forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Stripovski ratovi
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 135

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13531 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 21/03/2023 : 12:16:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message  Reply with Quote
Ništa lepše nego gledati suze forumskih metuzalema jer im neko dirnuo u detinjstvo. Opšte je poznato da kvalitet stripa varira da li su imena junaka kao pre 50 godina ili se novi izdavač usudio da ih odradi kako treba.
Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13531 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 21/03/2023 : 12:17:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mladeNS

Delfi stavio nove naslove od Fibre. :D Nema mnogo, ali opet, neki znak da Marko burgija i resava.

Na stanju su ubaceni naslovi:

Bryce - Tužna i samotna smrt Mindy Maguire
Priča o Osamuu Tezuki 1
Priča o Osamuu Tezuki 2
Parker 1: Lovac
Parker 2: Posljednja runda
Prometeja
Demonska zvijezda
Batman korporacija
Povratak Brucea Waynea
Batman i Robin
Batman R.I.P.
Batman i sin
Velikom rijekom uzvodno.

Ne mogu da garantujem za sve ali dobar deo tih naslova je odavno u Delfiju

Edited by - Imrahil on 21/03/2023 12:19:04
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10927 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 21/03/2023 : 12:21:06  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Imrahil

Ništa lepše nego gledati suze forumskih metuzalema jer im neko dirnuo u detinjstvo. Opšte je poznato da kvalitet stripa varira da li su imena junaka kao pre 50 godina ili se novi izdavač usudio da ih odradi kako treba.

a pusti ljude, kapitalizam iz dana u dan melje, nedje se tu neki mir u imenu junaka
Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13531 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 21/03/2023 : 12:22:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message  Reply with Quote
Nek nađe mir u samom stripu, valjda je to bitno
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10927 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 21/03/2023 : 12:24:36  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:

Nek nađe mir u samom stripu, valjda je to bitno

strci tu nesto, ko kad imas bubuljicu na nosu
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
41174 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 21/03/2023 : 13:52:35  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by matori paraliticar

Kako je ovo dobro :) U nekim normalnim uslovima.. bi se covek razveselio ovakvoj vesti.. ali sada ; P
Hm nadam se da ce onda normalno ici dalje sa mangama bez imaginarnog ili pravog "rata" :)

jeste da je prezvakano sto puta ali prisetimo se toplog jula 2017

"Melusine
Junior Member
350 Posts
Member since 17/05/2017

Posted - 28/07/2017 : 18:22:40
Obaveštavamo čitaoce da počev od 1. avgusta 2017. Čarobna knjiga prekida saradnju s Darkwoodom, s obzirom da je Darkwood u dva navrata vrlo grubo prekršio pravila normalne poslovne saradnje i to:
1. Ovlašćen da zajednički zastupa Darkwood i Čarobnu knjigu u pregovorima za srpska prava na Korta Maltezea, Darkwood je pregovore vodio samo u svoje ime i za svoj interes, dajući nam lažne informacije o toku pregovora. Na ovaj način, eliminisao je mogućnost da Čarobna knjiga samostalno nastupi kao kandidat za kupovinu prava za ovaj strip serijal.
2. U trenutku kad je Čarobna knjiga završila sve detalje dogovora sa jednim renomiranim strip izdavačem, Darkwood je pokušao da osujeti ovaj dogovor diskreditovanjem naše pozicije pred njima. Ovakav postupak, koji se u izdavaštvu smatra krajnje nekorektnim, i na koga se izdavači ne odlučuju ni u situacijama kada su ulozi najveći, pokazao nam je da Darkwood nije dobronameran partner i da im ubuduće ne treba pokloniti poverenje.
Zbog svega ovoga, naša izdanja se više neće prodavati u Darkwood-ovim knjižarama, niti ćemo mi prodavati Darkwood-ova izdanja u našoj striparnici “Čarobna knjiga”, koja počinje s radom 15. avgusta u “Eurocentru” (Dečanska 5) pored Doma omladine.

Čarobna knjiga

Lepo si ovo iskopao.

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

mladeNS
Junior Member

Serbia
399 Posts

Member since 21/02/2023

Posted - 21/03/2023 : 14:05:53  Show Profile Show Extended Profile  Send mladeNS a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Delfi stavio nove naslove od Fibre. :D Nema mnogo, ali opet, neki znak da Marko burgija i resava.

