Author |
Topic  |
BeaGea
Advanced Member

4104 Posts
Member since 29/04/2020 |
Posted - 03/01/2021 : 10:40:47
|
quote: Originally posted by GGG Na kraju, zanimljivo je , kako se prenemažeš kod držanja ljestve cortu33 i dokazivanja , da se valjda ništa nije dogodilo, bar ne toliko značajno, da bi opravdalo "cirkus i paničarenje", dok se oko postova u kojima se objavljalo totalne laži i linkove do raznih "čudotvoraca" praviš glup. Izgleda, da je to ta, meni nepojmljiva i nedostižna, metafizička dubina čiste duhovne spoznaje. Ali sve nekako sumnjam, da je u tvom slučaju metafička dubina jednaka širini vlastite guzice (i sekiranja oko iste).

Inače zboriš pametno ali ovdje si u par redaka rekel sve, ne samo u vezi Smrada vec i ostalih wannabe Smradova. |
U zamišljenom kutu okrugle sobe... |
Edited by - BeaGea on 03/01/2021 10:43:58 |
 |
|
GGG
Senior Member

Slovenia
2562 Posts
Member since 08/11/2003 |
Posted - 03/01/2021 : 19:28:52
|
Jedna od mnogih stvari, koju sam više puta napisao i nikako, da se probije, je i ta, da je ispod 60 covid zanemariv rizik, a i u prolječe sam več napisao, da je najbolja stvar, koja se nama, relativno mlađima, može dogoditi, da što prije dobijemo i prebolimo taj covid. Pošto u domačinstvu nemamo osoba iznad 50, cjela priča za nas nije relevantna, tako da maske ne nosimo. Inače smo teoretski poprilično na udaru, jer žena radi sa mesarima, koji su večinom ex-Yu radna snaga zaposlena preko agencija i kao takvi u Slo se smatraju ne-ljudima, pa ih nitko niti ne tjera niti ne provjerava, da li nose maske (to je npr jedna od gluposti u svim tim silnim mjerama)
Corto33 je jedan (jedini), koji barata brojkama i podacima i zato sa njim imam više možda više diskusija, nego na primer sa risarom, dodsferdom, kikyem, panzerom i ostalim trutherima. Kako ja vidim, ti si uskočio negdje na sredini diskusije o statistici sa stavom, da je cortova statistika krasna i bezgriješna a moja, ako ne u krivu, onda odvečna i nepotrebna. Zato ta ljestva i ostalo. Inače, kad smo več kod corta33, komunikacija sa njim je generalno korektna, i nikad mi nije bila namjera okomiti se na njega. Ali u onim svobodarskim tag-teamovima sa kikyem i dodsferdom, djelilo se svašta na obije strane, pa ispada, da sam se okomio baš njega. I velika je razlika ako se diskutira, da li je 5% drastičan rast ili nije, a nešto sasvim drugo tvrdnje da virusi i virusne bolesti ne postoje, ti da su varganji kvantna fizika u pokretu. I daa se vratimo na statistiku - lično bi mi bilo jako drago, da sam u krivu i da če biti po cortovo, znači rast smrti manji od "redovnog",ili još bolje, generalno manji broj od 2019 (ako ne u Slo, bar u Hr). |
Stara Huta za 36 minuta |
 |
|
stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts
Member since 29/12/2001 |
Posted - 03/01/2021 : 20:16:09
|
Kažem, oko ovih stvari se brzo stvaraju frontovi, i to -pazi sad- raspad na polove uopće i nema više veze sa time do čega je tebi stalo, do nekakve realnosti, provjerljivosti. Jer, ova stvar nije provjerljiva, nitko nema pregled nad svime. Svađe više nemaju veze sa životom, što se kaže, već je princip maltene jedino: želim se nadmetati, želim pobijediti drugoga, ja sam u pravu.
Jedna od rijetkih provjerljivih stvari je broj smrti, smrtnost. Corto je to stavio i pokazalo se da je stvar prosječna. Za Hrvatsku je isto tako, smrtnost je na godišnjoj razini prosječna. Sad, ti hoćeš interpretirati ovako, drugi će onako. Ja sam ti samo sugerirao da je veliki nesrazmjer propagande i plašenja naspram tih brojeva. Sad, to su škakljive stvari, pričati o smrti, ali tako si htio? ne može se drugačije?
