to Slovenija izgubiti nego Slovenske banke koje više ionako nisu ni slovenske banke, ne :o)) Glupa floksula nekoga koji sebe sagledava koroz prizmu: "Država to sam ja"

Eeeeeeee. Wrong. Slovenija je Grčiji posodila 263,68 milijona evrov in izdala za 1.550 milijonov evrov poroštev. Do zdaj je Grčija plačala 17,6 milijona evrov obresti. Republika Slovenija je porok izdaj dolžniških papirjev družbe EFSF, ki je financirala pomoč Grčiji, Portugalski in Irski (družbo je nadomestil ESM, EFSF sedaj le upravlja z danimi posojili in svojimi obveznostmi iz tega naslova). Na dan 31. december 2014 je znesek poroštev znašal 1,55 milijarde evrov glavnice, povečan za natečene obresti. Gre za znesek poroštva v višini deleža Republike Slovenije za vse izdane obveznice družbe EFSF.

Više ovde:
http://www.demokracija.si/fokus/izpostavljenost-slovenije-do-grcije-presega-1-813-milijonov-evrov

Znači Republika Slovenija a ne banke, "koje više ionako nisu ni slovenske banke, ne :o)) "

Ne.
Go to Top of Page

Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts

Member since 05/05/2008

Posted - 29/06/2015 : 19:40:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Risar_69 a Private Message  Reply with Quote
Bruselj se plaši, da u slučaju grčkoga NE dodje do domino efekta i polako i ostale države upotrebijo referendum.
Ko se plaši referenduma, kao naj demokratičnog načina odlučivanja?
Skorumpiranci, mafijci i finančni mešetarji, koji rade u štetu ljudi i njihovih država.

Kad pocneš crtati, uvek moraš imati na kraju olovke, srce, ruku i misli!
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 29/06/2015 : 19:46:26  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by igor 12

quote:
Originally posted by lwood

ma naravno,to šta su Grci imali i 14. plaču,išli u punu penziju s 52 godine,prijavljivali po jedan boravak turista u apartmanu u ciloj godini itd uopče nema nikakve veze.

a jebate elvude,mi sve to radimo od stoljeća sedmog

i još nismo propali

nismo? a svaka država šta je ovde bila je propala.

You stared at the abyss, you'll never rest in peace
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 29/06/2015 : 19:49:19  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Risar_69

Bruselj se plaši, da u slučaju grčkoga NE dodje do domino efekta i polako i ostale države upotrebijo referendum.
Ko se plaši referenduma, kao naj demokratičnog načina odlučivanja?
Skorumpiranci, mafijci i finančni mešetarji, koji rade u štetu ljudi i njihovih država.

isti je njima q. s referendumon il bez njega su pa pa.

Go to Top of Page

Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts

Member since 05/05/2008

Posted - 29/06/2015 : 20:01:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Risar_69 a Private Message  Reply with Quote
Svjetskii neokapitalisti malo se plaše, da bi se u svijetu socialdemokratija previše razširila, previše se plaše za svoje privilegije i bogastvo, koje ima ta mala peščica u rukama. U upozorenje drugim vladama oče Grčiju sa levom socialnom vlado na čelu što bolje onesposobiti i navidezno prikazati, da uvajanje više humanih sistema ne deluje. Ako če Grčka pasti, bude se revščina sa svu moči još više šriti po svijetu, uništavat če državu za državu, neoliberalni kapitalisti če si tako još više naggrabiti, preostalom čovječanstvu pa če ostati samo još drobtinice-sitnoča i bijeda.

Go to Top of Page

boddhisatva
Senior Member

Croatia
1315 Posts

Member since 08/01/2013

Posted - 29/06/2015 : 20:01:15  Show Profile Show Extended Profile  Send boddhisatva a Private Message  Reply with Quote
trolle to što ste im dali te tzv. "pare" i obveznice ste napravili po nalogu Bruxellesa
ti novci su prošli kroz njihovu ECB, sve se je to i ukalkuliralo u tu neku kamatu Grcima, na to bi sada trebalo gledati kao na Bruxelles problem i ECB problem a ne Slovenski ili Malteški
a u čem je sada razlika između ECB i (da bubnem npr.) Goldman Sachsa ili slična privatna bankarstva? ;o))

meni ovo izgleda nekako ilustrativno kod vrste bankarstva da očigledno ako te kamatari privatna banka da će ti ona slomiti noge ali ostaviti ruke jer njima radiš, tak glupi nisu.
a ovi drugi ti slome ruke kojima radiš pa očekuju da poslove obavljaš s nogama
Grci i jesu odigrali takav poker da je i Juncker bobizdio, ali u datoj situaciji šta su i mogli, mislim da ih je sve jednostavno dovelo pred taj čin - prije nešto godina njemački im je ministar financija rekao da ako nemaju para neka prodaju otoke, hebate pa zar je to EU - nepoštovanje svega drugoga osim jedino para i samo para pod bilo kakvu cijenu

