Author |
Topic  |
jogurt
Average Member

(6).jpg)
Serbia
675 Posts
Member since 23/01/2020 |
Posted - 14/04/2020 : 04:01:10
|
quote: Originally posted by ivanl
quote: Originally posted by jogurt
Animals slabiji? Pa kako bre, Dogs, Sheep i Pigs, sve odlicne pesme. Dogs i Sheep vrhunske, za 10/10. Sto ljudi, sto ćudi što se kaže.
Da slab...bogati isusa. Album je remek djelo. Ali osim sto se kaze sto cudi-sto ljudi, kako si kazao, nije i sve za svakoga. Osim sto je glazbeno nenadjebiv, tu su i neki od najboljih Rodgerovih tekstova, zasigurno.
Mnogo često i ne obraćam pažnju na tekstove, kada prvi put slušam nešto tekst je možda i zadnja stvar na koju obratim pažnju. Zavisi od umetnika, ali mogu sto puta nešto da čujem a da nemam pojma o čemu seradi, u tome mnogo pomaže i moje nedovoljno poznavanje engleskog jezika.
Ali ako već budem obraćao paznju na ono o cemu se peva tek kasnije, to može biti samo plus za pesmu, retko me loš tekst odvrati od pesme koja mi se pre jako svidela.
A sto se tice Pink Floyda, najbolje pesme od njih su mi upravo Dogs i Shine on you crazy diamond, to su giganti medju pesmama, a pored njih imaju jos puuuuno vrhunskih. Baš sam danas odslušao Atom heart mother jer sam video ovde i oduševio se, mnogo je dobar Pink Floyd |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 14/04/2020 : 05:13:00
|
quote: Originally posted by Markos
quote: Originally posted by Tonto
quote: Originally posted by Markos
Echoes je jebeno remek djelo, tu mislim da ne bi trebalo biti spora.
Jeste, ali meni je Atom Heart Mother još veće.
Istina!
Nije veće. Iako su oba remek-djela Echoes je ipak ispred. |
You stared at the abyss, you'll never rest in peace |
 |
|
Tonto
Advanced Member

8962 Posts
Member since 11/02/2012 |
Posted - 14/04/2020 : 05:58:00
|
Pa dobro nema tu univerzalne formule kojom ćemo doći do rješenja. To je sve stvar subjektivnog dojma, a presudne su nijanse. Meni je Atom Heart malo sirovija, dinamičnija i idejno svježija i šarenija. Echoes mi je ujednačenija, prozračna i ispeglana, ali jednoličnije teme. Obje su remek djela, a koja je kome bolja pitanje je osobnih preferenci. |
The less I have the more I am a happy man |
Edited by - Tonto on 14/04/2020 06:02:35 |
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15861 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 14/04/2020 : 06:47:55
|
quote: Originally posted by vukozec
Natrag u garažu

Mc5 ludilo. The Stooges, sam ima cast odgledati u originalu s oba Ashetona. Vrhunski. Kakvi su ti the Sonics? (Jesi li ih slusao?) |
Los cukar na fritulama! |
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15861 Posts
Posted - 14/04/2020 : 06:56:00
|
Animals slabiji? Pa kako bre, Dogs, Sheep i Pigs, sve odlicne pesme. Dogs i Sheep vrhunske, za 10/10. Sto ljudi, sto ćudi što se kaže.
Da slab...bogati isusa. Album je remek djelo. Ali osim sto se kaze sto cudi-sto ljudi, kako si kazao, nije i sve za svakoga. Osim sto je glazbeno nenadjebiv, tu su i neki od najboljih Rodgerovih tekstova, zasigurno.
Mnogo često i ne obraćam pažnju na tekstove, kada prvi put slušam nešto tekst je možda i zadnja stvar na koju obratim pažnju. Zavisi od umetnika, ali mogu sto puta nešto da čujem a da nemam pojma o čemu seradi, u tome mnogo pomaže i moje nedovoljno poznavanje engleskog jezika.
Ali ako već budem obraćao paznju na ono o cemu se peva tek kasnije, to može biti samo plus za pesmu, retko me loš tekst odvrati od pesme koja mi se pre jako svidela.
A sto se tice Pink Floyda, najbolje pesme od njih su mi upravo Dogs i Shine on you crazy diamond, to su giganti medju pesmama, a pored njih imaju jos puuuuno vrhunskih. Baš sam danas odslušao Atom heart mother jer sam video ovde i oduševio se, mnogo je dobar Pink Floyd
Moras voditi brigu o tekstovima. Rock je iznjedrio neke od najljepsih primjera poezije kao i jako vazne teske teme koje se ticu svijeta i ljudskog roda u cijelini. Tu je bas Rodger Waters primjerice, medu najodabranijima uopce. A osobno, uopce nisam naucio engleski u skoli, vec upravo citajuci, prevodeci i slusajuci Lp-je, doma. Nista nije bilo lijepse vec pustiti plocu i onda s unutrasnjeg omota desifrirati tekstove nekad. |
 |
|
vukozec
Advanced Member

