Author |
Topic  |
|
Melusine
Junior Member

350 Posts
Member since 17/05/2017 |
Posted - 26/10/2022 : 13:30:54
|
ČAROBNA KNJIGA PREDSTAVLJA JEDAN OD NAJPOPULARNIJIH MANGA SERIJALA NA SVETU!
„ČELIČNI ALHEMIČAR“ 1 na SAJMU KNJIGA po ceni od 299 dinara!

Format 13 x 19 cm Povez Mek Broj strana 192 Štampa Crno bela
PRELISTAJTE OVO IZDANJE: https://carobnaknjiga.rs/chest/odlomak/_ali%C4%8Dni%20alhemi%C4%8Dar%201%20_%20prelistavanje.pdf
Edvard i Alfons Elrik prekršili su najvažniji zakon alhemije i za to su platili surov danak. Da bi ispravili grešku, kreću u epsku pustolovinu širom Amestrisa, militarističke države u kojoj je alhemija deo svakodnevice. Jedino što im uliva nadu jeste legenda o kamenu mudrosti. Međutim, put do njega popločan je opasnostima koje sežu duboko u prošlost
Sveštenik boga Sunca, otac Kornelo, prorok je i čudotvorac. Ali Edvard Elrik ne veruje u čuda i sumnja da se iza Kornelovih postupaka krije alhemija pojačana kamenom mudrosti. Kako se tako moćan predmet našao u rukama jednog prevaranta?
Višestruko nagrađivana manga Čelični alhemičar Hiromu Arakave stekla je kultni status među čitaocima, najviše zbog obilja upečatljivih likova i jedinstvenog sveta u kojem se odigrava. Ova briljantna priča smatra se remek-delom japanskog stripa i jedna je od najprodavanijih manga svih vremena.
„ČELIČNI ALHEMIČAR“ 1 možete kupiti na SAJMU KNJIGA od srede, 26. oktobra, do nedelje, 30. oktobra 2022. godine, kao i u svim klubovima čitalaca Čarobne knjige u Beogradu, Kragujevcu i Novom Sadu, na našem sajtu i u Striparnici „Alan Ford“ po ceni od 299 dinara. Posle Sajma cena u našim klubovima čitalaca i na sajtu iznosiće 350 dinara, a u ostalim knjižarama 450 dinara.
Klub čitalaca Čarobne knjige u Nišu sticajem nepredviđenih okolnosti neće raditi, zbog čega smo odlučili da izađemo u susret svim našim vernim čitaocima u Nišu i omogućimo im besplatno slanje paketa u Niš tokom trajanja Sajma.
|
|
kasper
Advanced Member

10924 Posts
Member since 04/11/2001 |
|
petarStripovi10
Senior Member

Croatia
1270 Posts
Member since 03/12/2014 |
|
delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17517 Posts
Member since 01/03/2004 |
Posted - 27/10/2022 : 14:59:54
|
Ispravio sam. To se dešava ako mi podešavanja jezika ostanu na ćirilici dok radim nešto u vezi s redovnim poslom, pa onda ne prebaci kad ukucam početno slovo izdavača, a ja to ne primijetim. |
 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27580 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
Largo
New Member

292 Posts
Member since 23/06/2021 |
|
petarStripovi10
Senior Member

Croatia
1270 Posts
Member since 03/12/2014 |
Posted - 27/10/2022 : 15:36:42
|
quote: Originally posted by delboj
Ispravio sam. To se dešava ako mi podešavanja jezika ostanu na ćirilici dok radim nešto u vezi s redovnim poslom, pa onda ne prebaci kad ukucam početno slovo izdavača, a ja to ne primijetim.
Super. Tnx |
 |
|
jagodanbg
Senior Member

2982 Posts
Member since 17/07/2019 |
Posted - 27/10/2022 : 16:10:17
|
quote: Originally posted by Largo
Ne idu na kioske.
Mislim da bi trebao neko da se okusa, mnogo se dece primilo na mange! |
Pumpaj |
 |
|
wesskowaz
Advanced Member

Serbia
11903 Posts
Member since 10/07/2007 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27580 Posts
Posted - 27/10/2022 : 22:53:42
|
Ne idu na kioske.
Hvala. Iznenadna navala mangi od srpskih izdavača a niko na kioske... Idu li onda te mange u tisuću/e primjeraka ili standardnih knjižarskih 500? |
Ja sam fetišist papira! |
 |
|
john connor
Senior Member

Serbia
2907 Posts
Member since 15/02/2011 |
|
Red Marquis
Advanced Member

Serbia
3379 Posts
Member since 06/11/2017 |
Posted - 28/10/2022 : 01:36:11
|
quote: Originally posted by jaki
Ne idu na kioske.
Hvala. Iznenadna navala mangi od srpskih izdavača a niko na kioske... Idu li onda te mange u tisuću/e primjeraka ili standardnih knjižarskih 500?
Kod Čarobnjaka prvi projevi i do 4000 tiraž po cobissu, većina ostalih 2-3000 |
 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27580 Posts
Posted - 28/10/2022 : 05:30:49
|
quote: Originally posted by john connor
Idu i u vise hiljada primeraka.
Onda treba imati velike lance knjižara za utopiti tu količinu. |
 |
|
john connor
Senior Member

