going going
Advanced Member

Serbia
12134 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 05/06/2025 : 04:33:46
|
Dobar je ovo strip. Odlična ideja vodilja o paralelnom otkrivanju misterije slike uporedo sa porodičnom misterijom glavnog junaka, lepo je kolega Matori primetio sličnost sa Crnim lokvanjima, a mene podseća pomalo i na Mrtve prirode. Ali dok su me ta dva stripa oduševila i svojom misterijom i svojim raspletom ovde je ipak pred kraj previše skliznulo u špansku sapunicu - ja nisam vaš sin a jesam vaš sin a imam polubrata a nemam polubrata a žena a ljubavnica a deca ko je kome tu otac a ko kome baba i deda... malo su ga preterali. I kao što kaže kolega Vetropiroman: ,,Poslednje dve stranice hepi end razrešenja kao da su naknadno docrtane, komotno mogu da se preskoče i da se strip tu završi" makar da ostane strip na onom nedorečenom pitanju bez saznanja kakva će odluka biti jer ne znamo ni da li će doći do situacije da može da se donese odluka. Sa poslednje dve stranice omogućeni su uslovi da se donese odluka ali nas scenarista uskraćuje za donošenje te odluke, što je po meni bezvezno rešenje i kraj stripa. Kraj treba da bude Ili dve stranice ranije sa ,,carpe diem" ili nam daj brate odluku pa nek tu bude ,,Kraj". Ja sam ljubitelj nedorečenih krajeva ali ovde je to bezveze. Nevezano od toga dobar strip koji vredi pročitati.
7/10 |
Edited by - going going on 05/06/2025 04:35:49 |
 |
|