| T O P I C R E V I E W |
| jaki |
Posted - 01/01/2010 : 16:29:53 po broju bidanja na istu aukciju.a kako je vodeći morti očekuje se još puno bidanja. http://www.stripovi.com/index.asp?page=auction-bids&BidItemID=1957438&PageCount=1 |
| 25 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
| srleb |
Posted - 15/01/2010 : 13:21:00 quote: Originally posted by ken2
svi prodavači koji se brinu da kupci ne bacaju uludo pare, neka stave opciju kupi odmah, štajaznam, lms 4, ocjena 4+, početna cijena 1 kuna, kupi odmah 1000 kn, pa ko prvi i mirna bosna, nema urota, nabijača....
Ma jeste oni (prodavci-dusebriznici) do sada nisu znali za "kupi odmah", ali jos manje su mi jasni kupci koji ostave veliku rezervnu cenu, pa se zale kako im neko pumpa cenu! |
| bihac-una |
Posted - 15/01/2010 : 11:36:42 quote: Originally posted by elva
A dobro si i prošao. Gledam kobna noć 6 sec do isteka 148kune,vratim aukcija je završila 544 kune. I to strip ocjenjen sa -5. Sad mi je jasno zašto je dveribad lobirao za kreamera.
Pa u jednu ruku i razumijem Dveribada sto se borio i izborio radi Kraemera. Covjek je dobar kupac,kao prvo,a druga stvar je ipak covjek ok,zrtva lopova i nepostenja Meni je licno drago vidjeti tog covjeka kako je opet tu,svaka cast |
| ken2 |
Posted - 15/01/2010 : 11:14:32 svi prodavači koji se brinu da kupci ne bacaju uludo pare, neka stave opciju kupi odmah, štajaznam, lms 4, ocjena 4+, početna cijena 1 kuna, kupi odmah 1000 kn, pa ko prvi i mirna bosna, nema urota, nabijača.... |
| Porter |
Posted - 15/01/2010 : 01:52:34 Imo sam srecu kod ovog,jeste bas dveribad se polomio oko kraemer-a on se drzi cisto trgovacke parole ,,kupac je uvijek u pravu,,to je poslovnost. Nista vise za veceras sutra opet oko 16,pa ko ga kome ucera. |
| elva |
Posted - 15/01/2010 : 01:44:14 A dobro si i prošao. Gledam kobna noć 6 sec do isteka 148kune,vratim aukcija je završila 544 kune. I to strip ocjenjen sa -5. Sad mi je jasno zašto je dveribad lobirao za kreamera. |
| Porter |
Posted - 15/01/2010 : 01:31:45 Tek ces vidjeti belaja na ,,Beli Tigar,, za 9 minuta. |
| elva |
Posted - 15/01/2010 : 01:15:07 E ako vam je dosadno idite pogledati kako završavaju dveribadove aukcije. Gledam ZS Zagora indijanski cirkus 17 sec do isteka 201 kuna,vratim,6 sec do isteka 251 kuna,vratim,aukcija je završila 445 kuna!!!
 |
| sdragan@ |
Posted - 14/01/2010 : 07:22:50 quote: Originally posted by dveribad
quote: Originally posted by sdragan@
quote: Originally posted by bihac-una
I ja sam prije 15 godina platio mozda 10 maraka .Nemozemo tako,vremena,cijene,potraznja se mijenja,to je tako i tu nemozemo nista.Stripovi mijenjaju vlasnike,stari kolekcionari ili ljubitelji stripova su prodali ono sto su na kioscima kupili,sad su ti stripovi dosli u ruke novih vlasnika koji iste skrto cuvaju samo za sebe,i to je dovelo do manjka stripova na trzistu ,i naravno,samim tim i do daleko visih cijena.Realno i posteno da je tako
Ovde se ne radi o vremenskoj distanci od nekoliko decenija...vec dve-tri godine...Ljudi pa to nije normalno da za jedan strip date 300 eura...pa ma gde radili i ma koliko zaradjivali... I posle se krive raznorazni drugi clanovi poput pahulja,mr.brooksa i drugih za napucavanje cena...bah...u najmanju ruku smesno 
Nije ni meni puno tog normalno,ali ne razbijam glavu sa time.Talijani,recimo plaćaju prve zagore i po nekoliko tisuća eura primjerak.Stari novčići se prodavaju i u tisućama eura,slike u milijunima,auti također,markice,novčanice,satovi,djelovi namještaja,pečati,litografije,pištolji,sablje,noževi,knjige...sulude cijene?Da li je to normalno?
