forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Glazba
 Vaših Top 10
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 112

Tonto
Advanced Member

8957 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 23/03/2020 : 21:30:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Nisam fan, Powerslave mi je bio najzanimljiviji.

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 23/03/2020 : 21:43:34  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ivanl

Imaju masu dobrih stvari na svim albumima, ali meni su dva najkompaktnija i najdraza; Piece of mind, i Brave new world. Oba besprijekorna, po meni. Jedino je pjesma Nomad, na 'hrabrom novom svijetu' malo dosadnjikava u vokalu, ali joj je instrumentalni dio jedan od najboljih Maidenovih.

Nisan mjerodavan za Maiden nakon No prayer for the dying, jer me je taj album dosta oladija od Maidena. A u devedesetima mi se generalno ne sviđa u kojen je smjeru metal krenija pa san se dosta odmaka od ciloga metala uključujući Iron Maiden. Od tih albuma iz osandesetih, prije svega recimo da obožavan Paul Di Anno fazu, a sa Bruceon mi je Powerslave broj 1. Piece of mind je odličan album, al meni najslabiji iz tog istog perioda. U ovaj izbor san stavija Live after death jer kompilira pratički najbolje od Maidena.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!

Edited by - NESVRSTANI on 23/03/2020 21:47:06
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8957 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 23/03/2020 : 21:52:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Meni je Powerslave najbolji jer sam nanjušio najviše Jethro Tulla.

Go to Top of Page

ivi skoj
Senior Member

Croatia
2121 Posts

Member since 07/12/2015

Posted - 23/03/2020 : 22:15:58  Show Profile Show Extended Profile  Send ivi skoj a Private Message  Reply with Quote
Nešto uspio nahvatati od vdg-a.
World mi se najviše svidio, a Pawn me se baš nije nahvatao.
Sad H derem, lost mi je u nekim djelovima čisti makedonski ritam, nešto što se nadje kod Jethra.
Ima tu simpa stvari, samo treba koncetracije, koju izgubim kad mi se soba ponovo zatrese.
Što bi rekli kad se puno puta ponovi nije više ni smiješno.
Valjda će biti vremena i mira sutra za daljnje preslušavanje kad se vratim sa posla ako ću ga uopće još imati.

samo još vjeverice, Pola i Slatea cekam
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8957 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 23/03/2020 : 22:21:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ivi skoj

Nešto uspio nahvatati od vdg-a.
World mi se najviše svidio, a Pawn me se baš nije nahvatao.
Sad H derem, lost mi je u nekim djelovima čisti makedonski ritam, nešto što se nadje kod Jethra.
Ima tu simpa stvari, samo treba koncetracije, koju izgubim kad mi se soba ponovo zatrese.
Što bi rekli kad se puno puta ponovi nije više ni smiješno.
Valjda će biti vremena i mira sutra za daljnje preslušavanje kad se vratim sa posla ako ću ga uopće još imati.

Drž te se ljudi, drago mi je da sam pogodio Worldom.
H je tjeskoba i mrak, kad uđeš nemoš izaći.

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
26036 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 23/03/2020 : 22:31:42  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonto

Meni je Primal Scream odličan, New order nije. Logički, s obzirom na naše ne poklapanje ukusa Death in vegas ti se ne bi trebao svidjeti jer je meni jako dobar.

Dobro ti idi logički zaključci.

Pazi, ja sam "odrastao" u vreme grunge-a i mislim da me je to definisalo ta sva vremena. Nemam neki određeni stil onoga što slušam, ali ispostavlja se da mora da bude malo" melanholično" poput ekipe iz Seattle-a. Slušao sam i Sepulturu, Panteru, Chimairu, Maidene i ekipu, ali iz tog vremena je preživela samo Metallica.

Posle su došli i elektronski zvuci i to je to otprilike. Nekako mi je sve što vuče na 60'-70' "odbojno" (mada ima tamo gomila stvari koja mi se sviđa), bemliga zašto je tako.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15859 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 23/03/2020 : 22:33:17  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by NESVRSTANI

quote:

Imaju masu dobrih stvari na svim albumima, ali meni su dva najkompaktnija i najdraza; Piece of mind, i Brave new world. Oba besprijekorna, po meni. Jedino je pjesma Nomad, na 'hrabrom novom svijetu' malo dosadnjikava u vokalu, ali joj je instrumentalni dio jedan od najboljih Maidenovih.

Nisan mjerodavan za Maiden nakon No prayer for the dying, jer me je taj album dosta oladija od Maidena. A u devedesetima mi se generalno ne sviđa u kojen je smjeru metal krenija pa san se dosta odmaka od ciloga metala uključujući Iron Maiden. Od tih albuma iz osandesetih, prije svega recimo da obožavan Paul Di Anno fazu, a sa Bruceon mi je Powerslave broj 1. Piece of mind je odličan album, al meni najslabiji iz tog istog perioda. U ovaj izbor san stavija Live after death jer kompilira pratički najbolje od Maidena.

