Author |
Topic  |
don_draper
Advanced Member

4700 Posts
Member since 08/06/2018 |
Posted - 12/06/2021 : 21:45:27
|
Show must go on Nekako opci dojam da je Finska dostojni nasljednik Islanda iz 2016. Kod Danske se vidjela praznina i poljuljanost zbog dogadaja, vrlo vjerojatno ce se taj utjecaj osjetiti i u iduca 2 susreta |
I sell the fact that I can't be bought |
 |
|
Caleb
Advanced Member

.jpg)
Greece
16591 Posts
Member since 01/07/2008 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik

.jpg)
22375 Posts
Member since 10/11/2007 |
|
Peyo
Advanced Member

Croatia
10681 Posts
Member since 28/10/2005 |
Posted - 12/06/2021 : 22:21:20
|
Ne znam da li ste ovo primijetili u prvom poluvremenu. Slažem se s ovim komentarom da je to bilo za crveni karton, osim što nije bilo u jaja nego u nogu, ali bilo je namjerno i onda se Mertens bacio, kao on je povrijeđen.

|
 |
|
Beren
Advanced Member

Montenegro
3793 Posts
Member since 03/02/2010 |
Posted - 12/06/2021 : 23:47:18
|
Što bi VAR-u da prizna prvi gol Belgije? Lopta je išla ka Lukakuu, koji je bio u debelom ofsajdu, i to što je usput zakačila Rusa i nekako došla do Lukakua ne bi trebalo da predstavlja razlog za priznavanje gola. Greške odbrane ne bi ni bilo da lopta nije išla ka protivničkom napadaču i nelogično je da se to ne uzme u obzir prilikom odluke o ispravnosti gola. |
Moja domovina je mene dala ovu koru bijelog hleba, sretne ljude, srecnu mladost, velik komad vedrog neba... |
 |
|
tihomirduras
Senior Member

1848 Posts
Member since 10/08/2003 |
Posted - 13/06/2021 : 07:57:37
|
quote: Originally posted by Peyo
Ne znam da li ste ovo primijetili u prvom poluvremenu. Slažem se s ovim komentarom da je to bilo za crveni karton, osim što nije bilo u jaja nego u nogu, ali bilo je namjerno i onda se Mertens bacio, kao on je povrijeđen.

Da, potpuno namjerno gaženje vidi se iz aviona odmah sam pomislio čisti crveni, kad ono ništa . VAR nula bodova, a nisu mi jasne ove provjere kod offside, to bi automatski trebalo javljati pomoćniku, a ne 5 minuta poslije. |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
Member since 09/12/2005 |
|
risbozg
Advanced Member

Croatia
16808 Posts
Member since 10/08/2003 |
Posted - 13/06/2021 : 08:54:09
|
quote: Originally posted by Beren
Što bi VAR-u da prizna prvi gol Belgije? Lopta je išla ka Lukakuu, koji je bio u debelom ofsajdu, i to što je usput zakačila Rusa i nekako došla do Lukakua ne bi trebalo da predstavlja razlog za priznavanje gola. Greške odbrane ne bi ni bilo da lopta nije išla ka protivničkom napadaču i nelogično je da se to ne uzme u obzir prilikom odluke o ispravnosti gola.
Ofsajd se svira tek kada igrač koji se nalazi u ofsajdu dodirne loptu..do tada nije ofsajd i sad se vidi zašto ...na kraju je zadnji je Rus dodao Lukaku i nije ofsajd.. |
10.08.2003..''Kada nepravda postane zakon, otpor je tvoja dužnost.". AJMOOOOOOOO " CREME DE LA CREME HRVATSKE LIGE " DINAMOOOOOOOOOOOOOO |
 |
|
Peyo
Advanced Member

Croatia
10681 Posts
Member since 28/10/2005 |
Posted - 13/06/2021 : 10:26:17
|
quote: Originally posted by tihomirduras Da, potpuno namjerno gaženje vidi se iz aviona odmah sam pomislio čisti crveni, kad ono ništa . VAR nula bodova, a nisu mi jasne ove provjere kod offside, to bi automatski trebalo javljati pomoćniku, a ne 5 minuta poslije.
Nisam primijetio ni neke reakcije u medijima. Da je bio crveni vjerojatno bi to utjecalo na krajnji rezultat. |
 |
|
BeaGea
Advanced Member

4126 Posts
Member since 29/04/2020 |
Posted - 13/06/2021 : 10:39:01
|
Što bi VAR-u da prizna prvi gol Belgije? Lopta je išla ka Lukakuu, koji je bio u debelom ofsajdu, i to što je usput zakačila Rusa i nekako došla do Lukakua ne bi trebalo da predstavlja razlog za priznavanje gola. Greške odbrane ne bi ni bilo da lopta nije išla ka protivničkom napadaču i nelogično je da se to ne uzme u obzir prilikom odluke o ispravnosti gola.
Ono kad komentiras a nisi upoznat s pravilima nogometne igre. Sve je cisto kod tog gola i nema razliga za reakciju VAR-a. |
U zamišljenom kutu okrugle sobe... |
 |
|
Beren
Advanced Member