Može se diskutirati do svršetka svijeta je li ovo opaka bolest ili je to malo jača ili možda obična gripa; svatko će se prema tome odrediti kako zna i umije. Poanta je da službeni narativ nema jaka uporišta, da je za većinu ta korona ništa i da umiru uglavnom stari (ili jako stari) ljudi. Prebaciti sad ovo na razinu dociranja o moralu, na društvenu higijeniku, to je opet sumnjivo, a i dvosmisleno: jer, koliko je odgovorno brinuti se za starije, toliko je odgovorno brinuti se za cjelinu, za sve. A u to "sve" ulaze i posljedice (buduće) svih ovih mjera; nejasnost koliko su mjere već sada štetne i koliko one pridonose smrtnosti (otežano disanje, manje kretanja, manje tjelovježbe, poremećaji u funkcioniranju medicinskih usluga na koje su ljudi već navikli - mnogi su ostali bez liječenja, tretmana, sve se maltene zaustavilo zbog pretjeranog apostrofiranja sveprisutne korone itd.); djeca gube druženje, treninge, sport, igru; zastrašivanje i psihoze; žigosanje nepoćudnih = novo vrijeme-isto sranje, toliko o tim velikim pričama o toleranciji i ostala bulažnjenja; i tako u beskraj.
Proglašavaju se bolesnima (zaraženima, koronašima) ljudi kojima ništa nije, koji ni ne znaju da su bolesni (nemaju nikakve simptome niti ikakve poteškoće), s druge strane umiru ljudi od 85 godina i pravi se od toga nekakva senzacija. Sve su ovo pitanja koja se nameću, koja se moraju misliti i koja čovjek mora držati pri svijesti.
Radi se kampanja da se ljudi cijepe, dolazi do ispada, do ludovanja, do prijetnji maltene i ucjena. A zašto bih se ja cijepio? Nemam nikakvu potrebu, pa neću se cijepiti zbog drugih valjda. Daj budimo ozbiljni, tko bi se cijepio za druge. To nema nikakva smisla GGG, kao ni tvoje cijepljenje "da ne zaraziš druge": oni će se ionako cijepiti. Znači, svatko tko se boji ili ima neki razlog će se cijepiti, tako da ne vidim kako bih ga ja zarazio?? Onaj tko se ne cijepi, znači prihvaća rizik, odnosno, prihvaća da se i drugi ne cijepe. Ja tu ne vidim nikakav problem, a ni smisla u toj priči "cijepi se za druge". Jedino ako se implicitno priznaje da cjepivo ne djeluje, a onda opet... zašto bih se cijepio? Znači, stariji ljudi nek se cijepe, nek se cijepi svatko tko se boji ili što već i onda ga onaj tko se neće cijepiti ne može zaraziti = to je valjda poanta cijepljenja.
Znači, čitava ova priča je klimava, sumnjiva i mnogi vide da to ne pije vodu, ne štima. Po meni je to sasvim okej. |
Edited by - stinky on 03/01/2021 20:17:45 |
 |
|
BeaGea
Advanced Member

4104 Posts
Posted - 03/01/2021 : 20:39:46
|
quote: Originally posted by stinky Znači, čitava ova priča je klimava, sumnjiva i mnogi vide da to ne pije vodu, ne štima. Po meni je to sasvim okej.
Nimalo klimava, priča o opasnosti covida-19 je sasvim logična i očekivano se razvija. Nepoznata situacija koja nije moguća bez ponekog vrludanja i razmimoilaženja u mišljenju na koji način rješiti problem kojeg nikad nisi rješavao. Jedino što ju čini klimavim su nerazumijevanje stvari (mi ljudi nismo doktori a još manje virolozi iako se ponašamo kao da jesmo), na prvom mjestu, i teorije zavjere (ako vjeruješ u čuda onda si odličan materijal za povjerovati i svaku dobro začinjenu (večinom lažima) priču), s obzirom na dio stanovništva koje se lijepi na takve budalaštine. I to je sve! |
Edited by - BeaGea on 03/01/2021 20:43:24 |
 |
|
stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts
Posted - 03/01/2021 : 20:51:59
|
tupsone, pa što se non-stop petljaš gdje te nitko ne zove. fućka mi se za tebe i tvoje mišljenje o bilo čemu, rekao sam ti već par puta. ne želim s tobom pričati, ne želim te ni vidjeti, ne referiraj se na mene i moje postove. imaš druge diskutante, s njima pričaj ako ti se priča. smatram te spamerom i bezveznim tipom koji se mota oko nogu i ulizuje. ne znam, valjda si ovoga puta shvatio, toliko bi i ti trebao imati kapaciteta da shvatiš ovo nedvosmisleno obraćanje. |
 |
|
BeaGea
Advanced Member