5078 Posts
Member since 17/08/2013 |
Posted - 14/04/2020 : 14:04:18
|
Kakvi su ti the Sonics? (Jesi li ih slusao?)
Zar nismo ti ja već pričali o Sonicsima na ovom topicu? :)
Svi ti bendovi koji su izmislili svoj žanr su bezvremenski. |
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15861 Posts
Posted - 14/04/2020 : 17:57:04
|
Je. Vidim, provjerio. Znam da jesam ,ali zaboravio s kim sam. Jebe me ova virtualna korespondencija. Bolje to ide en face, al'ajd to je takvo vrijeme, pa moram. Vintage. Veljaca. Snijeg. Bilo je odlicno. Slazem se, i volim taj izraz za utemeljitelje zanra; bezvremenski! |
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15861 Posts
|
Tonto
Advanced Member

8962 Posts
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15861 Posts
|
Tonto
Advanced Member

8962 Posts
Posted - 15/04/2020 : 12:36:33
|
quote: Originally posted by vukozec
Kakvi su ti the Sonics? (Jesi li ih slusao?)
Zar nismo ti ja već pričali o Sonicsima na ovom topicu? :)
Svi ti bendovi koji su izmislili svoj žanr su bezvremenski.
Jel mu ga ovi dođu bezvremenski? Možda nisu glazbeno izmislili žanr, ali su savim sigurno izmislili naziv. Prvi bend koji je za svoju glazbu koristio naziv psychedelic rock.
The 13th Floor Elevators
|
Edited by - Tonto on 15/04/2020 12:37:44 |
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15861 Posts
Posted - 16/04/2020 : 13:01:44
|
Lift za trinaesti kat. Nisam davno to cuo. To je glazba moje supruge 'hashisharke'. Sjecam se kad je isla na koncert Dylana, a ja sam joj nabavio ulaznicu za Salatu, kako mi je kazala; ti neces sa mnom ni po koju cijenu, jer ces mi zasrati cijeli nastup. Nisam isao...mislim da je cak bila i u pravu... |
 |
|
jogurt
Average Member

(6).jpg)
Serbia
675 Posts
Member since 23/01/2020 |
|
Tonto
Advanced Member

8962 Posts
Posted - 16/04/2020 : 14:16:59
|
Lift za trinaesti kat. Nisam davno to cuo. To je glazba moje supruge 'hashisharke'. Sjecam se kad je isla na koncert Dylana, a ja sam joj nabavio ulaznicu za Salatu, kako mi je kazala; ti neces sa mnom ni po koju cijenu, jer ces mi zasrati cijeli nastup. Nisam isao...mislim da je cak bila i u pravu...
Žena ti sluša bolju glazbu od tebe... |
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15861 Posts
Posted - 16/04/2020 : 14:50:00
|
Jebeno je to tvrditi. Moze biti, moze biti rekao bi Zagor, ali ja ne. Otvorenijega za glazbu od mene nema, ali HM ipak i uvijek! |
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29718 Posts
Member since 27/08/2001 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15861 Posts
Posted - 16/04/2020 : 19:56:11
|
Sonicna omladina i sjajni nastup na Jarunu, na drugom In musicu,(tada se zvao Vipnet), 2007-e. Svirali su kao headlineri sa originalnim Stoogesima. Bas mi je drago sto sam ih odgledao. Jos pamtim ovu stvar s njom su otvorili nastup, jbg nisu odsvirali meni najdrazu Youth against fascism...a sad vise nikad ni nece. |
 |
|
Tonto
Advanced Member