Ja sam ih isto 'napustio' u No prayer for the dying fazi. (Judas recimo nisam nikad) Ali zbilja bi mi ponekad legla neka stvar s nekog albuma. Di Anno faza mi je draga, naravno. To su poceci, energija. Inace mi je Clive Burr uvik bija drazi od Nicka. Piece of mind mi je posebno drag, jer je bas rockerski, ne metalski. I u Blaze Bailey fazi ima jakih pisama, Clansman na primjer. I dan danas je izvode s Dickinsonom. Malo sam ih bija napustija, ali isto im se vratim uvik. Posteno je to drustvance. Spletom okolnosti sam ih gleda devet puta, jbg. No nikada mi nisu dosli do nivoa Judasa, Saxona, Accepta, recimo. A okorjeli sam metalac. Iznimni stovatelj NWOBHM-a.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 23/03/2020 : 22:42:18  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by NESVRSTANI

quote:

Ja sam ih isto 'napustio' u No prayer for the dying fazi. (Judas recimo nisam nikad) Ali zbilja bi mi ponekad legla neka stvar s nekog albuma. Di Anno faza mi je draga, naravno. To su poceci, energija. Inace mi je Clive Burr uvik bija drazi od Nicka. Piece of mind mi je posebno drag, jer je bas rockerski, ne metalski. I u Blaze Bailey fazi ima jakih pisama, Clansman na primjer. I dan danas je izvode s Dickinsonom. Malo sam ih bija napustija, ali isto im se vratim uvik. Posteno je to drustvance. Spletom okolnosti sam ih gleda devet puta, jbg. No nikada mi nisu dosli do nivoa Judasa, Saxona, Accepta, recimo. A okorjeli sam metalac. Iznimni stovatelj NWOBHM-a.

Prvi bold potpis ko kuća. Clive mi je 100 puta draži.
Šta se drugog bolda tiče, nikad nisan posebno volija te bendove.
Meni je točno obrnuto. Od tog NWOBHM đira jedino Maiden volin.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

ivi skoj
Senior Member

Croatia
2121 Posts

Member since 07/12/2015

Posted - 23/03/2020 : 22:49:01  Show Profile Show Extended Profile  Send ivi skoj a Private Message  Reply with Quote
Trebali bi i top deset najgorih albuma.
Stavljam lovu da bi St Anger bio visoko plasiran.
Meni najbolja stvar od Metallice je Sanitarium, a i The day that never comes mi nije loš, samo nije baš sa omiljenog albuma.

samo još vjeverice, Pola i Slatea cekam
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8957 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 23/03/2020 : 22:51:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:

Meni najbolja stvar od Metallice je Sanitarium, a i The day that never comes mi nije loš, samo nije baš sa omiljenog albuma.

Nikakav problem samo kopipestaj kikyevu listu

Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15859 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 23/03/2020 : 22:52:48  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
A sta ces...
Ja ti ne mogu opisat kako mi je Judas Priest jak, bitan i drag. A jos 'prase' samo tako. Isa je ca K.K. Downing, ali nasli su nekog klona i gitarskog i fizickog, na kojeg sam se privika. Sad prosle godine je i Tipton otpa zbog parkinsonove bolesti, ali dikod odsvira 3-4 pisme uzivo. Sad su tribali na turneju za 'pet banki hevija' ali Corona nas je sve omela...ali bit ce. Bit ce opet svega, pa i Judasa na cesti ponovo.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

jogurt
Average Member

Serbia
675 Posts

Member since 23/01/2020

Posted - 23/03/2020 : 22:53:25  Show Profile Show Extended Profile  Send jogurt a Private Message  Reply with Quote
ITD bend - S one strane ljubavi, mnogo loš
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15859 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 23/03/2020 : 22:55:40  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Ufff... ko ce sad o losim albumima...to cu priskocit.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
26036 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 23/03/2020 : 22:57:15  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:

To, Fade to black i Orion da su snimili, ništa drugo nisu morali. St. Anger ima par dobrih pesama (Unnamed feeling odlična), a sve posle toga je odron.

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
26036 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 23/03/2020 : 23:00:16  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonto
Nikakav problem samo kopipestaj kikyevu listu

Nemoj da zezaš čoveka, eto, ima na njegovoj listi čak dva koji su prilično dobri.

Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15859 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 23/03/2020 : 23:06:22  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter

quote:

To, Fade to black i Orion da su snimili, ništa drugo nisu morali. St. Anger ima par dobrih pesama (Unnamed feeling odlična), a sve posle toga je odron.

Ride the lightning i Master od puppets su stvarno antologijski. Meni je i prvi odlican. Pravi tresherski. No danas je sve to, kako sam vec spomenuo korporacijski. Biznis. Posao. Profit. Isto kao i U2.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
26036 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 23/03/2020 : 23:10:37  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Apsolutno se slažem.

Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 24/03/2020 : 00:52:40  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Ride the lightning i Master od puppets su stvarno antologijski. Meni je i prvi odlican. Pravi tresherski. No danas je sve to, kako sam vec spomenuo korporacijski. Biznis. Posao. Profit. Isto kao i U2.