4104 Posts
Posted - 03/01/2021 : 20:58:13
|
quote: Originally posted by stinky
tupsone, pa što se non-stop petljaš gdje te nitko ne zove. fućka mi se za tebe i tvoje mišljenje o bilo čemu, rekao sam ti već par puta. ne želim s tobom pričati, ne želim te ni vidjeti, ne referiraj se na mene i moje postove. imaš druge diskutante, s njima pričaj ako ti se priča. smatram te spamerom i bezveznim tipom koji se mota oko nogu i ulizuje. ne znam, valjda si ovoga puta shvatio, toliko bi i ti trebao imati kapaciteta da shvatiš ovo nedvosmisleno obraćanje.
Produhovljeno zboris. Drago mi je kaj si postigel tu razinu svjesti, samo hoce li te obicni smrtnici biti u stanju pratiti  |
 |
|
stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts
Posted - 03/01/2021 : 21:15:49
|
ajde ovako, da ne budem više tako oštar tvoja spika kod mene ne pali. sve što pričaš je meni glupavo, nema se o čemu tu diskutirati kad je tako primitivno. sad, ako baš tako svim silama hoćeš sa mnom pričati i toliko mi se motaš, onda si ti taj koji se mora mijenjati. drukčije ne bu išlo, jer sam ti pošteno rekao da me ne zanimaš (takav kakav si). to ti je to, pa ti vidi. ja ne vjerujem da se ti možeš mijenjati na bolje, jer si ogrezao. ne znam ni kako bih ti pomogao. otuda ona oštrina, da skratimo i ne gnjavimo se. rekao bih ti kao Pascal ateistima: hodaj na misu, uzimaj svetu vodicu, to će ti slomiti lažni ponos. ali u tvom slučaju mi izgleda uzaludno, jednostavno si otupjela pala kreatura i trenutno je distanca majka za tebe. eto, bez ljutnje, putuj s milim Bogom i radi na sebi. |
 |
|
GGG
Senior Member

Slovenia
2562 Posts
Posted - 03/01/2021 : 21:32:10
|
Cjepljenje uopče nije tema, jer je dobrovoljno, tako da i uz sva klimanja i njihanja, antivakserima morala biti kost na mjestu.
Sad kad je na raspologanju cjepivo, menadžment rizika je na svakom pojedincu, i u principu tvoje je pravo, da se cijepiš ili ne cjepiš, zbog ovog ili onog razloga. Sa druge strane je pitanje odgovornosti - kao kod svake druge stvari, na nivou pojedinca stvar se može jednostavno svesti "pa neću se cijepiti zbog drugih valjda". Druga je stvar sa ljudima, koji po svojoj službenoj dužnosti predstavljaju rizik za one sa kojima rade (i oni za njih) - zdravstveno osoblje, učitelji, policajci.... Tu če doči do popriličnih razlika - u strože reguliranim društvima nitko te neče pitati hočeš-nečeš, u bogatijim i pravno uređenim zemljama večina relevantnih čimbenika če relativno brzo sam doči do zaključaka o koristnosti cjepljena. U ex-habsburškim polukolonijama i sličnim teritorijama, stvari vjerojatno neče iči tako gladko, određen dio FB absolvenata če čekati na prirodni imunitet, što znači omiljene maske i mjere još kojih pola godine ili godinu dalje...
Vjerojatno če biti ograničenja za prijelazak granice i avionska putovanja, tako da če se večina cjepiti zbog toga, ako zbog drugog ne. Čisto sumnjam, da če sudovi u Njemačkoj dati 5 para za "svobodu od cjepljenja" nekog Hrvata ili Slovenca. Večina ljudi, koja se danas šapicama udara u grudi zbog prijelaska u druge županije, vjerojatno se iz svoje županije nije maklo 5 godina, tako da tu neke veče štete neče biti, ni na epidemiološku ni mentalnu sliku naroda.
Sam ču se cjepiti i zbog sebe i zbog drugih, iz moje perspektive to je jasnije i prihvatljivije (i ako si to več ispostavio, moralnije) nego tvoj misaoni konstrukt. Ako če stvari iči po planiranom redu, svi ljudi kojie bi mogao potencialno ugroziti, več če biti neko vrijeme cjepljeni. Ali kao što sam u startu zapisao, kod covida cjepljenje zapravo nije tema, tako da ne znam koliko je potrebno mahati sa antivakserskim barjakom. |
 |
|
BeaGea
Advanced Member