Priča o Osamuu Tezuki 1
Priča o Osamuu Tezuki 2
Prometeja
Demonska zvijezda
Batman korporacija
Povratak Brucea Waynea
Batman i Robin
Batman R.I.P.
Batman i sin
Velikom rijekom uzvodno.

Apsolutno ni jedan od ovih naslova nije bio na stanju od decembra pa do danas. Da radim za Delfi imao bih dnevnicu XD. Redovno skoro svakodnevno rovarim po sajtu, a sta imaju od Fibre znam kao da je lager kod mene kuci.
Go to Top of Page

mladeNS
Junior Member

Serbia
399 Posts

Member since 21/02/2023

Posted - 21/03/2023 : 14:08:55  Show Profile Show Extended Profile  Send mladeNS a Private Message  Reply with Quote
Sto se tice ovog udruzenja "Z svi neradnik i ocu leba bez motike", presao sam iz faze bojkot, u poslednju terminalnu fazu, gde sam odlucio da sam zauvek zavrsio sa njima. Za mene efektivno ne postoje vise. Dinara nece videti, ne znaci njima ali znaci meni. Retko mi se ljudi ovako smuce kao sto su oni. Obraza bez.
Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13531 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 21/03/2023 : 14:13:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Priča o Osamuu Tezuki 1
Priča o Osamuu Tezuki 2
Prometeja
Demonska zvijezda
Batman korporacija
Povratak Brucea Waynea
Batman i Robin
Batman R.I.P.
Batman i sin
Velikom rijekom uzvodno.

Apsolutno ni jedan od ovih naslova nije bio na stanju od decembra pa do danas. Da radim za Delfi imao bih dnevnicu XD. Redovno skoro svakodnevno rovarim po sajtu, a sta imaju od Fibre znam kao da je lager kod mene kuci.

Ok, možda sam ja poludeo ali sam ih viđao u Delfiju (u knjižari). Ubeđen sam da sam viđao Parkera i Prometeju
Recimo, nevezano za stripove, stigla im je nova kolekcija Anekke torbi (ženske torbe btw). Na sajtu nema, u knjižari ima.

Edited by - Imrahil on 21/03/2023 14:13:58
Go to Top of Page

mladeNS
Junior Member

Serbia
399 Posts

Member since 21/02/2023

Posted - 21/03/2023 : 14:15:56  Show Profile Show Extended Profile  Send mladeNS a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

Priča o Osamuu Tezuki 1
Priča o Osamuu Tezuki 2
Prometeja
Demonska zvijezda
Batman korporacija
Povratak Brucea Waynea
Batman i Robin
Batman R.I.P.
Batman i sin
Velikom rijekom uzvodno.

Ok, možda sam ja poludeo ali sam ih viđao u Delfiju (u knjižari). Ubeđen sam da sam viđao Parkera i Prometeju
Recimo, nevezano za stripove, stigla im je nova kolekcija Anekke torbi (ženske torbe btw). Na sajtu nema, u knjižari ima.

Offtopic, nemojte me ubiti al moram da napisem. Moj trenutno najveci problem sa sajtom je dodavanje stotina naslova na ruskom pa dok nadjem sta je novo na engleskom jer nema selekcije jezika, dobijem nervni slom. Gari Poter i slicno dok izvrtim 20 stranica. XD
Go to Top of Page

alaniusfordius
Senior Member

1022 Posts

Member since 10/04/2017

Posted - 21/03/2023 : 14:26:09  Show Profile Show Extended Profile  Send alaniusfordius a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Priča o Osamuu Tezuki 1
Priča o Osamuu Tezuki 2
Prometeja
Demonska zvijezda
Batman korporacija
Povratak Brucea Waynea
Batman i Robin
Batman R.I.P.
Batman i sin
Velikom rijekom uzvodno.

Offtopic, nemojte me ubiti al moram da napisem. Moj trenutno najveci problem sa sajtom je dodavanje stotina naslova na ruskom pa dok nadjem sta je novo na engleskom jer nema selekcije jezika, dobijem nervni slom. Gari Poter i slicno dok izvrtim 20 stranica. XD

malo neprofesionalno, nije to neki veliki problem podrzati jos jedan jezik na pretrazi i dodati labelu ruski u bazu
Go to Top of Page

alaniusfordius
Senior Member

1022 Posts

Member since 10/04/2017

Posted - 21/03/2023 : 14:27:44  Show Profile Show Extended Profile  Send alaniusfordius a Private Message  Reply with Quote
quote:

