Author |
Topic  |
MD72
Average Member

693 Posts
Member since 05/10/2014 |
Posted - 23/10/2015 : 08:42:54
|
Manji je problem ako na ovoj novoj karti EU-a jos poneki kukac zamijeni zvjezdicu,a veci ako se pokoja zvjezdica transformira u polumjesec. Ni jedno nije dobro,ali od dva zla moras izabrat manje. |
 |
|
1Euro
Advanced Member

12643 Posts
Member since 17/07/2008 |
Posted - 23/10/2015 : 09:28:10
|
quote: Originally posted by igor 12
svakakih profila ljudi tu ima...
evo naš najmlađi tinton npr.kupi tri čokolade,dvije pojede putem do crvenog križa(kaže pao mu šećer) a treću onako još musav oko usta od čokolade uz osmijeh preda i kaže:ovo je za malog ahmada. ili stinky.svako jutro diže bodljikavu žicu jer mu ove dvije barabe ken2 i johnny preobučeni u diverzante pokidaju.ni sizif se ne naradi ko naš stinky. ili naša dva slovenca,poli i risar.njih je miro cerar ovlastio da uvedu red u kampu u bregani.svako jutro iz kampa se čuje:kdor ne skače ni slovenec,jen dva.u RTL direktu zabrinuto lice zorana šprajca izgovara:u hrvatsku pojačan priljev izbjeglica iz slovenije. kras,svjetski čovjek.jedini komandir busa.mjegovaa je prva i zadnja.jednom rukom drži volan i prevozi emigrante,u drugoj ruci satelitski mobitel.direktna veza sa carem.daje putinu savjet kako smotat onu novu sekretaricu olgu.trećom rukom drži laser uperen u isilovske mete i navodi rusku avijaciju. pa onda dva injžinjera genetike,dr.dwayne looney i dr. izivko.malo su se poigrali genetikom i od blond pitoma šveđanina dobili arapskog koljača.anton lundin peterson,pravo arapsko ime. senokute.taj svijećom traži po forumu fašiste.da mu svjetlo upališ ne bi ih našao. i za kraj,ali ne manje bitan,naš Iwood.zloslutna crna ptica.samo su mu neki smakovi svijeta na pameti.el će atomika kresnut el će nas izbjeglice pregazit.on bi to najvolio samo da nam u zadnjoj poruci na stripovikom može napisat:šta sam vam reko?evo vam sad.