Ride the lighting je teški glancer od albuma, al mi je ipak Master of puppets za nijansu bolji. Prvi rifovi od Battery te katapultiraju i nema spuštanja sve dok ne završi Damage Inc.
Kill em all odličan, al ipak samo uvod u top shit.
And justice odličan, al nažalost labuđi pjev.
Black album pa nadalje korporativno sranje.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 24/03/2020 : 01:17:50  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Cromwell

@Nesvrstani
Pixies-Surfer rosa
Nije to za mene. Too punk for me a pank ne podnosim baš najbolje. Ipak, zanimljivo mi je bilo čuti tko je inspirirao Bleach.

Pixies mi je teško stavit u neku ladicu, ali meni su najviše pop. Doolitle album pogotovo.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15859 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 24/03/2020 : 10:00:56  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Pixies, legende same za sebe. Jedan od onih rijetkih bendova, zbog kojih masa drugih nastaje. Prvoborci. Oni koji pokazuju smjer. Svjetionik u oceanu roka. Njihov stil, pa, ne moze se na to odgovoriti... ja bi rekao alternativci. Obozavam njihovu amplitudu iz nekontrolirane histerije do sklada pop melodija. Obozavam ovaj bend. Prva cetiri albuma su istinski dragulji rock glazbe. Izvanredni uzivo dan danas. Trebali su biti ponovo na ljeto u Zagrebu, ali sad je izvjesno da nece. U Listopadu prosle godine, u Pragu sam ih odgledao zadnji put i ponovo se zaprepastio kvalitetom benda. Godine im nista ne mogu. Odsvirali su 35 pjesama, najvise od kad ih uzivo pratim. Genijalci. 'Nova' basistica La Paz, nevjerovatno uspjesno je zamjenila Kim. Ostala trojica dugovjecnika za - 5+!

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

5078 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 24/03/2020 : 10:06:08  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
quote:

Pazi, ja sam "odrastao" u vreme grunge-a i mislim da me je to definisalo ta sva vremena. Nemam neki određeni stil onoga što slušam, ali ispostavlja se da mora da bude malo" melanholično" poput ekipe iz Seattle-a. Slušao sam i Sepulturu, Panteru, Chimairu, Maidene i ekipu, ali iz tog vremena je preživela samo Metallica.

Posle su došli i elektronski zvuci i to je to otprilike. Nekako mi je sve što vuče na 60'-70' "odbojno" (mada ima tamo gomila stvari koja mi se sviđa), bemliga zašto je tako.

Ali grunge vuče na 60s-70s :)

Neil Young + The Stooges + MC5 + Black Sabbath + The Sonics + The Who = grunge, otprilike.
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15859 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 24/03/2020 : 10:09:23  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Tocno. Plus Zeppelini i Purple. To su temelji Grunge-a.
Jako mi je drago sto si spomenio the Sonics, jedan od mojih drazih bendova. Malo ljudi za njih zna...

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8957 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 24/03/2020 : 10:18:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
>Neil Young + The Stooges + MC5 + Black Sabbath + The Sonics + The Who = grunge, otprilike.

Dobro si to složio. S obzirom da generalno ne volim nikoga iz jednadžbe jasno je zašto imam ogroman problem s grungeom.

Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

5078 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 24/03/2020 : 10:41:44  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
quote:

Tocno. Plus Zeppelini i Purple. To su temelji Grunge-a.
Jako mi je drago sto si spomenio the Sonics, jedan od mojih drazih bendova. Malo ljudi za njih zna...

Sonicsi su iz okolice Seattlea, tako da su bili kultno lokalno ime za svu tu grunge ekipu. Ako se ne varam, ime su kao i neprežaljeni NBA klub uzeli po supersoničnom programu koji je Boeing razvijao u Seattleu.
Jesi ih uspio uhvatiti na turneji prije 2 god? Premda su sad stari ko biblija i samo je saksofonist Lind tu od izvorne postave, meni ih je bio gušt vidjeti u Vintageu.

Ova snimka nastupa iz nekog puba u Seattleu prije par godina gdje im gostuje hrpa grungera ukljućujući i Veddera mi je genijalna, gerijatričari rasturili:

Kad budete u bedu ovih dana i treba vam nešto da vas digne, preporučam Have Love Will Travel na najjače.

Edited by - vukozec on 24/03/2020 11:03:10
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15859 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 24/03/2020 : 11:05:49  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Da bio... Veljaca. Vozili iz Splita, pogledali koncert i nazad po snjegu doma. Fenomenalan koncert u Vintageu. Kako nije prostor veliki sigurno je i da smo se mimoisli. Odusevili su me. Lind je bio u Vjetnamu. Koliko znam bio je i pilot. A jos svira odlicno. Sto se mene tice, koncert na kojemu svi puno, puno mladi imaju sto nauciti. Bas mi je znacilo da sam ih uhvatio uzivo. (Plus ona craft piva, Grif, u Vintageu je bila odlicna)

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page
Page: of 112 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.38 seconds. Snitz Forums 2000