Sto se tice ovog udruzenja "Z svi neradnik i ocu leba bez motike", presao sam iz faze bojkot, u poslednju terminalnu fazu, gde sam odlucio da sam zauvek zavrsio sa njima. Za mene efektivno ne postoje vise. Dinara nece videti, ne znaci njima ali znaci meni. Retko mi se ljudi ovako smuce kao sto su oni. Obraza bez.

ja jos uvek nisam doneo tu odluku ali postoji realna sansa da bude tako
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 21/03/2023 : 14:56:10  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by matori paraliticar

Kako je ovo dobro :) U nekim normalnim uslovima.. bi se covek razveselio ovakvoj vesti.. ali sada ; P
Hm nadam se da ce onda normalno ici dalje sa mangama bez imaginarnog ili pravog "rata" :)

jeste da je prezvakano sto puta ali prisetimo se toplog jula 2017

"Melusine
Junior Member
350 Posts
Member since 17/05/2017

Posted - 28/07/2017 : 18:22:40
Obaveštavamo čitaoce da počev od 1. avgusta 2017. Čarobna knjiga prekida saradnju s Darkwoodom, s obzirom da je Darkwood u dva navrata vrlo grubo prekršio pravila normalne poslovne saradnje i to:
1. Ovlašćen da zajednički zastupa Darkwood i Čarobnu knjigu u pregovorima za srpska prava na Korta Maltezea, Darkwood je pregovore vodio samo u svoje ime i za svoj interes, dajući nam lažne informacije o toku pregovora. Na ovaj način, eliminisao je mogućnost da Čarobna knjiga samostalno nastupi kao kandidat za kupovinu prava za ovaj strip serijal.
2. U trenutku kad je Čarobna knjiga završila sve detalje dogovora sa jednim renomiranim strip izdavačem, Darkwood je pokušao da osujeti ovaj dogovor diskreditovanjem naše pozicije pred njima. Ovakav postupak, koji se u izdavaštvu smatra krajnje nekorektnim, i na koga se izdavači ne odlučuju ni u situacijama kada su ulozi najveći, pokazao nam je da Darkwood nije dobronameran partner i da im ubuduće ne treba pokloniti poverenje.
Zbog svega ovoga, naša izdanja se više neće prodavati u Darkwood-ovim knjižarama, niti ćemo mi prodavati Darkwood-ova izdanja u našoj striparnici “Čarobna knjiga”, koja počinje s radom 15. avgusta u “Eurocentru” (Dečanska 5) pored Doma omladine.

Čarobna knjiga

Pa nek neko kaže da brojadinovo back-upiranje Darkvuda nema smisla.

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

Red Marquis
Advanced Member

Serbia
3388 Posts

Member since 06/11/2017

Posted - 21/03/2023 : 15:08:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Red Marquis a Private Message  Reply with Quote
Brojadin je pola čovek, pola HDD
Go to Top of Page

Largo
New Member

292 Posts

Member since 23/06/2021

Posted - 21/03/2023 : 15:20:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Largo a Private Message  Reply with Quote
Sad kad je Darkwood ponovo u ljubavi s ČK, bojkot mi ima sve manje smisla. Naročito kao nekom ko i nije kupovao mnogo Fibrinih izdanja. Ne sumnjam da će ubrzo i Najkula, Stalker i Golkonda postati deo ovog udrzenja, i njima će sigurno mnogo značiti da im se izdanja prodaju u knjizarama ČK.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29717 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 21/03/2023 : 15:51:03  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Koliko ja znam, Golkonda ne smije biti u Udruženju, zbog jedne stare priče s ČK. Ali tko zna, možda i tu Fibra učini da ljubav opet procvjeta.
Šteta što ne liječimo hemeroide:)

Trouble will find me
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 21/03/2023 : 16:03:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Ljeto ce bit vruce, a krenulo tek proljece.

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

stripadzija
Average Member

Slovenia
528 Posts

Member since 03/03/2009

Posted - 21/03/2023 : 16:22:12  Show Profile Show Extended Profile  Send stripadzija a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

Koliko ja znam, Golkonda ne smije biti u Udruženju, zbog jedne stare priče s ČK. Ali tko zna, možda i tu Fibra učini da ljubav opet procvjeta.