|
 |
|
dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts
Member since 20/01/2005 |
Posted - 23/10/2015 : 09:37:56
|
evo naš najmlađi tinton npr.kupi tri čokolade,dvije pojede putem do crvenog križa(kaže pao mu šećer) a treću onako još musav oko usta od čokolade uz osmijeh preda i kaže:ovo je za malog ahmada. ili stinky.svako jutro diže bodljikavu žicu jer mu ove dvije barabe ken2 i johnny preobučeni u diverzante pokidaju.ni sizif se ne naradi ko naš stinky. ili naša dva slovenca,poli i risar.njih je miro cerar ovlastio da uvedu red u kampu u bregani.svako jutro iz kampa se čuje:kdor ne skače ni slovenec,jen dva.u RTL direktu zabrinuto lice zorana šprajca izgovara:u hrvatsku pojačan priljev izbjeglica iz slovenije. kras,svjetski čovjek.jedini komandir busa.mjegovaa je prva i zadnja.jednom rukom drži volan i prevozi emigrante,u drugoj ruci satelitski mobitel.direktna veza sa carem.daje putinu savjet kako smotat onu novu sekretaricu olgu.trećom rukom drži laser uperen u isilovske mete i navodi rusku avijaciju. pa onda dva injžinjera genetike,dr.dwayne looney i dr. izivko.malo su se poigrali genetikom i od blond pitoma šveđanina dobili arapskog koljača.anton lundin peterson,pravo arapsko ime. senokute.taj svijećom traži po forumu fašiste.da mu svjetlo upališ ne bi ih našao. i za kraj,ali ne manje bitan,naš Iwood.zloslutna crna ptica.samo su mu neki smakovi svijeta na pameti.el će atomika kresnut el će nas izbjeglice pregazit.on bi to najvolio samo da nam u zadnjoj poruci na stripovikom može napisat:šta sam vam reko?evo vam sad.
Dobra!  |
 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 23/10/2015 : 09:52:34
|
Na najbolj obleganem travniku v državi Rigonce: do vasi s 170 prebivalci je v 25 urah prišlo 10.000 tujcev. Z bolečino gledajo trpljenje beguncev.
http://www.delo.si/novice/slovenija/na-najbolj-obleganem-travniku-v-drzavi.html
Rigonce – Glede na policijske izjave se je včeraj zjutraj 170 vaščanov Rigonc zbudilo s 30-krat večjim številom novih sosedov. Pravzaprav zaradi prihoda treh hrvaških vlakov s 6500 begunci, od katerih jih je 5000 obtičalo na travniku pred vasjo, in brnenja helikopterja ponoči sploh niso spali.
Hrvaški strojevodje ponoči pred prihodom na železniško postajo Sutla menda ugasnejo luči, upočasnijo vožnjo in begunce tik do meje pripeljejo skoraj neslišno.
»Sprva so policisti mislili, da je tovorni vlak, a termovizija na helikopterju je zaznala preveč toplote,« pravi slovenski policist, ki je v treh dneh spal sedem ur: »Ko Hrvati begunce pospremijo do mostu čez Sotlo, ki je na hrvaški strani meje, se nekaj ljudi, verjetno policistov, vrne na vlak.«
Begunci so si na travniku na jugu Rigonc lakoto lahko potešili z zrelo koruzo. A kmalu po drugi uri popoldne so domačini poželi vse štiri bližnje njive.
»Svojo koruzo bi na polju pustil sušiti še tri tedne, a begunci so v njo hodili tudi na veliko potrebo. Travniki in njive so polni iztrebkov,« je dejal Vučajnk: »To, kar so pojedli, bomo pa že preživeli.«
Higienske razmere na travniku so včeraj postale velika težava. Tako na zelenici kot na cesti skozi Rigonce do Dobove se je nabralo na tone smeti, oblek, odej, praznih in polnih konzerv hrane, kruha, ki jih včeraj čez dan še nihče ni utegnil pospraviti. »Ko potegne veter, zasmrdi vse do nas,« pravi gasilčeva mama Milena Cvetkovič, doma skoraj kilometer od trenutno najbolj znanega slovenskega travnika.
Da že dva dni iščejo službe, ki bi pospravile smeti, je priznal tudi poveljnik civilne zaščite Srečko Šestan. Civilna zaščita je včeraj zaprosila vojsko, naj razkuži begunske centre in cesto skozi Rigonce.
Na travnik so šele včeraj postavili cisterno pitne vode. Z nasutjem peska po poljski poti naj bi begunske karavane z juga Rigonc preusmerili okoli vasi. Ker je industrijska hala nekdanje Beti premajhna, je civilna zaščita včeraj nekaj sto metrov stran, zunaj Dobove, začela urejati šotorišče za do 3000 beguncev.
»O ravnanju Slovenije ne morem povedati nič dobrega. Hrvaška pa nas je v tej situaciji izkoristila,« je dejal gasilec Rajko Cvetkovič in nato poskušal najti prave besede: »Povedano po domače – zaj... so nas!«
»Boleče je spremljati begunce. Žena mojega vnuka je sredi noči povsem preoblekla enega premočenega otroka,« nam je dejala Antonija Bogovič in z nami delila svoje spomine iz izgnanstva med drugo svetovno vojno: »Raje bi umrla kot bila begunka.«
Nemogoče razmere za življenje v Rigoncah – nekateri otroci v sredo zaradi začasno zaprte ceste niso mogli v šolo, Nevenka Les je morala po zdravila čez njive – vaščanom niso vzele želje, da bi pomagali. A kot v večini Slovenije so tudi v vasi mnenja o tem, kako bi se Slovenija morala odzvati, različna.
»Slovenija bi morala zapreti mejo,« pravi gasilčeva mama.
Žena se ne strinja: »Ne, zakaj bi jih omejevali.«
»Vsi zapirajo meje, mi pa ne,« vztraja pri svojem mama.
A njena snaha se ne da: »Tudi oni so ljudje, morajo iti naprej.«
»Razumem pomisleke evropskih držav,« nam je med hojo od travnika do Dobove dejal Anas Kealial iz Sirije, ki je s tremi otroki, ženo in mamo zbežal pred vojno: »Želim pa, da bralcem sporočite, da je med begunci morda le 30 odstotkov Sircev. Afganistanci, Pakistanci, Iranci in Uzbekistanci, ki so se pred tem borili v Siriji, so v Grčiji dejali, da so Sirci brez dokumentov. Zdaj se šalijo, da nas bodo pobijali tudi v Evropi – v prenesenem pomenu, da bodo delali na črno in nam jemali delo.«
V živo: Na poti v Avstrijo 5000 beguncev Begunci v Šentilju množično zapuščajo zbirni center in se peš odpravljajo na avstrijsko stran meje.
http://www.delo.si/novice/slovenija/v-slovenijo-ponoci-prek-5000-beguncev.html
http://www.delo.si/svet/evropa/bo-nemcija-pogoje-za-azil-zaostrila-ze-v-soboto.html
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
 |
|
andjusticeforall
Advanced Member

