Author |
Topic  |
Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
|
igor 12
stripovi.com suradnik

4634 Posts
Member since 24/01/2013 |
|
Dranki
Senior Member

2549 Posts
Member since 03/06/2007 |
Posted - 27/09/2015 : 09:53:32
|
100.000 Afganistanaca napusta mjesecno Afganistan:
http://www.spiegel.de/politik/ausland/fluechtlinge-100-000-verlassen-monatlich-afghanistan-a-1054936.html
Evo primjer onoga o cemu sam pisao u zadnjem komentaru. Nakon procjene da će u Njemačku ove godine stići 800.000 migranata, krijumčari ljudi su u Afganistanu proširili glasinu da Njemačka prima samo 800.000 migranata i da je onda šlus. To je naravno izazvalo masovno napuštanje Afganistana u smjeru Evrope. 11% migranata pristiglih u Njemačku su Afganistanci.
Znači oko 100.000 Afganistanaca su došli u Njemačku manje-više ne zbog zavjere protiv Evrope, nego zbog laži koje krijumčari šire kako bi osigurali da se narod stavi u pokret a oni sebi osiguraju basnoslovne zarade. A to je tek početak, tek su sada počeli pravo da napuštaju Afganistan. I sad zamislite kad se na uskom prostoru nadju Afganistanci i Sirijci i Pakistanci, koje u Njemačkoj ne smiju u istom autobusu da prevoze zbog potencijala konflikta. Pisao sam da se u Austriji redovno sastaju na masovne tučnjave gdje bude redovno izbodenih. Zamislite kad krenu u Njemačkoj da se obračunavaju.
A slijedeći veliki talas se očekuje iz Libanona gdje se nalazi milion sirijskih izbjeglica a uslovi života su katastrofalni. Oko Evrope se nalazi 20 miliona izbjeglica i postoji opasnost da se stave u pokret. Upravo taj scenario se sada odigrava pred našim očima. |
I am tormented with an everlasting itch for things remote. I love to sail forbidden seas, and land on barbarous coasts. |
Edited by - Dranki on 27/09/2015 10:04:17 |
 |
|
izivko
Advanced Member

.jpg)
Germany
13081 Posts
Member since 25/07/2003 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 27/09/2015 : 10:20:34
|
quote: Originally posted by Dranki
100.000 Afganistanaca napusta mjesecno Afganistan:
http://www.spiegel.de/politik/ausland/fluechtlinge-100-000-verlassen-monatlich-afghanistan-a-1054936.html
Evo primjer onoga o cemu sam pisao u zadnjem komentaru. Nakon procjene da će u Njemačku ove godine stići 800.000 migranata, krijumčari ljudi su u Afganistanu proširili glasinu da Njemačka prima samo 800.000 migranata i da je onda šlus. To je naravno izazvalo masovno napuštanje Afganistana u smjeru Evrope. 11% migranata pristiglih u Njemačku su Afganistanci.
Znači oko 100.000 Afganistanaca su došli u Njemačku manje-više ne zbog zavjere protiv Evrope, nego zbog laži koje krijumčari šire kako bi osigurali da se narod stavi u pokret a oni sebi osiguraju basnoslovne zarade. A to je tek početak, tek su sada počeli pravo da napuštaju Afganistan. I sad zamislite kad se na uskom prostoru nadju Afganistanci i Sirijci i Pakistanci, koje u Njemačkoj ne smiju u istom autobusu da prevoze zbog potencijala konflikta. Pisao sam da se u Austriji redovno sastaju na masovne tučnjave gdje bude redovno izbodenih. Zamislite kad krenu u Njemačkoj da se obračunavaju.
A slijedeći veliki talas se očekuje iz Libanona gdje se nalazi milion sirijskih izbjeglica a uslovi života su katastrofalni. Oko Evrope se nalazi 20 miliona izbjeglica i postoji opasnost da se stave u pokret. Upravo taj scenario se sada odigrava pred našim očima.
napisah ja več.može osim ovih trenutnih komotno doč pola Afrike.  |
You stared at the abyss, you'll never rest in peace |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27663 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 27/09/2015 : 12:02:13
|
U većem dijelu svijeta vlada bijeda i/ili ratovi.Puštanjem desetine/stotina tisuća ljudi da masovno i bez ikakve kontrole dolaze u Europu je opasan presedan. Ako još ljudi krene(a zašto i ne bi pa i oni su ljudi i imaju pravo na život i sigurnost)gdje će se smjestiti? Kad ih Njemačka više ne bude htjela/mogla smjestiti gdje će ti ljudi? Hoće li im onda i Hrvatska,Mađarska i Srbija biti OK? Ne znam ko stoji iza ovih masovnih migracija ali netko stoji jer ne može samoincijativno stotine tisuća ljudi odlučiti prelaziti desetak granica bez kontrole? Premijer kaže nećemo žice na granicu ali bojim se da ćemo zažalit što žicu nismo počeli stavljati na vrijeme. Ko da sa žicom mi ne možemo puštati ljude da prolazu dalje upravo onako kako Mađari rade. Žica je tu da bi se sprijećio prelazak granice van graničnih prijelaz i u slučaju kad se ti migranti više ne budu primali u tih par država koje ih sad primaju da bi se mogla lakša zatvoriti granica. Zadatak svake vlade je da štiti interese građana te države pa tako bi trebalo biti i za hr vladu. Prostor neke države je resurs te države i on se koristi da dobrobit građane te države a ako želimo napučiti državu zbog slabog nataliteta ili nekog drugog razloga onda prije toga treba napraviti plan tj odlučiti koga dovesti i sami odabrati naseljenike po kriterijima koje odaberemo. Ovako se izlažemo riziku kda kad se špina zatvori da voda ostane u cijevima a dio cijevi je i Hrvatska. A ovo šta pišu i propagiraju zaraćene strane tipa ja sam humanist a ti fašist je glupost jer nama trebaju u ovom/svakom trenutku ljudi hladne glave sa pameću da predvide budućnost i probleme koje bi mogli donijeti ova migracija i napraviti plan što bolji za nas i onda moliti Boga da ne bude nekakvih iznenađenja. A što mi imamo?Imamo predizbornu kampanju dvije strane u najvećoj krizi koju europa ima od drugog svijetskog rata.
|
Ja sam fetišist papira! |
 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17308 Posts
Member since 25/10/2001 |
Posted - 27/09/2015 : 12:06:52
|
quote: Originally posted by senokute
Pogresno sam se izrazio, nisu evropljani zajedno sa amerima, nego su pod njihovom cizmom. Pogotovo oni sto su u EU.
Ma nisu Europljani pod ničijom čizmom, jednostavno su zbunjeni i lako ih je prevariti.
Ako pogledamo Tursku, oni jesu saveznici Amera ali znaju da im Ameri rade iza leđa vezano uz Kurde jer i Turska je dosta nestabilna ako bi se šijiti u Turskoj i Kurdi ujedinili. S druge strane Iranu također ne odgovaraju Kurdi niti nekakav Kurdistan, mada Ameri vjerojatno daju lažne nade Kurdima kao i prije 12 godina kad je izbio rat u Iraku. Iran je otvoreno protiv Amera i Saudiske Arabije koja im je glavni konkurent u toj regiji. Veliku ulogu svemu tome ima Rusija koja je saveznik Irana i Sirije. Rusi ne dozvoljavaju širenje Američkih interesa, ali s druge strane su im Ameri ušli u Ukrajinu, doduše Ukrajina nije dio Euroazije ali je nekakvo predvorje prema Euroaziji. Geostrateški gledano vrlo zanimljiva situacija. Prije nekoliko godina Domazet je spominjao da će se upravo na ovim područjima ovako nešto događati, mnogi su mu se tada ismijavali. |
 |
|
Dranki
Senior Member