Naravno da je normalno da trziste diktira cenu...ali...ali...ja bih te molio da iscitas temu od pocetka...i ovu i onu moju raspraviu sa Markosom u topicu kramer-sasax...poenta je u tome da se kasnije za visoke cene okrivljuju neki anonimusi...to i sam tvrdis u tom istom topicu...evo tvojih reci :
"...i ja mislim da je on klasični nabijač cijena,a to što se par "drugara" sjetilo da mogu zajedno sakupit po 100 eura i tako udruženi kupiti dva skupa stripa na njegovo ime nije opravdanje za pokvareno i umjetno nabijanje cijena na aukcijama.Tko normalan u glavi kupuje po aukcijama stripove po npr.100 kn i nakon 30 dana iste te stripove prodaje na istim aukcijama po 50 kn?-Baš se teško sjetit i izlupat strip na 5000 kn i sve je ok,pošten kupac. Jedino što ja mogu,mogu ih stavit na listu zabrane licitiranja,pa nek nabijaju cijenu kome hoće."
O tome ja celo vreme govorim...Mislim da se ti ljudi ne mogu kriviti za tako nesto... To je kao kada bi sad naprimer "morty" krivio "portera" kako mu je napucavao cenu kod ove aukcije na koju se odnosi tema ovog topica...TO je suludo...jer je ON taj koji je ostavio visoku ponudu a ne "porter"...ne znam da li me razumes... Usput se izvinjavam i morty-u i porter-u...oni su ovde uzeti samo za primer...
A najcinicnije od svega ispada cinjenica da TI kao prodavac stajes u zastitu kupca...navodeci kako je on ostecen...pa mislim...bem'u Cvorka ako mi je ista tu jasno |
| all_ba |
Posted - 13/01/2010 : 20:33:04 Sve je to ponuda i potražnja. Ja sam recimo, čitao svojevremeno i Zagora i LMS i Zlatnu seriju, ali sam te stripove (da se ko ne naljuti) davno prerastao i više mi ništa ne znače. Ja ih ne bih uzeo sad, sve kad bi mi ih džaba dali. Ne kaže se džaba sto ljudi, sto čudi. No, zato bi za neka stara izdanja vrlo rado dobro platio. Prije par godina sam poklonio svojim prijateljima (strip crtačima) po 50 Stripoteka. Meni su u tom momentu bili suvišni, samo su zauzimali prostor u stanu i skupljali prašinu. |
| dveribad |
Posted - 13/01/2010 : 16:57:12 quote: Originally posted by sdragan@
quote: Originally posted by bihac-una
I ja sam prije 15 godina platio mozda 10 maraka .Nemozemo tako,vremena,cijene,potraznja se mijenja,to je tako i tu nemozemo nista.Stripovi mijenjaju vlasnike,stari kolekcionari ili ljubitelji stripova su prodali ono sto su na kioscima kupili,sad su ti stripovi dosli u ruke novih vlasnika koji iste skrto cuvaju samo za sebe,i to je dovelo do manjka stripova na trzistu ,i naravno,samim tim i do daleko visih cijena.Realno i posteno da je tako
Ovde se ne radi o vremenskoj distanci od nekoliko decenija...vec dve-tri godine...Ljudi pa to nije normalno da za jedan strip date 300 eura...pa ma gde radili i ma koliko zaradjivali... I posle se krive raznorazni drugi clanovi poput pahulja,mr.brooksa i drugih za napucavanje cena...bah...u najmanju ruku smesno 
Nije ni meni puno tog normalno,ali ne razbijam glavu sa time.Talijani,recimo plaćaju prve zagore i po nekoliko tisuća eura primjerak.Stari novčići se prodavaju i u tisućama eura,slike u milijunima,auti također,markice,novčanice,satovi,djelovi namještaja,pečati,litografije,pištolji,sablje,noževi,knjige...sulude cijene?Da li je to normalno?