Croatia
3077 Posts
Member since 09/12/2009 |
|
Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts
Member since 05/05/2008 |
Posted - 23/10/2015 : 10:21:06
|
Igor 12    |
Kad pocneš crtati, uvek moraš imati na kraju olovke, srce, ruku i misli! |
Edited by - Risar_69 on 23/10/2015 10:21:27 |
 |
|
Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47576 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 23/10/2015 : 10:42:24
|

dobra,dobra.
 |
You stared at the abyss, you'll never rest in peace |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47576 Posts
Posted - 23/10/2015 : 10:44:46
|
quote: Originally posted by senokute
quote: Originally posted by lwood
quote: Originally posted by senokute
Sto je ruzna ova nova zastava EU u picku materinu, Jos malo pa ce i vecini ovde diktatura biti u redu , ako sluzi sacuvanju rase i "kulture".

je svi smo nacisti jerbo se ne želimo sjebat milijunima ljudi koji če nahrupit.
 stvarno kad če više taj nuklearac da konačno ode sve u pm
Problem je u problemu. Tipicni fašista je u stvari strašljivko koji se boji svega i svačega, i taj strah napravi od njega ono sto jeste. To je taj životinjski nagon i strah od svega nepoznatog. Ali, trgnite se i napravite taj sljedeći korak koji vam fali u toj jebenoj evoluciji.
ža mi je šta ču te razočarat al nisan fašist. objasnija san ti več di ovo vodi. povijest je to pokazala dovoljno puta.
|
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47576 Posts
Posted - 23/10/2015 : 10:46:07
|
quote: Originally posted by andjusticeforall
quote: Originally posted by lwood
ta ti zgrada sa grbovima smeta a nas prozivaš zbog migranata?  ccc
Nije to zgrada s grbovima, već teritorijalne pretenzije 
kakve pretenzije? činjenica je da je hr bila dio mađarske. šta češ sad brisat povijest jerbo ti se ne sviđa?  |
 |
|
andjusticeforall
Advanced Member

Croatia
3077 Posts
Member since 09/12/2009 |
Posted - 23/10/2015 : 10:57:21
|
@lwood
kakve pretenzije?
Teritorijalne.
činjenica je da je hr bila dio mađarske.
Zakonodavno tijelo jedne države ima na sebi grbove druge države uspomene radi?
Mislim, ajd, možda i je to uspomene radi, no to mi je skroz sumnjivo (pogotovo kad se baci pogled unutra), ili postajem paranoičan . |
https://hrvatskiautorskistrip.blogspot.com/ |
Edited by - andjusticeforall on 23/10/2015 11:27:42 |
 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17315 Posts
Member since 25/10/2001 |
Posted - 23/10/2015 : 11:13:23
|
quote: Originally posted by Johnny Difool
quote: Originally posted by Kruger
quote: Originally posted by Johnny Difool
Ovo boldano ne treba zamišljati, imaš to u Mađarskoj u kojoj mediji ne samo da "konstruiraju samo smeće koje proizvode, zapaljene šatore, kako seru, pišaju, kako urlaju, svađaju se, mlate, trgaju", nego i novinari nesretnim ljudima podmeću noge, pa se ovi prostru po ledini da bi bila što efektnija reportaža. Napokon, isto na ovom topicu radi i nagor.
Nema potrebe ni za kakvim zamišljanjima, sve je već tu oko nas, a samo je na nama hoćemo li biti humani pa u krajnjoj liniji i tako da bodljikavu žicu stavimo na vrh ograde i na taj način čak spasimo i onu srnu, ili ćemo biti ti, ksenofobi, rasisti i što sve ne, i ograditi se bodljikavom žicom po tlu, pa da stradavaju i ljudi i srne, pa još na granice izvesti vojsku, postaviti mitraljeska gnijezda ... recimo i podignuti zid identičan onom oko Zapadne obale.
To je jedina dvojba.
Ha, kako si ti moćan, ismijavajući one koje ismijavaju, eto nek se nađe ..
Ti kao i obično malo ili ništa ne razumiješ: ne ismijavam baš nikoga, to mi nije ni u primisli, sasvim sam ozbiljan. Ovo, naime, nije stvar za zajebanciju i ismijavanje. Ja nisam ni zloćudni lwood ni podjebant igor 12.
Ako si ozbiljan onda je to loše. Nije da ja ne razumijem što ti pišeš, već je stvar u tome što ti pišeš nedovoljno kritički prema ovom problemu, stalno pokušavaš izgladiti i uljepšati ono loše što se događa, usput stvaraš lošu atmosferu prema onima koji kritiziraju situaciju i probleme. Nije problem u tome što pojedinci imaju različito mišljenje vezano uz ova zbivanja, problem je što se etiketiraju oni koji kritiziraju, a sve više je kritika od strane običnih ljudi koji su bili neutralni i nasjeli na obmane medijske mašinerije ( često čujem riječi: žalio sam izbjeglice, sad mi nije žao kad vidim što se događa ). |
 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17315 Posts
Posted - 23/10/2015 : 11:16:58
|
@lwood
kakve pretenzije?
Teritorijalne.
Mislim, ajd, možda i je to uspomene radi, no to mi je skroz sumnjivo (pogotovo kad se baci pogled unutra), ili postajem paranoičan .
Koliko si ti imao iz povijesti? 0 ?? Brkaš Mađarsku s Austro – Ugarskom, pa bila su to lijepa vremena za Hrvatsku.
Ustvari ti odgovaraš lwoodu pa ne znam što misliš. |
Edited by - Kruger on 23/10/2015 11:20:30 |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47576 Posts
Posted - 23/10/2015 : 11:42:37
|
@lwood
kakve pretenzije?
Teritorijalne.
Mislim, ajd, možda i je to uspomene radi, no to mi je skroz sumnjivo (pogotovo kad se baci pogled unutra), ili postajem paranoičan .
a koliko su mađari und hrvati živili skupa? nekih 800 godina otprilike. i tebe čudi grb.
 mislin wtf. evo recimo meni je baš sexy i kul šta je Dalmacija bila dio mletačke republike.
 |
 |
|
VALTER
Advanced Member