Go to Top of Page

Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts

Member since 05/05/2008

Posted - 29/06/2015 : 20:03:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Risar_69 a Private Message  Reply with Quote
a koliko i kad ima Grčka da plati evo:
http://graphics.wsj.com/greece-debt-timeline/

http://pogiblog.atlatszo.hu/2015/06/27/corrupt-lazy-greeks-debunking-ethnic-stereotyping-substituting-economics/

Edited by - Risar_69 on 29/06/2015 20:07:19
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 29/06/2015 : 20:06:33  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:

Svjetskii neokapitalisti malo se plaše, da bi se u svijetu socialdemokratija previše razširila, previše se plaše za svoje privilegije i bogastvo, koje ima ta mala peščica u rukama. U upozorenje drugim vladama oče Grčiju sa levom socialnom vlado na čelu što bolje onesposobiti i navidezno prikazati, da uvajanje više humanih sistema ne deluje. Ako če Grčka pasti, bude se revščina sa svu moči još više šriti po svijetu, uništavat če državu za državu, neoliberalni kapitalisti če si tako još više naggrabiti, preostalom čovječanstvu pa če ostati samo još drobtinice-sitnoča i bijeda.

kakva socijaldemokracija? neobuzdano uzimanje kredita s golemim kamatama?
da bi osiguravali nešto šta realno ne mogu imat?

Go to Top of Page

boddhisatva
Senior Member

Croatia
1315 Posts

Member since 08/01/2013

Posted - 29/06/2015 : 20:11:14  Show Profile Show Extended Profile  Send boddhisatva a Private Message  Reply with Quote
quote:

http://pogiblog.atlatszo.hu/2015/06/27/corrupt-lazy-greeks-debunking-ethnic-stereotyping-substituting-economics/

ma nema šanse da sve to isplate ni do 2154 godine
vidim ja sad i da duguju i poprilično privatnim investitorima, ali interesantno mi je i to da im ECB opaljuje na neke rate i po 6,50% kamata

Go to Top of Page

Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts

Member since 05/05/2008

Posted - 29/06/2015 : 20:12:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Risar_69 a Private Message  Reply with Quote
hehe, mi se smijemo grcima, dok kod nas nije ništa bolje.
gdje su ona stara dobra vremena :)
evo kod nas je npr. ovako:

1995 4 mlrd *
2001 10 mlrd *
2002 11 mlrd *
2003 13 mlrd *
2004 15 mlrd *
2005 20 mlrd *
2006 24 mlrd *
2007 34 mlrd *
2008 39 mlrd *
2009 40 mlrd *
2010 40 mlrd *
2011 41 mlrd *
2012 42 mlrd *

inače se može reči: početak kraja :)

Edited by - Risar_69 on 29/06/2015 20:13:48
Go to Top of Page

Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts

Member since 05/05/2008

Posted - 29/06/2015 : 20:16:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Risar_69 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

ma nema šanse da sve to isplate ni do 2154 godine
vidim ja sad i da duguju i poprilično privatnim investitorima, ali interesantno mi je i to da im ECB opaljuje na neke rate i po 6,50% kamata

Nema šanse, polako če se moči jeftinije kupiti kuču na nekoj obali. Kad počnu sa drahmom, prvo če biti kurs 1:1, onda če pasti za 50posto, itd...

Go to Top of Page

boddhisatva
Senior Member

Croatia
1315 Posts

Member since 08/01/2013

Posted - 29/06/2015 : 20:16:55  Show Profile Show Extended Profile  Send boddhisatva a Private Message  Reply with Quote
quote:

hehe, mi se smijemo grcima, dok kod nas nije ništa bolje.
gdje su ona stara dobra vremena :)
evo kod nas je npr. ovako:

1995 4 mlrd *
2001 10 mlrd *
2002 11 mlrd *
2003 13 mlrd *
2004 15 mlrd *
2005 20 mlrd *
2006 24 mlrd *
2007 34 mlrd *
2008 39 mlrd *
2009 40 mlrd *
2010 40 mlrd *
2011 41 mlrd *
2012 42 mlrd *

inače se može reči: početak kraja :)

pa kod svih je ispalo tako, nisu Grci u tome jedini ima ih još popriličan broj takvih i to će sve kad tad pukniti jasno
jedino što su to Grci uzimali u enormnim količinama i sa time se istina slažem

Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
13072 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 29/06/2015 : 20:17:45  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
Da, Europa je u kurcu

Have mercy
Go to Top of Page

Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts

Member since 05/05/2008

Posted - 29/06/2015 : 20:18:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Risar_69 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by lwood

quote:

kakva socijaldemokracija? neobuzdano uzimanje kredita s golemim kamatama?
da bi osiguravali nešto šta realno ne mogu imat?