|
| giant |
Posted - 13/01/2010 : 13:57:22 Mmmmm, siguran si?? Imam u sjećanju, da je četvorka kod BO-a dostigla veću cijenu mjesec ili 2 nazad?!? Aha, evo ga: 5 001 kn....
http://www.stripovi.com/index.asp?page=auction-view&ID=1452600 |
| Porter |
Posted - 13/01/2010 : 13:46:35 Dobro si,ti drzis rekord Lms 4. |
| giant |
Posted - 13/01/2010 : 11:40:09 Zar ti nisi platio ZS 90 od Marka 701 kunu ,haj da je Zagor pa se covjek nalozi ali gdje ces Marka  ------------------------------------------------------------------ Ne, nikada..., ja sam platio samo za onoga LMS 4 veliku sumu, ali taj cvjetić uvrštavam među najređije stripove uopće....onda na drugo mjesto po vrednosti nalazi se LMS 7- isto kod Pajini antikviteti za oko 800 kuna (ocjena 4+...ili malo jače), onda LMS 28 za 700 kn a onda LMS 58, 29 i 57. Najskuplijeg Marka sam kupio za, malo da razmislim, 100 kuna kod Oggy-ja 2 sedmice nazad za ZS 107. Inače ponudio sam na nekoliko aukcija i viši iznos, ali nisam ništa osvojio.... |
| Porter |
Posted - 13/01/2010 : 11:32:08 quote: Originally posted by giant
Da....slažem se s tim. Ja sam pre 3 godine kod dveribada kupio LMS 57 za 290 kuna i LMS 58 za 501 kuna (oba stripa su 5-ice)....atad sam mislio, da je to dostignut neki maximum, koji je po mome dosta realan! Ali sada idu cijene boga mi suviše u nebo, platiti za starog Zagora po skoro 200 eura - i još nije LMS 4 ili neki drugi....
Zar ti nisi platio ZS 90 od Marka 701 kunu ,haj da je Zagor pa se covjek nalozi ali gdje ces Marka  |
| sdragan@ |
Posted - 13/01/2010 : 11:27:32 quote: Originally posted by bihac-una
Ovde se ne radi o vremenskoj distanci od nekoliko decenija...vec dve-tri godine...Ljudi pa to nije normalno da za jedan strip date 300 eura...pa ma gde radili i ma koliko zaradjivali... I posle se krive raznorazni drugi clanovi poput pahulja,mr.brooksa i drugih za napucavanje cena...bah...u najmanju ruku smesno  |
| bihac-una |
Posted - 13/01/2010 : 11:04:20 I ja sam prije 15 godina platio mozda 10 maraka .Nemozemo tako,vremena,cijene,potraznja se mijenja,to je tako i tu nemozemo nista.Stripovi mijenjaju vlasnike,stari kolekcionari ili ljubitelji stripova su prodali ono sto su na kioscima kupili,sad su ti stripovi dosli u ruke novih vlasnika koji iste skrto cuvaju samo za sebe,i to je dovelo do manjka stripova na trzistu ,i naravno,samim tim i do daleko visih cijena.Realno i posteno da je tako |
| giant |
Posted - 13/01/2010 : 10:23:14 Da....slažem se s tim. Ja sam pre 3 godine kod dveribada kupio LMS 57 za 290 kuna i LMS 58 za 501 kuna (oba stripa su 5-ice)....atad sam mislio, da je to dostignut neki maximum, koji je po mome dosta realan! Ali sada idu cijene boga mi suviše u nebo, platiti za starog Zagora po skoro 200 eura - i još nije LMS 4 ili neki drugi.... |
| sdragan@ |
Posted - 13/01/2010 : 07:33:23 Ma skontao sam i ja tebe... Samo sto nisam bas najpazljivije ispratio ostale aukcije...jer mi je bilo muka gledati. Moj utisak je da vas nekoliko definitivno niste normalni i da podhitno trebate posetiti neku psihijatrijsku ustanovu i objasniti doktorima sta vas muci 
Ne znam da li ste svesni cinjenice da ste vas NEKOLIKO...ne stotinu...dvesta...hiljadu...NE. Samo vas nekoliko...desetak clanova mozda ukupno... ste u poslednje dve godine digli cene stripovima za vise od 50 puta po stripu... Pa samo pregledaj aukcije tog istog RAtka naprimer...iz 2005/2006 godine...slicni stripovi ne bi dostigli vecu cenu od 20-30 eura... 