2549 Posts
Member since 03/06/2007 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
|
izivko
Advanced Member

.jpg)
Germany
13081 Posts
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
|
Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts
Member since 05/05/2008 |
|
Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts
Member since 05/05/2008 |
|
izivko
Advanced Member

.jpg)
Germany
13081 Posts
|
Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
|
izivko
Advanced Member

.jpg)
Germany
13081 Posts
|
izivko
Advanced Member

.jpg)
Germany
13081 Posts
|
delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17696 Posts
Member since 01/03/2004 |
|
senokute
Senior Member

Germany
1367 Posts
Member since 08/01/2011 |
Posted - 27/09/2015 : 19:52:47
|
quote: Originally posted by delboj
Ovo su seobe naroda, nema tu nikakvih izbjeglica.
Ima tu nesto, isto kao kad sam ja "odselio" za svabiju 93, beha je tada bila raj na zemaljskoj kugli,a mi zbunjeni svi krenusmo u seobu naroda.
|
|
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
Posted - 27/09/2015 : 19:55:31
|
quote: Originally posted by izivko
quote: Originally posted by lwood
quote: Originally posted by izivko
quote: Originally posted by lwood
quote: Originally posted by Dranki
Politicari traze da se muslimanski migranti odvajaju od hriscana zbog ucestalih napada konzervativnih muslimana na hriscane:
http://www.spiegel.de/politik/deutschland/fluechtlinge-christen-und-muslime-getrennt-unterbringen-a-1054931.html
ma nije valjda?   sače in otič forumski humanisti objasnit da to nije lipo 
Ovo su fašističke metode. Slobodno reci
nisan te skonta? 
Pa to što Švabe rade. Odvajaju ljude. Zar nismo svi isti? 

izgleda da slabo to migranti kuže a?  i da mislin da sve triba razdvojit. muslimane,krščane,jezide,balkance,sirijce,afgane,eritrejce... sve koji se međusobno kolju.
|
You stared at the abyss, you'll never rest in peace |
 |
|
zovko
New Member

201 Posts
Member since 21/08/2012 |
Posted - 27/09/2015 : 19:55:54
|
quote: Originally posted by senokute
Ima tu nesto, isto kao kad sam ja "odselio" za svabiju 93, beha je tada bila raj na zemaljskoj kugli,a mi zbunjeni svi krenusmo u seobu naroda.
Nije baš isto. Ovde ima ljudi koji ne beže samo od rata. Skoro sam video prilog gde su pitali jednog migranta odakle je, on reče Bangladeš. Kakav rat se dešava u Bangladešu? |
 |
|
Topic  |
|