Author |
Topic  |
sawitch
Advanced Member

Serbia
41185 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 09/03/2023 : 08:50:39
|
quote: Originally posted by Imrahil Pa jedan iz udruge opusteno valja pirate na limundu 
Ne znam za to. Ko je? |
Patricia hic mea totus mundus est |
 |
|
kasper
Advanced Member

10927 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 09/03/2023 : 09:17:43
|
quote: Originally posted by sawitch
quote: Originally posted by Imrahil Pa jedan iz udruge opusteno valja pirate na limundu 
Ne znam za to. Ko je?
aj ne zajebavaj |
 |
|
sawitch
Advanced Member

Serbia
41185 Posts
Posted - 09/03/2023 : 09:30:25
|
Ozbiljno, nemam pojma. Ja vec godinama nista vise ne pratim osim malo foruma i FB nekih najava. Izasao sam odavno iz materije. |
 |
|
john connor
Senior Member

Serbia
2987 Posts
Member since 15/02/2011 |
Posted - 09/03/2023 : 09:32:17
|
quote: Originally posted by kasper
Ne znam za to. Ko je?
aj ne zajebavaj
Lepo kaze kasper ne zajebavaj. Ja sad ocekujem da oni krenu da valjaju fibre, po jacim cenama...ekskluzivni distributeri, Gusar d.o.o. |
Edited by - john connor on 09/03/2023 09:38:51 |
 |
|
john connor
Senior Member

Serbia
2987 Posts
Posted - 09/03/2023 : 09:37:51
|
quote: Originally posted by Peyo
quote: Originally posted by Peyo
Dirljivo je to.
Sada kada se vide pravi razlozi osnivanja mogu se smiriti nepotrebne tenzije.
S vremenom će se smoći snage i oprostiti Marku zbog što vas je zamalo zavadio s udrugom.
Gde ja tacno kazem da Marko nema moju apsolutnu podrsku i da nije u pravu?
A gdje si sebe pronašao kada te nisam spomenuo?
Ono što piše drogsy, kada se makne magla i bla bla, ostaje novac.
Sva ta silna ljubav prema Marku i Fibri bi se kod većine trenutno raspršila u slučaju ponude istih naslova od strane srpskih izdavača koji bi bili približne ili iste kvalitete, po približno istim ili povoljnijim cijenama (bez obzira na to što se vidi u ogledalu). Ništa se brže ne suši od suza.
I to Marko sigurno zna.
Najgluplji dupeuvlakacki post na forumu. Ne lupetaj vise, niko ne kupuje Fibru jer voli Marka, kupujemo jer volimo kvalitetna izdanja, evo sada se pojavili Najkula i Stalker, pa je Dw standardizovao tehnicki svoja izdanja, kupovacu ih redovno. Ocekujem isto od Mipl. Pre Fibre smo kupovali BPut, pa kada su poceli nastavke da objavljuju svake prestupne godine, prestali smo.
Sve je to normalno. Nije normalno ovo sto Udruga pokusava, a sa druge strane glupo je predstavljati Marka kao socijalni slucaj, pa ce mu crni Peyo, svojim sazaljenjem pomoci, kako da ne. |
 |
|
Ampoo
New Member

Serbia
142 Posts
Member since 07/09/2022 |
|
sawitch
Advanced Member

Serbia
41185 Posts
Posted - 09/03/2023 : 09:57:54
|
quote: Originally posted by john connor niko ne kupuje Fibru jer voli Marka, kupujemo jer volimo kvalitetna izdanja
Dozvolices da se ne slozim sa tobom u potpunosti. Dosta stripova sam kupio iz prijateljstva ili postovanja prema izdavacu kog znam. Uzeo sam Arna od Dzimija, Kejna od Miska, ranije od Kolta, Slobe, Markosa, Dada itd. Po meni je i to znacajan faktor za kupovinu. Isto tako za nekupovinu CK sada. |
 |
|
alexts
Advanced Member

Serbia
9284 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 09/03/2023 : 10:16:12
|
quote: Originally posted by Ampoo
Rahan 1 (fibra) u AF
1 i 2
Kažem ja da Anto nije u pravu da će ČK izbaciti Rahana, a on će - samo se ti praviš da ne znaš, svi znaju.
Sad ne znam da li da kažem "na sreću" ili "na žalost". Jer to na neki način znači da srpski izdavači i dalje neće dovoljno obraćati pažnju na želje i potrebe čitalaca, bar ne svih interesovanja. Što ne znači sad da želim da odmah kopiraju Rahana (jer to jeste glupo), ali da bi mogli da se dosete po neki put da nezavisno lansiraju projekat tog tipa. |
 |
|
matori paraliticar
Senior Member