To imaš pravo, ne može se živjeti na račun drugoga, iako to rade več tisočlječima bankari, i svi paraziti koji ti sišu pare :)

Edited by - Risar_69 on 29/06/2015 20:18:42
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 29/06/2015 : 20:19:10  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by izivko

Da, Europa je u kurcu

u mercosur niste tili,sad se mislite

Go to Top of Page

boddhisatva
Senior Member

Croatia
1315 Posts

Member since 08/01/2013

Posted - 29/06/2015 : 20:25:43  Show Profile Show Extended Profile  Send boddhisatva a Private Message  Reply with Quote
pa ja stalno tvrdim da je ova cjela ekonomija na nerealnim nogama i da se operira sa nepostojećim vrijednostima i da je to balon koji se mora kad tad urušiti a urušava se (moguće) na Grcima koje sad prikazuju kao glavne negativce a obični su bedaci oji su uzimali u enormnim količinama

ajmo vako stvar postaviti
jedne godine ja kao bankar otisnem euro i kažem da mu je vrijednost u mojim lepim očima
pa posudim taj dolar nekome na rok od 10 godina sa kamatom od toliko i toliko
onda mi on dugije 10 eura za 10 godina a on ih naravno nema u toj količini
pa mu ja velim: ubij babu, prodaj zemlju, prodaj zdravstvo ali ja pare hoću tad i tad a s kamatom to će tada biti 12 eura

Go to Top of Page

Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts

Member since 05/05/2008

Posted - 29/06/2015 : 20:27:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Risar_69 a Private Message  Reply with Quote
Neka se dogovore, da postane Grčka davčna oaza u EU.
Juncker če jim biti glavni savetovalac, ima on puno iskustva za to. :)
A svi mi, koji smo im posudili pare, imamo npr. ljetovanja 1 mjesec besplatno.

Edited by - Risar_69 on 29/06/2015 20:28:58
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 29/06/2015 : 20:28:08  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:

pa ja stalno tvrdim da je ova cjela ekonomija na nerealnim nogama i da se operira sa nepostojećim vrijednostima i da je to balon koji se mora kad tad urušiti a urušava se (moguće) na Grcima koje sad prikazuju kao glavne negativce a obični su bedaci oji su uzimali u enormnim količinama

ajmo vako stvar postaviti
jedne godine ja kao bankar otisnem euro i kažem da mu je vrijednost u mojim lepim očima
pa posudim taj dolar nekome na rok od 10 godina sa kamatom od toliko i toliko
onda mi on dugije 10 eura za 10 godina a on ih naravno nema u toj količini
pa mu ja velim: ubij babu, prodaj zemlju, prodaj zdravstvo ali ja pare hoću tad i tad a s kamatom to će tada biti 12 eura

Go to Top of Page

boddhisatva
Senior Member

Croatia
1315 Posts

Member since 08/01/2013

Posted - 29/06/2015 : 20:32:04  Show Profile Show Extended Profile  Send boddhisatva a Private Message  Reply with Quote
pa hebo me ćuko, lwoode lektore forumski bar nisam napisao kune ;o))))

Go to Top of Page

Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts

Member since 05/05/2008

Posted - 29/06/2015 : 20:35:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Risar_69 a Private Message  Reply with Quote
U Ukrajinu je i EU i ameri pobacala puno milijardi, pa niko nije plakao.
A ovdje su svi kao na trnjima kao, da če biti kraj svijeta. Neka IMF uzme novac od pomoči Ukrajine, pa če se malo srediti stvari :)
Malo više me brine, kako če biti kod nas ubuduče.Šta če ovi "geniji" da urade za nas.

Go to Top of Page

boddhisatva
Senior Member

Croatia
1315 Posts

Member since 08/01/2013

Posted - 29/06/2015 : 20:38:58  Show Profile Show Extended Profile  Send boddhisatva a Private Message  Reply with Quote
quote:

Malo više me brine, kako če biti kod nas ubuduče.Šta če ovi "geniji" da urade za nas.

poslat ćemo naše pametne na poduku kod Varoufakisa jer ipak je njemu uža specijalnost Teorija igara... ;o))

Go to Top of Page
Page: of 29 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.33 seconds. Snitz Forums 2000