forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Americki strip
 Kyle "Freakin" Starks
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

izivko
Advanced Member

Germany
13026 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 20/04/2024 : 15:24:39  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
Evo upoznah i ja Kylea Starksa.

Peacemaker (Panini 2024, 204 str. / Peacemaker - Disturbing the Peace 1, Peacemaker Tries Hard 1-6)

Tko je Peacemaker?
Uvodnu priču, Peacemakers Origin, napisao je Garth Ennis a nacrtao Gary Brown. Nije loša ali ništa posebno.

Ali zato nastavak!
Ovdje ćemo sve saznati o njegovom životu. Ali da ne otkrivam puno, reći ću samo da je Peacemaker član odreda Suicide Squad.
Nema pravih prijatelja, niko ga ne šljivi ni jedan posto - jednom rječju papak! Ali jako simpatičan papak.

I kada napokon stekne prijatelja, doduše četveronožnog, nažalost, odmah ga ponovno gubi. Otmičari malog Brucea Waynea žele da Peacemaker obavi jedan poslić za njih...

Ovo je opičeno, zabavno, urnebesno - genijalno!

- Ja sam Peacemaker!
+ Nikad čulla.

- Ja to ne bih jeo. Sigurno znaš da je med pčelinje govno? Šta si mislio odakle med?
Misliš da pčele imaju neku posebnu mednu rupu kojom prave med...

- Ako se muškarac ne može nositi sa sobom, beskoristan je kao i hrpa govana u wc šolji.
A znaš li ko hoće pomoći hrpi govana? Niko! Jer nikoga ne boli kurac za komadom govneta.

- Ne vodi ti brigu o meni, sinko. Još uvijek savršenom baratam sa 3 P: plovim prcam puzim.
+ Ričarde, starkelja je dementan. Ne kaže se puzim več guzim.

Have mercy
Go to Top of Page

don_draper
Advanced Member

4634 Posts

Member since 08/06/2018

Posted - 28/07/2025 : 17:17:22  Show Profile Show Extended Profile  Send don_draper a Private Message  Reply with Quote
Peacemaker Tries Hard

Evo i mene u susretu s ovim nadasve zabavnim i osebujnim autorom. Iako je stvarao s drugim kućama dosta toga i prije, nekako mi se činilo najbolje početi s DC-om gdje teren relativno okej poznajem. No, predznanja ovdje dalje od Suicide Squad filma (onog drugog) ni ne treba. Ustvari, strip se fino nadovezuje na ideje, ali igra po svojim pravilima i stvara svoju vrstu zabave.
Peacemaker je i ovdje dosta suženog shvaćanja svog svijeta, ali vrlo spreman na akciju i spašavanje, baš kao i John Cena u hvaljenoj seriji. U stripu je okružen s podosta beskrupuloznih negativaca koji su više ili manje opasni, a od kolega ne dobiva pomoć kakvoj bi se nadao.
U tom crnohumornom miksu, Starks se odlično snašao i uspio biti zabavan, relevantan, domišljat, a opet priča nije trpjela i bila je dinamična. Naravno, ne treba ovdje očekivati neku kompleksnost, ali strip je koji ima dušu (kakvu-takvu, ima je).
Vizualni dio je isto jako dobro odrađen i sviđa mi se taj stil koji je inspiriran klasičnim videoigrama. Totalno paše ovdje.
Ovaj pomalo marginalni lik je dobio stvarno pošteno dobar naslov. Nasmijao sam se više puta, pročitao u jednom navratu i sa zadovoljstvom ga spremio na policu. Inteligentno raskalašen je taj Kyle Starks sa svojim idejama.

I sell the fact that I can't be bought
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.06 seconds. Snitz Forums 2000