4104 Posts
Posted - 03/01/2021 : 21:37:11
|
Ne odredujes ti gdje drugi putuju, pogubljen si. Uglavnom ja cu pisati, a ti ispoljavaj frustracije jer mi ne mozes nista, pokusaj odgovarti ako ti je lakse ili nesto trece. Tebi na izbor! |
 |
|
stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts
Posted - 03/01/2021 : 22:14:17
|
quote: Originally posted by GGG
Sam ču se cjepiti i zbog sebe i zbog drugih, iz moje perspektive to je jasnije i prihvatljivije (i ako si to več ispostavio, moralnije) nego tvoj misaoni konstrukt. Ako če stvari iči po planiranom redu, svi ljudi kojie bi mogao potencialno ugroziti, več če biti neko vrijeme cjepljeni.
Koji misaoni konstrukt? Jel ovaj koji sam potcrtao? Daj, nemoj mi sad odlaziti u metafiziku, GGG. Ako sam ti rekao da nema smisla da se cijepim, jer će drugi koji smatraju da su ugroženi već biti cijepljeni, koji točno dio je "misaoni konstrukt"? I dalje ne vidim što je jasnije i prihvatljivije u tome da se cijepiš, ne zato jer to smatraš potrebnim, nego - zato da ne zaraziš druge (koji su već cijepljeni)???
Prihvaćam da se cijepiš zbog sebe, to ti ja ne branim, dapače. Ali nemoj mi stavljati ove metafizičke viškove "i zbog sebe i zbog drugih". Zbog drugih se radi samo tamo gdje su stvari jasne, evo recimo, kao sada sa ovim potresom. Tu nema vrludanja, tu se pokazuje suosjećanje s drugima, tu se mogu polagati žrtve. Ovo s koronom nije takav slučaj: tu se ne može uspješno apelirati na žrtvovanje, jer stvar više-manje spada u normalan, prirodni tijek (bolesti su uvijek prisutne u ma kakvom vidu, (stari) ljudi umiru bez da itko može išta efikasno učiniti). Korona se je POKUŠALA podići na rang nečeg izvanrednog, ali kako stvari odmiču, većina jednostavno vidi da nema ništa specijalnog i taj balon se pomalo ispuhao. Sad, moguće je da će nas mrcvariti i dalje, iz tko zna kojih razloga, čiste gluposti ili podivljalog ega; sve je to moguće, kao što je bilo moguće i izvođenje socijalizma s ljudskim licem i ostale ludosti. No, onda će biti i većih napetosti, većih potresa i većih pražnjenja. No da, iz pozicije svemira i cjeline, ništa se neće dogoditi, da, u pravu si: sve je to jasno i prihvatljivo i moralno - potresi su samo momenti, u globalu je harmonija uvijek. |
 |
|
mladjo
Advanced Member

.jpg)
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 04/01/2021 : 00:03:14
|
@Stinky - pripazi na riječnik ("tupsone" & co). |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
 |
|
nenno
Advanced Member