Croatia
6417 Posts
Member since 21/07/2002 |
Posted - 23/10/2015 : 11:42:40
|
Krugeru, po Nagodbi iz 1868. (hrvatsko-ugarskoj), Kraljevine Hrvatske i Slavonije su dio Ugarske, s određenom autonomijom, podređene ugarskom parlamentu i vladi. |
 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17315 Posts
Posted - 23/10/2015 : 11:48:52
|
quote: Originally posted by VALTER
Krugeru, po Nagodbi iz 1868. (hrvatsko-ugarskoj), Kraljevine Hrvatske i Slavonije su dio Ugarske, s određenom autonomijom, podređene ugarskom parlamentu i vladi.
Znam, znam, bilo je problema, ban Jelačić itd. pa i razne revolucije. Ali iz perspektive ondašnje Austro – Ugarske, pa i pomaganje Austrijanaca u problemima pa pred samu propast monarhije naginjane prema Hrvatima, nije bilo baš tako loše ako izuzmemo problematiku Hrvati vs Mađari. |
Edited by - Kruger on 23/10/2015 11:50:04 |
 |
|
VALTER
Advanced Member

Croatia
6417 Posts
Member since 21/07/2002 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47576 Posts
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47576 Posts
Posted - 23/10/2015 : 12:42:08
|
al to nije gubljenje vrimena? pa vidiš i sam da su na speedu i žele šta prije u švabiju. |
 |
|
surfer
Average Member

Austria
967 Posts
Member since 09/05/2008 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Posted - 23/10/2015 : 12:48:09
|
nema svabije prije nego se svi registruju, sad reg. them here or there, nema neke velike veze, samo ih je bez veze 5x popisavati
a jebiga, rekao sam da ih je vec sultance mogao popisati i staviti na zrakomlat u Stambolu gradu
P.S. Sta je SB? Aha, Slavonski Brod valjda.
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
Edited by - Poli on 23/10/2015 12:49:19 |
 |
|
surfer
Average Member

Austria
967 Posts
Member since 09/05/2008 |
Posted - 23/10/2015 : 12:50:52
|
Njemacka uvodi tranzitne zone na granici i odmah ce na licu mjesta izdavajati sve koji nemaju osnove za azil i slati ih nazad od tamo.
Tako ce se u startu vec rijesiti sigurno 20-30 % koji se svercaju uz stvarne azilante |
Edited by - surfer on 23/10/2015 12:51:15 |
 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
|
Topic  |
|