Fibra je kao ona majica zajebancija na temu Nokie: Rakija (Fibra) - Connecting people :).
Go to Top of Page

Red Marquis
Advanced Member

Serbia
3388 Posts

Member since 06/11/2017

Posted - 21/03/2023 : 16:25:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Red Marquis a Private Message  Reply with Quote
quote:

Da, to još datira iz ranog perioda Golkonde. Pa mi uvek bezveze kad vidim neke koji njih preskaču u kritici, a znaju im se stavovi o ovom problemu.

Uostalom, u startu dugo ni njihovih izdanja nije bilo kod ČK, pa su posle i to rešili. Možda će i ovo sa Udruženjem. Malo šta spaja ljude ko zajednički neprijatelj.

A onda kreće renesansa ujedinjenog stripa u Srbiji
Go to Top of Page

matori paraliticar
Senior Member

2828 Posts

Member since 23/12/2022

Posted - 21/03/2023 : 16:38:42  Show Profile Show Extended Profile  Send matori paraliticar a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by tinton

Pa nek neko kaže da brojadinovo back-upiranje Darkvuda nema smisla.

Pa ovaj put nije bilo tesko posto postoji ista sramotna tema ovde :) Samo na DW se vise brbljalo o tome onomad.. ali da je stvarno moranje nasao bi ja to negde u crnoj knjizici :)

Nego u vezi "ono hoce leba bez motike"
moze tako da se cini ali sta reci o samoubistvenim projektima poput mali nemo od makonda pa sta ja znam popaj od komika, dw je imao toga gomilu takodje. Ima svakakvih u udruzenju ali da ne rade ili nisu radili podosta dobro ne moze se reci... osecali su neku nemoc da bi se odlucili uci u ovu avanturu.. barem manje ribe

Da ce se ostali izdavaci pridruziti udruzenju pre nego sto se udruzenje raspadne nisam siguran..

Francuski Bogovi Grafizma
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9283 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 21/03/2023 : 16:47:06  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Cilj je da se udruže, postanu jaki, pa da ih Disney primeti i kupi, što bi preraslo u Disney Serbia.
Go to Top of Page

DzekDenijels
Senior Member

Serbia
2632 Posts

Member since 26/07/2009

Posted - 21/03/2023 : 16:51:33  Show Profile Show Extended Profile  Visit DzekDenijels's Homepage  Send DzekDenijels a Private Message  Reply with Quote
Rekoh da neću više o njima, ali mi ovaj potez Darkwooda pogodi živac.

Kako je krenulo ČK izdanja će da se prodaju svuda.
Isto tako (s' obzirom na broj izdanja koje planira da izda) ČK će lagano uzeti 80% domaćeg strip tržišta. Ostalih 20% biće igrarija.
Borislav je okupio oko sebe sve podguzne muve, a privoleo i svoje dosadašnje "protivnike" da mu se priključe.

Sve previše podseća na jbn političku situaciju ovde kod nas.

A svi znamo kakav će biti krajnji rezultat.
U stvari ne baš svi.
Ovdašnji izdavači i vlasnici striparnica ne znaju.
Ili nemaju "cojones".
Ali to im dođe na isto...

Carpe diem

Edited by - DzekDenijels on 21/03/2023 17:11:08
Go to Top of Page

henry
Senior Member

Serbia
1723 Posts

Member since 20/09/2005

Posted - 21/03/2023 : 17:00:25  Show Profile Show Extended Profile  Visit henry's Homepage  Send henry a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ako objaviš još neku privatnu prepisku kako bi forumašima objasnio kakva si veličina, možda izlečiš zatvor

Košta toliko da si ga vi, s prihodima koje imate, iz Despotije Ace Velikog teško možete priuštiti.
Drž se ti svog Ace i ostavi se civiliziranog svijeta i EU, nije to za takve!
Go to Top of Page

Unngenant
Junior Member

Serbia
401 Posts

Member since 28/02/2012

Posted - 21/03/2023 : 17:13:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Unngenant a Private Message  Reply with Quote
Koga da odrobijam u Srbiji zbog Melvile?

Saće naši podno Petrovaradinske tvrđave da izdaju sa CD izdanje...čekaj, čekaj...
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29717 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 21/03/2023 : 17:25:05  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by henry

quote:

Ako objaviš još neku privatnu prepisku kako bi forumašima objasnio kakva si veličina, možda izlečiš zatvor

Nema problema, rado, volim pomagati ljudima!

Trouble will find me
Go to Top of Page
Page: of 135 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.5 seconds. Snitz Forums 2000