2834 Posts
Member since 23/12/2022 |
Posted - 09/03/2023 : 10:20:52
|
Inkal boks verovatno necemo ugledati : p
Zakulisne igre...pojavljivanja rahana nisu toliko vazne - vazno je da je strip dostupan zbog ljubitelja ovog stripa :) |
Francuski Bogovi Grafizma |
Edited by - matori paraliticar on 09/03/2023 10:21:59 |
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21838 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 09/03/2023 : 10:28:49
|
quote: Originally posted by alexts
quote: Originally posted by Ampoo
Rahan 1 (fibra) u AF
1 i 2
Kažem ja da Anto nije u pravu da će ČK izbaciti Rahana, a on će - samo se ti praviš da ne znaš, svi znaju.
Sad ne znam da li da kažem "na sreću" ili "na žalost". Jer to na neki način znači da srpski izdavači i dalje neće dovoljno obraćati pažnju na želje i potrebe čitalaca, bar ne svih interesovanja. Što ne znači sad da želim da odmah kopiraju Rahana (jer to jeste glupo), ali da bi mogli da se dosete po neki put da nezavisno lansiraju projekat tog tipa.
pa stvarno su tada to mnogi znali,izgleda nisi bio u toj grupi.
Bora je bio protiv uvoza jer je hteo on da ga radi,sad,šta se desilo u međuvremenu,Boga pitaj.
Cenim da su mu konsultanti,ljudi koji su ipak u materiji,rekli da ga ipak zaobiđe jer je tu mnogo materijala,pitanje je koliko bi bilo isplativo,a da prekine na pola,što bi se verovatno i desilo,bi mu donelo takvu sramotu u ovoj situaciji da ga ni Misisipi sa Misurijem ne bi opr'o. |
Odbrojavanje: još 28 dana |
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21838 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 09/03/2023 : 10:31:18
|
Ozbiljno, nemam pojma. Ja vec godinama nista vise ne pratim osim malo foruma i FB nekih najava. Izasao sam odavno iz materije.
glavni urednik Forme B je najveći izdavač piratskih stripova u Srbiji;još jedan pokazatelj koliko je ovo sve jadno.
Jebote,zalažu se za legalizaciju koječega,a tamo im čovek iz udruženja najveći nelegalista.
Poenta - kao što je sve u ovoj državi teška licemerije,tako je i sa ovim vajnim Udruženjem. |
Odbrojavanje: još 28 dana |
 |
|
borg
Senior Member

Serbia
2434 Posts
Member since 13/01/2020 |
|
Peyo
Advanced Member

Croatia
10668 Posts
Member since 28/10/2005 |
Posted - 09/03/2023 : 10:39:13
|
quote: Originally posted by john connor Najgluplji dupeuvlakacki post na forumu. Ne lupetaj vise, niko ne kupuje Fibru jer voli Marka, kupujemo jer volimo kvalitetna izdanja, evo sada se pojavili Najkula i Stalker, pa je Dw standardizovao tehnicki svoja izdanja, kupovacu ih redovno. Ocekujem isto od Mipl. Pre Fibre smo kupovali BPut, pa kada su poceli nastavke da objavljuju svake prestupne godine, prestali smo.
Sve je to normalno. Nije normalno ovo sto Udruga pokusava, a sa druge strane glupo je predstavljati Marka kao socijalni slucaj, pa ce mu crni Peyo, svojim sazaljenjem pomoci, kako da ne.
Prije svega smiri se i ako imaš pristojnosti ispričaj.
Ja tebe nisam ničim vrijeđao pa ne vidim razloga da ti to ovako bezobrazno radiš.
Ako nisi shvatio moj post ja sam napisao da kada bi kupci u Srbiji imali mogućnost kupovati iste stripove kvalitetom i cijenom približne Fibrinim izdanjima da bi se u tom slučaju vjerojatno većinom opredijelili za srpsko izdanje. To se ne temelji na lupetanju nego na postovima forumaša, pa čak i onih koji oštro osuđuju djelovanje udruge.
Što se tiče dupeuvlačenja, ja se Marku (niti ikome) nisam nikada uvlačio (iako iznimno cijenim Markov rad i postignuća), ali ima tko jeste što se može vidjeti po postovima na forumu ako ikoga to zanima.
|
 |
|
Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 09/03/2023 : 10:42:46
|
quote: Originally posted by anto
Bora je bio protiv uvoza jer je hteo on da ga radi,sad,šta se desilo u međuvremenu,Boga pitaj.
Dobija prava na Bonea. |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
 |
|
alexts
Advanced Member