I onda su krive pahulje...mr.broks-s i ostali anonimusi za dizanje cena...aha...kako da ne... |
| Porter |
Posted - 13/01/2010 : 00:32:49 quote: Originally posted by sdragan@
quote: Originally posted by Porter
Epilog:stisnite guzicu povremeno!
He,he...ovo cu upamtiti...
Inace...u onom drugom topicu gde sam napisao da je Pahulja ustvari rekoreder a ne Ti...nisam se bas najbolje izrazio...Ti jesi odradio najveci broj klikova...i u toj fazi ti zaista jesi rekorder i ja ti cestitam Njena zasluga je sto je podigla cenu stripa za citavih 130 kuna u jenom kliku...pri ceni stripa od 1600 kn...e tu zaista treba imat' m**a 
Skontom sam te ali je jackie podignuo cijenu u jednom kliku za 409 kuna u navedenoj aukciji gore Lms 57. Imao sam najvecu ponudu 702 kune,sto je pisalo na ekranu dok sam za taj strip ponudio 1500 onda je skocila na 1111 pa 1441 i zavrsila 1501. |
| Renky |
Posted - 12/01/2010 : 18:54:25 quote: Originally posted by lwood
za to triba imat novaca a ne m..a 
A sudeći po najnovijem razvoju situacije... ima i muda
Ps Valjda ste na njih mislili... Nisan baš dobar u rebusima |
| lwood |
Posted - 12/01/2010 : 18:37:46 za to triba imat novaca a ne m..a  |
| sdragan@ |
Posted - 12/01/2010 : 08:40:28 quote: Originally posted by Porter
Epilog:stisnite guzicu povremeno!
He,he...ovo cu upamtiti...
Inace...u onom drugom topicu gde sam napisao da je Pahulja ustvari rekoreder a ne Ti...nisam se bas najbolje izrazio...Ti jesi odradio najveci broj klikova...i u toj fazi ti zaista jesi rekorder i ja ti cestitam Njena zasluga je sto je podigla cenu stripa za citavih 130 kuna u jenom kliku...pri ceni stripa od 1600 kn...e tu zaista treba imat' m**a 
|
| Porter |
Posted - 11/01/2010 : 12:19:02 Meni je isto bila simpaticna pojava ,,pahulje,,sto kazu kao grom iz vedra neba,posebno mi je drago sto nije imala ni cvrsci ni veci a sve nas unesreci .
Ipak sto se tice dizanja u zadnjim trenutcima tu je ,,jackie,,pobio sve rekorde,vodio sam aukciju Lms 57 do zadnjih trenutaka cijena je bila cirkus 700 kuna i onda je uletio jackie i zavrsena je sa 1501 kunu.Moja ponuda je bila 1500 a radio sam kad se ovo desavalo. Kad sam dosao kuci i vidjeo rasplet,prvo sto sam pomislio,,e sto ga ovaj mlati po tastaturi . http://www.stripovi.com/index.asp?page=auction-view&ID=1957442
Sve je to zanimljivo,nije mi uopste naumpalo da nekom zamrzim jer je to sve stvar treninga,naime redovno treniram tzv.metodu stiskanja guzice:
Metoda se svodi,da povremeno stisnete guzicu kad vam previse zine jer postoji opasnost da vas proguta(blazi oblik popapa),onda cvilite i trazite pomoc iz svoje vlastite guzice da vas izvade iz nje. Epilog:stisnite guzicu povremeno! |
| sdragan@ |
Posted - 07/01/2010 : 21:59:05 I eto...zavrsi se aukcija, Napetost nije izostala, Iz vedra neba je pala, pahulja mala. tek da malo zacini stvar, To nam dodje kao dar. Nama smrtnicima obicnim... kibicerima falicnim... bez kinte u dzepu, Baba za dedu...deda za repu...
Srecan je Rale...Srecan je Porty... A nadamo se da je srecan i Morty 
|
| sdragan@ |
Posted - 07/01/2010 : 00:16:35 Ona moja pesma se obistinila...pa cak i vise od toga...ne da se pojavio "treci"...vec ima i "cetvrti" ponudjac
|
|
|