Author |
Topic  |
naker
Advanced Member

5586 Posts
Member since 05/06/2020 |
|
DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6455 Posts
Member since 05/12/2016 |
Posted - 15/01/2025 : 14:59:19
|
Peročitajte si i Bluzu od Vivesa, isto zanimljiv i jako dobar strip. ;) Kad se već spominje seks... |
-Hi Honey, did you miss me? -With every bullet so far... |
 |
|
pcoro
Senior Member

Croatia
2409 Posts
Member since 17/01/2006 |
Posted - 20/03/2025 : 13:58:47
|

Konačno sam pogledao i obje sezone crtića, što su neki na ovom topicu preporučivali. Crtić je super i uživao sam gledajući ga ali! Ali crtić ipak ne popunjava sve rupe u radnji i ovo još uvijek nije zaokružena cjelina, a mislim da neće ni biti.
Prva sezona ima 20-tak petminutnih epizoda koje pričaju priču kako je mladi Richard upao u svijet borbi, koja je njegova veza sa Siri i kako je Howard otvorio prolaz prema svijetu doline i ajmo reć da ta sezona ipak dobro dopunjava svijet stripa + zabavno gledanje je i sama za sebe.
Druga sezona ima 6 epizoda od 40tak minuta od kojih se svaka fokusira na jedan lik i šta se dogodilo s njim nakon prve sezone, a prije prve epizode stripa. I ova sezona je zabavna i suluda ali što se tiče glavne priče, mislim da se ovdje već pomalo gubi nit i ide previše u širinu i čak mi se čini da ima nekih stvari koje ruše kontinuitet (konkretno epizoda sa Marianne).
Komu se svidio strip, preporučam i seriju. Idealno bi ju bilo pogledati nakon čitanja prve dvije knjige, ili prije čitanja stripa.
Crtić je pozitivno lud i smiješan. Treba mu par epizoda da se priča zalaufa, ali kad krene .. u svakoj epizodi ima ideja ludih/smiješnih/perverznih ideja na bacanje, frajerskih dijaloga, ševe, šore i šege. Animacija je jeftina, valjda ima 2 framea u sekundi i više sliči na ubrzani strip nego na pravi skupi crtić. Ali crtež je turbo kul, retro ali moderan i kad sam se navikao na frame rate zapravo sam počeo uživati u animaciji.
Lastman se čini kao derivacija raznih akcijskih i SF i distopijskih priči ali tako vješto zamješana da se ne da usporediti s ničim drugim na tržištu. Francuska je ovdje izominirala i pokazala Americi i Japanu da se i s malo može napraviti puno i da boj ne bije svijetlo oružje nego srce u junaka!
Pričalo se o Oh, non epizodi, ali zapravo je skoro svaka bolesna i luda. Evo, zadnja epizoda iz druge sezone je reality battle show bijeg iz zatvora sa seksi kokom s batrljcima umjesto ruku, koja protivnike guši nogama (i to je samo segment radnje) |
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21807 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 20/08/2025 : 21:52:33
|
Kad se već spominje neki slabiji deo u serijalu,ako takav uopšte postoji,meni je možda za nijansu bio deo kad izlaze iz Doline i dolaze u Nilipolis.
A što se tiče ove dve knjige,ja sam ih prosto progutao,ali progutao - ako sam kod čitanja prve dve i imao potrebu da se malo odmorim (mada je to bilo zbog zamaranja vida na sitnom fontu,jer sam često čitao uveče,kod ovih je to bilo mahom poreko dana),ovde sam strip ispuštao iz ruku kada sam morao - da sam imao više slobodnog vremena,mislim da bih ga pročitao bez pauze.
Lepo Diskač kaže (a i ostali upisnici) - ovo je neverovatno zabavan strip,jedan od najnaj u zadnjih par godina,i prosto je neverovatno da se ne priča više o njemu.
Sa druge strane,nisam toliki pobornik mangi,mada ih i nisam nešto toliko čitao da moja izjava sad kma neku težinu,često me kod njih nerviraju izrazi lica,neki čudni postupci (dobro,ipak su Japanci ljudi sa neke druge planete,na neki način),ali ova "domaća",da ne kažem francuska manga,je zakon - voleo bih da ima još ovakvih stripova.
Apropo Lastmena,progutao sam treću i četvrtu knjigu (posebno zadnju),a sam kraj mi je top.Nejker je lepo dao objašnjenje završnice i njene poveznice sa naslovom.
Spomenu pcoro Adrianovo ponašanje - jbga,meni je ono prilično jasno,sa troje njih sam prošao kroz adolescentske transformacije. Spomenu pcoro i velike sise - neka ih,ne fali im ništa - mada su najbolje one neprevilke,kao Marijanine;zato ona i jeste najbolja 'čka u stripu.
Kakogod,Lastmen je pravi stripovski biser,brutalnih 5/5,na trenutke i 5+/5. najtoplija preporuka
PS pitanje za markosa - vidim da spomenu neko manji tiraž 3.i 4.toma;ja prepustih moje primerke drugaru,pa ću ih ja kupiti za neki mesec.Konkretno pitanje je treba li da požurim sa nabavkom? |
Odbrojavanje: još 30 dana |
Edited by - anto on 20/08/2025 21:54:45 |
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29717 Posts
Member since 27/08/2001 |
|
Topic  |
|