Serbia
9284 Posts
Posted - 09/03/2023 : 10:50:00
|
quote: Originally posted by borg
Verovatno odustali od Rahana, čim su za njega digli rampu...
Ma kakav Rahan, nije bilo vreme sada za još jednog, a i takvo izdanje da bi privuklo, mora da bude savršeno urađeno... |
 |
|
john connor
Senior Member

Serbia
2987 Posts
Posted - 09/03/2023 : 10:52:01
|
Sta se desilo u medjuvremenu...krenuo je uvoz, to se videlo da je nemoguce spreciti legalno. Samo su Bora, Vuk, ispali magarci, njima se ne ispricavam. |
 |
|
alexts
Advanced Member

Serbia
9284 Posts
Posted - 09/03/2023 : 10:54:04
|
Što se Bone-a tiče, ne trebaju mi tračevi i rekla-kazala, samo logika: očigledno Vuk nije mogao/hteo da plati koliko je nosilac prava (na kraju) tražio, pa je prepustio/ponudio ČK, da stvar ne propadne i da dobijemo izdanje.
One priče "preoteo mu iza leđa" su zabavne, ali ovde manje verovatne. |
 |
|
sawitch
Advanced Member

Serbia
41185 Posts
Posted - 09/03/2023 : 11:09:37
|
quote: Originally posted by anto glavni urednik Forme B je najveći izdavač piratskih stripova u Srbiji;još jedan pokazatelj koliko je ovo sve jadno.
Nisam znao da se Pedja bavi piraterijom. Ne kupujem to pa nemam pojma. Poslednji pirat koji sam uzeo je valjda bio Traper Keri u 3 knjige kada su iskopirali naslovnice Phoenix pressa i unutra ubacili ocajan sken epizoda iza stripova Komandanta Marka. UZAS na sta je to licilo. A i dizajn onoga sto gledam po netu kada neko kaci je uzas. |
 |
|
sawitch
Advanced Member

Serbia
41185 Posts
Posted - 09/03/2023 : 11:10:57
|
quote: Originally posted by john connor
Sta se desilo u medjuvremenu...krenuo je uvoz, to se videlo da je nemoguce spreciti legalno. Samo su Bora, Vuk, ispali magarci, njima se ne ispricavam.
Znaci pukla zabrana? |
 |
|
borg
Senior Member

Serbia
2434 Posts
Member since 13/01/2020 |
|
stbojan
New Member

Serbia
280 Posts
Member since 29/10/2011 |
Posted - 09/03/2023 : 11:18:37
|
quote: Originally posted by anto pa stvarno su tada to mnogi znali,izgleda nisi bio u toj grupi.
Cenim da su mu konsultanti,ljudi koji su ipak u materiji,rekli da ga ipak zaobiđe jer je tu mnogo materijala,pitanje je koliko bi bilo isplativo,a da prekine na pola,što bi se verovatno i desilo,bi mu donelo takvu sramotu u ovoj situaciji da ga ni Misisipi sa Misurijem ne bi opr'o.
Kapiram da je lagano odustao kada je dobio cifru za prava pa još rizik i komplikovanost posla koju navodiš.
Ali to sa Rahanom upravo pokazuje koliko je sve ovo sa pokušajima zabrane bedno osmisljeno i apsolutno neprihvatljivo.
|
Edited by - stbojan on 09/03/2023 11:19:08 |
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29717 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 09/03/2023 : 11:20:39
|
Ne znam zašto je ČK odustala od Rahana, ali znam da su prava jako skupa. A bogme ni prijevod ni sve ostalo nije jeftino. Tako da je lako moguće da je to bio razlog. |
Trouble will find me |
 |
|
Profesor
Average Member

.jpg)
Serbia
653 Posts
Member since 24/06/2005 |
Posted - 09/03/2023 : 11:23:18
|
quote: Originally posted by borg
Ne, samo naslovi sa WW licencom... Koliko ja skontah, za sada...
Nažalost ne znamo koliko takvih izdanja ima i koja su. Markos nije ranije preterano obraćao pažnju na WW (jer nije bilo potrebe), ali pretpostavljam/nadam se da će sva novija izdanja ići sa WW pravima. |
Edited by - Profesor on 09/03/2023 11:24:56 |
 |
|
kasper
Advanced Member

10927 Posts
Member since 04/11/2001 |
|
alexts
Advanced Member

Serbia
9284 Posts