Serbia
2907 Posts
Member since 15/02/2011 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27580 Posts
Posted - 28/10/2022 : 13:12:57
|
Znaš li koliko ti lanci imaju poslovnica? U HR najviše ima ŠK-30. https://shop.skolskaknjiga.hr/knjizare-skolske-knjige Ali ne znam u kakvim objektima su poslovnice i u koliko njih drže stripove.U Splitu je mala knjižara gdje su stripovi stjerani u jedan kut u kojem i onaj koji zna što i gdje traži izgubi volju za to. Hoću knjigu ima 10 ali 6 od tih su u Zagrebu.
|
Edited by - jaki on 28/10/2022 13:20:34 |
 |
|
Red Marquis
Advanced Member

Serbia
3379 Posts
Posted - 28/10/2022 : 14:19:15
|
Delfi/Laguna 46 u Srbiji + 13 filijala u CG i BiH. Vulkan 33 ako su podaci sa sajta tačni.
Dovoljno je to razgranato. Sam Delfi imaš u Srbiji u 25 gradova, oni pokrivaju manje više sva ključna mesta. |
 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27580 Posts
|
verab
Advanced Member

Croatia
3143 Posts
Member since 22/01/2015 |
|
Red Marquis
Advanced Member

Serbia
3379 Posts
|
Shaner
Advanced Member

Croatia
7575 Posts
Member since 24/09/2012 |
|
verab
Advanced Member

Croatia
3143 Posts
Member since 22/01/2015 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27580 Posts
|
naker
Advanced Member

5430 Posts
Member since 05/06/2020 |
Posted - 17/06/2025 : 22:26:27
|
* Osvrt se odnosi na ceo serijal, ako ima spojlera sami ste krivi.
Čelični alhemičar (#1-27)
Dva brata nisu mogli da podnesu gubitak svoje majke, pa su odlučili da se igraju boga i menjaju zakon prirode tako što će iskoristiti svoje znanje alhemije kako bi povratili njenu dušu. Ali naivni klinci nisu znali da je ovaj čin zabranjen i da svaki vid konverzije ljudske duše zahteva recipročnu žrtvu ljudskog tela. Sve je pošlo naopako i stariji brat je izgubio ruku, dok je mlađi poginuo tokom magijskog rituala. Stariji brat onda odlučuje da žrtvuje još jedan svoj ud, svoju nogu, kako bi povratio svog brata, ali čak i za to plaćena je prevelika cena jer brat je izgubio telo i jedina opcija da ostane živ je da se njegova duša veže za viteški oklop. Stariji brat će prihvatiti da postane zvanični alhemičar za vladu kako bi imao na raspolaganju resurse kako bi povratio telo svog brata i uspeo da oživi svoju majku iz mrtvih...
Čelični alhemičar je fantazijska steampunk avantura u manga shonen formatu. Ed i Al su braća alhemičari u svetu gde posebno nadareni ljudi barataju znanjem alhemije koje im daje specijalne moći. Društvo u kojem žive je organizovano po rigidnoj vojničkoj hijerarhiji i njihova zemlja često ratuje sa drugim nacijama. Strip je avantura u pravom shonen smislu reči i likovi će često putovati po celoj zemlji i steći nove prijatelje, ali i sukobiti se sa svojim neprijateljima. Glavni negativci vuku inspiraciju iz hrišćanske mitologije i nose naziv po sedam smrtnih grehova. Posle svake bitke sa njima sledi odmor i trening, nakon kojeg glavni likovi nauče svoju lekciju i iz bitke izađu zreliji i snažniji. Iako su u centru pažnje dva brata, u serijalu postoji sijaset originalno osmišljenih sporednih likova. Iako gro radnje otpada na priču oko spasavanja tela mlađeg brata i njihove majke, kako priča odmiče tako postaje složenija i mračnija. Neki od najboljih delova stripa su kada se otkrije pravo stanje stvari u društvu i kada se otkrije ko zapravo rukovodi njihovom zemljom, i iz kog razloga. Pojedini obrti i šokovi zaista znaju biti neočekivani i pametno osmišljeni.
Dragon Ball mi je i dalje najbolja shonen manga koju sam iščitao, ali Fullmetal Alchemist ne zaostaje mnogo. Nemam zapravo nijednu krupnu zamerku na ovaj strip, sve je ovde odlično od priče i premise dela, do zanimljivih scena borbi, humora, pa i do širenja priče koja sa svakim sledećim tankobončićem postaje bolja i bolja jer se saznaje prava slika sveta. Serijal ima 27 delova, i odlično je doziran i nisam ni u jednom momentu osetio da je nepotrebno dugačak. Kraj takođe na visokom nivou kao i ceo serijal uostalom, poentiranje priče ne može da bude jednostavnije, ali zapravo je genijalno koliko je pametno napisano. Čelični alhemičar je odlična manga, malo me blam da sam tek sad iščitao ovo ispravno hvaljeno delo. Odlično štivo  |
 |
|
|
Topic  |
|