.jpg)
Croatia
3089 Posts
Member since 15/08/2003 |
Posted - 04/01/2021 : 08:18:42
|
svaka rasprava i sukob mišljenja su više-manje svrsishodni, ali ćemu vrijeđanja na osobnoj razini? poštujte tuđe mišljenje i čvrsto argumentirajte svoje stavove..... "publika" će prosuditi kome će se prikloniti, ako već nema svoj stav o temi |
„And I know what I want….When the timing is right…Then I'll take what is mine…I am the clansman“ "...gdje god da te život nosi, uvijek moraš znati 'ko si..." |
 |
|
GGG
Senior Member

Slovenia
2562 Posts
Posted - 04/01/2021 : 09:50:59
|
Ovaj misaoni konstrukt : " A zašto bih se ja cijepio? Nemam nikakvu potrebu, pa neću se cijepiti zbog drugih valjda. Daj budimo ozbiljni, tko bi se cijepio za druge. To nema nikakva smisla GGG, kao ni tvoje cijepljenje "da ne zaraziš druge": oni će se ionako cijepiti. Znači, svatko tko se boji ili ima neki razlog će se cijepiti, tako da ne vidim kako bih ga ja zarazio?? Onaj tko se ne cijepi, znači prihvaća rizik, odnosno, prihvaća da se i drugi ne cijepe. Ja tu ne vidim nikakav problem, a ni smisla u toj priči "cijepi se za druge". Jedino ako se implicitno priznaje da cjepivo ne djeluje, a onda opet... zašto bih se cijepio? Znači, stariji ljudi nek se cijepe, nek se cijepi svatko tko se boji ili što već i onda ga onaj tko se neće cijepiti ne može zaraziti = to je valjda poanta cijepljenja. "
Ja bi rekao samo: neču se cjepiti, jer u to ne vjerujem (kad smo več kod viškova, metafizičkih i ostalih)
Onaj antvakserski topic , obavezno cjepljenje, treba malo svježe krvi i črvstije logike, pa bi ovo tamo ljepše i bolje sjelo.
|
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 04/01/2021 : 10:22:20
|
Gomila tih antivaksera viruje u raznorazne fantazije,zavjere i budalaštine. |
You stared at the abyss, you'll never rest in peace |
 |
|
panzer
Advanced Member

12799 Posts
Member since 18/05/2005 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
|
Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6321 Posts
Member since 04/06/2007 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
Posted - 04/01/2021 : 10:36:38
|
Da ne pričamo da su sve ove naše generacije dobile sva moguća cjepiva u SFRJ... |
You stared at the abyss, you'll never rest in peace |
 |
|
panzer
Advanced Member

12799 Posts
|
panzer
Advanced Member

12799 Posts
|
stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts
Posted - 04/01/2021 : 11:34:31
|
i dalje mi nije jasan taj paradoks, GGG: građanoidi, sve sam individualac do individualca i borac za slobodu svake vrste, izvjesili barjake i stavili geslo: misli na druge??!!!
a ja mislim na druge na Dan domovinske zahvalnosti i tako to, ili kad slušam neke lijepe thompsonove pjesme. a ovi mi onda kažu, e ne smiješ tako, to je opasno, plemenski mentalitet.
stvarno čudnovata stvar, puna metafizičkih mušica. |
 |
|
BeaGea
Advanced Member

4104 Posts
Posted - 04/01/2021 : 11:46:21
|
quote: Originally posted by stinky a ja mislim na druge na Dan domovinske zahvalnosti i tako to, ili kad slušam neke lijepe thompsonove pjesme. a ovi mi onda kažu, e ne smiješ tako, to je opasno, plemenski mentalitet.

To što ti to tako vidiš je sasvim druga priča. |
 |
|
BeaGea
Advanced Member

4104 Posts
Posted - 04/01/2021 : 11:56:27
|
MPT je opasan kad govori o prošlosti svoga naroda, znači kad glumi povjesničara a malo knjiga je pročitao i temu o kojoj priča nije uopće istražio. Kao pjevač nije opasan, ako ljudi žele sluašti nekoga bez sluha (zato i više urliče nego što pjeva) samo nek uživaju. |
 |
|
BeaGea
Advanced Member

4104 Posts
Posted - 04/01/2021 : 11:59:30
|
I nemoj se op't ljepiti na moje upise jer oni nisu upuceni tebi vec forumašima koji promišljaju kad čitaju poruke. |
 |
|
stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts
|
Topic  |
|
|