Montenegro
3793 Posts
Posted - 13/06/2021 : 11:19:18
|
quote: Originally posted by risbozg
Ofsajd se svira tek kada igrač koji se nalazi u ofsajdu dodirne loptu..do tada nije ofsajd i sad se vidi zašto ...na kraju je zadnji je Rus dodao Lukaku i nije ofsajd..
Lopta je na kraju stigla do igrača koji je bio u ofsajdu kad je upućena. To što ju je usput dotakao protivnički defanzivac ne bi trebalo da mijenja ništa u ovoj situaciji, jer njegov kontakt nije presudno uticao na pravac pasa ka napadaču.
Koji je zbog prvobitno ostvarene prednosti (pozicija ispred napadača) dao i gol.
Ne smatram da je ovdje VAR pravilno upotrijebljen jer ne bi trebalo pravila tumačiti bukvalno. |
Moja domovina je mene dala ovu koru bijelog hleba, sretne ljude, srecnu mladost, velik komad vedrog neba... |
 |
|
Beren
Advanced Member

Montenegro
3793 Posts
Posted - 13/06/2021 : 11:19:59
|
quote: Originally posted by BeaGea
Ono kad komentiras a nisi upoznat s pravilima nogometne igre. Sve je cisto kod tog gola i nema razliga za reakciju VAR-a.
Ne budi bukvalista kao VAR. |
 |
|
Caleb
Advanced Member

.jpg)
Greece
16591 Posts
Member since 01/07/2008 |
Posted - 13/06/2021 : 11:25:57
|
Ovakve situacije su gotovo uvek svirane kao ofsajd. Ne secam se da je bilo obratno. U trenutku pasa, Lukaku je u ofsajdu. Nije Rus imao kontrolu lopte, da bise racunalo kao nov napad. |
Preveo: Goran Krickovic, Tekst interpretirali: Ljubiša Bacic, Nada Blam, Miroslav Bijelic, Vlastimir Ðuza Stoiljkovic i Nikola Simic, Magnetoskop: Miroslav Nikolov, Ton majstor: Rihard Merc, Realizacija: Slavko Tatic https://www.youtube.com/watch?v=TkE5VYffiR0
|
 |
|
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 13/06/2021 : 11:33:36
|
Ono kad komentiras a nisi upoznat s pravilima nogometne igre. Sve je cisto kod tog gola i nema razliga za reakciju VAR-a.
Mogu prihvatiti da je gol ispravan, ali mi objašnjenje ovog novog Oka sokolova ne drži baš vodu. On tvrdi da Lukaku nije bio u ofsajdu jer je obrambeni namjerno dirao loptu i jer Lukaku nije nikako na njega utjecao pri tome, ali mi je neuvjerljiva teorija da napadač u ofsajdu ne utječe na igrača koji ide presjeći loptu koja ide prema tom istom napadaču. |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
 |
|
BeaGea
Advanced Member

4126 Posts
Posted - 13/06/2021 : 11:42:23
|
...pravilo pasivnog zaleđa. "Igrač može doći u ofsajd poziciju, ali ako ne poduzme aktivne radnje (trčanje nakon lopte ili druge radnje kako bi spriječio protivnika da je uhvati), bočni sudac neće smatrati ovo prekršajem."
A ništa, dajte vi onda pravila jebeš UEFA-u i FIFA-u! |
Edited by - BeaGea on 13/06/2021 11:49:31 |
 |
|
BeaGea
Advanced Member

4126 Posts
Posted - 13/06/2021 : 12:05:11
|
... jer njegov kontakt nije presudno uticao na pravac pasa ka napadaču.
Auuuu, pa gdje ti gledas. Lopta kad je upucena prema igracu ide okomito prema golu a nakon reakcije ruskog igraca mijenja smjer i ide paralelno s golom. Ako to nije promjena smera  |
 |
|
Beren
Advanced Member

Montenegro
3793 Posts
Posted - 13/06/2021 : 12:41:34
|
... jer njegov kontakt nije presudno uticao na pravac pasa ka napadaču.
Auuuu, pa gdje ti gledas. Lopta kad je upucena prema igracu ide okomito prema golu a nakon reakcije ruskog igraca mijenja smjer i ide paralelno s golom. Ako to nije promjena smera 
Ne znam gdje ti gledaš. Uopšte nije išla okomito ka golu. Pogledaj felš i kako skreće. Čak praktično ni smjer nije promijenila nakon kontakta sa defanzivcem. |
 |
|
BeaGea
Advanced Member

4126 Posts
Posted - 13/06/2021 : 13:01:36
|
Ajme majko, smjer nije promjenila...pa po kretnjama samog Lukakua je jasno da lopta usporava i mijenja smjer. Stao je i puca iz okreta! Ti kao da gledaš bez treće dimenzije, probaj uhvatiti dubinu :)
|
Edited by - BeaGea on 13/06/2021 13:02:31 |
 |
|
brni
Advanced Member

.jpg)
Croatia
10434 Posts
Member since 18/06/2009 |
Posted - 13/06/2021 : 13:20:06
|
Rus je ima namjeru igrati balunom, izbiti je nesvjestan gdje mu se tocno nalazi protivnicki napadac, prema pravilima ako je sa namjerom onda nema zaledja, cisti gol.. |
"Clark Kent je Supermanova kritika covjecanstva" |
 |
|
BeaGea
Advanced Member

4126 Posts
Posted - 13/06/2021 : 13:26:08
|
quote: Originally posted by brni
Rus je ima namjeru igrati balunom, izbiti je nesvjestan gdje mu se tocno nalazi protivnicki napadac, prema pravilima ako je sa namjerom onda nema zaledja, cisti gol..
 A to kaj mu je žoga prošla kroz noge nije Luakaku kriv, jer ga ni najmanje ne ometa. Sve jasno, ako znaš nogometna pravila! |
Edited by - BeaGea on 13/06/2021 13:31:18 |
 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik

.jpg)
22375 Posts
Member since 10/11/2007 |
|
Caleb
Advanced Member