8962 Posts
Posted - 16/04/2020 : 20:16:28
|
Assemble Head in Sunburst Sound
Fantastičan bend i njihova dva fantastična albuma When Sweet Sleep Returned i Manzanita. Otkrio sam ih prije sto godina ovdje na forumu zahvaljujući mr. murdocu...
|
 |
|
ivi skoj
Senior Member

Croatia
2121 Posts
Member since 07/12/2015 |
Posted - 16/04/2020 : 21:27:29
|
Moram preslušati ovo na ponudi dana, samo sam malo usporen. Pustio Pixise preko spotija i nikako da presvičam na ponudjeno. Lajkam sve što stavite da ne moram previše biti kreativan. Doduše saznao sam da je umro Lee Konitz pa sam htio osluhnuti njemu u čast ponešto, ali nisam uspio pronaći cd. Biti će vremena, vikend je pred nama.
|
samo još vjeverice, Pola i Slatea cekam |
 |
|
vukozec
Advanced Member

5078 Posts
|
Tonto
Advanced Member

8962 Posts
|
Tonto
Advanced Member

8962 Posts
|
vukozec
Advanced Member

5078 Posts
Posted - 17/04/2020 : 12:10:35
|
quote: Originally posted by Tonto
Slušao sam sve osim Black Mountain...
Wooden Shijps - monotono i nezanimljivo Howlin Rain - odličan bend. Russian Wilds odličan, Mansion songs jako dobar, volio bi da je produkcija malo bolja, Alligator Bride malo lošija kopija prethodnika. Chris Robinson Brotherhood - ne volem previše te grateful dead veseloposkočne psihodelijice. Okej je to, ali meni nije zanimljivo. Rose Windows - izvrsno, s tim da mi je prvi album dosta bolji od drugog. Šteta raspada. Ty Segall - konfuzno i isforsirano Thee Oh Sees - not my cup of tea
Black Mountain mi iz priloženog zvuče jako dobro i meni zanimljivo, morat ću ih pronjuškat.
Uživo sam gledao Shjips i Black Mountain. Shjips su bili točno ovakvi kakvim si ih opisao, monotoni i nezanimljivi. No za slušati doma kao headphone music su mi OK.
Black Mountain koncert je bio odličan, pazario sam na merch štandu nakon njega :) Oni su dosta retro (zato nam se i sviđaju, zar ne), sa tim da su dosad bili trowback u 70te, na Sabbath, Zeppeline i Floyde, a ove godine su izbacili album inspiriran 80s metalom :)
Howlin Rain' su sjajni, sve potpisujem. Rose Windows također potisujem.
Ja volim tu suncem opaljenu napušeno-opuštenu vibru CRB-a, često mi bolje leže od Black Crowesa.
Na Oh Sees se nisam baš zakačio, no live nastupi su im navodno izvrsni. Ove godine su trebali biti na Inmusic, šteta.
Seagall izbacuje previše toga pa se teško snaći, no ima čovjek talent, samo da ga je fokusirati.
Kad smo kod onih koji izbacuju previše, tu su australski King Gizzard (također trebali nastupiti u ZG ov egodine), skupa sa sunarodnjacima Tame Impala vjerojatno najrazvikanije ime moderne psihodelije (sa tim da Impala u zadnje vrijeme brije na dance a la Daft Punk).
Spomenimo i ove malo starije legende:
Anton Newcombe je jedan od posljednjih enfant terriblea rocka, preporučam ovaj dokumentarac o BJM-u, čak i ako ih nikad niste slušali, funkcionira skoro kao igrani film :)
Par impresija: "probably one of the greatest underground rock stories ever told" "I hate everyone in this film. I love it." “Is that blood on you?” “Yeah, from peoples faces!” |
 |
|
Tonto
Advanced Member

8962 Posts
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15861 Posts